Jak zostać Generałem - czyli początkującego pytań kilka
Moderatorzy: Albo_Albo, Asassello
Re: High elfy - szczęsliwy traf
Za to co do twojej armii:
Potrzebujesz corów. Czyli spearelfów i archerów, co najmniej po jednym boxie. Twoja armia musi zawierać co najmniej 25% corów, więc tam bym skierował pierwsze kroki. Do tego jeszcze jakichś magów (zawsze będziesz jakiegoś potrzebował).
To tak na dobry początek
Potrzebujesz corów. Czyli spearelfów i archerów, co najmniej po jednym boxie. Twoja armia musi zawierać co najmniej 25% corów, więc tam bym skierował pierwsze kroki. Do tego jeszcze jakichś magów (zawsze będziesz jakiegoś potrzebował).
To tak na dobry początek
- Andronicus
- Chuck Norris
Co do demonów, napisz swoją ofertę w dziale sprzedaży, tutaj raczej nikogo to nie zainteresuje. Tak czy siak, nie wydaje mi się, żeby komukolwiek za 2 zł taniej niż u nas opłaciło się ściągać figurki z Danii
A i gratuluje pięknych modeli w przystępnej cenie. Nowe plastikowe PG do pięt nie dorastają starym metalom
A i gratuluje pięknych modeli w przystępnej cenie. Nowe plastikowe PG do pięt nie dorastają starym metalom
Aktualna kolekcja He na dzis i napewno na dlugi czas taka pozostanie dopoki nie pomaluje
Zestaw elfów z IOB :
- Książę na gryfie
- Mag
- 10 Lothern Sea Guard
- 10 Sword Masters of Hoeth
- 5 Ellyrian Reavers
Do tego metalowe :
- Alith Anar Shadow King
- 10 Phoenix Guardow FCG
- 10 Dragon Prince of Caledor FCG
- 2 x 5 White Lions FCG
Gl z malowaniem kolejny post juz tylko z obrazkami ewentualnie w galerii
Zestaw elfów z IOB :
- Książę na gryfie
- Mag
- 10 Lothern Sea Guard
- 10 Sword Masters of Hoeth
- 5 Ellyrian Reavers
Do tego metalowe :
- Alith Anar Shadow King
- 10 Phoenix Guardow FCG
- 10 Dragon Prince of Caledor FCG
- 2 x 5 White Lions FCG
Gl z malowaniem kolejny post juz tylko z obrazkami ewentualnie w galerii
Opłaca się. Ale bardziej opłaca się wystawić vortexa, scrola i BoH.
Lidder pisze:- Co się dzieje, gdy kawaleria normalnym ruchem, nie marszem, przechodzi przez murek?
- To samo co wtedy, gdy idziesz na imprezę poderwać jakąś dziewczynę.
Tak, mialem na myśli BoS.
Vortex jest imba na VC. Wyłączenie im kluczowej tury magii = win
Vortex jest imba na VC. Wyłączenie im kluczowej tury magii = win
Lidder pisze:- Co się dzieje, gdy kawaleria normalnym ruchem, nie marszem, przechodzi przez murek?
Dzień dobry wszystkim szpiczastousznym
Pewnie to pytanie przewijało się kilkakrotnie (jeśli nie więcej...) na tym forum, ale mógłby ktoś napisać mi czym tak dokładnie charakteryzują się HE i od czego zacząć ich zbieranie? Tak, żeby można było zagrać na ok. 2000pkt.
Z góry dziękuje
Pozdrawiam
Pewnie to pytanie przewijało się kilkakrotnie (jeśli nie więcej...) na tym forum, ale mógłby ktoś napisać mi czym tak dokładnie charakteryzują się HE i od czego zacząć ich zbieranie? Tak, żeby można było zagrać na ok. 2000pkt.
Z góry dziękuje
Pozdrawiam
Czyli magowie (ilość 3 na razie wystarczy), Noble, BSBek, 40 łuków, Eagle i tu dalej nie wiem co mi będzie potrzbne.. Czy Bolce są opłacalne? To samo spearmani i Swordmasterzy? Póki co wolałbym na nich pograć, bo jest to jakieś zaoszczędzenie pieniędzy na reszte armii... Czy może nie da się na nich grać? I czy warto zainwestować w Dragon Princes i Charioty?
Bolce w tej edycji sa mocno slabe, podobnie nasza kawaleria duzos tracila, bo dostaje wpiedziel od byle hordy...
charioty to samo... SM w porownaniu do PG i WL wypadaja biednie.
Jak chcesz pograc to mozna wszsytki ale jak chcesz tez czasem wygrac to:
WL, Luki, Spearelfy/LSG (to wlasciwie te same modele wiec mozna stosowac wymiennie), 2-3 magow, 2-3 orly sa podstawa...
charioty to samo... SM w porownaniu do PG i WL wypadaja biednie.
Jak chcesz pograc to mozna wszsytki ale jak chcesz tez czasem wygrac to:
WL, Luki, Spearelfy/LSG (to wlasciwie te same modele wiec mozna stosowac wymiennie), 2-3 magow, 2-3 orly sa podstawa...
dodałbym do tego PG DP nie sa az tacy zli... sami nie poradza sobie z glownym klockiem uderzeniowym wroga, ale nie od tego sa w rozpisce. Taki oddział DP musi ogarniac smietnik przeciwnika, spełniają role mega ciezkiego fasta xD a jak masz arcy z BoH i shadow, to mozesz sie pokusic wrzucic na nich brzytwe, a wtedy morduja wszystko
Tak sobie myślę, że mega fajnym pomysłem była by gra na BoH+shadow. Do tego oddziały typu spearmeni, DP, PG czyli te, których największą wadą jest za mała siła. Bo dobrze rzucona brzytwa to prawdziwy gamebreaker
ja juz mam rozkmine
arcy z 5 czarami z shadow, maly mag 2lvl z niszczarka i beastem, bsb z bowd lord na orle pucha z as2+ reroll i ws 4+ i devastating charge, oddzial 25archersow, 2 10 archersow, 17 pg(tylko tyle mam) gola 5dp, 6dp fcg z flamingami i championem z pota +3 do S, 2 orly. Mamy i magie, i jakies strzelanie, i jakies mobilne ataki i oddzial do stania z wrogiem, i wszedzie gdzie brzytwa nie wejdzie jest bol, a jak nie brzytwa to sygnatura z beasta tez fajna.
arcy z 5 czarami z shadow, maly mag 2lvl z niszczarka i beastem, bsb z bowd lord na orle pucha z as2+ reroll i ws 4+ i devastating charge, oddzial 25archersow, 2 10 archersow, 17 pg(tylko tyle mam) gola 5dp, 6dp fcg z flamingami i championem z pota +3 do S, 2 orly. Mamy i magie, i jakies strzelanie, i jakies mobilne ataki i oddzial do stania z wrogiem, i wszedzie gdzie brzytwa nie wejdzie jest bol, a jak nie brzytwa to sygnatura z beasta tez fajna.
Problem z grą na arcyBoH+shadow jest taki, że jak już pisał Szymon, po stracie arcy rozpiska robi się mega plewna. No ale to już nasz problem, postarać się żeby arcy nie zginął