Wojna o Brodę

Dwarfs

Moderatorzy: Arbiter Elegancji, Rakso_The_Slayer

ODPOWIEDZ
maciejdon
Plewa

Wojna o Brodę

Post autor: maciejdon »

Witam znacie jakieś dobre teksty o Wojnie o Brodę?

Awatar użytkownika
Morsereg
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Morsereg »

byla cala kampania wojny o brode: dwarfy vs elfy.
watpie by dalo sie gdzies ja kupic ale polecam sprawdzic ebaye/allego. jesli nie to moze jakies ebooki.

nie wiem ile tam jest fluffu ale wydaje mi sie, ze to co tam sie znajduje powinno cie zaspokoic ;)
DragoMir pisze:
Vallarr pisze:Dopiero zobaczylem date pierwszego posta. Nekromancja krasi to zboczenie :evil:
Jaka kurna nekromancja? Krasie nie używają magii ogarze! To nie Dragon age!

Awatar użytkownika
Romendakil
Mudżahedin

Post autor: Romendakil »

@Morsereg

Zaintrygowałeś mnie. Możesz powiedzieć coś więcej o tej kampanii.
W której edycji była? Do Warhammera fabularnego czy bitewniaka?
Czy nie masz przypadkiem na myśli kilku pdf'ów, które można było pobrać ze strony GW?

Awatar użytkownika
Morsereg
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Morsereg »

mhm, bardzo mozliwe, ze wlasnie o tym mowie :)
sadzilem, ze to tylko ja dossalem sie do paru stron z wiekszej ksiegi.
DragoMir pisze:
Vallarr pisze:Dopiero zobaczylem date pierwszego posta. Nekromancja krasi to zboczenie :evil:
Jaka kurna nekromancja? Krasie nie używają magii ogarze! To nie Dragon age!

maciejdon
Plewa

Post autor: maciejdon »

Dzięki. :D
Są jakieś książki?

Awatar użytkownika
Quaki
Falubaz

Post autor: Quaki »

Awatar użytkownika
cahir
Falubaz

Post autor: cahir »

Dzięki Quaki, bardzo fajne rzeczy. Troszkę znerfili naszych malców brakiem Cannonów... Longbeardzi ze Stubbornem <3, ale za to nie ma Hamców. Parę fajnych rzeczy się znalazło, które mam nadzieję, będą w nowym AB
"Jeździec patrzy na nią. Ciri widzi błysk oczu w szparze wielkiego hełmu, ozdobionego skrzydłami drapieżnego ptaka. Widzi odblask pożaru na szerokiej klindze miecza trzymanego w nisko opuszczonej dłoni."

Awatar użytkownika
pingu
Falubaz

Post autor: pingu »

Tron:D
Obrazek
Idiotów na świecie jest mało, ale są tak sprytnie rozstawieni, że spotyka się ich na każdym kroku...

Awatar użytkownika
Cormagh
Dr. House

Post autor: Cormagh »

Cała Wojna o Brodę była opisana w WD w 2002r (numery 265 i 266), można było z tego rozegrać całkiem fajną kampanię. Jak słusznie zauważył cahir, w okresie Wojny o Brodę (było to dawno, dawno temu...) w ogóle nie używano prochu strzelniczego, więc nie było dział, muszkietów i innych nowomodnych wynalazków, za to Kowadła były dostępne w każdym krasnoludzkim markecie i naprawdę wgniatały.
Nic tak nie przekona w dyspucie, jak dwie stopy krasnoludzkiej stali między łopatkami. Trudno zignorować tak celny argument.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Mam w sobie taki potencjał, że gdybym tylko chciał, rzuciłbym do swych stóp cały świat. Na szczęście dla świata jestem na to zbyt leniwy...

ODPOWIEDZ