rozpiski elfów VIII ed.

High Elves

Moderatorzy: Albo_Albo, Asassello

Zablokowany
Awatar użytkownika
Bercik
Chuck Norris

Re: rozpiski elfów VIII ed.

Post autor: Bercik »

Jak dwóch magów ma ten sam lore, to po co małemu +1 czar? Tylko sobie tym możesz zablokować najlepsze czary. Wymien to na scrolla albo +1PD. Wciśnij też warda od maszyn 6+ magowi albo championowi WL

Relosu
Kretozord

Post autor: Relosu »

ja z regenek ma byc hydra to i tak lepiej na lothorenow. Przynajmniej bd mogli w nia ture wczesniej strzelic, tez flamingami.

Andrzej
Pan Spamu

Post autor: Andrzej »

Relosu i Szwentas, może wrzucilibyście rozpy z bazyla? W końcu byliście najlepszymi HE, mnie i zapewne innych ciekawi co mieliście w rozpie.
Lidder pisze:- Co się dzieje, gdy kawaleria normalnym ruchem, nie marszem, przechodzi przez murek?
- To samo co wtedy, gdy idziesz na imprezę poderwać jakąś dziewczynę.

Awatar użytkownika
Szymon
Kretozord

Post autor: Szymon »

SD i BSB na eglle

Relosu
Kretozord

moja rozpa wisi juz od dluzszego czasu.
http://forum.wfb-pol.org/viewtopic.php?f=25&t=27718
te moje"slabe" HE ktore nie daja rady... kosmetyczne zmiany tylko zrobilem, wywalilem opal amulet z maga a wstawilemmu GoC, a 2 ag dostal iron cursa, i champion z dp z flamingami dostal charmed shield. Szwentas gral na sd, bsb na orle tylko z przerzutem AS zamiast warda, 35 lothorenow z flamingami, chyba 30 czy tam 28 WL z BoS, 10 lukow, 3 orly. No i jak na bazyliszka to moj mrok nie zrobil nic, a jego peszek w sumie byl game breakerem, tak to szwentas mial by nie za dobrze. No i moje 2x1 na wiatry magii w kluczowym momencie tez nie pomoglo. Ale sami z szwentasem stwierdzilismy. Albo to j bd 20-0 do przodu albo to on bd 20- do przodu.

Awatar użytkownika
Szwentas
Masakrator

Post autor: Szwentas »

Już podaje:
Lord słomka hf i ward 5+ na smoczku
bsb na orzełku AoC i Dawnstone dwurak
Mag 2lv life 3 czary i 2+ ward na magie(po kilku bitwach z wochem stwierdziłem że ten przedmiot must be)
Mag 2lv Metal z niszczarką( to oczywiście na czołgi ale jak wylosuje 6 to nie narzekam :) )

Kory:
10 łuków gołych
35 LSG fcg płonące ataki

rary
3x orzełek ( ta liczba dla mnie jest akurat )

speciale

25 Wl fcg AoL BoS

Bazyl
Peszek( W 2 bitwach nie zrobił nic ale z relosu przechylił szale)
Z ogólnych obserwacji: Dopiero na turnieju Lider oznajmił mi że według nowych uściśleń smok zdaje ,,I" na swojej więc SD może okazać sie słabym pomysłem(akurat nie trafiłem na nikogo z magią cienia i śmierci wiec luz) Smok wiadomo masakruje no chyba że sie obleje o muzyka ( tak dostałem maske w pierwszej bitwie)
Magia life + metal (wsumie jeszcze muszę sprawdzić śmierci) ale life do sd jest super nie miskastujesz sie a leczysz jaszczura:)
Miałem kilka fartów jak z relosu mój smok walczy z 2dp(baner i wb) i smokiem na 2 ranach przed jego(mojego smoka) atakami przegrywam o 6 :shock: 4 ataki w dwóch dp zabici i 2 ataki w smoka zabity ale miałem też i mega pechy w stylu 4 felbaty od tyłu zbrejkowały mi i pogoniły zdrowy kloc WL :shock: (a bsb był w 12")
Obrazek

Andrzej
Pan Spamu

Co to jest hf na lordzie? :-k

Ten ward 2+ jest fajny, ale sporo kosztuje. Choć w tej rozpisce może być ok.

Mimo wszystko nadal nie jestem przekonany co do smoka. Graliście z imperium albo z krasiami? Dodatkowo, jeśli smok zdaje na swojej I to w ogóle kaplica.
Smok wydaje mi się dobrą kontrą na HE na arcymagu, ale kontra inne armie... No nic, pogramy, zobaczymy :)
Lidder pisze:- Co się dzieje, gdy kawaleria normalnym ruchem, nie marszem, przechodzi przez murek?

Awatar użytkownika
Ukalez
Falubaz

Post autor: Ukalez »

Po pierwsze gratki chlopaki za wyniki =D>

Imo rozpa z Arcy jest bezpieczniejsza, gra bardziej zachowawcza, może powalczyć z większością armii, ale za to jak widać daje wyniki na środek tabeli (ciężko zrobić mocny wynik w obie strony). Za to rozpa na smoku, albo robi 20:0 albo na niej robią 0:20. Przy szczęśliwym parowaniu daje lokaty w topie. Imo bardzo dobrze smok sprawdzilby się w drużynówce (sam chyba wezmę smoka na drużynowe EURO), gdzie inni mogą zblokować te gorsze pairingi.

Jeszcze raz gratki :wink: .
Mieli do wyboru wojnę, lub hańbę, wybrali hańbę, a wojnę będą mieli także.

Shino: "Rb strona67 jakbys szukal zrodla"
Żaba: "raczej 65 jeśli już"

I love this game... :D

Relosu
Kretozord

ja gralem na woch, tk, lizaki, demony i he. no i po koleii, 0-20 z wochem Guzka(tak slabych rzutow to nawet z szwentasem nie mialem) potem 20-0 z tk Liresa, potem 20-0 z lizakami Raptora, wiec 40pkt na pierwszy dzien bylo ok =) nastepny tez zaczal sie fajnie bo 15-5 z demonami. No i 0-20 z szwentasem. Ogolem 55 pkt a moglo byc 75 =P byl bym 8. Trodno teraz bd sie napierdalac w Bialym, widze wszystkich!

Awatar użytkownika
Akadera
Falubaz

Post autor: Akadera »

To twoj przeciwnik z wochem musial ostro splewic Relosku bo ze mna to jakos odwrotny wynik miales :P
Ja tam wole grac przeciwko smokowi a nie jakiemus swirowi z ksiazka np.

Relosu
Kretozord

zle zrozumiales. 20-0 do tylu =P

Awatar użytkownika
Akadera
Falubaz

Post autor: Akadera »

Bez kitu cos mi sie pomylilo :P

Andrzej
Pan Spamu

Oj, muszę się w końcu wybrać na turniej, co to się porobiło że rządzą HE na smoku :)

Turniej w krakowie jest pod koniec maja, czy jakoś na początku?

Awatar użytkownika
Asassello
Pan Spamu
Kontakt:

Post autor: Asassello »

Andrzej pisze:Oj, muszę się w końcu wybrać na turniej, co to się porobiło że rządzą HE na smoku :)

Turniej w krakowie jest pod koniec maja, czy jakoś na początku?
jak dla Ciebie to w jednym z najgorszych terminów, w okolicy 6 maja :P
Obrazek

Andrzej
Pan Spamu

fuck :?

Relosu
Kretozord

nie martw sie, mnie tez nie bedzie. Cholerne matury. Ale panowie! Bialystok obowiazkowo.

Awatar użytkownika
Szwentas
Masakrator

Post autor: Szwentas »

hf zabrakło o w środku helm of fortune
Dokładnie też tak to widze jak pójdą paringi to smok daje rade zajebiście ale jak trafi sie imperium krasie a nawet lizaczki to pod górę co prawda obaj dostaliśmy po jajach z relosu od wochu ale ja akurat uważam że można na woch spokojnie grać tylko miałem pecha:/
Andrzej co tam matura musisz mnie gonić bo nie będziesz najwyższym HE:P zostaje Ci pocisnąć białystok ale cytując pudziana ,,tanio skóry nie oddam":P
Obrazek

Andrzej
Pan Spamu

Spoko, jeszcze Cię dogonie :)
Na białystok pojadę na pewno, dobije tez parę punktów z lokali i git :wink:

Relosu
Kretozord

no to w bialym dostaniesz ze 2 maski od HE na smoku i bd elegancko =)

Andrzej
Pan Spamu

Sory, ale nie zamierzam grac w warzywniaku, wiec raczej sie nie spotkamy :wink:

Zablokowany