Pytania początkujących i niepewnych 2

Dark Elves

Moderator: Yudokuno

Zablokowany
Awatar użytkownika
Rasti
Wielki Nieczysty Spamer

Re: Pytania początkujących i niepewnych 2

Post autor: Rasti »

Tak. Zasada Khainici. Tylko assasyn lub Hag Witchka mogą do nich dołączyć.

oak
"Nie jestem powergamerem"

Post autor: oak »

gdzie można znaleźć zasady euro i jakieś uściślenia sędziowskie do tego? aktualne

przeglądając army listy w dziale głównym rozpiski część ludu de krzyczy ze pegazorda nam "zjechali"? i przerzucają go na steeda.

ale o co chodzi?:)

Awatar użytkownika
Arbiter Elegancji
Niszczyciel Światów

Post autor: Arbiter Elegancji »

http://strony.aster.pl/barbaros/usc8.pdf
http://warhammer.org.uk/phpBB/viewtopic ... 86&start=0

z pegazistą chodzi o ten fragment:
Dreadlord on pegasus cannot take Crown of Command.
Barbarossa pisze:Piszesz o pozytywnych wypowiedziach ludzi z Heelenhammera, którzy "zjedli zęby na WFB" - sorry, ale zęby na WFB to zjadłem ja, a to są angielscy gracze, których wiele razy bez problemów rozjeżdżaliśmy bo nigdy nie ogarniali na takim poziomie, jak top w Polsce. Ci ludzie nie są dla mnie ekspertami, to leszcze z podcastem..

Awatar użytkownika
Andronicus
Chuck Norris

Post autor: Andronicus »

Czy jak się da w tej ed COKom Banner of Murder AP mają tylko rycerze czy CO też??

Andrzej
Pan Spamu

Post autor: Andrzej »

Jeśli jest napisane cały oddział, to coki też mają.
Lidder pisze:- Co się dzieje, gdy kawaleria normalnym ruchem, nie marszem, przechodzi przez murek?
- To samo co wtedy, gdy idziesz na imprezę poderwać jakąś dziewczynę.

oak

czy z lore atribute shadowa można teleportować hage hmm z kotłem?

Kozioł
Chuck Norris

Post autor: Kozioł »

Jeśli znajdziesz maga który ma troop type war machine :D Czyli raczej nie

oak

;) no dobra
thx

Marek15
Mudżahedin

Post autor: Marek15 »

Heros na koniu z Lifetakerem dołączony do Cold One Knigtów. Pojechali se na 9" - knajci maszerowali, heros niby nie, czy może strzelić z Lifetakera, czy traktuje się jednostkę całkowicie całościowo i maszerowali wszyscy?

br13
Plewa

Post autor: br13 »

Marek15 pisze:Heros na koniu z Lifetakerem dołączony do Cold One Knigtów. Pojechali se na 9" - knajci maszerowali, heros niby nie, czy może strzelić z Lifetakera, czy traktuje się jednostkę całkowicie całościowo i maszerowali wszyscy?
Strona 13 w głównym podręczniku:
If, for whatever reason, there is more than one Move characteristic in the unit, then the entire unit is treated as having the same Move value as the slowest model.
Czyli heros na koniu (dark steed jak mniemam) porusza się w unicie Cold Ones z M8, nie z M9, a wszystko ponad 8" oznacza już marsz i niemożliwość strzelania.

Awatar użytkownika
Młody Pajak
Kradziej

Post autor: Młody Pajak »

Dla gwoli ścisłości M7.

Awatar użytkownika
Daw
Masakrator

Post autor: Daw »

Więc zapytam się tutaj ponieważ nie mam pomysłu jak się zwrócić do ogółu graczy DE przed Bazylem jeszcze :D
:!:
Potrzebuję lanc od nowych COK-ów... Czy ktoś kto jedzie na Bazyla i posiada nadwyżkę takowych byłby tak miły i zabrał ze sobą? :) Oczywiście gratyfikacja w postaci piwka gwarantowana :)
Jeszcze Polska nie zginęła / Isten, áldd meg a magyart
Obrazek
Obrazek

Awatar użytkownika
Grolshek
Administrator

Post autor: Grolshek »

Daw pisze:Więc zapytam się tutaj ponieważ nie mam pomysłu jak się zwrócić do ogółu graczy DE przed Bazylem jeszcze :D
Potrzebuję lanc od nowych COK-ów... Czy ktoś kto jedzie na Bazyla i posiada nadwyżkę takowych byłby tak miły i zabrał ze sobą? :) Oczywiście gratyfikacja w postaci piwka gwarantowana :)
Bloodzi czuję tu nosem :P

Awatar użytkownika
Daw
Masakrator

Grolshek pisze:
Daw pisze:Więc zapytam się tutaj ponieważ nie mam pomysłu jak się zwrócić do ogółu graczy DE przed Bazylem jeszcze :D
I słusznie czujesz :) Ale pomysł wydaje mi się nie dokońca standardowy. To nie przez ograniczenia Euro chcę ich zrobić bo pomysł był już dawno temu (kminę na euro mam zupełnie inną), a raczej by móc normalnie sobie pograć na kawie;) Black Knightów również kminię ostatnimi czasy... niedługo pierwsze blistry dotrą do mnie ;)
Obrazek
Obrazek

Awatar użytkownika
Grolshek
Administrator

Post autor: Grolshek »

Daw pisze:
Grolshek pisze:
I słusznie czujesz :) Ale pomysł wydaje mi się nie dokońca standardowy. To nie przez ograniczenia Euro chcę ich zrobić bo pomysł był już dawno temu (kminę na euro mam zupełnie inną), a raczej by móc normalnie sobie pograć na kawie;) Black Knightów również kminię ostatnimi czasy... niedługo pierwsze blistry dotrą do mnie ;)
Ja to bym po prostu bloodzi zrobił z najtów chaosu z czaszeczkami z żywicy i tyle... Odpowiednie malowanie i lance i byliby spoko... A cena zacna...

Awatar użytkownika
Daw
Masakrator

Grolshek pisze:Ja to bym po prostu bloodzi zrobił z najtów chaosu z czaszeczkami z żywicy i tyle... Odpowiednie malowanie i lance i byliby spoko... A cena zacna...
Chaośnickie habety + jeźdźcy są już u mnie zakupione i będa odpowiednio spreparowane GS-em. Inne głowy pójdą - mam już pomysł i osobę na celowniku, która mi pomoże je zebrać :) Do tego potrzebuję lanc, które będa dobrą bazą do przeróbek i dodania elementów z GS-a (najlepsze wg. mnie to stare metalowe chaośnickie ale tutaj bida straszna z dostępem). Stawiam na lance od COK-ów ponieważ zarówno dostępność jest duża. Sam kształ jest zdecydowanie lepszy niż u chaośnickich pseudo lanc, ktore notabene bardziej przypominają mi halabardy niż kopie.
Obrazek
Obrazek

Marek15
Mudżahedin

Post autor: Marek15 »

Czy można mieć dwa wardy i wybierać lepszego? Np pendant of Khalet na wysoką siłę i Armour of Destiny na małą siłę?

Awatar użytkownika
Rasti
Wielki Nieczysty Spamer

Post autor: Rasti »

Tak. Wardujesz się lepszym.

Awatar użytkownika
Dragan
Chuck Norris

Post autor: Dragan »

Sztyletu ofiarnego mozna uzywać pare razy w ciagu jednej tury magii?

Kozioł
Chuck Norris

Post autor: Kozioł »

Tak, raz na czar

Zablokowany