HE na Euro

Poczytaj jak słaby i dziurawy jest dany pomysł na armię, zanim nie przyniesie on wygranej na następnym masterze.

Moderatorzy: Yudokuno, PAWLAK

ODPOWIEDZ
Andrzej
Pan Spamu

Re: HE na Euro

Post autor: Andrzej »

Ale scroll daje Ci spokój w kluczowej turze magii, a kryształ w 1 często nie robi wiele, a w 4 może już być po grze. Tak więc złudzeniem jest to, że kryształ daje Ci 6 DD. Tak naprawdę liczą się 2-3 DD które Ci da, reszta przyjdzie w momencie, kiedy nie będą już potrzebne (bo np zabijesz już lorda maga, albo dostaniesz maskę w 3 turze)
Semi pisze:tego z krysztalem, bo arcy go dostanie... a lore bierz ktory ci sie podoba czy metal czy deth, co wolisz. polecal bym chyba detha bo snajperkami w czolg tez mozna walic?
Powodzenia. Czołg ma 10 Ld, 6S, 10 T. Którą snajperką chcesz go uszkodzić?
Jak już, to w czołg wali się słoneczkiem. Więc death może być ok.
Lidder pisze:- Co się dzieje, gdy kawaleria normalnym ruchem, nie marszem, przechodzi przez murek?
- To samo co wtedy, gdy idziesz na imprezę poderwać jakąś dziewczynę.

Awatar użytkownika
Szymon
Kretozord

Post autor: Szymon »

Tak ale trzeba wylosować te słoneczko jeszcze :D

Awatar użytkownika
Semi
Niszczyciel Światów
Kontakt:

Post autor: Semi »

na euro w 3 tury maski juz tak latwo nie wklepiesz... snajperka z S nie jest zla na czolg
Obrazek
Highborn Elves Only!

Awatar użytkownika
Szymon
Kretozord

Post autor: Szymon »

na LD też nie ale przeciwnik musi mieć pecha

Relosu
Kretozord

Post autor: Relosu »

najlepszy na czolg jest mag z 1lvl z metalem. Ostatnio 1 tura bah z 6 kosci wypadlo lacznie chyba 27, przeciwnik bez scrolla i nie wyturlal. 7 woundow wbitych.

Awatar użytkownika
Siweusz
Kretozord

Post autor: Siweusz »

Jesli mowa o grze turniejowej, to głupio jest brać lora pod coś, co rzadko wystepuje.
GrimgorIronhide pisze:
Ziemko pisze:Cholera jak od lapowek sie lysieje to gdzie moje miliony :(
Tą logiką Kudłaty jest wzorem uczciwości i nieprzekupności :mrgreen:

Relosu
Kretozord

ale glupio jest nie miec nic na takie cos. A metal jest dobry. Zwlaszcza teraz jak gg nie bd tylko blodki z regena, bd mozna to fajnie cisnanc. Tak samo reszta ciezkiej kawy, pedantystow. Zawsz znajdzie sie jakis cel.

Awatar użytkownika
Siweusz
Kretozord

Relosku, bohaterowie czesto mają warda na 2+ od ognia. DP tez maja ochronę. Pozostaje czołg, kawa imperialna, Bretka i kawaleria WoCh.
W sumie kilku graczy na takim np. Bazylu. Szanse wykorzystania tego lora sa mierne. Ja uważam podobnie jak Andrzej, że inne lory są bardziej uniwersalne.

PS. No może znaczenie tego lora wzrośnie przy nowym ETC Draft, chodzi mi o wampiry na blodkach. :wink:
GrimgorIronhide pisze:

Relosu
Kretozord

siweusz no ale w takim razie co ja mam zrobic z takim steam tankiem, kawa wochu albo pedantysta ? a tym bardziej z bloodkami.

Awatar użytkownika
Siweusz
Kretozord

Może jeszcze napisac Ci rozpiskę i zagrać za Ciebie bitwę? :wink:
Ja tam biorę shadow. Jest brzytwa, jest pitka, jest obniżenie T i S. Mam gienia do walki z LD 10. Jakoś leci. :wink:
Teraz próbuję na 2-óch arcusiach, ale brak walczącego lorda to nuda. :wink:
GrimgorIronhide pisze:

Relosu
Kretozord

i tu ten problem. wylosuj magiem z 1lvl brzytwe lub pite. Tak samo obniżanie s i t. Trzeba wziasc arcy. A z tego ciezko zmiescic jak sie na smoku gra.

Awatar użytkownika
Siweusz
Kretozord

No tak, jak się ma 1 levelowego maga, to trza brać metal i modlić się o wylosowanie imperialisty. :lol2:
GrimgorIronhide pisze:

Awatar użytkownika
GarG
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: GarG »

mag 1 lvl kosztuje 100 pts wiec nie jest to aż taki wydatek aby go nie przeboleć a w każdej armii jest ktoś komu można przyłożyć z metalu.
kangur022 pisze: Ze niby czarodziejki są szpetne ? :)
dzikki pisze:Wypadki z kotłem się zdarzają ;] , nożem rytualnym można się skaleczyć jak się ofiara poruszy. Tudzież jakieś obmierzłe praktyki seksualne.
Kacpi 1998 pisze:te praktyki to chyba z użyciem cegły...

Awatar użytkownika
Siweusz
Kretozord

+2 do dispela jest lepszym powodem. :wink:
Ale ja bym 100 punktów nie zapłacił za zerówkę z metala. Rozumiem, że Reloskowi chodzi o limit punktowy na bohaterów, bo olanie magii w HE, to... :wink:
GrimgorIronhide pisze:

Awatar użytkownika
GarG
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: GarG »

Widzisz a ja w DE ide pod prąd i magi praktycznie nie używam O! :P :mrgreen:
kangur022 pisze: Ze niby czarodziejki są szpetne ? :)
dzikki pisze:Wypadki z kotłem się zdarzają ;] , nożem rytualnym można się skaleczyć jak się ofiara poruszy. Tudzież jakieś obmierzłe praktyki seksualne.
Kacpi 1998 pisze:te praktyki to chyba z użyciem cegły...

Relosu
Kretozord

btw ja tak zupelnie bezbronny nie jestem bo mam jeszcze 2 maga z high magic i seerem.

Awatar użytkownika
Rince
Ciśnieniowiec

Post autor: Rince »

GarG pisze:mag 1 lvl kosztuje 100 pts wiec nie jest to aż taki wydatek aby go nie przeboleć a w każdej armii jest ktoś komu można przyłożyć z metalu.
Wymien takowe jednostki (wystawiane przez ogarnietych graczy) w: demonach/he/we/dwarfach/bestiach/skavenach/tk, czy nawet OG... Nawet vs woch, furory nie robi, bo dyskowcy maja albo 3+ warda, albo 2+warda na flaming. W DE Hydra + pegazista bez 2+ warda ( co raczej jest rzadkoscia). Pozostaje imperium i blood knighci.
Obrazek
Z życia europejskiego battlowca: "im going to play on UB cause we have a bomb in school, so unexpectedly some free time".

Awatar użytkownika
Siweusz
Kretozord

GarG pisze:Widzisz a ja w DE ide pod prąd i magi praktycznie nie używam O! :P :mrgreen:
Weź HE, pograj bez magii. Zobaczymy jak szybko zmienisz zdanie. :wink:
Daj spokój stary, dobrze wiesz, że DE to nie HE.

A Ty Relosku na drugi raz pisz w jakim kontekście używasz 1-levelowca.
GrimgorIronhide pisze:

Relosu
Kretozord

no tak bo jak powiem jao glowna sila napedowa armii to bd lepiej... Toz wiadomo do czego sie uzywa 1lvl maga z metalem. To moja jedyna realna kontra. No i nosi niszczarke =) bardzo fajny przedmiot.

Awatar użytkownika
Siweusz
Kretozord

Relosu pisze:Toz wiadomo do czego sie uzywa 1lvl maga z metalem. .
Do czego, to wie każdy, w jakim towarzystwie, to już tylko autor rozpiski. :wink:
Rób jak chcesz, Twoje wiaderko i Twoje grabki. Ja się tylko dziwię, że bierzesz lora, kóry przyda się z rzadka, zamiast lora, który np. będzie Ci boostował DP w każdej bitwie.
GrimgorIronhide pisze:

ODPOWIEDZ