Poradnik poczatkujacego lizaka
Moderator: Ziemko
- Slayer Zabójców
- Masakrator
Re: Poradnik poczatkujacego lizaka
Mógłby mi ktoś powiedzieć, jaki T ma saurus-veteran? W podręczniku pisze 5, na stronie gw 4, sam już nie wiem (chociaż 5 to troszkę za dużo jak na herosa.)
- Slayer Zabójców
- Masakrator
Aha, jeszcze jedno, stegadon 1 uderzeniem zadaje k6+1 hitów? Czyli można powiedzieć, że zadaje od 8 do 28 ran (jeżeli trafi 1 atakiem chociaż) ? A tak btw bohater krasnoludów też ma 3 inicjatywy, a ma 1 siły, 1 ruchu i 1 atak mniej od Saurusa, jedynie ma wsa więcej
- The WariaX
- Falubaz
No i jeszcze genialny thunderstomp na koniec
Zapraszam do mojej galerii :
http://forum.wfb-pol.org/viewtopic.php?f=10&t=35475
Maluję na zamówienie:
http://forum.wfb-pol.org/viewtopic.php? ... 13#p990613
BS ma większego, może brać runy, jest krasnalem, to musi mieć 3 mova. Poza tym jest tańszy od scar-veterana o 20 pkt. Mówię oczywiście o tanu.Slayer Zabójców pisze: A tak btw bohater krasnoludów też ma 3 inicjatywy, a ma 1 siły, 1 ruchu i 1 atak mniej od Saurusa, jedynie ma wsa więcej
WELCOME TO ESTALIA GENTLEMEN
- Slayer Zabójców
- Masakrator
Może brać runy... a scar-veteran itemów nie może brać czy co xD?
Btw. to fajnie z kolegą grałem, on wypłacał mi stegadonem k6+1 woundów każdym trafionym atakiem xD (możecie tez powiedzieć czy to są impact hity czy co? Kolega ma polska wersje booka i tam pisze "k6+1 zranień z uderzenia")
Zapytam się jeszcze o coś, gracze lizardmenscy pewnie znają odpowiedź
Czy bohaterowi w oddziale skirmish podlega zasada "uwaga, panie!" ?
Btw. to fajnie z kolegą grałem, on wypłacał mi stegadonem k6+1 woundów każdym trafionym atakiem xD (możecie tez powiedzieć czy to są impact hity czy co? Kolega ma polska wersje booka i tam pisze "k6+1 zranień z uderzenia")
Zapytam się jeszcze o coś, gracze lizardmenscy pewnie znają odpowiedź
Czy bohaterowi w oddziale skirmish podlega zasada "uwaga, panie!" ?
Krasiek bierze runy oprócz itemów, a kosztuje tyle co priest. A te "zranienia z uderzenia" to właśnie impact hity. Dlatego uważam, że polskie podręczniki powinny brać jednynie w miarę ograni gracze, co znają obie nomenklatury.
WELCOME TO ESTALIA GENTLEMEN
- Slayer Zabójców
- Masakrator
Dzięki za odpowiedź, a tak poza tym krasiek nie bierze run oprócz itemów, tylko runy to jego itemy.
Edit: Aa, właśnie, mógłby ktoś odpowiedzieć na pytanie o tym skirmishu ?
Edit: Aa, właśnie, mógłby ktoś odpowiedzieć na pytanie o tym skirmishu ?
Witam
Mam małe pytanie wg. nowych zasad 8ed. na jednostki rzadkie, bohaterów, lordów przysługuje po 25%pkt z całej puli na którą gramy np 2000pkt. Czyli wychodzi po 500pkt na te typy jednostek i teraz moje pytanie brzmi czy wystawiając EOG oczywiście z kapłanem to liczymy go na poczet punktów bohatera, czy erki?? Bo jeśli punkty bohatera i wystawimy wypasionego Stefcia + wypasiony kapłan to niewiele nam zostanie dzięki za pomoc
Mam małe pytanie wg. nowych zasad 8ed. na jednostki rzadkie, bohaterów, lordów przysługuje po 25%pkt z całej puli na którą gramy np 2000pkt. Czyli wychodzi po 500pkt na te typy jednostek i teraz moje pytanie brzmi czy wystawiając EOG oczywiście z kapłanem to liczymy go na poczet punktów bohatera, czy erki?? Bo jeśli punkty bohatera i wystawimy wypasionego Stefcia + wypasiony kapłan to niewiele nam zostanie dzięki za pomoc
Liczy sie jako heros, takze na 2k jak wystawiasz "wypasionego" engina z priestem to zadnego herosa innego nie wstawisz.
Widze, Zembol, ze tez odczuwasz ten ciezar
Już nie wiem czy gadam jakieś głupoty bo takie uśmieszki. ale wychodzi na to ze slan może dodać max 2 kostki(na cala fazę magii) korzystając z reguł przedwiecznych, dając EOG + kapłan co jest przymusem !!, nie zostaje już nic na żadnego bohatera. o drugim EOG możesz zapomnieć nawet grając na 2,5k pkt nie wstawisz dwóch, zabrali 360' harcerzom i te blowpip'y, -1 za zasięg,-1 po ruchu, -1 za multi co robi na 7+ kicha po maxie, zasada zatrute ataki idą do lamusa!!!. masz EOG zapomnij o jakimś innym bohaterze wrr.
Tutaj cześć na kolejne pytania czy korzystając z czaru life . że przywracasz d3+1 pkt żywotności czy jakoś tak jeśli rzucę to na Stefcia to stwor i jeźdźcy dostaną tam po ileś hp czy tylko stwor, kolejny sprawa jest taka zasada life jeśli uda się rzucić czar to mogę jednemu modelowi przywrócić 1 pkt żywotności. Czyli jak przywracam stefciowi to skink kapłan również dostaje ??
dzięki za pomoc
Tutaj cześć na kolejne pytania czy korzystając z czaru life . że przywracasz d3+1 pkt żywotności czy jakoś tak jeśli rzucę to na Stefcia to stwor i jeźdźcy dostaną tam po ileś hp czy tylko stwor, kolejny sprawa jest taka zasada life jeśli uda się rzucić czar to mogę jednemu modelowi przywrócić 1 pkt żywotności. Czyli jak przywracam stefciowi to skink kapłan również dostaje ??
dzięki za pomoc
jak na aktualne zasady masz problemy u lizaków z zasięgiem i trafiasz na 7+ to jak koledzy wyżejadugadu pisze:, zabrali 360' harcerzom i te blowpip'y, -1 za zasięg,-1 po ruchu, -1 za multi co robi na 7+ kicha po maxie, zasada zatrute ataki idą do lamusa!!!. masz EOG zapomnij o jakimś innym bohaterze wrr.