Eternal Guard - Taktyki i Zastosowanie
Moderator: Gremlin
Re: Eternal Guard - Taktyki i Zastosowanie
a tak serio? klocek 25 EG da rade czy cos?
pozdro!
pozdro!
ja przez chwilę grałem małym klocuszkiem gwardii jakieś 16 modeli nie więcej. służyli tylko do jednego do szarży na oddziały które przeżyły ostrzał reszty armii. ewentualnie można trzymać nimi jakieś smoki ale trza mieć dużą magice z lifem i wylosować leczonko. ogólnie nie są źli walnąć potrafią dobrze współgrali z herosami na orzełkach ale teraz to raczej przeszłość. jedyna ich zasada w sumie to walczyć nimi nie wcześniej niż w 4/5 turze
Szanowny kolego. Aktualnie czekam, aż dostane klocek 25 eternali. W przyszłym tygodniu napiszę tylko 3 koła i mam zamiar zagrać narazie domowo, ale jednak i poznać zasady 8 ed.zielonatrawa pisze:nie wiem po co chcesz czytać jak i tak nie grasz
Nic więcej nie mam zamiaru komentować.
Dzięki Tomek za odpowiedź, upewniłem się, że warto ich brać jako oddział
Pozdro!
Widziales Rune w uscisleniach zapisek o razor sztandarze?
No ja testowałem klocek EG - wiedziałem że przeciwnicy będą mieli duże klocki (jeden przeciwnik bloodlettersow, drugi orkasów)
i chciałem znaleźć na nich jakieś rozwiązanie.. Testowałem go na różnej wielkości zwykle 35+ - całkiem ciekawe możliwości
to dawało - szczególnie jeśli był w nim lord z Rhyms Harf (Harfa barda czy jakoś tak), i magus z Deepwood Sphere - otrzymywaliśmy
oddział z stubbornem, wypłacający sporo ataków (40-50) z Weapon Skillem 5, z Ward Save'em 5+, armorem 5+ - który jeśli się
ścierał w lesie to jeszcze przy okazji z DS wypłacał każdemu przeciwnikowi strzał z S 5 ..
Co myślicie o takim rozwiązaniu ? I czy nie pomieszałem czegoś ?
Pozdrawiam
i chciałem znaleźć na nich jakieś rozwiązanie.. Testowałem go na różnej wielkości zwykle 35+ - całkiem ciekawe możliwości
to dawało - szczególnie jeśli był w nim lord z Rhyms Harf (Harfa barda czy jakoś tak), i magus z Deepwood Sphere - otrzymywaliśmy
oddział z stubbornem, wypłacający sporo ataków (40-50) z Weapon Skillem 5, z Ward Save'em 5+, armorem 5+ - który jeśli się
ścierał w lesie to jeszcze przy okazji z DS wypłacał każdemu przeciwnikowi strzał z S 5 ..
Co myślicie o takim rozwiązaniu ? I czy nie pomieszałem czegoś ?
Pozdrawiam
- Don_Silvarro
- Chuck Norris
Jasne, fajna sprawa mieć 30 gości z wardem 5+, wypłacających 20-40 ataków S3 (zależne od formacji) do przodu + co tam ma ten lord.
Mieć to za cenę ~600 punktów, z czego minimum 226 idzie ze slotu Lord (który lepiej przeznaczyć na dużą czarodziejkę z Life) - to już niefajna sprawa. Właściwie to nawet całkiem ch_owa.
Jak chcesz mieć dużo klepa z S3, to o wiele lepszą opcją jest 30 łuczników z Banner of Springtide i trąbką - tańsze o 200 punktów, nie zabiera punktów z kategorii Lord, w czasie bitwy zabije na pewno więcej, bo wypłaca te bodaj 25 strzałów w każdej turze, a nie dopiero w kombacie, przeżywalność większa nawet bez pancerza i warda, bo najzwyczajniej się nie muszą pchać do hth, a zanim szarżujący ich w ogóle dotknie to dostanie salwę S4.
Chyba, że grasz na 3-5k, wtedy hulaj dusza
Mieć to za cenę ~600 punktów, z czego minimum 226 idzie ze slotu Lord (który lepiej przeznaczyć na dużą czarodziejkę z Life) - to już niefajna sprawa. Właściwie to nawet całkiem ch_owa.
Jak chcesz mieć dużo klepa z S3, to o wiele lepszą opcją jest 30 łuczników z Banner of Springtide i trąbką - tańsze o 200 punktów, nie zabiera punktów z kategorii Lord, w czasie bitwy zabije na pewno więcej, bo wypłaca te bodaj 25 strzałów w każdej turze, a nie dopiero w kombacie, przeżywalność większa nawet bez pancerza i warda, bo najzwyczajniej się nie muszą pchać do hth, a zanim szarżujący ich w ogóle dotknie to dostanie salwę S4.
Chyba, że grasz na 3-5k, wtedy hulaj dusza