pliczek do ab
Moderator: Kołata
pliczek do ab
Ktos kiedys na forum gildii rzucil link do pliczku do ab z nowymi orkami, ale dzienie sie tam dodawalo squig herde, azagh uzywal czry z Waagh a nie z Deatha.
W przyplywie dobrego humoru postanoiwlem poprawic tam w/w i kilka innych drobiazgow (rydwany spod bohaterow vs sloty i ograniczenia dla magicznych przedmiotow i inne takie kosmetyczne zmiany)
Częstujcie sie :
http://home.icslab.agh.edu.pl/~charki/wfb/WFBv7v008c.ab
W przyplywie dobrego humoru postanoiwlem poprawic tam w/w i kilka innych drobiazgow (rydwany spod bohaterow vs sloty i ograniczenia dla magicznych przedmiotow i inne takie kosmetyczne zmiany)
Częstujcie sie :
http://home.icslab.agh.edu.pl/~charki/wfb/WFBv7v008c.ab
Ostatnio zmieniony 16 mar 2007, o 11:04 przez Charki, łącznie zmieniany 4 razy.
jak ja lubie takich ludzi....sorry gregory gosciu jak juz kogos poprawiasz to chociuaz sam cos o tym wiedz.... ja mam army booka i napewno pierscien jest za 20pkt i trolle sa 1+ wiec nic nie jest zle.DaBossa pisze:hej
dzięki
A skoro bawisz się sam modyfikacjami to może podam Ci jeszcze istniejące błędy np.
- trolle - zły koszt ich samych i ulepszeń oraz są ciągle 3+
- zły koszt pierścionka
a Ty to poprawisz. Co o tym myślisz?
Aha a jak się to modyfikuje?
Noto tak..
Savage big unsi piesi nie moga brac magicznego banneru (ArmyBuilder daje taka opcje)
Azhaga koszt pokazuje 250 (ale po wybraniu do rozpiski juz pisze 450 i liczy 450 normalnie)
Orc szaman przy wyborze 'all lore spells' dostaje liste little waaagh i big waaagh (a uzywac moze tylko big)
Przy opisie Skarsnika mamy ze dodaje za kazde 10orcow/10 goblinow. Powinno byc 10 orcow/20goblinow.
Black orc big boss moze brac magic itemy do 100pkt
I moze jakos na poczatku dac imiennych characterow, a potem normalnych hero? daloby tak rade zrobic? by przejrzystosci AB zyskalo
Wiecej bledow pomimo szczerych checi znalesc mi sie nie udalo : ) Gratuluje kawalu dobrze odwalonej roboty i thx - napewno sie przyda przy komponowaniu hordy.
Savage big unsi piesi nie moga brac magicznego banneru (ArmyBuilder daje taka opcje)
Azhaga koszt pokazuje 250 (ale po wybraniu do rozpiski juz pisze 450 i liczy 450 normalnie)
Orc szaman przy wyborze 'all lore spells' dostaje liste little waaagh i big waaagh (a uzywac moze tylko big)
Przy opisie Skarsnika mamy ze dodaje za kazde 10orcow/10 goblinow. Powinno byc 10 orcow/20goblinow.
Black orc big boss moze brac magic itemy do 100pkt
I moze jakos na poczatku dac imiennych characterow, a potem normalnych hero? daloby tak rade zrobic? by przejrzystosci AB zyskalo
Wiecej bledow pomimo szczerych checi znalesc mi sie nie udalo : ) Gratuluje kawalu dobrze odwalonej roboty i thx - napewno sie przyda przy komponowaniu hordy.
i grimgor do zmiany idzie.. ma stare zasady, stary oddzial itd ciagle
Nie jestem twórcą tego pliku to plik z gildii z moimi poprawkami . W wolnej chwili postaram sie jedszcze poprawic to co napisaliscie.r0m pisze:a ja bym chcial zeby normalni herto byli z przodu a specjale z tylu ale trzeba pochwalic tworce pliku-jest 29384% lepszy od tego poprzedniego z forum gildi
Kolejna sprawa:
Night gobliny moga brac short bowy za free - wymieniaja je za tarcze
Night gobliny moga brac short bowy za free - wymieniaja je za tarcze
w przypadku kawalerii (wolfy, swiniarnia dzika itd) wziecie czempiona obcina ilosc wierzchowcow w rozpisce
Np:
mam 5 savage boar boyzow. wybieram czempiona.
w rozpisce mam 4 savage boyzow, czempiona, 4 swinie
Np:
mam 5 savage boar boyzow. wybieram czempiona.
w rozpisce mam 4 savage boyzow, czempiona, 4 swinie
tak zauwazylem teraz ; p
zle liczy ilosc modeli w armi przy squig herdzie - kazdy herd to 5 modeli, AB nam liczy jako 0 (;
zle liczy ilosc modeli w armi przy squig herdzie - kazdy herd to 5 modeli, AB nam liczy jako 0 (;
a nie?!
Wez. Wychodzi mi armia na 120 modeli. I czlowiek zaczyna sie stresowac co go tak malo, a tu sie okazuje znienacka ze realnie ma 150. ; p
Wez. Wychodzi mi armia na 120 modeli. I czlowiek zaczyna sie stresowac co go tak malo, a tu sie okazuje znienacka ze realnie ma 150. ; p