Warstadt by qc

Każdy może się pochwalić swoim dziełem i wystawić na pochwały lub krytykę. Oceniają zdobywcy Golden Daemona - przeszli, przyszli i niedoszli.

Moderatorzy: Ziemko, wind_sower

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
smiejagreg
Ciśnieniowiec

Re: Galeria by quidamcorvus

Post autor: smiejagreg »

Coś widać :) , bladziutko - różowiutcy ci imperialni, ale być może tacy właśnie winni być - wszak to wiejsko - miejskie towarzystwo, nieogorzałe :D Ciśnij dalej... na razie nice.

Awatar użytkownika
quidamcorvus
Niszczyciel Światów
Kontakt:

Post autor: quidamcorvus »

Matijjos pisze:jakimi kolorkami zrobiłeś twarze bo są zajebiste
Podkład to Bestial Brown na to rozjaśnienia Khardic Flesh (P3), Dwarf Flesh, Elf Flesh i finalne rozjaśnienie Ryn Flesh, na to wash Devlan Mud.
smiejagreg pisze:Coś widać :) , bladziutko - różowiutcy ci imperialni, ale być może tacy właśnie winni być - wszak to wiejsko - miejskie towarzystwo, nieogorzałe :D Ciśnij dalej... na razie nice.
Jak bladziutcy to wina zdjęć. Na żywo nie są tacy "delikatni". ;)

Awatar użytkownika
quidamcorvus
Niszczyciel Światów
Kontakt:

Nałożyłem podstawowe kolory na główne elementy powozu. Choć to Żołnierze z Reiklandu, to główne barwy (błękit i czerwień) są charakterystyczne dla Altdorfu - stolicy Imperium, reiklandzka biel będzie dodatkiem:
Obrazek

Awatar użytkownika
Bizon
Chuck Norris
Kontakt:

Post autor: Bizon »

Nikt się widze nie pali to będę pierwszy,bo wiem jak wq** jak nikt nie chce skomentować :>
Zapowiada się całkiem ok, choć na tym etapie jeszcze ciężko coś o malowaniu powiedzieć, to wiadomo już mniej-więcej jakie kolory powozidło mieć będzie. Jak planujesz wykańczać podstawkę? Reiklandzki trakt? Taki wiesz z błotem i koleinami? Moglo by być całkiem ok, choć nie wiem czy tak samo dobrze by było w przypadku piechty.
Pozwolę sobie jeszcze skomentować odcień skóry, moim zdaniem wyszedł bardzo fajny, w realu sądząc z wymienionych kolorów nie jest zapewne tak blady jak niektórzy zarzucali, choć mogę sie mylić:P niemniej wygląda bardzo fajnie dobry kontrast i ciekawy odcień.

Awatar użytkownika
Kefas
Masakrator

Post autor: Kefas »

oj będzie miodzio praca tylko nam czekanie pozostało, a Tobie nie spać tylko malować ;)

Grabz
Kretozord

Post autor: Grabz »

I tak prędkość ma zabójcza, jak nie makiety to ludziki, jak nie ludziki to podręcznik.Jak Ty na to znajdujesz czas?Powóz klasa 8) , malowanie na razie trudno oceniać ale konwersja mocno dobra.

Awatar użytkownika
smiejagreg
Ciśnieniowiec

Bizon pisze: Pozwolę sobie jeszcze skomentować odcień skóry, moim zdaniem wyszedł bardzo fajny, w realu sądząc z wymienionych kolorów nie jest zapewne tak blady jak niektórzy zarzucali, choć mogę sie mylić:P niemniej wygląda bardzo fajnie dobry kontrast i ciekawy odcień.
Nic nie kumam - przecież to nie był zarzut absolutnie - po prostu uznałem tą kolorystykę za świadomy wybór i uznałem ten wybór za uzasadniony :D Co do malowania to mordy nice jak napisałem wcześniej a co do powozu to myślę, że jeszcze nie czas na jakiekolwiek komentarze - to tylko kolory podstawowe. Ciśnij dalej, trzymam kciuki.

Awatar użytkownika
Bizon
Chuck Norris
Kontakt:

Post autor: Bizon »

Smiejagregu drogi no może zarzut to było zbyt mocne słowo;) jeśli poczułeś się dotknięty to bardzo przepraszam absolutnie nie chciałem by miało to taki wydźwięk.

Awatar użytkownika
smiejagreg
Ciśnieniowiec

Cool, Bizon :D ja nie jestem żaden upchliwiec, coby się boczyć, czy cóś :wink: Po prostu piszę posty ad hoc wg pierwszego wrażenia, i nie zawsze byc może wyrażam się wystarczająco jasno... Zatem moje posty mogą czasem być pokrętne. Ale dość offtopu. Czekamy na update Quidamcorvusa [-o< .

Awatar użytkownika
quidamcorvus
Niszczyciel Światów
Kontakt:

Dzięki za komentarze :)

Skończyłem malować dachówki, okna, deski i ściany powozu. Na ścianach i części dachówek zrobiłem zacieki i zabrudzenia. Wyszły dość przyzwoicie?
Obrazek

Awatar użytkownika
szczurek
Niszczyciel Światów

Post autor: szczurek »

Jak dla mnie super konwersja ,no i "płodzisz" to dla siebie(?) wiec tym bardziej ... =D>
Malowanie figurek ---> szczurek1903@wp.pl
Coolminiornot ---> LINK

Awatar użytkownika
smiejagreg
Ciśnieniowiec

Drewno fajne =D> - przepis please [-o< .

Awatar użytkownika
Matijjos
Wodzirej

Post autor: Matijjos »

dla mnie czerwony to jakiś różowy jest

Awatar użytkownika
quidamcorvus
Niszczyciel Światów
Kontakt:

smiejagreg pisze:Drewno fajne =D> - przepis please [-o< .
Battlefield Brown (P3), Bootstrap Leather (P3), rozjaśniane Snakebither Leather i Vomit Brown + wash Devlan Mud.
Matijjos pisze:dla mnie czerwony to jakiś różowy jest
Niestety, aparat przekłamuje kolory musicie uwierzyć na słowo, że to czerwone jest ;)

Awatar użytkownika
Arbiter Elegancji
Niszczyciel Światów

Post autor: Arbiter Elegancji »

Świetne dachówki. Super że nie boisz się odważnego krawędźowania, strasznie lubię taki styl 8)
Barbarossa pisze:Piszesz o pozytywnych wypowiedziach ludzi z Heelenhammera, którzy "zjedli zęby na WFB" - sorry, ale zęby na WFB to zjadłem ja, a to są angielscy gracze, których wiele razy bez problemów rozjeżdżaliśmy bo nigdy nie ogarniali na takim poziomie, jak top w Polsce. Ci ludzie nie są dla mnie ekspertami, to leszcze z podcastem..

Awatar użytkownika
Cormagh
Dr. House

Post autor: Cormagh »

A próbowałeś przy obróbce fotki bawić się histogramem? (nie wiem, jakiego programu używasz)
A wóz oczywiście, jak wszystko inne, świetny i ciekawie pomalowany.
Nic tak nie przekona w dyspucie, jak dwie stopy krasnoludzkiej stali między łopatkami. Trudno zignorować tak celny argument.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Mam w sobie taki potencjał, że gdybym tylko chciał, rzuciłbym do swych stóp cały świat. Na szczęście dla świata jestem na to zbyt leniwy...

Awatar użytkownika
quidamcorvus
Niszczyciel Światów
Kontakt:

Prace nad zaprzęgiem powoli zbliżają się do końca, ale i też czasu na malowanie ostatnio mam niewiele. Obecnie powóz wygląda tak:
Obrazek

Awatar użytkownika
Matijjos
Wodzirej

Post autor: Matijjos »

szacuneczek- pełna profeska =D> =D> =D>

Awatar użytkownika
smiejagreg
Ciśnieniowiec

Kapitalny powóz =D> =D> =D> Najbardziej podobają mi się ścianki powozu z zaciekami, postarzeniami, itp. oraz
drewniane elementy. Najmniej - koła (oprócz malowania oczywista). Jakoś do mnie nie przemawiają.
Jak po kolei malowałeś gryfy na dachu oraz komin? Też lux.

Awatar użytkownika
Rasti
Wielki Nieczysty Spamer

Post autor: Rasti »

No konkretnie. Bardzo ładne koniki jak i wózek. Świetne kolory =D>

ODPOWIEDZ