Jak zostać Generałem - czyli początkującego pytań kilka

High Elves

Moderatorzy: Albo_Albo, Asassello

Zablokowany
Eerion
"Nie jestem powergamerem"

Re: High elfy - szczęsliwy traf

Post autor: Eerion »

Za to co do twojej armii:
Potrzebujesz corów. Czyli spearelfów i archerów, co najmniej po jednym boxie. Twoja armia musi zawierać co najmniej 25% corów, więc tam bym skierował pierwsze kroki. Do tego jeszcze jakichś magów (zawsze będziesz jakiegoś potrzebował).
To tak na dobry początek :P

Awatar użytkownika
Andronicus
Chuck Norris

Post autor: Andronicus »

Co do demonów, napisz swoją ofertę w dziale sprzedaży, tutaj raczej nikogo to nie zainteresuje. Tak czy siak, nie wydaje mi się, żeby komukolwiek za 2 zł taniej niż u nas opłaciło się ściągać figurki z Danii :P

A i gratuluje pięknych modeli w przystępnej cenie. Nowe plastikowe PG do pięt nie dorastają starym metalom :wink:

Azriel
Warzywo

Post autor: Azriel »

Aktualna kolekcja He na dzis i napewno na dlugi czas taka pozostanie dopoki nie pomaluje :)

Zestaw elfów z IOB :

- Książę na gryfie
- Mag
- 10 Lothern Sea Guard
- 10 Sword Masters of Hoeth
- 5 Ellyrian Reavers

Do tego metalowe :

- Alith Anar Shadow King
- 10 Phoenix Guardow FCG
- 10 Dragon Prince of Caledor FCG
- 2 x 5 White Lions FCG

Gl z malowaniem :D kolejny post juz tylko z obrazkami ewentualnie w galerii :)

Awatar użytkownika
Szymon
Kretozord

Post autor: Szymon »

Czy przy zasadach Euro opłaca się wystawiać BoH ?

Andrzej
Pan Spamu

Post autor: Andrzej »

Opłaca się. Ale bardziej opłaca się wystawić vortexa, scrola i BoH.
Lidder pisze:- Co się dzieje, gdy kawaleria normalnym ruchem, nie marszem, przechodzi przez murek?
- To samo co wtedy, gdy idziesz na imprezę poderwać jakąś dziewczynę.

Awatar użytkownika
Szymon
Kretozord

Dzięki.

Awatar użytkownika
Bercik
Chuck Norris

Post autor: Bercik »

Andrzej pisze:Opłaca się. Ale bardziej opłaca się wystawić vortexa, scrola i BoH.
Miałeś na myśli BoS. Wg. mnie annulian crystal to lepszy wybór niż vortex

Andrzej
Pan Spamu

Tak, mialem na myśli BoS.

Vortex jest imba na VC. Wyłączenie im kluczowej tury magii = win
Lidder pisze:- Co się dzieje, gdy kawaleria normalnym ruchem, nie marszem, przechodzi przez murek?

Awatar użytkownika
Damik
Chuck Norris

Post autor: Damik »

Dzień dobry wszystkim szpiczastousznym :)

Pewnie to pytanie przewijało się kilkakrotnie (jeśli nie więcej...) na tym forum, ale mógłby ktoś napisać mi czym tak dokładnie charakteryzują się HE i od czego zacząć ich zbieranie? Tak, żeby można było zagrać na ok. 2000pkt.
Z góry dziękuje :)

Pozdrawiam :)

Awatar użytkownika
Lucyfer
Chuck Norris

Post autor: Lucyfer »

Może najpierw jakiś batalion, lub podstawka IoB, a później WL.
Obrazek

Awatar użytkownika
Semi
Niszczyciel Światów
Kontakt:

Post autor: Semi »

zapraszam do dzialu rozpisek tam zobaczysz co warto kupic
Obrazek
Highborn Elves Only!

Awatar użytkownika
Damik
Chuck Norris

Post autor: Damik »

Czyli magowie (ilość 3 na razie wystarczy), Noble, BSBek, 40 łuków, Eagle i tu dalej nie wiem co mi będzie potrzbne.. Czy Bolce są opłacalne? To samo spearmani i Swordmasterzy? Póki co wolałbym na nich pograć, bo jest to jakieś zaoszczędzenie pieniędzy na reszte armii... Czy może nie da się na nich grać? I czy warto zainwestować w Dragon Princes i Charioty?

Awatar użytkownika
Semi
Niszczyciel Światów
Kontakt:

Post autor: Semi »

Bolce w tej edycji sa mocno slabe, podobnie nasza kawaleria duzos tracila, bo dostaje wpiedziel od byle hordy...
charioty to samo... SM w porownaniu do PG i WL wypadaja biednie.

Jak chcesz pograc to mozna wszsytki ale jak chcesz tez czasem wygrac to:
WL, Luki, Spearelfy/LSG (to wlasciwie te same modele wiec mozna stosowac wymiennie), 2-3 magow, 2-3 orly sa podstawa...
Obrazek
Highborn Elves Only!

Rabsp
Masakrator

Post autor: Rabsp »

dodałbym do tego PG :P DP nie sa az tacy zli... sami nie poradza sobie z glownym klockiem uderzeniowym wroga, ale nie od tego sa w rozpisce. Taki oddział DP musi ogarniac smietnik przeciwnika, spełniają role mega ciezkiego fasta xD a jak masz arcy z BoH i shadow, to mozesz sie pokusic wrzucic na nich brzytwe, a wtedy morduja wszystko :D

Andrzej
Pan Spamu

Tak sobie myślę, że mega fajnym pomysłem była by gra na BoH+shadow. Do tego oddziały typu spearmeni, DP, PG czyli te, których największą wadą jest za mała siła. Bo dobrze rzucona brzytwa to prawdziwy gamebreaker :)

Relosu
Kretozord

Post autor: Relosu »

ja juz mam rozkmine
arcy z 5 czarami z shadow, maly mag 2lvl z niszczarka i beastem, bsb z bowd lord na orle pucha z as2+ reroll i ws 4+ i devastating charge, oddzial 25archersow, 2 10 archersow, 17 pg(tylko tyle mam) gola 5dp, 6dp fcg z flamingami i championem z pota +3 do S, 2 orly. Mamy i magie, i jakies strzelanie, i jakies mobilne ataki i oddzial do stania z wrogiem, i wszedzie gdzie brzytwa nie wejdzie jest bol, a jak nie brzytwa to sygnatura z beasta tez fajna.

Rabsp
Masakrator

Post autor: Rabsp »

=D>

a ja myslalem, ze to juz dawno oklepany patent i juz nikt na tym nie gra #-o

Awatar użytkownika
Szymon
Kretozord

Ja od niedawna gram klockiem 13DP Prince,BSB z BB,Noble z +2WS od magi na odział.
Mam Arcy(BoH) z brzytwą.Gra się tym fajnie ale po stracie Arcy główny odział uderzeniowy traci na sile :/ .

Relosu
Kretozord

Post autor: Relosu »

dlatego jeszcze mamy malego maga z beastem, na 12+ wychodzi +1 do S i +1 do T. I dalej sa fajni bo to dziala nie tylko na nich ale i na konie wiec konie tez s4.

Andrzej
Pan Spamu

Problem z grą na arcyBoH+shadow jest taki, że jak już pisał Szymon, po stracie arcy rozpiska robi się mega plewna. No ale to już nasz problem, postarać się żeby arcy nie zginął :)

Zablokowany