Bandy Grabierzy czyli Rozpiski Bestii
Moderator: Dibo
Re: Bandy Grabierzy czyli Rozpiski Bestii
BSB nie ma parry z uwagi na frenzy Ktorys z minoherosow ma latajacy dywan ? Pewnie przydatna sprawa przy takiej rozpisce . Pozatym dajac rozpiske przydaloby sie opisac jakie przedmioty maja by bylo cos wiecej wiadome.
WFB playing since 1994
- Khuman
- Ciśnieniowiec
- Lokalizacja: Wrocławskie pastwiska / The Gamblers ()====[]>>>>>>>>>>>>
już powiedziałem jakie mają itemki po za doomkami
bez żadnych tajemnic i rewelacji
1 puszka z re-rolle
2 axe + ward
mowa była o wargor BSB dlatego wspomniawszy o parry
co do dywanu jest fajny ale nie ma pkt. bo spisuje się tylko na lordzie na gorebullu nigdy się nie sprawdził... przynajmniej mi
bez żadnych tajemnic i rewelacji
1 puszka z re-rolle
2 axe + ward
mowa była o wargor BSB dlatego wspomniawszy o parry
co do dywanu jest fajny ale nie ma pkt. bo spisuje się tylko na lordzie na gorebullu nigdy się nie sprawdził... przynajmniej mi
- Khuman
- Ciśnieniowiec
bestie na oiro dostają +200 czyli 2600 = 650 na lordów... można fajnie ich złożyć, nie max maxów ale fajnie jestCAR2N pisze:No wiem , bo te 50pkt leci na dywan a trzeba cos jeszcze . Jesli rozpiska na 2400pkt to te 2 doombulle beda srednio dopakowane niestety
nie mówię że każdy ma tym grać ale na pewno u mnie będzie to motyw przewodni w rozpiskach
Wlasnie cos tak widzialem w innym temacie ,ze ponoc te 2600pkt jest juz norma Niby 200pkt wiecej ale chyba robi roznice.
Rozpiske masz w miare , bo teoretycznie 10 mocarnych celow , i w co tu strzelac , wszystko co dojdzie powinno dac rade. Moze tylko jakies harpie bym tam skombinowal ,ale to pod inny koncept
Rozpiske masz w miare , bo teoretycznie 10 mocarnych celow , i w co tu strzelac , wszystko co dojdzie powinno dac rade. Moze tylko jakies harpie bym tam skombinowal ,ale to pod inny koncept
WFB playing since 1994
- Khuman
- Ciśnieniowiec
no troszkę to zmienia... lordzi ciut inni by byli... w bardziej zbiedzonych wersjach... a tak na 2400 jest bardzo mało różnicy ... jak by nie było to tylko 150 pkt. więcej na bardziej potrzebne rzeczy bo 25% to cory z tych pkt.
harpie bym dał gdyby mieściły się w scoutcie ale niestety brak pkt. bo w normalnym deplazmolizie jest to miętki kąsek dla przeciwnika, a razorgory zawsze śmiecia mogą zdeptać fatsa przytrzymać a herosa maga czy mało pancernego herosa zjeść
rozpiska kroi się tak :
2x doomki
3x shamanów
BSB +1S
30 i 24 gory
2x chariot
2x razorgor
2x Ghorgon
i tak chyba będzie optymalnie... jeszcze się zastanawiam nad czwartym szamanem... ale nie wiem czy to nie za dużo ich by było... 3 shadowa 1 beasta... ale albo tracę lvl na szamanach + kilka uskrobanych pkt. wzaman dostaję 3shadowa z herdstonem... ale nie wiem czy 4 sygnatury.. ewentualnie jakieś inne czary z shadowa potrzebują kamyka tak bardzo... ewentualnie wywalenie banneru +1S ale tego nie chcę robić bo to jedyna pewne wzmocnienie gorów
@edit:
nie wiem czy z powyższymi zmianami ma to jeszcze sens... co cele do shootingu spadają... dać w pierworodnej rospisce tylko 1 shaman z tym co musi mieć i rozbudować gorebully
co myślicie?
ps.: myślę że pełne projekty przedstawię w piątek
harpie bym dał gdyby mieściły się w scoutcie ale niestety brak pkt. bo w normalnym deplazmolizie jest to miętki kąsek dla przeciwnika, a razorgory zawsze śmiecia mogą zdeptać fatsa przytrzymać a herosa maga czy mało pancernego herosa zjeść
rozpiska kroi się tak :
2x doomki
3x shamanów
BSB +1S
30 i 24 gory
2x chariot
2x razorgor
2x Ghorgon
i tak chyba będzie optymalnie... jeszcze się zastanawiam nad czwartym szamanem... ale nie wiem czy to nie za dużo ich by było... 3 shadowa 1 beasta... ale albo tracę lvl na szamanach + kilka uskrobanych pkt. wzaman dostaję 3shadowa z herdstonem... ale nie wiem czy 4 sygnatury.. ewentualnie jakieś inne czary z shadowa potrzebują kamyka tak bardzo... ewentualnie wywalenie banneru +1S ale tego nie chcę robić bo to jedyna pewne wzmocnienie gorów
@edit:
nie wiem czy z powyższymi zmianami ma to jeszcze sens... co cele do shootingu spadają... dać w pierworodnej rospisce tylko 1 shaman z tym co musi mieć i rozbudować gorebully
co myślicie?
ps.: myślę że pełne projekty przedstawię w piątek
Jesli te 3 shamany biora shadowa i glownie sygnature rzucaja to ma to sens Jesli beasta to przydalby sie jednak duzy shami wtedy.
Jesli 2 doomki maja w miare jako taki save to tez fajnie , wazne by doszly do celu, a najlepiej moze miec w ich poblizu jakies rydwany czy swiniaki , vel zrobic 2 oddzialy "specjalne" typu doomek-rydwan-pumbagor i niech ktos sproboje w 1 wbic , to pozostala 2ka zza krzaka wejdzie robiac wygrany CC
Szkoda ze jaber nie kosztuje chocby 225pkt bo moznaby go pozenic z gorgona i miec dodatkowa opcje oskrzydlajaca ,ale 275 to chyba lekko za duzo jak na jego mietkosc w pojedynczej CC. Conajwyzej wziac cygora (zawsze stone thrower sie przyda a i w CC nie jest az taki mietki).
BSB +1S to podstawa ,gdyby bestigory mialy halabardy to z takim BSB bylaby ladna miazga ale gory S4/T4 tez nie sa mietkie ,tym bardziej majac wsparcie chociazby 2 sygnaturek shadowa w CC
Jesli 2 doomki maja w miare jako taki save to tez fajnie , wazne by doszly do celu, a najlepiej moze miec w ich poblizu jakies rydwany czy swiniaki , vel zrobic 2 oddzialy "specjalne" typu doomek-rydwan-pumbagor i niech ktos sproboje w 1 wbic , to pozostala 2ka zza krzaka wejdzie robiac wygrany CC
Szkoda ze jaber nie kosztuje chocby 225pkt bo moznaby go pozenic z gorgona i miec dodatkowa opcje oskrzydlajaca ,ale 275 to chyba lekko za duzo jak na jego mietkosc w pojedynczej CC. Conajwyzej wziac cygora (zawsze stone thrower sie przyda a i w CC nie jest az taki mietki).
BSB +1S to podstawa ,gdyby bestigory mialy halabardy to z takim BSB bylaby ladna miazga ale gory S4/T4 tez nie sa mietkie ,tym bardziej majac wsparcie chociazby 2 sygnaturek shadowa w CC
WFB playing since 1994
- Khuman
- Ciśnieniowiec
wiesz duży z beastem ( jedyna słuszna wersja tego loru ) daje doomka mniej a tego nie chcemy ... niestety z tego lora są fajne 3 czary, 0, 6, 4... inne mają za krótki zasięg albo nie zaginają zbytnio czasoprzestrzeni jak czary z innych lorów ( nawet w shadow nie mówiąc o lighcie )
wiadomo fajnie jak wejdzie z doomkiem rydwan ale oby dwa doomki dadzą sobie rade z unitami... no może ten z SV nieco mniej jak w chelgu nie pójdą rzuty... ale tak naprawdę świetnie się spisują
skoda że nie ma parry SV jak ma się frenzy w tedy bym na pewno próbował grać na minoskach z shieldami... ostatnio nad takim rozwiązaniem się zastanawiam... mamy 5+SV w CC ghule czy inne 3 / 4 S stwory nie przebiją się aż tak na lajcie... więc chyba warto testować... im więcej przeżyje tym większe szanse na wygranie CC i zdobycia +1A
ehh... nie ma pkt. na ghorgony i minoski na raz jakoś nie mogę się z tym pogodzić w tej ed. ... znaczy można by coś pokombinować ale herosów i lordów trzeba by przyciąć dość konkretnie... nie można mieć wszystkiego
ciekawe jak tam idzie naszym wodzą stad na podbiciu jaskini bazyliszka
wiadomo fajnie jak wejdzie z doomkiem rydwan ale oby dwa doomki dadzą sobie rade z unitami... no może ten z SV nieco mniej jak w chelgu nie pójdą rzuty... ale tak naprawdę świetnie się spisują
skoda że nie ma parry SV jak ma się frenzy w tedy bym na pewno próbował grać na minoskach z shieldami... ostatnio nad takim rozwiązaniem się zastanawiam... mamy 5+SV w CC ghule czy inne 3 / 4 S stwory nie przebiją się aż tak na lajcie... więc chyba warto testować... im więcej przeżyje tym większe szanse na wygranie CC i zdobycia +1A
ehh... nie ma pkt. na ghorgony i minoski na raz jakoś nie mogę się z tym pogodzić w tej ed. ... znaczy można by coś pokombinować ale herosów i lordów trzeba by przyciąć dość konkretnie... nie można mieć wszystkiego
ciekawe jak tam idzie naszym wodzą stad na podbiciu jaskini bazyliszka
A myslales o healing potion (35pkt) dla 1 doomka ? W setupie "obronnym" molbybyc malo mietki Z lore-ami jest jak mowisz , sygnaturka beasta wychodzi pkt 10+ tyle co podkrecona sygnaturka shadowa (ktora chyba wiecej daje z uwagi na i tak dosyc mocne bestie). Plus 48" sygnaturki shadowa = mozna cyknac jakis kamyk boostujacy magie i otoczyc go shamanami.
Wczoraj na bazyliszku bestie byly na miejscach 29,32,59 na 93 , srednia miejsc 40 , wiec chyba niezle
Dzis widze 13,44,73 na 92 ,srednia 43.3
Koncowe wyniki : 10,44,50 na 95 , srednia 34.6
Zapewne te miejsca szczegolnie te najlepsze to z uwagi na doswiadczenie gracza/y , tak wiec nie jest zle Bestie w top10 sa przed WE,DOC,BRE,LIZ,EMP,TK,OK,O&G
Wczoraj na bazyliszku bestie byly na miejscach 29,32,59 na 93 , srednia miejsc 40 , wiec chyba niezle
Dzis widze 13,44,73 na 92 ,srednia 43.3
Koncowe wyniki : 10,44,50 na 95 , srednia 34.6
Zapewne te miejsca szczegolnie te najlepsze to z uwagi na doswiadczenie gracza/y , tak wiec nie jest zle Bestie w top10 sa przed WE,DOC,BRE,LIZ,EMP,TK,OK,O&G
WFB playing since 1994
- Khuman
- Ciśnieniowiec
myślałem żeby go dać dla pancerniaka ale nie mam pkt. na to znaczy w ustawieniach %
tak bestie ładnie sobie radziły na bazylu.. trzeba przyznać że doświadczeni wodzowie, byli generałami ów armii
zastanawia mnie jak by sobie poradzili bez tego bonusu 200pkt...
z jednej strony trzeba zauważyć że to tak naprawdę 150pkt. w innych strefach ( hero / lord / rare / specjal )
dodatkowo oznacza to że jak mamy 200pkt. więcej to musimy też więcej ubić żeby uzyskać jakieś tam progi pkt. do zwycięstwa... no i ktoś musi zdobyć mniej żeby bestie zmasakrować, a są mięciutkie, brak SV boli... choć 4T pomaga jak może zawsze to więcej niż u elfich lordów
GZ!!! dla nich
tak sygnaturkę z shadowa lubię ze względu obniżenia I no i WS
ps.: dziwne jest to że DoC na tak dalekim miejscu ( 20 ? ) przecie aż tak mocnych przycięć nie było a osobiste wrażenia z gier mówią same za siebie... da się grać tą armią, nawet tak przyciętą
tak bestie ładnie sobie radziły na bazylu.. trzeba przyznać że doświadczeni wodzowie, byli generałami ów armii
zastanawia mnie jak by sobie poradzili bez tego bonusu 200pkt...
z jednej strony trzeba zauważyć że to tak naprawdę 150pkt. w innych strefach ( hero / lord / rare / specjal )
dodatkowo oznacza to że jak mamy 200pkt. więcej to musimy też więcej ubić żeby uzyskać jakieś tam progi pkt. do zwycięstwa... no i ktoś musi zdobyć mniej żeby bestie zmasakrować, a są mięciutkie, brak SV boli... choć 4T pomaga jak może zawsze to więcej niż u elfich lordów
GZ!!! dla nich
tak sygnaturkę z shadowa lubię ze względu obniżenia I no i WS
ps.: dziwne jest to że DoC na tak dalekim miejscu ( 20 ? ) przecie aż tak mocnych przycięć nie było a osobiste wrażenia z gier mówią same za siebie... da się grać tą armią, nawet tak przyciętą
Niby 200pkt wiecej ,ale mozna to zniwelowac strzelecko zanim dojdzie do CC , co tez daje przeciwnikowi latwiejsze wygranie typu 11:9 przy tak naprawde remisowych stratach
Wg mnie te dodatkowe pkt pomagaja w dopakowaniu 2 lordow czy ilus tam herosow , ktorzy na 2400 byli mietcy...
PS: ciekawe jakimi rozpsikami grali
Wg mnie te dodatkowe pkt pomagaja w dopakowaniu 2 lordow czy ilus tam herosow , ktorzy na 2400 byli mietcy...
PS: ciekawe jakimi rozpsikami grali
WFB playing since 1994
Dokładnie, jestem bardzo ciekaw rozpiski Crusadera bo wycisnać 10 miejsce Bestiami to naprawde wyczyn
” Rozejrzyj się dookoła. Zobaczysz ludzi, bez których ten świat byłby lepszy.”
Death Note
Galeria :
http://forum.wfb-pol.org/viewtopic.php?f=10&t=35349
Strona Malarska na Facebooku:
https://www.facebook.com/pages/Fallen-A ... 9393055688
Death Note
Galeria :
http://forum.wfb-pol.org/viewtopic.php?f=10&t=35349
Strona Malarska na Facebooku:
https://www.facebook.com/pages/Fallen-A ... 9393055688
Pewnie coś w tym stylu. http://forum.wfb-pol.org/viewtopic.php?f=25&t=27187
Tylko pytanie co dał za dodatkowe 200 punktów.
Tylko pytanie co dał za dodatkowe 200 punktów.
Panowie pomocy. Turniej na 1500 p.
Wsiąść horde bestigorów z +1LD, horde gorów, mały odział Ungorów z muzykiem, duży mag z herdstonem, mały magi i bsb ze stubbornem Sv 2+?
Czy podobaną tylko z większymi ungorami a zamiast bsb jeszcze jeden mały mag ?
p/s
A może 2 mali goli magowie z 1lv, bsb i duży mag z herdstone ?
Wsiąść horde bestigorów z +1LD, horde gorów, mały odział Ungorów z muzykiem, duży mag z herdstonem, mały magi i bsb ze stubbornem Sv 2+?
Czy podobaną tylko z większymi ungorami a zamiast bsb jeszcze jeden mały mag ?
p/s
A może 2 mali goli magowie z 1lv, bsb i duży mag z herdstone ?
Czcij Koze !!
Twoja Stara gra w Age of Sigmar !
1 Great Bray-Shaman @ 334.0 Pts
General; Magic Level 4; 2ndWeapon; Braystaff
Herdstone Shard [50.0]
Talisman of Preservation [45.0]
1 Wargor @ 166.0 Pts
Heavy Armour; Shield; Battle Standard
Gnarled Hide [15.0]
Crown of Command [35.0]
1 Bray Shaman @ 117.0 Pts
Lore of Shadow; Magic Level 1; 2ndWeapon; Braystaff
Chalice of Dark Rain [40.0]
1 Bray Shaman @ 90.0 Pts
Lore of Shadow; Magic Level 1; Braystaff
Potion of Foolhardiness [5.0]
Shrieking Blade [10.0]
28 Gor Herd @ 257.0 Pts
2ndWeapon; Standard; Musician
1 Foe-Render @ [10.0] Pts
28 Bestigor Herd @ 393.0 Pts
Great Weapon; Heavy Armour; Standard; Musician
Standard of Discipline [15.0]
1 Gouge-horn @ [12.0] Pts
14 Ungor Herd @ 105.0 Pts
Spear; Shield; Standard; Musician
1 Halfhorn @ [6.0] Pts
6 Ungor Raiders @ 36.0 Pts
Short Bow
Models in Army: 80
Total Army Cost: 1498.0
Dibo o czyms takim myslales ?
U bestigorow moznaby wziac takze sztandar +1M bo do nich dolaczylbym shamiego z potionka dajaca immune to psychology + devastaing charge (+1A)
Duzy shami z drugim malym siedza kolo kamyka i czaruja , do ochrony maja 6 ungor raidersow , BSB do gorow , ungory w obwodzie .
General; Magic Level 4; 2ndWeapon; Braystaff
Herdstone Shard [50.0]
Talisman of Preservation [45.0]
1 Wargor @ 166.0 Pts
Heavy Armour; Shield; Battle Standard
Gnarled Hide [15.0]
Crown of Command [35.0]
1 Bray Shaman @ 117.0 Pts
Lore of Shadow; Magic Level 1; 2ndWeapon; Braystaff
Chalice of Dark Rain [40.0]
1 Bray Shaman @ 90.0 Pts
Lore of Shadow; Magic Level 1; Braystaff
Potion of Foolhardiness [5.0]
Shrieking Blade [10.0]
28 Gor Herd @ 257.0 Pts
2ndWeapon; Standard; Musician
1 Foe-Render @ [10.0] Pts
28 Bestigor Herd @ 393.0 Pts
Great Weapon; Heavy Armour; Standard; Musician
Standard of Discipline [15.0]
1 Gouge-horn @ [12.0] Pts
14 Ungor Herd @ 105.0 Pts
Spear; Shield; Standard; Musician
1 Halfhorn @ [6.0] Pts
6 Ungor Raiders @ 36.0 Pts
Short Bow
Models in Army: 80
Total Army Cost: 1498.0
Dibo o czyms takim myslales ?
U bestigorow moznaby wziac takze sztandar +1M bo do nich dolaczylbym shamiego z potionka dajaca immune to psychology + devastaing charge (+1A)
Duzy shami z drugim malym siedza kolo kamyka i czaruja , do ochrony maja 6 ungor raidersow , BSB do gorow , ungory w obwodzie .
WFB playing since 1994
- Khuman
- Ciśnieniowiec
duży szami + mały + BSB
cory: gory rydwany na te pkt. są genialne
spec: razorgory + bestidory
ps.: a może zagraj na doomku, bo to może być duża niespodzianka a na takie pkt. nie pojawią się tego typu " wymiatacze " solo ( czy w oddziale )
cory: gory rydwany na te pkt. są genialne
spec: razorgory + bestidory
ps.: a może zagraj na doomku, bo to może być duża niespodzianka a na takie pkt. nie pojawią się tego typu " wymiatacze " solo ( czy w oddziale )
1 Great Bray-Shaman @ 325 Pts
General; Lore of Shadow; Magic Level 4
Shard of Herdstone [50]
Chalice of Dark Rain [40]
1 Bray-Shaman @ 80 Pts
Lore of Shadow; Magic Level 1
ward 6+ od maszyn [5]
1 Bray-Shaman @ 100 Pts
Dispel Scroll [25]
1 Wargor @ 170 Pts
Great Weapon; Heavy Armour; Shield; Battle Standard
Stubborn [35]
Gnarled Hide [15]
37 Gor Herd @ 321 Pts
FCG
29 Bestigor Herd @ 393 Pts
FCG
+1 Ld
20 Ungor Herd @ 110 Pts
FCG
Total Army Cost: 1499
Jak ognia boje sie paniki na ungorach z magami, dlatego wrzuciłem ich więcej kosztem spearów. Tylko że teraz bankowo ich stracę jeżeli wpadną mi w nich pegazy czy dyskowiec. Bez spearów to nawet DE fasta bym sie bał kurde, a jak ich zmniejszę to sami rozumiecie co myślicie ?
Duży minus to brak odginaczek itp nawet 2 razorgorów czy 2x5 psów, nie mam na to punktów. Wywalić chalice ?
General; Lore of Shadow; Magic Level 4
Shard of Herdstone [50]
Chalice of Dark Rain [40]
1 Bray-Shaman @ 80 Pts
ward 6+ od maszyn [5]
1 Bray-Shaman @ 100 Pts
Dispel Scroll [25]
1 Wargor @ 170 Pts
Great Weapon; Heavy Armour; Shield; Battle Standard
Stubborn [35]
Gnarled Hide [15]
37 Gor Herd @ 321 Pts
FCG
29 Bestigor Herd @ 393 Pts
FCG
+1 Ld
20 Ungor Herd @ 110 Pts
FCG
Total Army Cost: 1499
Jak ognia boje sie paniki na ungorach z magami, dlatego wrzuciłem ich więcej kosztem spearów. Tylko że teraz bankowo ich stracę jeżeli wpadną mi w nich pegazy czy dyskowiec. Bez spearów to nawet DE fasta bym sie bał kurde, a jak ich zmniejszę to sami rozumiecie co myślicie ?
Duży minus to brak odginaczek itp nawet 2 razorgorów czy 2x5 psów, nie mam na to punktów. Wywalić chalice ?
Ostatnio zmieniony 3 mar 2011, o 11:30 przez Dibo, łącznie zmieniany 1 raz.
Czcij Koze !!