Oficjalny sklep GW w Warszawie (wreszcie?).

Dyskusje na dowolne tematy, niekoniecznie związane z tematyką forum. To tutaj można poćwiczyć prawy shiftowy.

Moderatorzy: Heretic, Grolshek, Albo_Albo

ODPOWIEDZ
Wieszkto
Chuck Norris

Re: Oficjalny sklep GW w Warszawie (wreszcie?).

Post autor: Wieszkto »

Smh pisze:wolny rynek ma to do siebie, że zawsze jako klient możesz podjąć decyzję o nie kupowaniu danego produktu/produktów danego producenta
Wolność słowa ma to do siebie że klient ma własne zdanie i może jojczyć ile chce na temat produktów danego producenta .
Takie zdanie jak ja na temat GW postępowania ma wielu ludzi .
-Qc- pisze:Sie naucz - to jest TROLL. Ja jestem ARTYSTĄ (artystOM dla groszka - ogladasz fulham w niedzielę nie?)

Awatar użytkownika
Smh
Masakrator

Post autor: Smh »

Wieszkto pisze:
Smh pisze:wolny rynek ma to do siebie, że zawsze jako klient możesz podjąć decyzję o nie kupowaniu danego produktu/produktów danego producenta
Wolność słowa ma to do siebie że klient ma własne zdanie i może jojczyć ile chce na temat produktów danego producenta . Takie zdanie jak ja na temat GW postępowania ma wielu ludzi .
Nie neguję wolności słowa, ale takie jojczenie do księżyca przypomina mi bandę krzyczących pod krzyżem.

Wolność słowa, wolnością słowa, ale skoro jojczysz to Tobie, źle, WFB to hobby, wg mnie (mam nadzieję, że nie tylko wg mnie) hobby ma uprzyjemniać Tobie życie, a jojczenie to raczej nie uprzyjemnianie... wg mnie niepotrzebne nakręcanie się, sytuacja prosta, oni produkują pacynki, wypuszczają zasady, nie podoba się? Nie zmuszają do grania ani kupowania. Proste jak budowa cepa. EOT
Moje morskie krasie z Barak Varr teraz także na blogu www.BarakVarr.pl

- Wiosłujesz [...] jakbyś w życiu nic innego nie robił. Myślałem, że krasnoludy nie umieją ani żeglować, ani pływać...
- Ulegasz stereotypom.

Wieszkto
Chuck Norris

Smh pisze:Nie neguję wolności słowa, ale takie jojczenie do księżyca przypomina mi bandę krzyczących pod krzyżem.

Wolność słowa, wolnością słowa, ale skoro jojczysz to Tobie, źle, WFB to hobby, wg mnie (mam nadzieję, że nie tylko wg mnie) hobby ma uprzyjemniać Tobie życie, a jojczenie to raczej nie uprzyjemnianie... wg mnie niepotrzebne nakręcanie się, sytuacja prosta, oni produkują pacynki, wypuszczają zasady, nie podoba się? Nie zmuszają do grania ani kupowania. Proste jak budowa cepa. EOT
Tak ale hobby ma sprawiać mi przyjemność a nie utrudniać życie . A GW taką sytuację powoduje , ja mam takie zdanie na ich postępowanie i go nie zmienię , nie dyskutujmy już lepiej o ich wyczynach bo to mi wątrobę rozpier…. poważnie trochę przeginają .
-Qc- pisze:Sie naucz - to jest TROLL. Ja jestem ARTYSTĄ (artystOM dla groszka - ogladasz fulham w niedzielę nie?)

Awatar użytkownika
Smh
Masakrator

Post autor: Smh »

Wieszkto pisze:Tak ale hobby ma sprawiać mi przyjemność a nie utrudniać życie . A GW taką sytuację powoduje , ja mam takie zdanie na ich postępowanie i go nie zmienię , nie dyskutujmy już lepiej o ich wyczynach bo to mi wątrobę rozpier…. poważnie trochę przeginają .
nie miałem zamiaru przekonywać do zmiany

wracając do tematu: fajnie będzie jeśli sklep GW się rozwinie i firma zdecyduje się na otwarcie nowych HC w innych miastach
Moje morskie krasie z Barak Varr teraz także na blogu www.BarakVarr.pl

- Wiosłujesz [...] jakbyś w życiu nic innego nie robił. Myślałem, że krasnoludy nie umieją ani żeglować, ani pływać...
- Ulegasz stereotypom.

Awatar użytkownika
LoudLord
Oszukista

Post autor: LoudLord »

Jako że nie jestem graczem, a po prostu lubię od czasu do czasu figurki jakieś pomalować, jest to dla mnie świetna wiadomość...po ostatnim masowym wycofywaniu wielu wzorów do MO teraz przynajmniej pojawia sie cień nadziei, że będę mógł je zamówić nie płacąc daniny pocztylionom... O ile faktycznie tak będzie. Zresztą, o czym my mówimy - nie do końca wiadomo, czy faktycznie sklep powstanie i kiedy. Nie takie firmy jak GW poległy w obliczu kłopotów z administracją Warsiawy :wink:
"Musimy podjąć męską decyzję- albo jesteśmy zadowoleni, albo nie."
- M.Malicki

Neo
Wałkarz
Kontakt:

Post autor: Neo »

Akurat to czy powstanie jest pewne.

Awatar użytkownika
LoudLord
Oszukista

Jak mawiały stare, ruskie zombiaki- "Pażywiom, uwidim" :D
- M.Malicki

Awatar użytkownika
Dawidos
Wałkarz

Post autor: Dawidos »

Jeżeli na stronie GW pojawiła się oficjalna wiadomość że sklep zostanie otwarty to można przypuszczać że sprawy papierkowe mają za sobą albo są w trakcie. :wink:

Kalesoner
Szczur Królów

Post autor: Kalesoner »

Szaman, zrobicie na otwarcie bibkę z szampanem? Czuje się zaproszony. :wink:
Obrazek

Awatar użytkownika
LoudLord
Oszukista

Ech, ufność w narodzie jest, nie będę jej niszczył... Ufność pokładana we władykach W-wy pozostaje ta sama :twisted: Będzie jakaś parapetówa, to mogę pomóc 8)
A może to ma być na Mazowieckiej? Pelta przeniosła się ostatnio na piętro, bo na dole ma być , cytuję , "jakaś sieciówka" :)
- M.Malicki

Awatar użytkownika
cahir
Falubaz

Post autor: cahir »

Moim zdaniem powstanie sklepu GW, który nie jest bezpośrednio nastawiony na dziki zysk poprzez sprzedaż figurek to bardzo fajna sprawa.
Po pierwsze więcej ludzi będzie miało okazję do zainteresowania się hobby. Poznania zasad, technik malowania, modelowania... A z reguły "im więcej tym lepiej".
No i po drugie MO - jeśli będzie możliwy odbiór osobisty w sklepie, bez ponoszenia kosztów za przesyłkę z UK to temu pomysłowi mogę tylko przyklasnąć.
"Jeździec patrzy na nią. Ciri widzi błysk oczu w szparze wielkiego hełmu, ozdobionego skrzydłami drapieżnego ptaka. Widzi odblask pożaru na szerokiej klindze miecza trzymanego w nisko opuszczonej dłoni."

Awatar użytkownika
Net Runner
Plankton

Post autor: Net Runner »

Witajcie

Moim zdaniem nie ma co marudzić jak niektórzy.
Jak GW otworzy sklep w Warszawie to jest to powód do radości niż do smutku.

Co do MO to osobiście nawet jak bym mieszkał poza Warszawą, to wole odebrać na miejscu w sklepie niz czekać i płacić za przesyłkę. A powód by wybrać do stolicy zawsze sie znajdzie.

Awatar użytkownika
Yudokuno
Kotu

Post autor: Yudokuno »

Kalesoner pisze:Szaman, zrobicie na otwarcie bibkę z szampanem? Czuje się zaproszony. :wink:
szampan i może kawior jeszcze?

Oh God I am the American dream
I do not think I'm too extreme
An' I'm a handsome sonofabitch
I'm gonna get a good job 'n' be real rich :mrgreen:
lohost pisze:wspolczuje komus kto byl moderatorem gdy ja sie podobnie zachowywalem. od czytania tego szajsu mozg sie lasuje.
...mój bohater :D

Awatar użytkownika
Duderson
Kretozord

Post autor: Duderson »

Net Runner pisze: Moim zdaniem nie ma co marudzić jak niektórzy.
Jak GW otworzy sklep w Warszawie to jest to powód do radości niż do smutku.
Tu się zgodzę
Net Runner pisze: Co do MO to osobiście nawet jak bym mieszkał poza Warszawą, to wole odebrać na miejscu w sklepie niz czekać i płacić za przesyłkę. A powód by wybrać do stolicy zawsze sie znajdzie.
A to już bzdura. Jaki niby mam znaleźć sobie powód, żeby jeździć po figurki z Wroca do Warszawy?
Oby tylko na jednym sklepie się nie skończyło - mam nadzieję, że pojawią się także w innych miastach Polski. Razem z sensowną (czyt. przyjazną klientowi) polityką wysyłki produktów MO do Polski.
Lidder pisze:
-There's something large & nurgle-y coming first
To akurat proste - chodzi o podwyżki cen.

mifa40
"Nie jestem powergamerem"

Post autor: mifa40 »

już wiem gdzie będe pracować po skończeniu edukacji

Awatar użytkownika
Grolshek
Administrator

Post autor: Grolshek »

Dłuuuga droga przed tobą...

Awatar użytkownika
Klafuti
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Klafuti »

Jak w sklep w Warszawie okaże się sukcesem, pewnie pootwierają też w innych dużych miastach, takich jak Wrocław, Gdańsk, Kraków i Łódź.
mifa40 pisze:już wiem gdzie będe pracować po skończeniu edukacji
Grolshek pisze:Dłuuuga droga przed tobą...
Oj długa, długa... W ogóle referencje masz? A przeszkolenie przeszedłeś? A w dupę GW właziłeś? A kupowałeś lojalnie wszystkie ich figurki? A indoktrynację w centrali przeszedłeś? I przede wszystkim musisz mieć odpowiednie wykształcenie, najlepiej ekonomiczne (żeby sprawnie kierować placówką), socjologiczne/psychologiczne (żeby umieć sprzedać kawałek plastiku za zaporową cenę) albo prawnicze, żeby ci sklepu administracja nie zjadła. Jak masz jedną z tych kwalifikacji, będziesz musiał jeszcze otoczyć się pomocnikami, którzy potrafią pozostałe wymienione rzeczy. Zresztą i tak nie wiadomo, czy udzielą ci tej franczyzy, nawet, jeśli będziesz u nich na miejscu 10 lat robił.
Obrazek
"Głos opinii publicznej nie jest substytutem myślenia."
~Warren E. Buffett

Awatar użytkownika
Havelock
Kradziej

Post autor: Havelock »

Klafuti pisze:Jak w sklep w Warszawie okaże się sukcesem, pewnie pootwierają też w innych dużych miastach, takich jak Wrocław, Gdańsk, Kraków i Łódź.
mifa40 pisze:już wiem gdzie będe pracować po skończeniu edukacji
Grolshek pisze:Dłuuuga droga przed tobą...
Oj długa, długa... W ogóle referencje masz? A przeszkolenie przeszedłeś? A w dupę GW właziłeś? A kupowałeś lojalnie wszystkie ich figurki? A indoktrynację w centrali przeszedłeś? I przede wszystkim musisz mieć odpowiednie wykształcenie, najlepiej ekonomiczne (żeby sprawnie kierować placówką), socjologiczne/psychologiczne (żeby umieć sprzedać kawałek plastiku za zaporową cenę) albo prawnicze, żeby ci sklepu administracja nie zjadła. Jak masz jedną z tych kwalifikacji, będziesz musiał jeszcze otoczyć się pomocnikami, którzy potrafią pozostałe wymienione rzeczy. Zresztą i tak nie wiadomo, czy udzielą ci tej franczyzy, nawet, jeśli będziesz u nich na miejscu 10 lat robił.
ile jadu w takim małym krasnoludku się mieści
znasz ekipę któregoś hobby center że tak mówisz czy robisz to dlatego że tutaj można ubliżać nieznajomym bezkarnie?
polecam też sprawdzić w słowniku termin "ceny zaporowe"
Ludvik pisze:Wystawianie np. Black Knightów jako Blood Knightów uważam za osobistą obrazę

G'N'R
"Nie jestem powergamerem"

Post autor: G'N'R »

W Łodzi to ja bym za bardzo nie liczył na sklep GW.
Gime more Guns! Guns'N'Roses

(...)now holidays come,and then they go,nothin new to gain,collect another memory..when I come home, late at night, don't ask me where I've been, just count your stars I'm home again..you could be mine, you could be mine,you could be mine, mine, mine(...)

Wieszkto
Chuck Norris

Havelock pisze:ile jadu w takim małym krasnoludku się mieści
znasz ekipę któregoś hobby center że tak mówisz czy robisz to dlatego że tutaj można ubliżać nieznajomym bezkarnie?
polecam też sprawdzić w słowniku termin "ceny zaporowe"
Być może to po prostu któryś z pracowników warszawskich sklepów ot co . Ale tego to już nie da się zweryfikować. Luzina guma tyle powiem.
Niedługo się pewno zacznie tylko trzeba poczekać aż otworzą to się zacznie wylewanie żali.

ODPOWIEDZ