Szybkie pytania

Jak "to" się robi? Tutaj uzyskasz odpowiedź.

Moderatorzy: Ziemko, Arbiter Elegancji

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Kefas
Masakrator

Re: Szybkie pytania

Post autor: Kefas »

ja natomiast zrobiłem sobie mokrą paletę z pudełka po akwarelach :D
o takie na przykał:

Obrazek

wywaliłem wypraskę na farby a do środa wyciąłem i wrzuciłem taką np: gąbkę:

Obrazek

a na gąbkę taki np. papier do pieczenia:

Obrazek

i mam bardzo fajną i funkcjonalną mokrą paletę która zajebiście trzyma wilgoć przez co farbki nie wysychają nawet przez kilkanaście godzin ;)

Awatar użytkownika
Rasti
Wielki Nieczysty Spamer

Post autor: Rasti »

Serio mówisz z tym czasem? Ja wziąłem zatyczkę po margarynie(zresztą nie istotne, po prostu pojemniczek), na to chusteczkę i papier śniadaniowy. Przy już nawet mieszaniu farbki papier się zdzierał :? To mniej się tyczy czasu - co jakości. Dalej wziąłem zamiast papieru śniadaniowego, tak jak mówili w tutku z cytadeli, papier z papieru samoprzylepnego. To się nie zdziera, ale trzyma tylko troszkę dłużej... Any ideas?

Awatar użytkownika
czaros357
"Nie jestem powergamerem"

Post autor: czaros357 »

Ja tez uzywalem papieru od naklejki ( od okleiny na blat) i jakos tak ciezko sie malowalo a po pewnym czasie podczas 1 jej uzywania tez sie zaczela zdierac :? Nie wiem moze papier do piecznia lepszy jak kolega Kefas mowi :) choc wydaje sie ze i on bedzie sie luszczyl.
KUPIE FIGSY DO CHRONOPII -->oferty na priv
KUPIE DOGS of WAR PO ROZSADNEJ CENIE -->oferty na priv

Awatar użytkownika
smiejagreg
Ciśnieniowiec

Post autor: smiejagreg »

Ja używam starego brązowego grubego papieru pakowego - z jednej strony gładkiego - działa elegancko i nie łuszczy się.

Awatar użytkownika
czaros357

A skad go bierzesz??

Awatar użytkownika
Kefas
Masakrator

Post autor: Kefas »

Rasti pisze:Serio mówisz z tym czasem?
no czasami maluje rano jednego dnia, a jak nie zapomnę zamknąć to kolejnego dnia rano farba nadaje się do ponownego użycia... też poszukuję zbliżonego do ideału rodzaju papieru bo ten co mam nie jest do końca taki fajny ale pozytywnie przepuszcza wilgoć, nie rozwala się i ładne przylega do nasączonej gąbki...

Awatar użytkownika
Rasti
Wielki Nieczysty Spamer

Jaki papier używasz(dokładnie)?

Awatar użytkownika
smiejagreg
Ciśnieniowiec

czaros357 pisze:A skad go bierzesz??
Niestety: papier jest sprzed 10 lat, przypadkiem go odkryłem i jest dla mnie bezcenny :D :wink:

Awatar użytkownika
Rasti
Wielki Nieczysty Spamer

Mów ile 8-[

Awatar użytkownika
Arbiter Elegancji
Niszczyciel Światów

Post autor: Arbiter Elegancji »

Panowie nie przesadzajcie, nada się każdy papier/pergamin do pieczenia.
Sam poprzednio miałem brązowy papier "jana niezbędnego" i był świetny, teraz mam jakiś najtańszy koloru białego i mimo że cieńszy to też się nadaje.
Barbarossa pisze:Piszesz o pozytywnych wypowiedziach ludzi z Heelenhammera, którzy "zjedli zęby na WFB" - sorry, ale zęby na WFB to zjadłem ja, a to są angielscy gracze, których wiele razy bez problemów rozjeżdżaliśmy bo nigdy nie ogarniali na takim poziomie, jak top w Polsce. Ci ludzie nie są dla mnie ekspertami, to leszcze z podcastem..

Awatar użytkownika
czaros357

smiejagreg pisze:
czaros357 pisze:A skad go bierzesz??
Niestety: papier jest sprzed 10 lat, przypadkiem go odkryłem i jest dla mnie bezcenny :D :wink:
MOze to ten z czasow minionego wieku gdzie wszystko bylo na kartki i w miesnych kielbache w niego pakowali :D

W takim razie w obecnych czasach moze niezly papier bylby taki z monopolu co w niego wudzitsu pakuja :)

Treej
Plankton

Post autor: Treej »

Dopiero zaczynam grę w WFB, chciałbym abyście podali mi schematy [tutoriale, poradniki] do malowania Chaos Batalion (Chaos Marauders, chaos warriors, chaos warhounds i chaos knights).

Awatar użytkownika
Archaon
Mudżahedin

Post autor: Archaon »

Treej pisze:Dopiero zaczynam grę w WFB, chciałbym abyście podali mi schematy [tutoriale, poradniki] do malowania Chaos Batalion (Chaos Marauders, chaos warriors, chaos warhounds i chaos knights).
Podaj tylko pod jakiego boga chcesz by byli malowani??
Fear me mortals, for I am the Anointed...

Awatar użytkownika
Samael
Kradziej

Post autor: Samael »

Ogólny schemat i kolorystykę masz w Army Booku.
"JOIN OR DIE"

Awatar użytkownika
Arbiter Elegancji
Niszczyciel Światów

Post autor: Arbiter Elegancji »

Barbarossa pisze:Piszesz o pozytywnych wypowiedziach ludzi z Heelenhammera, którzy "zjedli zęby na WFB" - sorry, ale zęby na WFB to zjadłem ja, a to są angielscy gracze, których wiele razy bez problemów rozjeżdżaliśmy bo nigdy nie ogarniali na takim poziomie, jak top w Polsce. Ci ludzie nie są dla mnie ekspertami, to leszcze z podcastem..

Awatar użytkownika
smiejagreg
Ciśnieniowiec

I przede wszystkim istotne jest, czy już masz jakiegoś skilla w malowaniu... Same schematy kolorystyczne wszystkiego nie załatwią. Jeśliś greenhorn, to polecałbym parę razy pomalować i zmyć jakąś metalową figurkę, zanim zabierzesz się za batalion chaosu. Jak już obczaisz co i jak wychodzi to wtedy decyduj się na malowanie regimentów. Poza tym można określić własny schemat kolorystyczny :D choć w przypadku chaosu ciężko wymyślić coś oryginalnego.

Awatar użytkownika
Kniapa
Wałkarz

Post autor: Kniapa »

Spoko, jutro do mnie przyjdziesz to popracujemy nad twoimi chaośnikami.
Ja do kolegi
- No, dziś gramy na proxach
- A jakie staty mają te proxy ???

Wlodzimiesz
Warzywo

Post autor: Wlodzimiesz »

Co sadzicie o tym: http://www.ozaoza.pl/? Z takich cegiełek można by było robić fajne makiety, tylko ciężko by było je przenieść.
Kobiet nie można zrozumieć – trzeba je kochać.

Awatar użytkownika
Rasti
Wielki Nieczysty Spamer

Da radę. Zobacz sobie galerię Tiger Brown'a ;)

Awatar użytkownika
czaros357

Szkoda tylko ze te formy sa piekielnie drogie.... Przynajmniej zeby za te pieniadze byly wieksze .....

Powiedzcie teraz mi malowal ktos to moze ma jak te figsy oceniacie bo mam zamiar kupic moze jako zamiast volandow do dogow:

http://www.gamezoneminiatures.de/produc ... y-BOX.html

ODPOWIEDZ