Moderatorzy: Ziemko, Arbiter Elegancji
Nie wiem czy "śmiało", ale psikać możesz, to nie mój Khador.Bonczek pisze:Czyli śmiało mogę tym "popsikać" mój Khador?
Matowy lakier TEORETYCZNIE ma sprawiać, że figurka nie wygląda na lakierowaną. W praktyce trzeba z matowymi uważać, bo robią brzydkie psikusy. Jeśli się przesadzi, to można zostawić białe smugi. Kolory mogą zblaknąć.kszyhu pisze:rozumiem, że błyszczący lakier ma sprawiac, że figurka swieci sie jak psu jajca, ale jak dziala matowy lakier? Jest przeciwieństwem błyszczącego, czy tylko jakby jego brakiem.
chciałem kupić jakiś lakier do ochrony figurek, ale taki żeby nie było za bardzo widać, że jest lakierowana, a więc czy matowy lakier zapewni taki efekt??
tu masz to czego ja używam:Rasti pisze:Poszukuję lakieru matowego. Tylko takiego matowego z prawdziwego zdarzenia, który nie przełamie kolorów i nie będzie się świecić jak wiecie w sumie co. Może być nakładany pędzelkiem, może być spray. Do tego jeszcze, jeśli można, gdzie można taki kupić i za ile
Nie, ten lakier po prostu nie jest akrylowy, więc nierozcieńczalny wodąRasti pisze:Dzięki za odpowiedź. Gęsty jest aż tak, że musimy używać rozcieńczalnika?