Pytania krótkobrodego - zasady
Moderatorzy: Arbiter Elegancji, Rakso_The_Slayer
Re: Pytania krótkobrodego - zasady
Możesz wziąć ich 6 sztuk dwie balisty za jeden slot spec
A w 8ed., te sloty to mają jakiekolwiek znaczenie? Mi się wydaje że dopóki, nie przekroczy 50% pts. na SPECJALE(wszędzie piwo) to można ich wziąć i 20+.
pingu| dzięki za oświecenie.
pingu| dzięki za oświecenie.
Ostatnio zmieniony 18 lut 2011, o 23:06 przez żuk, łącznie zmieniany 1 raz.
Heretic pisze:A swoje urodziny obchodzisz? Pewnie tak. Co za hipokryzja!!!elektron pisze: Jestem przeciwnikiem świąt związanych z porażkami,
Można wystawić 6 maszyn, które zajmują 3 sloty, ale tylko w bitwach "for fun". Na turnieju raczej nie, bo wprowadzone są ograniczenia co do ilości maszyn, a nie slotów.
A tak BTW - maszyna bez obsługi wygląda smutnie. ;]
@dół
masło maślane ;]
A tak BTW - maszyna bez obsługi wygląda smutnie. ;]
@dół
masło maślane ;]
Ostatnio zmieniony 19 lut 2011, o 00:26 przez cahir, łącznie zmieniany 1 raz.
"Jeździec patrzy na nią. Ciri widzi błysk oczu w szparze wielkiego hełmu, ozdobionego skrzydłami drapieżnego ptaka. Widzi odblask pożaru na szerokiej klindze miecza trzymanego w nisko opuszczonej dłoni."
- SiersciucH
- "Nie jestem powergamerem"
Pytanie dotyczące 7 edycji
czy inżynier ten za 15pkt dołącza do maszyny tj dostawiam kolejny model inżyniera tak że w załodze jest 4 ludków, czy mianuje jednego z obsługantów na inżyniera?
czy inżynier ten za 15pkt dołącza do maszyny tj dostawiam kolejny model inżyniera tak że w załodze jest 4 ludków, czy mianuje jednego z obsługantów na inżyniera?
Tak zwanym 'małym inżynierem' jest jeden z członków załogi, mianowany przez Ciebie do tej zaszczytnej funkcji Wtedy też masz inżyniera i dwóch załogantów.SiersciucH pisze:Pytanie dotyczące 7 edycji
blad.
dokupujesz sobie nowego ludka do zalogi i masz ich 4.
sugeruje to zdanie: do obslugi moze dolaczyc inzynier (...) za 15 pkt.
nie jest on upgradem dla jednego z obslugantow, jak championi w oddzialach. jednak podlega on wszystkim zasadom dla championow (tj. moze rzucac i przyjmowac challenge)
nie jest on upgradem dla jednego z obslugantow, jak championi w oddzialach. jednak podlega on wszystkim zasadom dla championow (tj. moze rzucac i przyjmowac challenge)
DragoMir pisze:Jaka kurna nekromancja? Krasie nie używają magii ogarze! To nie Dragon age!Vallarr pisze:Dopiero zobaczylem date pierwszego posta. Nekromancja krasi to zboczenie
DawiZharr pisze:nie moze rzucac i przyjmowac challengow, bo jest czlonkiem obslugi maszyny, tak samo chyba jest z runelordem obslugujacym kowadlo
jedyny bonus bycia championem, to to, ze ginie ostatni
Pytanie dotyczy 7 ed, wtedy inż jak i runlord na kowadle mogli rzucać i przyjmować wyzwania.
Zwracam honor, zatem trwałem w błędzie tak długi czas Faktycznie, jest różnica pomiędzy upgrade/promote a addMorsereg pisze:blad.
- Rakso_The_Slayer
- Postownik Niepospolity
- Kontakt:
- Rakso_The_Slayer
- Postownik Niepospolity
- Kontakt:
chyba, że jest to kowadło, które maa więcej niż 3WORakso_The_Slayer pisze:W 8 ed maszyna ma tyle W ile jest członków obsługi (Rulebook).
Moje morskie krasie z Barak Varr teraz także na blogu www.BarakVarr.pl
- Wiosłujesz [...] jakbyś w życiu nic innego nie robił. Myślałem, że krasnoludy nie umieją ani żeglować, ani pływać...
- Ulegasz stereotypom.
- Wiosłujesz [...] jakbyś w życiu nic innego nie robił. Myślałem, że krasnoludy nie umieją ani żeglować, ani pływać...
- Ulegasz stereotypom.
Tak, ale kowadło ma Lorda, on ma Woundy, i jak on kropnie to pada całość.
"Jeździec patrzy na nią. Ciri widzi błysk oczu w szparze wielkiego hełmu, ozdobionego skrzydłami drapieżnego ptaka. Widzi odblask pożaru na szerokiej klindze miecza trzymanego w nisko opuszczonej dłoni."
- papa-smerf
- "Nie jestem powergamerem"
Pytanie z serii dziwnych ;D Czy przyczepią mi się ludzie bądź sędziowie na turniejach ( i odejmą jakieś pkt ) jeśli wystawie jako długobrodych - rangerów bugmana tych klasycznych i do tego dodam ze nie będą mieli pomalowanych bród na biało ??