Wojna o Brodę
Moderatorzy: Arbiter Elegancji, Rakso_The_Slayer
byla cala kampania wojny o brode: dwarfy vs elfy.
watpie by dalo sie gdzies ja kupic ale polecam sprawdzic ebaye/allego. jesli nie to moze jakies ebooki.
nie wiem ile tam jest fluffu ale wydaje mi sie, ze to co tam sie znajduje powinno cie zaspokoic
watpie by dalo sie gdzies ja kupic ale polecam sprawdzic ebaye/allego. jesli nie to moze jakies ebooki.
nie wiem ile tam jest fluffu ale wydaje mi sie, ze to co tam sie znajduje powinno cie zaspokoic

DragoMir pisze:Jaka kurna nekromancja? Krasie nie używają magii ogarze! To nie Dragon age!Vallarr pisze:Dopiero zobaczylem date pierwszego posta. Nekromancja krasi to zboczenie
- Romendakil
- Mudżahedin
@Morsereg
Zaintrygowałeś mnie. Możesz powiedzieć coś więcej o tej kampanii.
W której edycji była? Do Warhammera fabularnego czy bitewniaka?
Czy nie masz przypadkiem na myśli kilku pdf'ów, które można było pobrać ze strony GW?
Zaintrygowałeś mnie. Możesz powiedzieć coś więcej o tej kampanii.
W której edycji była? Do Warhammera fabularnego czy bitewniaka?
Czy nie masz przypadkiem na myśli kilku pdf'ów, które można było pobrać ze strony GW?
mhm, bardzo mozliwe, ze wlasnie o tym mowie
sadzilem, ze to tylko ja dossalem sie do paru stron z wiekszej ksiegi.

sadzilem, ze to tylko ja dossalem sie do paru stron z wiekszej ksiegi.
DragoMir pisze:Jaka kurna nekromancja? Krasie nie używają magii ogarze! To nie Dragon age!Vallarr pisze:Dopiero zobaczylem date pierwszego posta. Nekromancja krasi to zboczenie
pdfy z kampanią macie tutaj:
http://chomikuj.pl/quakkini/Warhammer+F ... +the+Beard :]
http://chomikuj.pl/quakkini/Warhammer+F ... +the+Beard :]
Dzięki Quaki, bardzo fajne rzeczy. Troszkę znerfili naszych malców brakiem Cannonów... Longbeardzi ze Stubbornem <3, ale za to nie ma Hamców. Parę fajnych rzeczy się znalazło, które mam nadzieję, będą w nowym AB
"Jeździec patrzy na nią. Ciri widzi błysk oczu w szparze wielkiego hełmu, ozdobionego skrzydłami drapieżnego ptaka. Widzi odblask pożaru na szerokiej klindze miecza trzymanego w nisko opuszczonej dłoni."
Cała Wojna o Brodę była opisana w WD w 2002r (numery 265 i 266), można było z tego rozegrać całkiem fajną kampanię. Jak słusznie zauważył cahir, w okresie Wojny o Brodę (było to dawno, dawno temu...) w ogóle nie używano prochu strzelniczego, więc nie było dział, muszkietów i innych nowomodnych wynalazków, za to Kowadła były dostępne w każdym krasnoludzkim markecie i naprawdę wgniatały.
Nic tak nie przekona w dyspucie, jak dwie stopy krasnoludzkiej stali między łopatkami. Trudno zignorować tak celny argument.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Mam w sobie taki potencjał, że gdybym tylko chciał, rzuciłbym do swych stóp cały świat. Na szczęście dla świata jestem na to zbyt leniwy...
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Mam w sobie taki potencjał, że gdybym tylko chciał, rzuciłbym do swych stóp cały świat. Na szczęście dla świata jestem na to zbyt leniwy...