Co kupic - czyli rozterki krótkobrodych
Moderatorzy: Arbiter Elegancji, Rakso_The_Slayer
Re: Co kupic - czyli rozterki krótkobrodych
Hamek to Hamek, młot ma mieć!! ;D IMO z młotami, jak je dobrze zrobisz, co wg tutka jest całkiem proste, acz praco- i czasochłonne, będą wyglądać jeszcze lepiej.
A jeśli Ci się podobają - +1 dla Ciebie. O to w tym chodzi ;]
A jeśli Ci się podobają - +1 dla Ciebie. O to w tym chodzi ;]
"Jeździec patrzy na nią. Ciri widzi błysk oczu w szparze wielkiego hełmu, ozdobionego skrzydłami drapieżnego ptaka. Widzi odblask pożaru na szerokiej klindze miecza trzymanego w nisko opuszczonej dłoni."
http://www.rebel.pl/product.php/1,1176/ ... erers.html
Mają jeszcze lorda tarczownika i slayerów. Będę musiał tam pójść i kupić ile zdołam unieść.
Mają jeszcze lorda tarczownika i slayerów. Będę musiał tam pójść i kupić ile zdołam unieść.
tak, jeśli ktoś ma na stanie to ma, więc jak ktoś potrzebuje to proponuję się spieszyć...Klafuti pisze:http://www.rebel.pl/product.php/1,1176/ ... erers.html
ja poluje na rocznicowego tarczownika a na razie zrobię konwersję
Moje morskie krasie z Barak Varr teraz także na blogu www.BarakVarr.pl
- Wiosłujesz [...] jakbyś w życiu nic innego nie robił. Myślałem, że krasnoludy nie umieją ani żeglować, ani pływać...
- Ulegasz stereotypom.
- Wiosłujesz [...] jakbyś w życiu nic innego nie robił. Myślałem, że krasnoludy nie umieją ani żeglować, ani pływać...
- Ulegasz stereotypom.
Łolaboga, 6 dych?
Na cytce nie lepiej... naprawdę cieszę się ze swoich...
Jak kupiłem z Maelstorm Games to wyszło mi około 10 zeta za figsa, a są IMO naprawdę wypaśne.
http://www.maelstromgames.co.uk/index.p ... pe_202_000
Takie coś znalazłem, weź pod uwagę fakt większego kupna i kurs funta 4,62zł. Jakieś zniżki czy cuś, może znajomych namów.
http://www.maelstromgames.co.uk/index.p ... nf_211_000
Co prawda są 3 w blistrze, ale mięcho!
Na cytce nie lepiej... naprawdę cieszę się ze swoich...
Jak kupiłem z Maelstorm Games to wyszło mi około 10 zeta za figsa, a są IMO naprawdę wypaśne.
http://www.maelstromgames.co.uk/index.p ... pe_202_000
Takie coś znalazłem, weź pod uwagę fakt większego kupna i kurs funta 4,62zł. Jakieś zniżki czy cuś, może znajomych namów.
http://www.maelstromgames.co.uk/index.p ... nf_211_000
Co prawda są 3 w blistrze, ale mięcho!
"Jeździec patrzy na nią. Ciri widzi błysk oczu w szparze wielkiego hełmu, ozdobionego skrzydłami drapieżnego ptaka. Widzi odblask pożaru na szerokiej klindze miecza trzymanego w nisko opuszczonej dłoni."
Niedobrze ja nie mam kasy a tu takie kwiatki, kiedyś wycofali ironów teraz toSmh pisze:dla informacji, kolejne rzeczy znikające z cenników sklepów to:
99110205126 - Dwarf Hammerers - 84-21 - DELETE
9906020510701 - Dwarf Slayer Lord - 84-40 - DELETE
GW chce przekształcić dwarfy w plastikowe chordy.
free
EDIT: Z tego sklepu przesyłka do europy przy zamówieniu powyżej 10Ł jest za darmo. Trzeba tylko dobrze wpisać adres do przesyłki, żeby nie plątała się po Polsce.
EDIT: Z tego sklepu przesyłka do europy przy zamówieniu powyżej 10Ł jest za darmo. Trzeba tylko dobrze wpisać adres do przesyłki, żeby nie plątała się po Polsce.
Ostatnio zmieniony 13 sty 2011, o 22:06 przez Gremli, łącznie zmieniany 1 raz.
Ja tu tylko sprzątam.
Nie płaciłem nic, bo zrobiliśmy zamówienie z klubu OŁ. ;]
- smiejagreg
- Ciśnieniowiec
Jeszcze na dzień dzisiejszy hamki GW są np. w sklepie Gamesrus we Wrocku we w miarę dobrych cenach.
Zastrzegam , że jestem jedynie klientem tego sklepu... Pozdrawiam.
Zastrzegam , że jestem jedynie klientem tego sklepu... Pozdrawiam.
nie ma tego w linkach, dostają to na maila firmy, które handlują z GW. Na szczęście na ostatniej liście nie ma nic z KrasiKraggo pisze:Czy dysponuje ktoś linkiem, w którym będzie zawarta informacja, które produkty z naszej armii (ale i innych, w tym mrocznych elfów) zostały przesunięte do mail order?
Co oni wyczyniają, przesuwać hammerersów do MO
a dlaczego przenoszą do MO? bardzo prosto:
1) robią duuuuzo figurek
2) sprzedają normalnie
3) figsy się powoli kończą, gdy osiągną jakiś stan magazynu, który nie da gwarancji dostarczenia wszystkim swoim sklepom i klientom wskakują na MO by zapewnić jeszcze z jakiś czas dostępność
4) szykują się do robienia nowych modeli (w tym wypadku najczęściej plastików bo w tą stronę idą)
taki model biznesowy jest zrozumiały z poziomu zarządzania i "cyklu życia produktu", przecież gdyby robili danego modelu po 1000szt i jak się skończą "dorabiali" figsy byłyby duuużo droższe
edit:
poza tym nie oszukujmy się, nowego AB nie mamy więc w ciągu 1,5 roku pewnie czas na nas, w tym na nowe figsy... zauważcie jak dużo już naszych rzeczy jest w MO a ile w normalnej ofercie... tych pierwszych jest więcej...
- Ulegasz stereotypom.
- Ulegasz stereotypom.
Czas zatem rozejrzeć się za hammerersami, pasowałoby dobić chociaż do 20 na potrzeby domowych gier
A polityka GW mi się nie podoba, byłem, jestem i będę zwolennikiem metalowych modeli. To wszystko idzie w stronę plastikowych żołnierzyków, masówki
Wiem wiem, znam plusy i minusy metalu/plastiku, ale nadal nie przekonuje mnie to, co robi GW.
A polityka GW mi się nie podoba, byłem, jestem i będę zwolennikiem metalowych modeli. To wszystko idzie w stronę plastikowych żołnierzyków, masówki
Wiem wiem, znam plusy i minusy metalu/plastiku, ale nadal nie przekonuje mnie to, co robi GW.
- smiejagreg
- Ciśnieniowiec
Nie idzie tu chyba o materiał - plastik czy metal - a raczej o urodę samych modeli. Akurat w armii krasnali powinni zaj...ć wszystkich projektantów modeli plastikowych - są one po prostu wstrętne w porównaniu z oldschoolowymi, które akurat były z metalu. I chyba właśnie stąd awersja do plastików. W niektórych armiach plastikowe modele są całkiem do rzeczy - i co z tego, że są plastikowe. Jedyna wada plastiku - jakiś taki nieprzyzwoicie lekki...
fakt, nowe modele są zbyt "nowe" przez co bardzo tracą krasnoludzki urok. Tego kto robił nowych inżynierów należy powiesić za jaja u sufitu -.- tak samo pomysł z nowymi longbeardami :/ :/ a wpływ na to może mieć (nie wiem na ile w tym prawdy, gdzieś to przeczytałem) że teraz modele projektują zdolni graficy którzy nawet nie mieli w ręce masy modelarskiej, a nie tak jak kiedyś wszystko robione osobno przez rzeźbiarzy...
przyznać muszę, że nowe modele mają sporą dynamikę i to mi się w nich podoba
stare? niektóre mi się podobają... jednak porównując nowego Woja z GW a Starego... to na polu walki bardziej bym się wystraszył tego nowszego...
pozostaje mieć nadzieję, że przy odświeżaniu krótkonogich nie spieprzą modeli i tyle
stare? niektóre mi się podobają... jednak porównując nowego Woja z GW a Starego... to na polu walki bardziej bym się wystraszył tego nowszego...
pozostaje mieć nadzieję, że przy odświeżaniu krótkonogich nie spieprzą modeli i tyle
- Ulegasz stereotypom.
- Ulegasz stereotypom.
A mnie irytuje właśnie to usilne przechodzenie na plastik. Dość mocno odczuły to wysokie elfy - straż fenixa i białe lwy z plastiku. Zobaczcie na ceny i porównajcie ze starymi modelami, licząc średnio od sztuki 10 złotych za metalową figurkę. Dziś trzeba zapłacić tyle samo albo i więcej za podobny odlew z... plastiku To mnie właśnie niepokoi. O coraz wyższych cenach nie wspominam, ale po pierwsze jest allegro i ebay, po drugie powstaje coraz więcej firm, zajmujących się alternatywnymi wzorami. Nasza armia też doczekała się paru ciekawych wzorów
Sam na miarę możliwości zdobywam metalowe modele do armii. Zdaję sobie jednak sprawę, że część jednostek po prostu "musi" (mam na uwadze bieżące czasy i politykę GW) być plastikowa.
Z nowych inżynierów podoba mi się tylko ten, którego posiadam - wersja z dwoma pistoletami, reszta jakoś mi nie podchodzi. A gdyby jeszcze porównać ten model do Burloka... Nie chcę nawet wspominać o staroedycyjnych, metalowych kusznikach. Marzeniem takich posiadać, są to po prostu piękne modele.
Sam na miarę możliwości zdobywam metalowe modele do armii. Zdaję sobie jednak sprawę, że część jednostek po prostu "musi" (mam na uwadze bieżące czasy i politykę GW) być plastikowa.
Z nowych inżynierów podoba mi się tylko ten, którego posiadam - wersja z dwoma pistoletami, reszta jakoś mi nie podchodzi. A gdyby jeszcze porównać ten model do Burloka... Nie chcę nawet wspominać o staroedycyjnych, metalowych kusznikach. Marzeniem takich posiadać, są to po prostu piękne modele.
- smiejagreg
- Ciśnieniowiec
True. O ile jeszcze za metalowe modele można było tyle wysupłać, to za plastikowe jest to rozbój . Tym bardziej apeluję: JEŚLI KTOŚ WYSZPERA JAKIEŚ FAJNE FIGSY INNYCH FIRM TO NIECH ZAPODAJE FOTY WRAZ Z JAKIMŚ FIGSEM GW DLA PORÓWNANIA ROZMIARÓW ORAZ Z CENĄ .
marzenia się spełniają: http://allegro.pl/dwarf-quarrelers-cros ... 85104.htmlKraggo pisze:Nie chcę nawet wspominać o staroedycyjnych, metalowych kusznikach. Marzeniem takich posiadać, są to po prostu piękne modele.
- Ulegasz stereotypom.
- Ulegasz stereotypom.