Arena - przecieki

Regulaminy, relacje, scenariusze, kampanie, pokazy etc.

Moderatorzy: Laik, Dymitr

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
ksch
Masakrator
Kontakt:

Arena - przecieki

Post autor: ksch »

Przede wszystkim witam po dłuuuugiej przerwie. W tym wątku będziemy podawali informacje dotyczące Areny, żebyście nie myśleli, że nic się nie dzieje.

Termin: mamy dwie możliwości - 16-17 IV (na ten termin załatwiam już szkołę). Lub 30 IV - 1 V, na ten termin mogę załatwić inny lokal. Wolałbym 16-17, dla ETC też byłby on lepszy. Wedle moich ostatnich rozmów z Czarnym, Front robi swój turniej 26-27 III, więc odstęp w sam raz.

Co w planach: możliwość przyjazdu w piątek - załatwimy prywatne rozlokowanie wszystkich chętnych.
Sobota - robię rezerwację w lokalu, w którym tradycyjnie gram w poksa, aby zrobić tam mini turniej na relaksie. Zasady: każdy chętny dorzuca 20pln do akredytacji, na miejscu dostaje żetony. Gramy przy dwóch stołach po 8 osób. Po dwóch najlepszych przechodzi do stołu finałowego. Ostra dystrybucja kasy: 60-30-10%. Gdyby było więcej chętnych to coś pokombinuję.
Nocleg na miejscu za free oczywiście będzie.

Ekipa organizująca i to mamy dla Was małe zaskoczenie:
Koordynator: Ksch
Sprawy techniczno-rulingowe: Butan
Szef obsługi: Undead
Konkurs malarski i cała hobbystyka: Skaven
Pomoc w spięciu całości: Szafa (w tym roku Wam go ukradliśmy :mrgreen: ).
Pozdrawiam i jak Bóg oraz rodzina da, to do zobaczenia na Bazyliszku!
--
Krzysztof "ksch" Schechtel
ksch@gazeta.pl
gg 7052764
http://www.veto2ed.pl

Awatar użytkownika
Grichalk
Masakrator

Post autor: Grichalk »

Według tych danych:
http://www.youtube.com/watch?v=00h3AWk2N0E
Master w Białymstoku jest na początku kwietnia.

Awatar użytkownika
ksch
Masakrator
Kontakt:

No to nie powinien być w kwietniu, gdyż kwiecień to nasz termin. Nikt nas o tym nie uprzedzał.
--
ksch@gazeta.pl
gg 7052764

Awatar użytkownika
swieta_barbara
habydysz

Post autor: swieta_barbara »

Minimalnie 20 dni przerwy, wiec albo 12-13. marca (hehe), albo 23.-24. kwietnia+. Pierwotnie przebijaliscie sie z plotkami o maju (przynajmniej taki jest ostatni update na forum LL). Musicie wyjasnic to miedzy soba.

Fajnie, ze nareszcie sie odzywacie.

Awatar użytkownika
ksch
Masakrator
Kontakt:

No tak, sprawa jasna. Założyliśmy, że: nasz termin to kwiecień, a chłopaków z Frontu to marzec. Patrząc na kalendarz ostatni weekend marca to 26, ergo od 16 IV każdy kwietniowy weekend jest bezpieczny. O tydzień się nie przesuniemy, bo to Wielkanoc. Dwa tygodnie później jest długi weekend i nie wiem jak to będzie z frekwencją.
--
ksch@gazeta.pl
gg 7052764

Awatar użytkownika
szafa
Niszczyciel Ligi
Kontakt:

Post autor: szafa »

Witam.

Tak - jestem na miejscu i staram się pomóc ogarniać i również widzimy się na Bazylu :D

Pozdro,
sz.
"Ktokolwiek ośmieli się podnieść rękę na Stowarzyszenie Bazyliszek,
niech ma świadomość, że Stowarzyszenie mu tę rękę odrąbie..."

Awatar użytkownika
Morrok
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Morrok »

ksch pisze:No tak, sprawa jasna. Założyliśmy, że: nasz termin to kwiecień, a chłopaków z Frontu to marzec. Patrząc na kalendarz ostatni weekend marca to 26, ergo od 16 IV każdy kwietniowy weekend jest bezpieczny. O tydzień się nie przesuniemy, bo to Wielkanoc. Dwa tygodnie później jest długi weekend i nie wiem jak to będzie z frekwencją.
Strategikon odbył się w długi weekend i jak na 8 edycję frekwencja nie była słaba ;)

Awatar użytkownika
Undead
Falubaz

Post autor: Undead »

No właśnie tego długiego weekendu się boimy że jednak ludzie wybiorą inną opcje niż granie w ludki...aczkolwiek nie musi tak być oczywiście i możesz mieć racje Moroku :D

Awatar użytkownika
Cauliflower
Ciśnieniowiec

Post autor: Cauliflower »

Zdaje się, że różnica między weekendem w listopadzie, a w maju niewątpliwie.... jest :P
malfoj pisze:Ty to zawsze musisz kogos upokorzyc przy stole
Obrazek

Awatar użytkownika
swieta_barbara
habydysz

Odradzam dlugi weekend. Mysleliscie juz o formacie?

Awatar użytkownika
Skaven
Masakrator
Kontakt:

Post autor: Skaven »

Kris - ja pierdziele, domyślasz się co chce ci powiedzieć :D

Generalnie co do terminu to tak jak wyżej napisane, w każdym razie Arena się odbędzie i na pewno będzie zajebiaszcza (chociażby dla tego że w tym roku do organizacji dołączam się ja ;) ).

Jako że ja się hobbystyką będę zajmował, coś ciekawego na pewno wymyślę, bazowo na pewno będzie konkurs malarski i może jeszcze coś extra uda się wykminić.

Malować ludziki bo śmiecio-armii na pewno na stolę nie chce widzieć, a jak ktoś potrzebuje to znam dobrego malarza :wink: :D

Jak tylko zakończę analny okres zwany sesją ( spraw o wielki Tzeentetchu żebym nie musiał jeszcze w marcu walczyć), oraz jak już zawiśnie pełny regulamin, to zacznę produkować jakiś regulamin konkursu, wymogi odnośnie armii turniejowych itd.

Awatar użytkownika
Undead
Falubaz

swieta_barbara pisze:Odradzam dlugi weekend. Mysleliscie juz o formacie?
Zależy też Barb jaki format zaproponuje Front (oni sa wcześniej od nas) a nie chcemy powielać. Co prawda jak zgłaszaliśmy mastera to proponowaliśmy 2K ale że ed się zmieniła to ten format jest z dupy;].
Jak nie euro to może już całkiem duże pkt. np jakieś 2800, 2900?/..zobaczymy

Awatar użytkownika
Laik
Pan Spamu

Post autor: Laik »

CzarnY pisze:posta na BP jeszcze nie piszemy, ale nie robimy tajemnicy z tego, ze czyste ETC - 2400, "Euro qualifier" ;)
swieta_barbara pisze:Jesteś maszyna debelial, bez Ciebie to hobby dawno by umarło.

Awatar użytkownika
swieta_barbara
habydysz

BOB jest na ETC. Byloby swietnie po tych dwoch euro-masterach zagrac cos innego, zwlaszcza ze Debek z Barbem sklad reprezentacji oglaszaja od razu po BOBie. Mi sie od jakiegos czasu juz marzy takie solidne granie na 2800 z minimalnymi ograniczeniami, ale wiadomo ze to problemy czasowe, itp.

edit. Laik mnie ubiegl.

Awatar użytkownika
Jankiel
Sol Invictus

Post autor: Jankiel »

Będzie trzeba wreszcie zagrać pierwszy turniej na 8 edycję. Zrobię wszystko, żeby przyjechać :)
Warhammer Pro-Tip #2: If Purple Sun isn't winning the game for you, consider using it more.

Awatar użytkownika
Undead
Falubaz

No i otóż to. Skoro BOB jest na Euro to kolejne euro śmierdzi monotonią. Więc na pewno będzie to duży format z ograniczeniami. Tylko musimy pomyśleć dokładnie nad pkt bo jednak zawsze czas jest głównym wrogiem.

Awatar użytkownika
CzarnY
Falubaz

Post autor: CzarnY »

nie zauwazylem wczesniej tego tematu - Krzychu, pisalem Ci, ze jestesmy troche uzaleznieni od zjazdow na uczelni i termin sie moze przesunac o tydzien, a 26-27.III wlasnie jest zjazd, co oznacza problem z lawkami. wciaz sie staramy o miejscowke na PB.

mam nadzieje, ze no offence i do odkrecenia :).

edit: Check this out: http://forum.wfb-pol.org/viewtopic.php?p=558238#p558238

Awatar użytkownika
ksch
Masakrator
Kontakt:

Stary - proste że no offence, za bardzo się lubimy :wink: Mamy mały zgryz, ale zapytam, bo z pół roku temu dostałem info, że maj to utrudnienie dla ETC (bo przecież dla mnie żadne). Jak z tym jest panowie reprezentanci (względnie kandydaci do repry - nie wiem jaki system obowiązuje w tym roku i jaki skandal aktualnie jest na tapecie).

Jankiel - zajebiście, że przyjedziesz, chociaż umówmy się: nie brałem pod uwagę innej opcji :mrgreen:

Santa_Barbara - nad formatem głowi się Butan, ja w to nie wnikam, ale będę chciał żeby było ciekawie.
--
ksch@gazeta.pl
gg 7052764

Awatar użytkownika
Skaven
Masakrator
Kontakt:

Post autor: Skaven »

Patrol na 800pkt

Awatar użytkownika
Jankiel
Sol Invictus

Post autor: Jankiel »

chociaż umówmy się: nie brałem pod uwagę innej opcji
Ciekawe... Z moją córką jak rozumiem rozmawiałeś i się zgodziła? :mrgreen:
Warhammer Pro-Tip #2: If Purple Sun isn't winning the game for you, consider using it more.

ODPOWIEDZ