BAZYLISZEK 19-20.02.2011 Łomianki wyniki str 50

Regulaminy, relacje, scenariusze, kampanie, pokazy etc.

Moderatorzy: Laik, Dymitr

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Asassello
Pan Spamu
Kontakt:

Re: BAZYLISZEK 19-20.02.2011 Łomianki

Post autor: Asassello »

i to się stało...

Gratulacje dla zwycięzców, podziękowania dla sponsorów i graczy.

Wyniki końcowe:
Miejsce Punkty Nazwa Armia
1 115 Zbyszek "Barbarossa" Łobocki DE
2 100 Cosmo SK
3 94 Maciej "kudłaty" Przygórzewski DF
4 93 Michał "Żaba" Szczepaniak DE
5 92 Paweł Gąsiewski VC
6 92 Maciej "Szwentas" Świątkiewicz HE
7 91 Karol 'Młody' Pietrowicz SK
8 89 Aleksander "Rince" Jaworowski DE
9 88 Adam Lewański WOC
10 87 Stanisław "Crusader" Scheiner BOC
11 87 Łukasz "Druchii" Borowik DE
12 85 Jakub "Mauler" Sobaczyński WOC
13 84 Wojciech Dudek SK
14 83 Piotr "Morrok" Otlewski SK
15 82 Piotr Dębkowski BRE
16 82 Ziemowit "Ziemko" Żywiołowski LIZ
17 81 Łukasz Dudzic WE
18 79 Kotlet WOC
19 79 Maciej "Młynek" Młyński DE
20 78 Piotr "Marian" Fąfara DOC
21 77 Robert "Robson" Mrozek HE
22 77 Kacper Bucki WOC
23 76 Piotr Kozłowski DE
24 76 Soporowski Wojciech DOC
25 75 Adam Zielony VC
26 75 Darek "Dalmar" Polit DOC
27 75 Dariusz Mastrowski WOC
28 74 Marcin Lipiński DOC
29 74 Marek "Solo" Kiełbasa VC
30 73 Krzysztof "Fish" Fischer BRE
31 72 Przemek "Przemcio251" Niedzielski WOC
32 72 Bartłomiej "Bartys" Lewandowski DF
33 71 Karol "Karlie" Wyszkowski EMP
34 71 Wojtek „Kędziorson” Dubaniewicz WOC
35 71 Tomasz "Laik" Gęgotek WE
36 71 Bartek "Młody" Białowąs WOC
37 70 Rafał "Relosu" Kołban HE
38 70 Piotr „Szmajson” Szmajewski EMP
39 70 Marcin "Zembol" Jakubowski LIZ
40 70 Maciej Łepkowski EMP
41 69 Piotr Głomski EMP
42 68 Maciej "Pedros" Kawończyk DE
43 68 Marek "Szaitis" Gmyrek VC
44 68 Christian "CrazyChris" Skuza BOC
45 67 Irek Słodczyk DF
46 67 Piotr Kuczyński DF
47 66 Tomasz "runepriest " Tutaj WE
48 66 Marcin "Semi" Sommer HE
49 65 Konrad "Dastor" Jabłoński VC
50 65 Konrad "Klops" Jankowski BOC
51 65 Krzysztof "Offspringman" Żelaźnicki WOC
52 64 Bartłomiej 'Lazur' Lazurek SK
53 64 Jacek Kaczmarski DOC
54 63 Kacper "Tocz" Kozaczuk HE
55 63 Jan "Jasiuuu" Leszczyński WOC
56 62 Marcin "Marcins" Telego SK
57 62 Marcin Bargieł WOC
58 62 Bartosz Miszon VC
59 62 Daniel "Arbiter Elegancji" Moczulski DF
60 62 Leszek "daw" Kochanowski VC
61 61 Karol "Malin" Malinowski DOC
62 59 Marcin "Undead" Jabłoński TK
63 59 Adam "Voodoo" Staniszewski VC
64 59 Paweł "Grichalk" Krauze DF
65 58 Karol Juralewicz VC
66 57 Kacper Rutecki DF
67 57 Rafał „Sasza” Tyczyński VC
68 56 Kołata OG
69 55 Andrzej "Siweusz" Sadowski HE
70 54 Szymon Ficoń HE
71 53 Grzegorz Oleksik DE
72 51 Holan VC
73 51 Marczak Maciej OG
74 51 Błażej "bless" Misztal WE
75 50 Jakub Janiszek TK
76 50 Robert "Bercik" Martyniuk HE
77 47 Piotr Kras TK
78 46 Krzysztof "Guzka" Kawczyński WOC
79 46 Piotr "Lires" Nowak TK
80 45 Jerzy "Bałagan" Filipek BRE
81 43 Dariusz "helion" Kochanowski EMP
82 42 Wojciech Gładysiak LIZ
83 42 Krzysztof Żak LIZ
84 41 Andrzej Wiatrow DE
85 41 Adam Kuc DE
86 39 Łukasz Mrowicki OG
87 38 Jacek Drob HE
88 36 Kuba Lisiński  WE
89 35 Jakub Michalec VC
90 35 Bartosz "DIBO" Drajewicz BRE
91 34 Jerzy "Jeżus" Oleksiak OG
92 30 Marcin "raptor" Czaja LIZ
93 29 Adam Woch HE
94 24 Marcin Chłopek WE
95 17 Mateusz "Kędzior" Czaja HE

Najlepszy generał: Barbarossa
Najlepszy hobbysta: Barbarossa
Najlepszy bazyliszek: Laik

pozdrawiam
Obrazek

Awatar użytkownika
Dalv
Mudżahedin

Post autor: Dalv »

Empire [*]

Awatar użytkownika
Dragan
Chuck Norris

Post autor: Dragan »

Gratulacje Dark Elfom ;>

Awatar użytkownika
bigpasiak
Ciśnieniowiec

Post autor: bigpasiak »

Czyli jednak biedactwa DE nie są tak strasznie pocięte względem innych...? 8)
Ostatnio zmieniony 20 lut 2011, o 16:53 przez bigpasiak, łącznie zmieniany 1 raz.
The wood hold peace for thos who desire it, but those who seek battle will find me...
The forest has as many eyes as leaves...

Far over, the misty mountain Cold, to dungeons deep and caverns old.
The pines were roaring, oooooon the hight...
Abandoned

Awatar użytkownika
Denis
Falubaz

Post autor: Denis »

gratulacje Cosmowi który jak zwykle dobrze wypadł :) Zabrze rządzi.
Oraz Kudłtemu i Barbarossie, za miejsca na podium
” Rozejrzyj się dookoła. Zobaczysz ludzi, bez których ten świat byłby lepszy.”

Death Note

Galeria :
http://forum.wfb-pol.org/viewtopic.php?f=10&t=35349
Strona Malarska na Facebooku:
https://www.facebook.com/pages/Fallen-A ... 9393055688

Awatar użytkownika
Khuman
Ciśnieniowiec
Lokalizacja: Wrocławskie pastwiska / The Gamblers ()====[]>>>>>>>>>>>>

Post autor: Khuman »

bestie w top 10 :twisted:

GZ!!!!!!!!!!! Crus :D

Awatar użytkownika
Denis
Falubaz

Post autor: Denis »

dokładnie bestie w TOP 10 to genialny wynik :)
” Rozejrzyj się dookoła. Zobaczysz ludzi, bez których ten świat byłby lepszy.”

Death Note

Galeria :
http://forum.wfb-pol.org/viewtopic.php?f=10&t=35349
Strona Malarska na Facebooku:
https://www.facebook.com/pages/Fallen-A ... 9393055688

Awatar użytkownika
Karli
Postownik Niepospolity

Post autor: Karli »

Fajny turniej. Fajne bitewki, dobry melanż. Dzięki za bitwy przeciwnikom i orgom za zorganizowanie turu.

Empire ssie. W ograniczeniach Euro powinno być bez żadnych ogrniczeń, jak breta. 3/4 armii czołg składa w jedną turę (czy to magii na słonku/brzytwie/pite/cracks call czy strzelaniu przy brass orbie/cannonach/katapach czy przy hth z gwardzistami wszelakiego typu lub GUO z sygnaturką). Reszta jednostek jest gorsza od wszelkich tego samego typu z innych armii. Szkoda :cry:
Byłoby afrontem nie napić się z Frontem!

Relosu
Kretozord

Post autor: Relosu »

turniej wyjebongo! pozdro dla wszystkich przeciwnikow, zwlaszcza dla raptora, i niech zapamietaja moje szczesliwe rzuty! HE na SD 6! potem robson na swoim dziwactwie 21 a ja na SD 37, reszta plew z arcymagami okupuja warzywniak =P

Awatar użytkownika
Lazur
Niszczyciel Światów

Post autor: Lazur »

Dzięki za fajnie spędzony czas nad pacynkami.
Gratki dla zwycięzców i wielkie dzięki dla moich przeciwników (zwłaszcza dla Druchiego :wink: )
Mogło być lepiej ale mogło być też gorzej. Ogólnie rozpiska bez slajwów skazywana na porażkę dawała radę.
I bitwa vs Darek (DoCh)
10-10 po 3 turach, nie ma o czym pisać.
II bitwa vs Solo (VC)
Mocno przyfarciłem i Abomka najpierw przeżyła na ostatniej ranie z Ghulami z generałem (rzucona popychaczka i brzytwa) a potem potyrała mocno ten oddział i się dość mocno sypnął. 13 na gwardię i zostało 14 modeli, które zjadły monki. Generał VC wreszcie padł i skończyło się 18-2
III bitwa vs Druchi (DE)
Druchi splewił trochę rozstawienie Corsarzy. 13 na Gwardię i zdjąłem 19 modeli, został 1 ale ostatecznie też go dorwałem. Wzajemne smyrańsko ale kontrolowałem przebieg bitwy i miałem widok na dobry wynik. No i co tu dużo mówić rzuciłem 3x6 na efekt dzwonka, strefa 19 cali uległa znacznej deratyzacji. Seer, resztka clanratów, bsb i elektryk oblali panikę z przerzutem i wyjebali za stół. Wynik 0-20
IV bitwa vs Runepriest (WE)
Ja ostro karciłem 13-tką, Tomek mnie karcił w strzelaniu i combacie swoimi herosami po boostach z Lore of Beast. Kiedy kurz opadł okazało się, że jest 10-10
V bitwa vs Maciom
Miałem mighty plana ale pokrzyżowały mi go z lekka 2 rzucone Waaagh. Najpierw kanapka na Plague Monkach z chieftainem i BSB w postaci 40 NG z siatkami, 6 Trolli na front i 24 Black Orki z Warbossem i BSB.
Dzięki pierdylionowi ataków z przerzutami hitów i woundów udało mi się wygrać :P ale tylko o 1 i nikt nie uciekł :(
Abomka walczyła z Savage Orkami, którzy najpierw ją poharatali (4 rany) ale w końcu polegli wraz z oddziałem NG, który doszarżował na bok. Kolejne Waaagh i Trolle z Black Orcami (Warboss, BSB) wpadają w dzwoni i... Maciom bije po clanratach, Night Gobliny wpadają w bok Stormverminów z BSB (którego wyteleportowałem z umierających Monków) i zmuszają do ucieczki ale uciekłem za daleko i mnie nie złapali. Giant Raty wpadają w bok NG i oddział za 55 pkt niszczy 170 :D Moi przedstawiciele clanu Eshin po tym jak rozebrali klopy wzięli się za samotnych herosów orkowych. Trolle i BO dalej bili po clanratach i bitwa skończyła się 16-4 dla mnie a mogło być tak w drugą stronę. Rozegraliśmy tylko 5 tur bo kolega spieszył się na pociąg.

Ogólnie 54 pkt z bitew (Mam 53 bo w ostatniej bitwie zgłosiłem 15-5 bo nie policzyłem zabitej Barbary) i 52 miejsce. Szału nie ma ale nie jest też tragicznie. Tylko jedna bitwa przegrana ale przez pecha a nie przez błędy czy słabość rozpy. Za rok trzeba będzie poprawić ten wynik
Pozdro,
Lazur
Obrazek

Awatar użytkownika
Asassello
Pan Spamu
Kontakt:

Post autor: Asassello »

Pełniejsze wyniki:
Obrazek

W przypadku zauważenia jakiś błędów proszę o PM - czas na zmiany jest do czwartku wieczór. Potem wysyłam wyniki do ligi.

pozdrawiam,
Asassello
Obrazek

Awatar użytkownika
Żaba
Masakrator

Post autor: Żaba »

DE ssą z WOCH-em, VC i HE tak z założenia jak zrobić im krzywdę to mówić nie będę 8)
tak BTW to w czym lepszy jest lord DE na pegazie z koroną od lorda chaosu na dysku z tym samym ??? albo HE mogą mieć 4 bolce... ale rozumiem DE po prostu mają nie strzelać, bo ta edycja jest do walki mega klockami inaczej grać NIE WOLNO - proponuję też przy okazji EURO zmusić VC do gry na strzelaniu a Skavy na partyzanckim skirmiszu :roll:
pewnie jakby Barb lub ja gralibyśmy VC, DWARFAMI bądź SKAVENAMI to też bylibyśmy w top 10 - no ale to wina DE

no dość whine-u :P dzięki za mega turniej i bez spinkowe bitewki - 6 browarów na łba i w 8 ed da się grać :mrgreen:

pzdr,
Ż.

P.S. konkurs na dziś - znajdź 3 różnice w rozpach DE #-o

Awatar użytkownika
Raptor
Kretozord

Post autor: Raptor »

Zajebista impreza. Ale sie zrobiłem :D
Obrazek

Awatar użytkownika
Barbarossa
Mniejsze zło

Post autor: Barbarossa »

Karli pisze: Empire ssie. W ograniczeniach Euro powinno być bez żadnych ogrniczeń, jak breta. 3/4 armii czołg składa w jedną turę (czy to magii na słonku/brzytwie/pite/cracks call czy strzelaniu przy brass orbie/cannonach/katapach czy przy hth z gwardzistami wszelakiego typu lub GUO z sygnaturką). Reszta jednostek jest gorsza od wszelkich tego samego typu z innych armii. Szkoda :cry:
Tia, reszta jednostek jest gorsza... Jaaassssne. Ja nie mogę pojąć, po kiego grzyba w imperium wystawiać czołg, skoro ta armia ma tyle dobrych jednostek? Armia empire, która budzi we mnie lęk, wygląda jakoś tak:

Archlector pieszy z crown of command, save 1+ re-roll i sword of battle)
Duży mag, power stone + shadow lub fire
Mały mag, seal, + fire lub shadow (odwrotnie niż na dużym, bo miasma to podstawa)
Kapitan BSB pieszy z dragonhelmem, nie do walki :)
20 swordsmenów FCG
30 flagellantów z prophetem
30 flagellantów z prophetem
40 halabardników FCG, 2x detachment śmieciowy
20 swordsmenów
10 handgunnersów, champion z HLR, det śmieciowy
10 handgunnersów, champion z HLR, det śmieciowy
2 x działo
3 x mortar

Jak wystawiasz czołg i Ci schodzi w drugiej turze od dowolnego czaru, to nie jęcz. Czołg to relikt 7 ed, tak samo jak wielkie kloce BK. W powyższej rozpie masz 3 hordy stubborn/unbreakable które słusznie karcą w combacie, 3 mortary i dwa działa żeby pociąć do 50% klocki wroga, zanim do Ciebie dojdą, 4 razy śmieci i dyskretny urok handgunów ze snajperami, których możesz wymieniać ew. na inżynierów.

Awatar użytkownika
Przemcio
Postownik Niepospolity

Post autor: Przemcio »

Dzięki za fajny turniejik :mrgreen: 60 pkt. z bitew daje mi 31 pozycję... całkiem nieźle jak na 1 mastera :mrgreen: mogło być oczywiście lepiej. Ale po kolei

1 Bitwa kolega z DE z Bielska niestety nie pamiętam imienia :| (10-10)
Gra wyżynkowa na koniec zostali chooseni i warshrine a przeciwnikowi lord mała magiczka kocioł kilka witchek i jakieś łuki plus dark riderzy.
Witchki z +1A i to zło :!: :twisted: zkroiły mi oddział Warriorów i Marauderów. Chooseni skroili hydrę i black guardów. Duża magiczka przeciwnika oberwała z bramy przy pomocy której w 3 tury wybiłem kuszoli. Niestety ciężko mi jest coś zrobić z gostkiem z pedantem... Helka oczywiście 1 tura misfire i nie strzela do końca gry :evil: Assasin DF to jakieś zło wcielone pierdylion ataków z siła z 6 czy coś i hate... na szczęście chooseni z bsb i lordem magiem się ostali a to ponad 1000 pkt.

2 Bitwa Grilshak DF (20-0)
Bitwa zaczeła się po mojej myśli Grilshak miał do wyboru zbić bramę albo treason i jako, że grał na 2 klocach 40 warriorów zostawił kości na treason a na bramie wypadła siła 11 i klocek wyparował :mrgreen: puźniej były dorzynki. Azuzu trzymał 2 etapy drugi kloc warriorów tak, że dopadli go chooseni, którzy potem pokroili kowadełko... Ż zdjeła katapkę i działo. ogólnie straciłem chyba tylko Ż i Azuzu.

3 Bitwa Dalmar DOC (3-17)
Bitwę kompletnie obessałem nie dostałem bramy a ż i azuzu bezsensownie uganiałem sie za lamerami :evil: do tego idiotyczne wystawienie jednostek dało taki wynik... kompletnie nie myślałem w tej bitwie :mrgreen:

4 Bitwa Kolega z WE (7-13)
Ani bramy ani warda na choosenach bezsensowne wystawienie doprowadziło do takiego wyniku :evil: Na dodatek pierdylion ataków z choosenów bił raptem 6 ran w treekiny i treemena. Generalnie żal... w samego treemana wypłacałem 12 ataków a w treekiny ze 30... heh ale takie życie :mrgreen: Helena oczywiscie rampagowała zamiast strzelać:/

5 bitwa Kolega zdaje się z Gorzowa z VC (20-0)
Przeciwnik wystawił się w roku i czekał ja powoli szedłem do przodu... Jedyna bitwa w której helena się sprawdziła bo 1 strzałem zdjeła Janusza i zaraz potem przeciwnik sobie Lorda wciągnoł... i po tym były dorzynki... Chooseni i Warriorzy skroili po klocku ghuli i przeciwnik zrezygnował bo w swoim etapie szarżowałem Gwardię z dwurakami i Warriorami i Choosenami.

Wnioski są takie, że muszę pokombinować ze stylem gry troszkę i chyba jednak wymienić azuzu na maga nurgla albo slaanesha. Poza tym muszę bardziej się koncentrować i nie dać się ponieść i podpuścić na deklaracje jakichś bezsensownych szarż :mrgreen: Nadto muszę przemyśleć sens posiadania Heleny w rozpie...
We Bust in, Fight Through the Carnage, let the BOOMSTIK do the Talking...

Janiszek
Masakrator

Post autor: Janiszek »

Wrocław dotarł do domku. Ja ze swojej strony dziękuję było super. Ide spac

Andrzej
Pan Spamu

Post autor: Andrzej »

Gratulacje dla top3, zwłaszcza dla Kudłatego. Nieźle ciśnie ostatnio :)
Relosu pisze: HE na SD 6! potem robson na swoim dziwactwie 21 a ja na SD 37, reszta plew z arcymagami okupuja warzywniak =P
Jeszcze wyplujesz te słowa :twisted:
Lidder pisze:- Co się dzieje, gdy kawaleria normalnym ruchem, nie marszem, przechodzi przez murek?
- To samo co wtedy, gdy idziesz na imprezę poderwać jakąś dziewczynę.

Awatar użytkownika
Szwentas
Masakrator

Post autor: Szwentas »

Wróciłem z roboty ;)
Ogólnie grało sie zajebiście dzięki wszystkim za turniej a kalesonowi za ogarniecie(ciekawe czy będzie Ci sie chciało za rok).
co do bitew to jestem bardzo zadowolony choć zacząłem tak jak rok temu czyli 0-20 (tym razem z Maulerem:D) ale potem 3x 20(he młody sympatyczny gracz;vc Dow; He relosu) i 15 8)
Najlepsza była gra z Dowem (z soboty na niedziele byłem na weselu kumpla i nie bardzo ogarniałem rano co sie dzieje) dow też pił gdzieś do 3-4 i pierwszą turę graliśmy chyba z 1,5h :D a od przesuwania jakiej kolwiek figurki tak by pomyśleć co nią zrobić aż zaczynała głowa boleć:D
z relosu było najciężej ale peszek zadał 5 ran w smoczka i zdjął lorda(2x dostał) potem jeden farcik w kluczowym kombacie i pozamiatane:)
Obrazek

Awatar użytkownika
Dymitr
Ace of Spades

Post autor: Dymitr »

jakie to dziwactwo miał Robson że nie zadziałało?
Lohost pisze: Nie myslalem ze to kiedys powiem, ale za Dymitra byl ordnung i az mi tego brakuje.

Andrzej
Pan Spamu

Post autor: Andrzej »

Robson pisze:
mag lord 4lv high magic
ward4+ one use only
destroy spell

mag 2lv
seer shadow #0,#3

bsb , world dragon banner

10 włóczni m.
12 łuków m.
12 łuków m.
20 łuków ogień m.
27 lwów, magiczne ataki, sorcery
1 ptak
1 ptak
1 ptak
1 rydwan
1 rydwan
1 bolec
1 bolec
1 bolec
Lidder pisze:- Co się dzieje, gdy kawaleria normalnym ruchem, nie marszem, przechodzi przez murek?
- To samo co wtedy, gdy idziesz na imprezę poderwać jakąś dziewczynę.

ODPOWIEDZ