rozpiski elfów VIII ed.
Moderatorzy: Albo_Albo, Asassello
Re: rozpiski elfów VIII ed.
"Lajf" nadal mocny choć faktycznie "look out" trochę oslabil dwellersów. Muszę się trochę ograć na EURO i zobaczę
Mieli do wyboru wojnę, lub hańbę, wybrali hańbę, a wojnę będą mieli także.
Shino: "Rb strona67 jakbys szukal zrodla"
Żaba: "raczej 65 jeśli już"
I love this game...
Shino: "Rb strona67 jakbys szukal zrodla"
Żaba: "raczej 65 jeśli już"
I love this game...
Bo on wystawia 40 orełów, a lajf nie jest wcale taki zły, jak by nie patrzeć to i tak 6 jest nadal potężna aczkolwiek szadow też jest syty.Rabsp pisze:nie wiem jak u Ciebie, ale u mnie orzeł kosztuje jakies 1950pkt mniejGreat Eagle @ 2000.0 Pts
oczywiscie wiem ze sie czepiam
shadow/life kwestia gustu i ogólnego założenia na grę. ja osobiście wolę life, z shadowem się powbawie ale nie wiem czy coś z tego będzie. seer ma lifa żeby mieć całego lifa i żeby arcy miał takie spelle jak ja chce. wybrałem life'a bo nadal czuję w nim moc... i tu was zdziwię nie chodzi wcale o dwellersów a o leczeni, regnkę i zwiększanie tafa, ja wiem że fajnie se rzucić brzytwę na speary, łuczników a co dopiero na PG, ale kurde panowie te oddziały muszą najpierw dojść, a obecnie do połowy armii to dojdzie może jeden oddział. wg ważne żeby doszło a czy WL mają 8 czy 6 siły to czy to mi robi? niezbyt szczerze mówiąc... pg i tak do walki się nie pchają a speary mają nie dać wymanewrować WL. oczywiście ani pg ani speary od walki nie stronią ale od deathstarów, potworów itp są WL... a wl z 8 tafa, regeneracją 4+ i wskrzeszaniem rozwala system. 6 mova na prawde dużo daje w kwestii dojścia do gunlinea więc sądzę że to dobry wybór, a reszta to raczej standard...
osobiście przychodzi mi do głowy pomysł na mniejsze punkty (1500?) na małego maga z seerem i lore of beast wybierającego 6 i co turę próbującego się zamienić w chimerkę czy coś innego... na małe punkty - dla mnie bomba, będę testował jak będzie okazja
osobiście przychodzi mi do głowy pomysł na mniejsze punkty (1500?) na małego maga z seerem i lore of beast wybierającego 6 i co turę próbującego się zamienić w chimerkę czy coś innego... na małe punkty - dla mnie bomba, będę testował jak będzie okazja
Imperial stormtroopers can never die. They can only go to hell and regroup.
Na przykład to, że zabijasz stardragona/keepera/prawie wszystko w jedną turę CCInferno pisze:Co Tobie da brzytwa na łucznikach ?
@Korhil
Life też jest ok, zależy od rozpiski. Grając na WL lepiej mieć life, bo brzytwa niewiele im daje, grając na PG/DP/spearach lepiej mieć shadow. High magic też jest dobrym wyborem, świetnie karci VC jeśli weźmie się go w połączeniu z vortex+niszczarka/scroll.
Lidder pisze:- Co się dzieje, gdy kawaleria normalnym ruchem, nie marszem, przechodzi przez murek?
- To samo co wtedy, gdy idziesz na imprezę poderwać jakąś dziewczynę.
Jak przeciwnik zaszarżuje w nich, to raczej nie będziemy mieli na nich brzytwy. A do kolejnej tury CC zostanie niewielu łuczników.
Lidder pisze:- Co się dzieje, gdy kawaleria normalnym ruchem, nie marszem, przechodzi przez murek?
- To samo co wtedy, gdy idziesz na imprezę poderwać jakąś dziewczynę.
- Młody Pajak
- Kradziej
Zarówno dobrze może i z twojej twarzy zmazać
Daj łucznikom sztandar z flamingami to bedziesz miał 25 % w core. Na takie punkty raczej nie opłaca się 2 magow, ja bym to widział tak:
Mage @ 175.0 Pts
General; Magic Level 2
Seerstaff of Saphery [30.0]
Gem of Courage [10.0]
20 First Archers @ 245.0 Pts
Longbow; Standard Bearer; Musician
Banner of Eternal Flame [10.0]
16 White Lions @ 273.0 Pts
Great Weapon; Heavy Armour; Lion Pelt; Standard; Musician
Standard of Discipline [15.0]
12 Phoenix Guard @ 248.0 Pts
Halberd; Heavy Armour; Standard; Musician