HE na bazyla
Re: HE na bazyla
szarża +4 rany lorda...czasem wyjdzie ale czempion to nie jest główny problem bolą smoka najbardziej kontry na boki i jacyś bohaterowie puszki(np pok) wbijesz może tą 1-2 rany ale sam przegrasz o 4-5 i polecisz
Racja. Jednak majac pare mniejszych oddzialow wsparcia, mozna tego uniknac lub temu przeciwdzialac. BSB lata zawsze w poblirzu, sa orły. Ciezko smoka zlapac w pułapke, choc nie mowie, ze sie nie da. Kwestia ogrania graczy i szczescia.
Dalej nie przekonuje mnie smok ze stubornem. Prince na orle tak samo dobrze trzyma klocki i czekaj na wsparcie - a duzo tanszy.
dzisiaj wieczorem z WoCH "ukochanym" walcze.
1. Prince; General; GW; VoD; AoC; AoL
Dragon: Moon
Noble; BSB; DA; Sh; Słomka, HoF, GoC
Great Eagle @ [50.0] Pts
Mage; 2lvl; Metal; Krysztal; Ikona
2. 30 First Lothern Seaguard; FCG; Tarcze; BoEF
3. 15 Archers; Muzyk, Champion
4. 25 White Lions; FCG
Gleaming Pendant; The Other Trickster's Shard
5. 6 Dragon Princes; Muzyk; Champion
Luckstone
6. Great Eagle
7. Great Eagle
8. Great Eagle
9. Great Eagle
Models in Army: 76
Total Army Cost: 2400.0
zrezygnowalem z 10 WL lub nawet 15 z tego wzgledu, że po co oni maja stac i trzymac wroga jak nic nie dojdzie z pomoca
zastanawiam sie nad drugim oddzialem DP, ale najpierw to testuje.
Dalej nie przekonuje mnie smok ze stubornem. Prince na orle tak samo dobrze trzyma klocki i czekaj na wsparcie - a duzo tanszy.
dzisiaj wieczorem z WoCH "ukochanym" walcze.
Noble; BSB; DA; Sh; Słomka, HoF, GoC
Great Eagle @ [50.0] Pts
Mage; 2lvl; Metal; Krysztal; Ikona
4. 25 White Lions; FCG
Gleaming Pendant; The Other Trickster's Shard
5. 6 Dragon Princes; Muzyk; Champion
Luckstone
6. Great Eagle
7. Great Eagle
8. Great Eagle
9. Great Eagle
Models in Army: 76
Total Army Cost: 2400.0
zrezygnowalem z 10 WL lub nawet 15 z tego wzgledu, że po co oni maja stac i trzymac wroga jak nic nie dojdzie z pomoca
zastanawiam sie nad drugim oddzialem DP, ale najpierw to testuje.
nie bylo WoChu, byly szczurki
rozpiska swietnie sie spisala. szczescie - sztormowa wylaczyla sie od razu szybko dobralem sie do dzwona i go rozkleilem wespol z BSB po kilku fazach klepania (w pierwszej szarzy padl seer, w 2 nastepnych dzwon) w miedzyczasie XIII spolowila WL i obnizyla T DP... abomka ugiela sie od salw strzal... tyle fajnych rzeczy, stracilem glupio WL - zlekcewazylem monki ktore praktycznie wyciely mi WL (jakis banner z przerzutami hitow i zranien+frenzy - to naprawde boli kazdego elfa) zostalo chyba 2 WL (USTALI!!), wjechalo ZŁE KOŁO po uprzednim przejechaniu sie na orlach. Z odsiecza przyszli DP ze smokiem i bsb udalo sie zjesc kolo zanim strzelil piorun, Priest dobil smoka slavy zjadly lucznikow i wybuchly na LSG.
po epickiej walce wyszlo ze nawet wygralem ale maski nie bylo
Przyjemnie sie gralo sie jest wiele wad w tej rozpie, ale coz poradze, nie mozna miec wszystkiego
rozpiska swietnie sie spisala. szczescie - sztormowa wylaczyla sie od razu szybko dobralem sie do dzwona i go rozkleilem wespol z BSB po kilku fazach klepania (w pierwszej szarzy padl seer, w 2 nastepnych dzwon) w miedzyczasie XIII spolowila WL i obnizyla T DP... abomka ugiela sie od salw strzal... tyle fajnych rzeczy, stracilem glupio WL - zlekcewazylem monki ktore praktycznie wyciely mi WL (jakis banner z przerzutami hitow i zranien+frenzy - to naprawde boli kazdego elfa) zostalo chyba 2 WL (USTALI!!), wjechalo ZŁE KOŁO po uprzednim przejechaniu sie na orlach. Z odsiecza przyszli DP ze smokiem i bsb udalo sie zjesc kolo zanim strzelil piorun, Priest dobil smoka slavy zjadly lucznikow i wybuchly na LSG.
po epickiej walce wyszlo ze nawet wygralem ale maski nie bylo
Przyjemnie sie gralo sie jest wiele wad w tej rozpie, ale coz poradze, nie mozna miec wszystkiego
Noble; BSB; DA; Sh; Słomka, HoF,
Great Eagle
Mage; 2lvl; Metal; Krysztal;
Mage; 1lvl; Fire/metal?; Dispel Scroll
4. 25 White Lions; FCG
BoS
5. 5 Dragon Princes; Muzyk; Champion
6. Great Eagle
7. Great Eagle
73 modele
2400 ptk.
Dzisiaj gralem na 2 malych magach+BoS, bardzo fajnie (szkoda ze 2gi maly mag nie ma 2 lvl)
warto wywalic WL i DS na 2 lvl? - ucierpi troche obrona magiczna.
champion w DP nie mam LoS, szokda nie szkoda, jednak maszyny maja w co strzelac.
jak Wam sie podoba?
Noble; BSB; DA; Sh; Słomka, HoF,
Great Eagle
Mage; 2lvl; Metal; Krysztal;
Mage; 1lvl; Fire/metal?; Dispel Scroll
4. 25 White Lions; FCG
BoS
5. 5 Dragon Princes; Muzyk; Champion
6. Great Eagle
7. Great Eagle
73 modele
2400 ptk.
Dzisiaj gralem na 2 malych magach+BoS, bardzo fajnie (szkoda ze 2gi maly mag nie ma 2 lvl)
warto wywalic WL i DS na 2 lvl? - ucierpi troche obrona magiczna.
champion w DP nie mam LoS, szokda nie szkoda, jednak maszyny maja w co strzelac.
jak Wam sie podoba?
szadow fajny jest, na zasady bazyla
trafilem 2 razy steed of shadow - pozloscilem sie troche za 1szym razem.
ale grajac z Peszkiem czar jest przecudowny- wrzucasz go na BSB na orle, potem lecisz na bok jakiejsc kawy (lub miejsce gdzie jest duzo celow dla peszka) w 18" od maga. zamieniasz miejscami peszka i BSB.
w nastepnej fazie strzelania sruuu peszkiem jebudut mozna wiele rzeczy wyciac.
lub poprostu puszczac ten czar na peszka i sie wystawiac do strzalu
szkoda tylko ze ten czar zalicza sie do ruchu... bo mozna by tak odrazu jebudut robic.
trafilem 2 razy steed of shadow - pozloscilem sie troche za 1szym razem.
ale grajac z Peszkiem czar jest przecudowny- wrzucasz go na BSB na orle, potem lecisz na bok jakiejsc kawy (lub miejsce gdzie jest duzo celow dla peszka) w 18" od maga. zamieniasz miejscami peszka i BSB.
w nastepnej fazie strzelania sruuu peszkiem jebudut mozna wiele rzeczy wyciac.
lub poprostu puszczac ten czar na peszka i sie wystawiac do strzalu
szkoda tylko ze ten czar zalicza sie do ruchu... bo mozna by tak odrazu jebudut robic.
rozpa nr 1:
ja już bym wolał dyszki Smasterów, 2x więcej ataków i WS6.
wystawiłbym też coś lepszego zamiast dragon mage.
ja już bym wolał dyszki Smasterów, 2x więcej ataków i WS6.
wystawiłbym też coś lepszego zamiast dragon mage.
RIP
Ziemko pisze:Ja Robert Mrozek kajam się przed Wami wszystkimi, zrobiłem błąd, chcemy bardzo wygrać, ale nie zrobiliśmy tego umyślnie, padamy na kolana - WYBACZCIE