8 edycja- pytania
Moderatorzy: Shino, Lidder, kudłaty, Furion
Re: 8 edycja- pytania
W sumie spoko, mi pasuje
Lidder pisze:- Co się dzieje, gdy kawaleria normalnym ruchem, nie marszem, przechodzi przez murek?
- To samo co wtedy, gdy idziesz na imprezę poderwać jakąś dziewczynę.
Dobre pytanie, a oto odpowiedz:
kolejność to efekt czaru, atrybut, miscast.
Powód jest dość prosty. Pomimo tego, że miscast i atrybut występują zaraz po efekcie czaru i teoretycznie mógłbyś je sobie "ułożyć" wedle uznania, to nasze uściślenie
kolejność to efekt czaru, atrybut, miscast.
Powód jest dość prosty. Pomimo tego, że miscast i atrybut występują zaraz po efekcie czaru i teoretycznie mógłbyś je sobie "ułożyć" wedle uznania, to nasze uściślenie
sugeruje, że miscast jest na samym końcu.Lore Attribute nie są zaklęciami. Jednakże dodatkowy efekt modyfikujący zaklęcie jest traktowany jako element zaklęcia.
czy fanatycy gina w kontakcie z lasem/murkiem?
w momencie gdy maszyna nie zda testu paniki to nie moze strzelac. czy w kolejnej turze zbiera sie automatycznie czy trzeba rzucac?
i czy w momencie kiedy sie zebrala moze strzelac? (imho nie z powodu zasady move or fire - wole jednak zapytac bo maszynki moga sie obracac i strzelac.)
w momencie gdy maszyna nie zda testu paniki to nie moze strzelac. czy w kolejnej turze zbiera sie automatycznie czy trzeba rzucac?
i czy w momencie kiedy sie zebrala moze strzelac? (imho nie z powodu zasady move or fire - wole jednak zapytac bo maszynki moga sie obracac i strzelac.)
DragoMir pisze:Jaka kurna nekromancja? Krasie nie używają magii ogarze! To nie Dragon age!Vallarr pisze:Dopiero zobaczylem date pierwszego posta. Nekromancja krasi to zboczenie
- Król Goblinów
- Wodzirej
Pytanie do Brahmir Statue z OK : Ench Item: All psychology tests caused by the bearer upon chaos or skaven unit are at - 3 ld.
pyt1) czy chaos= woch,doch,boch
pyt2) czy wpływa to na staedfasta? ( czy unnmodified jest ponad tym zapisem) / lub na sypanie się demonów
pyt1) czy chaos= woch,doch,boch
pyt2) czy wpływa to na staedfasta? ( czy unnmodified jest ponad tym zapisem) / lub na sypanie się demonów
nie myl psychology test z Ld test
Ten koncept to chyba z 7ed. jest, bo osobiście nie widziałem nic co by potwierdzało istnienie tego podziału testów w tej edycji. W 8ed. nie ma czegoś takiego jak psychology tests, LD test, break tests - są tylko LD testy (bo co podpadają testy złamania, testy paniki, strachu i inne).Lidder pisze:nie myl psychology test z Ld test
A odpowiadając na pytanie dotyczące statuetki - skoro nie ma testów psychologi, nie jestem pewien czy ona w ogóle aktualnie działa.
"Remember, a Dwarf's only as big as his beard."
ja wolał, żeby działał. A za "psychology tests" uznał wszystko co zdajemy z automatu dzieki zasadzie immune to psychology. Czyli Fear, Terror, Panic.
Tworzysz tym samym własną zasadę - testy paniki, strachu, a tym samym i terroru mają wszystkie jak wół zapisane "LD test".Lidder pisze:ja wolał, żeby działał. A za "psychology tests" uznał wszystko co zdajemy z automatu dzieki zasadzie immune to psychology. Czyli Fear, Terror, Panic.
raczej nie podchodze do "psychology test" dosłownie, ponieważ szkoda wyrzucać przedmiot
Nie wątpię, że szkoda, ale nie podoba mi się nieusprawiedliwione naginanie zasad dla jednego przedmiotu. Psychology Tests to twór 7ed. - jesteśmy w 8ed. i nie możemy rozwiązywać problemów tej edycji w porównaniu do poprzedniej. Te same zasady nie mają odniesienia lub w ogóle nie istnieją.Lidder pisze:raczej nie podchodze do "psychology test" dosłownie, ponieważ szkoda wyrzucać przedmiot
Sprawę można ewentualnie podjąć w kolejnych uściśleniach (szczególnie jeśli jest to szerszy problem, dotykający większej ilości przedmiotów czy też zasad), ale jak na razie zdecydowanie to co proponujesz nie ma pokrycia z zasadami.
Po prostu kolejne pominięty przez GW problem w kwestii przystosowania edycji (prawdopodobnie można oczekiwać, że takie problemy będą rozwiązywane w kolejnych aktualizacjach FAQ/errat).
dlatego nawiązałem do zasady Immune to Psychology z 8., wrzucamy do uściśleń a co!Mac pisze:Nie wątpię, że szkoda, ale nie podoba mi się nieusprawiedliwione naginanie zasad dla jednego przedmiotu. Psychology Tests to twór 7ed. - jesteśmy w 8ed. i nie możemy rozwiązywać problemów tej edycji w porównaniu do poprzedniej. Te same zasady nie mają odniesienia lub w ogóle nie istnieją.
- Król Goblinów
- Wodzirej
czyli jak panowie?
pyt1)?-?
pyt2) fear/panic/terror ?
pyt1)?-?
pyt2) fear/panic/terror ?
Może nie bezpośrednia odpowiedź na pytania, ale bardzo prosto odpowiada na oba - statuetka nie działa w ogóle, bo nie ma czegoś takiego jak Psychology test.
A co do steadfasta/stubborn to nie jest to unmodified LD test:
A co do steadfasta/stubborn to nie jest to unmodified LD test:
Page 54 – Steadfast
Change the first paragraph to “If a defeated unit has more
ranks than its enemy, it takes a Break test without applying the
difference in the combat result scores.” Change the fourth
paragraph to “Steadfast units don’t apply the difference in
combat result scores to Break tests.”
Page 60 – Steadfast
Change “[...]can use its unmodified Leadership[...]” to
“[...]doesn’t apply the difference in combat result scores[...]”.
Change both references to “[...] any enemy units [...]” to “[...]
all enemy units [...]”.
- Król Goblinów
- Wodzirej
Mac, no disrespect, ale bez przesady.. Faq GW puki co to pominął, ale po to chyba właśnie jest LS żeby te niejasności uściślać? nie ma tu problemu z RAI przecież,więc skąd pomysł żeby przedmiot banować? był w ogóle u was taki precedens?
pzdr,KG
Mac:PM
pzdr,KG
Mac:PM
Ostatnio zmieniony 9 lut 2011, o 00:38 przez Król Goblinów, łącznie zmieniany 1 raz.
No to po co pytałeś o ostateczny rezultat dyskusji? Przecież nie podam Ci po godzinie od powstania problemu, decyzji całej LS. Poza tym przedmiot nie jest banowany, tylko staje się bezużyteczny - używać go dalej możesz, tylko efekt z tego będzie żaden.Król Goblinów pisze:Mac, no disrespect, ale bez przesady.. Faq GW puki co to pominął, ale po to chyba właśnie jest LS żeby te niejasności uściślać? nie ma tu problemu z RAI przecież,więc skąd pomysł żeby przedmiot banować? był w ogóle u was taki precedens?
pzdr,KG
Jak na razie sytuacja wygląda tak jak to przedstawiłem.