Galeria Bayarda- Różności 27.05.2014

Każdy może się pochwalić swoim dziełem i wystawić na pochwały lub krytykę. Oceniają zdobywcy Golden Daemona - przeszli, przyszli i niedoszli.

Moderatorzy: Ziemko, wind_sower

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Jagal
Niszczyciel Światów

Re: Galeria Bayarda- Empire State Troops 15.02.11

Post autor: Jagal »

Czy będziesz nazywał imiennie każdego w regimencie? Czy tylko command group?

Co do malowania jest na bardzo fajnym poziomie, takie w Twoim stylu :) Popracowałbym nad płynnością przejsc na szmacie, albo chociaz jakiś wash na niej dał.

Straaaaasznie podoba mi się domek stylizowany na mur pruski. Wygląda naprawdę realistycznie, szacun:) Nadal będziesz paćkał tą armię woltyżerów etc ;>? Planujesz zmieszać te 2 armie jako jedno imperium?

pzdr!
Kupię bretońskie modele z 5tej edycji:
Metalowi quesci,
French Games Day Knight 'L'Hermite De Malemont' !! ,
4ed rycerze na piechotę.

Snot Fanpage <<--- , klikać! ;)

Awatar użytkownika
Bayard
Chuck Norris
Kontakt:

Post autor: Bayard »

Wszystkie moje figurki do Warhammera chcę ponazywać :wink: Trochę tego jest, więc muszę się w jakąś księgę imion zaopatrzyć :P

Co do malowania- powoli, ale nieustannie staram się poprawiać swoje umiejętności. Myślę, że widać postęp w porównaniu z pracami z początku galerii :wink:

Cieszę się, ze domek się podoba- mnóstwo pracy w niego włożyłem, a dużo jeszcze przede mną. Pewnie umeblowanie będę do niego robił, więc z czasem będzie jeszcze bardziej realistyczny :wink:
A co do Legii Nadwiślańskiej- będę ich malował, oczywiście. Części moich prac tutaj nie zamieszczałem- w gruncie rzeczy średnio pasują do tematyki forum, ale można je zobaczyć na moim BLOGU. Planuję zebrać co najmniej 2 armie do wojen napoleońskich, lecz nie będę ich mieszał z WFB- inne podstawki, inne proporcje, inny klimat.
Mój blog: http://arsbelli.blogspot.com/
"Kiedy atakujecie- wyjcie jak furie!"- Thomas "Stonewall" Jackson

Awatar użytkownika
Bestialski_Brokuł
Oszukista

Post autor: Bestialski_Brokuł »

Bardzo fajne malowanie. Krasiek osobiście podoba mi się najbardziej. Trochę nie pasuje mi sztandar- za dużo moim zdaniem ciemnych obszarów w stosunku do tych wyciągniętych i jakoś tak dziwnie mi to wygląda.

Awatar użytkownika
Bayard
Chuck Norris
Kontakt:

Dzięki. Z kraśka jestem całkiem zadowolony, chociaż można, oczywiście, lepiej :wink: Sztandar jest trochę ciemny, ale nie będę go już zmieniał, następnym razem po prostu dam więcej rozjaśnień.
Drobny up- skończony pierwszy szereg :wink:
Obrazek
Więcej na blogu

patryk999
Chuck Norris
Kontakt:

Post autor: patryk999 »

ja oczek nie maluję bo kiepsko mi wychodzą,ale duży plus za konwersje i podstawki:)fajny sztandarek

Awatar użytkownika
smiejagreg
Ciśnieniowiec

Post autor: smiejagreg »

Bardzo fajne figsy =D> . Nieźle wychodzą Ci twarze, co do oczu trudno orzec, bo 2 lewej fajny, 3 z lewej ciężko powiedzieć, reszty nie widać. Sztandar paskudny do malowania, chyba że ktoś ma skilla do dużych
freehandów, IMHO trochę jeszcze przydałoby się rozjaśnić szary i niebieski. Podoba mi się.

Awatar użytkownika
Bayard
Chuck Norris
Kontakt:

Dziękuję :D Oczy akurat wyszły mi na wszystkich całkiem dobrze, na blogu są większe zdjęcia i trochę lepiej to widać (wystarczy na nie kliknąć). Generalnie chcę używać tych figurek nie tylko do battla, ale też rpgów i, być może, może gier typu Mordheim czy Warheim, jeśli tylko znajdę przeciwnika :wink:

Awatar użytkownika
LoudLord
Oszukista

Post autor: LoudLord »

Bayard pisze:Wszystkie moje figurki do Warhammera chcę ponazywać :wink: Trochę tego jest, więc muszę się w jakąś księgę imion zaopatrzyć :P
Uchch...ambitnie :) Checkitoutta: http://pl.wikipedia.org/wiki/M%C4%99ski ... %C5%84skie na parę pierwszch szeregów powinno starczyć :)
Może jednak popracuj trochę jeszcze nad sztandarem? Trochę odbija na niekorzyść od figuralesów...
"Musimy podjąć męską decyzję- albo jesteśmy zadowoleni, albo nie."
- M.Malicki

Awatar użytkownika
smiejagreg
Ciśnieniowiec

Jestem tego samego zdania co przedmówca. Poza tym sam sztandar jest jakiś kiepski - można by:
- dołożyć coś do niego, czyt. zawiesić ozdóbki
- popracować nad nim, czyt. wcześniej zacząć rozjaśniać i ciągnąć rozjaśnienia przez pomarańczowy
a może i do ciemnożółtego.
Dla mnie też sztandary są najtrudniejsze do malowania, bo nie mam skilla do freehandów.
A nazewnictwo figsów - przedni pomysł, chyba, że masz np. 40 6- ed. hammerersów z GW :D .

Awatar użytkownika
Booxi
Falubaz

Post autor: Booxi »

@smiejagreg
Dlaczego Bror wygląda tak samo jak Drunhen, i Bronson ? :D

A mi się podoba, faktycznie, nad sztandarem warto popracować. Ale cieniowanie czerwonego i szarego bardzo super, sam nie potrafie cieniować szarego tak żeby mnie to usatysfakcjonowało. Wielki plus za to!

Awatar użytkownika
Bayard
Chuck Norris
Kontakt:

Zmotywowaliście mnie- sztandar idzie do przemalowania :wink: Najwcześniej jutro jednak coś przy nim zacznę robić.

@smiejagreg
Na szczęście nie mam 6- ed. hamków z GW, niestety nie mam jeszcze żadnych hamków :? Poluję na starsze modele, od 5 edycji wstecz, ale chwilowo nie mogę sobie pozwolić na zakup.

Co do imion- w sumie będę potrzebował około 380- jakieś 285 dla Imperium i 95 dla Krasnoludów, ale dam radę :wink: Część już mam, a co do reszty- sądzę, że Tolkien i paru innych klasyków mi w tym pomogą, plus różne inne skojarzenia ( np. myślałem, by krasnoludzkiego ekshibicjonistę nazwać Ron albo Jeremy :P )

Awatar użytkownika
Booxi
Falubaz

warhammer online daje możliwość generowania imion dla swojej postaci, jak będziesz cierpliwy to i 500 wydłubiesz :D

Awatar użytkownika
LoudLord
Oszukista

Post autor: LoudLord »

Bayard pisze:myślałem, by krasnoludzkiego ekshibicjonistę nazwać Ron albo Jeremy :P )
Jak widzę, jesteś wielbicielem komedii romantycznych 8)
"Musimy podjąć męską decyzję- albo jesteśmy zadowoleni, albo nie."
- M.Malicki

Awatar użytkownika
Bayard
Chuck Norris
Kontakt:

Oj tam, Rona Jeremy'ego chyba większość osób zna, przynajmniej ze słyszenia :P A do takiej figurki to akurat pasuje :wink:

Awatar użytkownika
Booxi
Falubaz

Zawsze ogląda do końca z nadzieją, że będzie ślub :lol2:

Awatar użytkownika
Bayard
Chuck Norris
Kontakt:

Krasnolud został ochrzczony tak, jak zapowiadałem :P Teraz jednak krótka przerwa od WFB, ale zarazem wprawka do imperialnej kawalerii- koń huzara z 10 pułku Księstwa Warszawskiego od braci Perry. Dawno nie malowałem koni, więc wszelkie rady mile widziane :wink:
Obrazek
Obrazek

Awatar użytkownika
smiejagreg
Ciśnieniowiec

Fajny figs. Ogon by trza jakoś rozjaśnić...

Awatar użytkownika
Bayard
Chuck Norris
Kontakt:

Dzięki. Na ogon i grzywę dam jeszcze jedną warstwę rozjaśnienia, powinno lepiej wyglądać. Tymczasem skończyłem jeźdźca- oto i on:
Obrazek
Obrazek
Obrazek

Awatar użytkownika
smiejagreg
Ciśnieniowiec

Zastanawiam się jeszcze nad kopytami. Ja w swoich kieeedyś dawałem skull white i bardzo mocno devlan mud ...

Awatar użytkownika
kubon
Falubaz

Post autor: kubon »

Kurde, strazsnie lubie twoje malowanie :D
‎... And then God said 'Let metal bands have the most insanely awesome, twisted, kickass music videos known to man'.

And Satan said 'That's what I was thinking'.

ODPOWIEDZ