Vampires by Azgaroth

Każdy może się pochwalić swoim dziełem i wystawić na pochwały lub krytykę. Oceniają zdobywcy Golden Daemona - przeszli, przyszli i niedoszli.

Moderatorzy: Ziemko, wind_sower

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Azgaroth
Szef Wszystkich Szefów

Vampires by Azgaroth

Post autor: Azgaroth »

Jest to dla mnie początek i prezentuje pierwsze figurki, dlatego proszę o konstruktywne i jak najbardziej krytyczne komentarze :)

Fell Bat

Obrazek

Vampire Lord

Obrazek

Awatar użytkownika
Rasti
Wielki Nieczysty Spamer

Post autor: Rasti »

No to tak. Wampir: ten drybrush czy kto wie co to za technika na jego skórze wygląda bardzo słabo. Już lepiej, jakbyś go pomalował ja jaśniejszy odcień i dobrze zwashował, tak to wygląda jak napaćkane. Po drugie rozwadniaj farbę. Złoto zwashować, naramiennik to samo c skóra. Zbroja nawet, choć ja bym dał washa i powyciągał, gdyż wygląda na jedną warstwę przez co jest strasznie płaska(nie wiedzieć czemu :wink: ).
Co do fellbata - widzę, że tutaj znowu drybrush. Moim zdaniem jestto bardzo słaba technika, jak do malowania modeli. Na futerko jeszcze zda się, ale resztę to lepiej spokojnie i płynnie cieniować, gdyż tak to model wygląda na strasznie niechlujny.
Jak na początek spróbuj jakiś model pomalować korzystając z washy. Bazowy kolor->na to was(oczywiście to też trzeba używać z głową)-> potem już tylko powyciągać najbardziej wystające powierzchnie.

Nie miałem zamiaru skrytykować, a poradzić :) Mam nadzieję że pomogłem.

ODPOWIEDZ