Jak wykonać słome?

Jak "to" się robi? Tutaj uzyskasz odpowiedź.

Moderatorzy: Ziemko, Arbiter Elegancji

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Bartas
Chuck Norris

Jak wykonać słome?

Post autor: Bartas »

no więc właśnie.. czy zna ktoś sposób na fajne uzyskanie słomy? wiem że można coś podobnego uzyskac z włosia pędzla, ale mi zależy na czyms większym i trwalszym, myslalem o pociętej zapałce np.

i jak te słome pomalować żeby godnie się prezentowała

prosze o pomoc i pozdrawiam :wink:

Awatar użytkownika
Fanatyk
Masakrator

Post autor: Fanatyk »

W "How to Make Wargames Terrain" napisali że można użyć maty przed drzwi wejściowe z takiego żółtego jakby włościa. Pocięte i ładnie ułożone będzie wspaniałą słoną (musisz tylko linki małe dookoła pozawiązywać).

Pozdrawiam

Gunnila
Mudżahedin

Post autor: Gunnila »

Zależy czy chcesz snopki, czy słomę walającą się po podłodze. Ja robiłam kopę siana w ten sposób, że na przyciętą gąbkę nakleiłam pocięty sznurek konopny (taki od snopowiązałki). Można go malować zanurzając w farbie.

Awatar użytkownika
Bartas
Chuck Norris

na chochoła śłomy trzeba :)

Gunnila
Mudżahedin

Post autor: Gunnila »

sznurek od snopowiazalki, tylko go rozkręcic trzeba będzie. Oczywiście chodzi o sznurek konopny/jutowy, a nie plastikowy.

Awatar użytkownika
Bruenor Battlehammer
Wodzirej

Post autor: Bruenor Battlehammer »

ja do takich robót używam pędzelka do golenia...Naprawde fajnie wygląda :) Tylko trzeba uważac żeby dziadek nie przyuważył jak mu go podpieprzasz :twisted:

Awatar użytkownika
Szaman
Wyzwoleniec

Post autor: Szaman »

na dachy domow dobry jest stary, poczciwy mis... trzeba go tylko ze skory obedrzec :twisted:
"I fart in your general direction" :mrgreen:

Awatar użytkownika
Bartas
Chuck Norris

misia mam blisko w zoo ale wątpie żeby mi go pożyczyli więc odpada :P (dopiero co wielka akcja zbierania na wybieg dla nich)

mam taki sznurek w domu, zdaje się że jest dobry, postaram się zrobić kilka chochołów i jak się uda to zarzuce zdjęciami

potrzebuje jakieś 40 chochołow, 12 większych, i 1 mega duży, chłopa z widłami i 2 jakieś magiczne :wink:

Daro
Oszukista

Post autor: Daro »

Wood elfy :D
40 driadek , 4oddziały treekinów, 1 treeman , biegacz/lord, 2 magów :P

Rozszyfrowalem Cie prawda ?

Ja robiłem z starej szczotki i starego pędzla :P

Pozdro

ODPOWIEDZ