Porównanie armii
Re: Porównanie armii
A gracze lizaków jedzą insekty, są ośliźli, bezpłciowi i siedzą na bagnach. 

Ściągnąłem już mnie/więcej połowę w j. polskim, reszta jest tylko po angielsku. Dużo mi to nie dało, po prostu chcę to zobaczyć w realu.CAR2N pisze:Najlepiej sciagnac z netu interesujace nas army booki i poprzegladac . Pozniej odpowiedni dzial , rozpiski i mozna sobie wyrobic opinie ,na turnieju to sie mozna zrazic np brzydko pomalowanymi figurkami , czy tez nieumiejetnie grajacymi dana armia
- The WariaX
- Falubaz
Hm, perwers?Demony złożone jedynie ze Slaanesha (lubię tego boga ).
Chodzi o to byś w pewien sposób utożsamiał się ze swoją armią.

Zapomniałeś dodać, że jeszcze do tego są bardzo kolorowiA gracze lizaków jedzą insekty, są ośliźli, bezpłciowi i siedzą na bagnach

Zapraszam do mojej galerii

http://forum.wfb-pol.org/viewtopic.php?f=10&t=35475
Maluję na zamówienie:
http://forum.wfb-pol.org/viewtopic.php? ... 13#p990613
- Mhroczny Rycerz
- Falubaz
A bijecie czołem przed każdą napotkaną ropuchą?The WariaX pisze:Zapomniałeś dodać, że jeszcze do tego są bardzo kolorowiA gracze lizaków jedzą insekty, są ośliźli, bezpłciowi i siedzą na bagnach
Why so serious?White Lion pisze:Mam prośbę
Nie, nie masz. Chyba że znudziło Ci się to forum, to wtedy możesz kontynuować nakłanianie do piractwa -- Tomash

Dobry tekst 

M&M Factory - Up. 14.01.2017 Ostatnia trójka pegazów
Nie mogę się zgodzić z kolegą w kwestii "nudy". Nowa edycja przyniosła sporo możliwości khazadom. 3 cale ruchu - fakt, ale zaszarżować możesz na 15 cali do przodu. Możesz złożyć armię ofensywną, gdzie maszyny i strzelanie będą sprawą drugorzędną. Nie powiesz mi chyba, że oddziały gwardii czy żelaznego bractwa nie nadają się do walki?The WariaX pisze:Granie krasiami jest po prostu... nudne. W większości wypadków, polega to na staniu i strzelaniu do przeciwnika, dopóki on do Ciebie nie przyjdzie. Brak magii, silny dispell, jednak jak przeciwnik zapoda ifkę, to kuniec. Owszem bardzo klimatyczna armiaKto co lubi.

Z jednym się zgodzę - co kto lubi

A dla zwolenników khazadów beczka piwa

- Rakso_The_Slayer
- Postownik Niepospolity
- Kontakt:
- Naviedzony
- Wielki Nieczysty Spamer
Fan swoiście pojmowanej dobrej zabawy.The WariaX pisze:Hm, perwers?Demony złożone jedynie ze Slaanesha (lubię tego boga ).
Chodzi o to byś w pewien sposób utożsamiał się ze swoją armią.![]()

- The WariaX
- Falubaz
Kraggo
Przez wzgląd na duże zmiany w 8ed, zwracam honor
Mam po prostu uprzedzenia do przeciwników co tylko stoją i strzelają

Przez wzgląd na duże zmiany w 8ed, zwracam honor

Mam po prostu uprzedzenia do przeciwników co tylko stoją i strzelają

Nie wnikamFan swoiście pojmowanej dobrej zabawy.

Zapraszam do mojej galerii

http://forum.wfb-pol.org/viewtopic.php?f=10&t=35475
Maluję na zamówienie:
http://forum.wfb-pol.org/viewtopic.php? ... 13#p990613
A nie masz kumpli, którzy pokazaliby Ci jak wygląda gra w praktyce? Nikt nie wprowadził Cię w świat warhammera?
Dla mnie taką osoba był kuzyn, który opowiedział mi jak wygląda ten świat i jakie rasy go zamieszkują. Praktycznie od początku nie miałem wątpliwości jaki lud najbardziej mi odpowiadał - krasnoludy.
Jeśli żaden ze znajomych nie gra, to jednak najbardziej polecam przejście się do sklepu w którym maja stoły do gry, i przyjrzeć się paru rozgrywkom, nie koniecznie turniejowym, na pewno codziennie ktoś umawia się na bitwę. Przy okazji możesz pogadać z graczami na żywo.
Na pewno warto załatwić sobie podręczniki i przeczytać fluff, skoro mówisz że zwracasz uwagę na klimat. Mogą być z jakiejkolwiek edycji bo opis każdej z ras praktycznie się nie zmienił.
Dwarfs rule!
Dla mnie taką osoba był kuzyn, który opowiedział mi jak wygląda ten świat i jakie rasy go zamieszkują. Praktycznie od początku nie miałem wątpliwości jaki lud najbardziej mi odpowiadał - krasnoludy.
Jeśli żaden ze znajomych nie gra, to jednak najbardziej polecam przejście się do sklepu w którym maja stoły do gry, i przyjrzeć się paru rozgrywkom, nie koniecznie turniejowym, na pewno codziennie ktoś umawia się na bitwę. Przy okazji możesz pogadać z graczami na żywo.
Na pewno warto załatwić sobie podręczniki i przeczytać fluff, skoro mówisz że zwracasz uwagę na klimat. Mogą być z jakiejkolwiek edycji bo opis każdej z ras praktycznie się nie zmienił.
Dwarfs rule!
Niestety nikogo takiego nie znam. 3-4 lata temu kumpel zaczął mi mówić, jaki to Warhammer jest super, opowiadał mi, jak pojechał Skavenami HE masakrą (:)) po jakimś czasie przestał grać, a figurki rozdał. Jakiś roczek po tym zainteresowałem się Warhammerem, ale niestety nikogo nie mam, żeby mi to wszystko fajnie pokazał itp, ale jakiś czas temu w moim mieście założyli sklep i okazało się, że kilku graczy jest. Ale to nie zmieni faktu, że armię właściwie powinienem wybrać sam. Na razie jestem na etapie ćwiczenia malowania na figsach ze skull passa, więc nie jest źle 
EDIT: Co do AB, to mam AB od HE, ale jakoś fluff do mnie nie przemówił (a może jednak to było po prostu chaotycznie napisane?). Przeczytam jeszcze raz, to może lepiej mi się w głowię ułoży

EDIT: Co do AB, to mam AB od HE, ale jakoś fluff do mnie nie przemówił (a może jednak to było po prostu chaotycznie napisane?). Przeczytam jeszcze raz, to może lepiej mi się w głowię ułoży

Przypomniało mi się też, że możesz zapoznać się z wieloma fanowskimi artykułami, ot na Polterze w czytelni w dziale WFRP (tutaj więcej psychologii) albo WFB (od strony praktycznej) - jest tam gro dobrych tekstów na temat różnych ras (po polsku)
Chyba więcej propozycji wskazać nie można. Do krasnoludów mogę Ci polecić z dwa - trzy podręczniki (wręcz encyklopedie) o profilu mocno 'fluffowym' 
The WariaX:
W Warhammerze przynajmniej parę innych armii (poza khazadami) można (choć czasem na upartego) złożyć na stand & shoot
Ale niechaj rozmowa wróci na swe tory.
Pozdrawiam

The WariaX:
W Warhammerze przynajmniej parę innych armii (poza khazadami) można (choć czasem na upartego) złożyć na stand & shoot

Pozdrawiam

Cóż, trudno coś wskazać, ale zawsze możesz poczytać o przygodach Malusa Darkblade (mroczne elfy) lub przygodach Felixa i Gotreka (ten drugi to krasnolud z krwi i kości)Moss pisze:Wielkie dzięki za linkaMa ktoś może linka do jakiegoś ciekawego opowiadania dotyczącego HE? (na tamtej stronie akurat tego nie znalazłem ;/) Chcę przeczytać chociaż 1 takie coś w życiu

Poza czytelnią jest jeszcze zakładka "artykuły", a nadto masz jeszcze google

Książka z Czarnej Biblioteki "Inwazja" 1 opowiadanie jest o HE a ostatnie o DE
Chyba to czytałem. Nieźle oddawało klimat HE, jako płaczliwych i ładnie ginących oraz DE, jako wyszczerzonych i dyszących z nienawiści. Najlepszą historyjka o elfach był Elfslayer, ale to było o DE (mimo to był jeden HE, ale i tak nie dotrwał do końca). Ze wszystkiego były i tak godne uwagi dwa momenty: ten, w którym Gotrek walczył z elfim kapitanem, czy kimś takim i samo zakończenie (Thanquol po środku morza).
Spoiler! Jeszcze nie czytałem tej książki. Naśle na ciebie zabójców Trolli 

Dobra, po głębszym namyśle mam kilku faworytów:
Beastmen (jest OK, odstrasza mnie tylko ich rzekoma plewność)
WoCh (też OK, tylko podobno nudne w grze)
Skaven (OK)
Ewentualnie mała alternatywa:
Lizaki (musiałbym znaleźć niecukierkowe malowanie, tzn. zero niebieskiego, przy okazji fluff wydaje się czasem dziwny)
The Empire (wszystko super, tylko te figurki...)
DE (OK, tylko te wiedźmy i wszelkie babki DE wyglądają, jakby miały dwa litry żelu we włosach, ogólnie akurat one mi nie podpadają)
Pomóżcie mi troszkę sprostować moje przemyślenia
Beastmen (jest OK, odstrasza mnie tylko ich rzekoma plewność)
WoCh (też OK, tylko podobno nudne w grze)
Skaven (OK)
Ewentualnie mała alternatywa:
Lizaki (musiałbym znaleźć niecukierkowe malowanie, tzn. zero niebieskiego, przy okazji fluff wydaje się czasem dziwny)
The Empire (wszystko super, tylko te figurki...)
DE (OK, tylko te wiedźmy i wszelkie babki DE wyglądają, jakby miały dwa litry żelu we włosach, ogólnie akurat one mi nie podpadają)
Pomóżcie mi troszkę sprostować moje przemyślenia