Empire Marksman

Każdy może się pochwalić swoim dziełem i wystawić na pochwały lub krytykę. Oceniają zdobywcy Golden Daemona - przeszli, przyszli i niedoszli.

Moderatorzy: Ziemko, wind_sower

Awatar użytkownika
Szaman
Wyzwoleniec

Empire Marksman

Post autor: Szaman »

z jednej strony to dopiero trzecia figurka, ale z drugiej - az trzecia :mrgreen: . tak czy inaczej - armia Imperium wolno, ale systematycznie rosnie w sile :D .
tym razem dowodca strzelcow - lekko przerobiona figurka, aby pasowala do Middenheim. w kolejce do niego czeka jeszcze dziewieciu chlopakow.
oczywiscie to TT. komentarze dot. miecza mozecie sobie juz darowac, bo wiem, ze go schrzanilem :mrgreen: . blyszczy sie, bo w imie zaslug dostal purity seal :twisted: .
doszedlem do wniosku, ze snieg GW jest OK, ale tylko na duzych powierzchniach - na male podstawki jest IMHO nieodpowiedni (co bylo widac na moich poprzednich figurkach). tym razem uzylem duzo lepszego firmy Woodland Scenic i efekt moim zdaniem widac od razu (wiedzma i ksiadz tez dostali nowy puszek ;)).
i tak, wiem, ze w PMotM mam miesieczne opoznienie :wink:

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
"I fart in your general direction" :mrgreen:

Awatar użytkownika
Kerim
Master Convertor

Post autor: Kerim »

jakiś on taki z tważy do ciebie podobny

Awatar użytkownika
TruePunk
Masakrator
Kontakt:

Post autor: TruePunk »

kerim prosze Cie.. zaprzyjaznij sie ze slownikiem.

szamano italiano:
na zywo Cie nie widzialem wiec nie ocenie podobienstw : P

prywatnie powiem, ze malowanie strzelby mi sie podoba ; )

Awatar użytkownika
Motyl
Oszukista

Post autor: Motyl »

TruePunk pisze:prywatnie powiem, ze malowanie strzelby mi sie podoba ; )
Zgadzam się strzelba i ten papier na strzelbie mi się bardzo podoba.

Jedyne ale to ta skóra, wygląda jakby zzieleniał :P

Rapta
Kretozord

Post autor: Rapta »

Szaman pisze:blyszczy sie, bo w imie zaslug dostal purity seal :twisted:
Wsystkie Twoje figurki blyskotaja :P tak sie wlasnie zastanawiam czemu nie uzywasz matowego lakieru?

Awatar użytkownika
Siasek
Falubaz

Post autor: Siasek »

a to Ty mi mowiles zebym nie krytykowal ludzi, a sma mnei krytykujesz... ehh... ;) no coz.

malowanie ogolnie bardzo cienkie, i przede wszsytkim sie blyszczy. cwicz plynne przejscia, bo to wyglada na twoich figurkach poprostu badzo slabo. twarz- moze byc, ale urzywaj innych kolorow, bo wyglada jakby mial chorobe morska ;) jedynie fajny pomysl na strzelbe, ale mysle ze i tak nei twoj tylko podpatszony od jakiejs figsy na cmonie (zobacz impreialczyka Wojtak burzymowskieg- tam jest dobry taki efekt).

ogolnei bardzo cieniutko. dalbym jakies 4,5 na cmonie...

Awatar użytkownika
Guard
Chuck Norris

Post autor: Guard »

IMO Siasek troszeczkę przesadzasz. Jak dla mnie to jest 5.5 albo nawet 6. Przejścia tak bardzo widać bo zdjęcia są z bardzo dużym przybliżeniu, a sądzę że tan figs ma być po prostu na stół.
Co do samej figsy: drwno fajne i skóra. Najgorszy punkt tego modelu, to mettalic na mieczu. przydałby się jakiś wash.
$$$ KUPIĘ KONIE do nowego tiranoc chariotu!!! (sztuk od 1 do 5) $$$

Lord Andre
Chuck Norris

Post autor: Lord Andre »

Ave

Całkowicie nie zgodzę się z Siasekiem, ponieważ uważam, że mimo użycia prostych technik, figurka wygląda ładnie i ma swój klimat. Jedyne co mnie boli to ten lakier, który psuje efekt pracy, podkreśla duże miejsca które są pomalowany tym samym kolorem ( patrz golenie ). Jednak figurk mi się podoba a w szczególności strzelba i lunety.

Awatar użytkownika
Manfred
Postownik Niepospolity

Post autor: Manfred »

Sisaek ty chyba uważasz że jesteś jakimś półbogiem w malowaniu ;)
a tak serio to przesadzasz, Szaman maluje dość znośnie, gdyby większość armi była na poziomie tego strzelaca to dużo przyjemniej grałobysię na turniejach, troche się błyszczy słabe białe rozjaśnianie, a tak to figs daje rade (nie wspominam o mieczu)

podsumowywując :), Siasek przesadza, figs prócz paru mankamentów jest dobry, a na stół jak najbardziej

Awatar użytkownika
Siasek
Falubaz

Manfred pisze:Sisaek ty chyba uważasz że jesteś jakimś półbogiem w malowaniu ;)
a tak serio to przesadzasz, Szaman maluje dość znośnie, gdyby większość armi była na poziomie tego strzelaca to dużo przyjemniej grałobysię na turniejach, troche się błyszczy słabe białe rozjaśnianie, a tak to figs daje rade (nie wspominam o mieczu)

podsumowywując :), Siasek przesadza, figs prócz paru mankamentów jest dobry, a na stół jak najbardziej
nie przesadzam. ;) i nie uwazam sie za pol boga(tylko boga :P)- poprostu (byc moze) mam inny poglad na to co wszyscy to robimy, i widze rozne zeczy. i pisze to co widze :)

jesli idzie o figurke szamana to jest poprostu slaba- to napisalem.

(szaman kiedy mowil, ze zeby krytykowac trzeba byc od kogos lepszym <swoja droga to jest idiotyzm>. jego figurki zdecydowanei nie sa lepsze od moich,(przynajmniej te 3 ostatnei ktore pokazał) mimo to mnie krytykowal, i to mnie zdziwilo to tyle:) )

Awatar użytkownika
Kołata
Prawie jak Ziemko

Post autor: Kołata »

A mi się podoba. Dawaj Szaman! Rób resztę ekipy :)

kurka_z_podworka
Kretozord

Post autor: kurka_z_podworka »

Siasek pisze:ogolnei bardzo cieniutko. dalbym jakies 4,5 na cmonie...
bezsensu, figsa powinna miec spokojnie 6 zwłaszcza ze jest pokazana na sporych zdjęciach a nie na jakiś znaczkach pocztowych gdzie nic nie widać.
Mi osobiście nie podoba się sama figurka, z malowania twarz trochę jak by miał dezynterię czy coś, ale za to drewno bardzo fajne :)
Troszku nieregulaminowo za duża ta sygnaturka była, nie sądzisz? -- Tomash

Awatar użytkownika
macmet
"Nie jestem powergamerem"

Post autor: macmet »

Malowanie moim zdaniem jest na stół bardzo w porządku (błyszczący lakier mnie nie przekonuje, ale jeśli tobie się podoba, to nie moja sprawa) no a jeśli się jeszcze czegoś czepiać to oczy ma jakieś zezowate :wink:. Natomiast mi się sama figurka nie podoba - zwłaszcza płaszcz od white wolfów, bo wygląda jak strasznie na siłę doklejany (ale one zawsze tak wyglądają, nawet na oryginalnych white wolfach do których teoretycznie mają pasować). Natomiast malowanie, jaszcze raz mówię, imo jest na stół bardziej niż dobre.
Aha, po chwili zastanowienia, oczy nie są zezowate, ale niesymetryczne - jedno ma ciemną kreskę pod spodem i wygląda dobrze, zaś drugie nie ma i dlatego robi to wrażenie ciut zezowatych...

Awatar użytkownika
Szaman
Wyzwoleniec

Post autor: Szaman »

twarz to wychodzenie od vermina do elfa, z codexowym washem po drodze. mnie sie podoba :D
Raptaparat pisze:
Szaman pisze:blyszczy sie, bo w imie zaslug dostal purity seal :twisted:
Wsystkie Twoje figurki blyskotaja :P tak sie wlasnie zastanawiam czemu nie uzywasz matowego lakieru?
purity seal to lakier matowy :wink:
Siasek pisze:a to Ty mi mowiles zebym nie krytykowal ludzi, a sma mnei krytykujesz... ehh... ;) no coz.
nie pisz bzdur - to oficjalne polecenie admina, z reszta nie pierwszy raz.
w ktorym miejscu mowilem, ze masz nie krytykowac ludzi? :shock:
Siasek pisze:jedynie fajny pomysl na strzelbe, ale mysle ze i tak nei twoj tylko podpatszony od jakiejs figsy na cmonie (zobacz impreialczyka Wojtak burzymowskieg- tam jest dobry taki efekt).
rozumiem, ze Ty swoje figurki malujesz tylko z uzyciem autorskich pomyslow? :roll:
BTW nie przegladam cmon, bo nie mam na to czasu...
Guard pisze:Przejścia tak bardzo widać bo zdjęcia są z bardzo dużym przybliżeniu,
zgadza sie - robie je na super makro z odleglosci 10-15 cm, bez lampy. figurka oswietlona jest lampka dajaca swiatlo dzienne. takie zdjecie bezlitosnie uwidacznia wszystkie niedociagniecia, ktorych na zywo nie widac. ale przeciez chyba o to chodzi, bo macie ocenic figurke, a nie zdjecie :wink:
zawsze moglbym wrzucic zdjecia ala Siasek :twisted:
Guard pisze:a sądzę że tan figs ma być po prostu na stół.
dokladnie tak. napisalem we wprowadzeniu, ze to TT. tak ma wygladac cala armia Imperium na 2500 pkt.
Siasek pisze:(szaman kiedy mowil, ze zeby krytykowac trzeba byc od kogos lepszym <swoja droga to jest idiotyzm>. jego figurki zdecydowanei nie sa lepsze od moich,(przynajmniej te 3 ostatnei ktore pokazał) mimo to mnie krytykowal, i to mnie zdziwilo to tyle:) )
czy Twoi rodzice wyrazili zgode na Twoja rejestracje na forum? bo po Twoich wypowiedziach wnioskuje, ze edukacje dopiero rozpoczynasz - masz problemy zarowno z czytaniem, jak i pisaniem po polsku. kiedy i gdzie powiedzialem cos takiego?! nigdy nie pisalem o zasadnosci Twojej krytyki. pisalem jedynie, ze lansujesz sie na malarskiego guru, czego Twoje prace nie potwierdzaja. ja nigdy nie uwazalem siebie za malarza - po prostu jestem hobbysta i maluje swoje figurki, ktorymi bede gral. nie mam zamiaru konkurowac w malowaniu ani z Toba, ani z kimkolwiek innym, bo mnie to nie interesuje.
i prosze - zastosuj sie do tego, o co poprosil Cie Tomash w PM.
"I fart in your general direction" :mrgreen:

Awatar użytkownika
Bruenor Battlehammer
Wodzirej

Post autor: Bruenor Battlehammer »

Siasek popisy kultury osobistej, dobrego taktu i umiejętności czytania ze rozumieniem prezentował już nie raz i to w wielu tematach, więc chyba po prostu trzeba zacząc olewac to co pisze i zając się swoimi sprawami. OFFTOP off

Figurka podoba mi się poza prawym rękawem. Natomiast broń jest IMO genialnia :) Skóra kolesia ma swój klimacik i nie powiediałbym, że jest nie na miejscu-po prostu to twarz steranego życiem żołnierza. Ogólnie efekt bardzo dobry i gratuluje zamieszczenia zdjęcia, które pokazuje wszystkie aspekty figurki, a nie tylko zarys jak czynią to niektórzy "pro"painterzy tego forum :)

Awatar użytkownika
Skavenblight
Naczelna Prowokatorka
Kontakt:

Post autor: Skavenblight »

Siaś, błagam, wyluzuj! I sprawdzaj pisownię :x
A ten tekst z podpatrywaniem pomysłów to mnie rozbawił :lol:

Mi się ta figurka niezbyt podoba [co nie znaczy, że potrafiłabym zrobić lepszą]. Widziałam znacznie lepsze Twoje prace, Szamanie. Mimo to jako TT jak najbardziej w porządku.

A matowy lakier to naprawdę nie to, czego używasz ;)

Awatar użytkownika
Siasek
Falubaz

"sdjecia ala Siasiek" co to znaczy?

i co to sa jakies biale plamki na torbie i w roznych miejsach? bo nei kumam tego...?

Awatar użytkownika
Ryu
Chuck Norris

Post autor: Ryu »

Siasek pisze:jesli idzie o figurke szamana to jest poprostu slaba
Stary wyluzuj - Twój ork nie był o wiele lepszy, a jak wynika z niektórych postów eldarzy też na wyższy poziom nie wchodzili...
Jakbyś czytał uważniej to miał być TT - dla mnie w 100% jest. Pewnie nie masz fotek eldarów w takim zoomie, nie? :wink:
BTW białe kropki to chyba śnieg...

Co do figsa to jak pisałeś Szaman - to TT - bardzo przyzwoity TT. Jak chciałeś taki efekt to się udał :)

Awatar użytkownika
Mate
Chosen of Khorne

Post autor: Mate »

Hmm, Siasek mocno przesadził - myślę, że ocena 6-6.5 na CMON nie była by przesadzona. Co więcej, gdyby nie ten %#$ lakier, który naprawdę bardzo psuje efekt (Szaman, ja też lakieruję 2-3 warstwami, jednakże nie świecą mi się tak jak Twoje figurki, a farba się trzyma) to mógłbym pokusić się o 7 (jeżeli reszta regimentu trzymałaby poziom).

Awatar użytkownika
Duderson
Kretozord

Post autor: Duderson »

Nie jest zły. 6-7, no może poza tą białą imitacją rozjaśnienia na spodniach (czy może to śnieg?). Ale Eldary Siaśka lepsze.
Lidder pisze:
-There's something large & nurgle-y coming first
To akurat proste - chodzi o podwyżki cen.

ODPOWIEDZ