kowadło - niszczarka, +1 do dispella, tarcza, odp ogien, stołn: 428
bsb - 1+ re roll czelendz - 165
23 longo-rangerów fcg (full osprzęt), ward 5+ w 6" na strzelanie - 448
30 warriorów fcg z 2rakami, tarczami - 355
10 minerzy fcg - 135
18 slayerzy z 3 gigantami i muzykiem - 249
klopa s5 re roll pistole - 175
klopa s4 re roll pistole - 150
dzialo ogien re roll pistole - 150
dzialo re roll pistole - 145
2400
Nie wiem tylko czy nie wywalić +1 do dispella i nie dać zamiast tego 2 niszczarki rezygnując z 1 dd. Ogólnie jak sie podoba i czy legalna ?
Gdyby było wrócić do gry ... Dwarfy 2400 Ojro
Legalna jest, co nie zmienia faktu że te tarcze (oczywiście zakładając że mamy dostęp do figur bez nich) nie są super użyteczne skoro dają nam tylko jeden więcej save'a na ostrzał a w combacie nie można ich użyć mając dwuraka. W kwestii górników ja lansuje wariant 2x5 > 10 skoro nie ma już tak silnego parcia na ilość slotów special u krasi. W przypadku slayerów to zależy co chcesz nimi robić, jeżeli mają być do blokowania to lepiej kilka mniejszych unitów, jeżeli do walki to chyba wyjąłbym tych giantów i dopakował klocek na rozmiar, slayerzy mają w sumie tylko jedną poważną wadę nie są core, bo tak będąc tylko punkt drożsi od warriorów z dwurakami a mając unbreakabla i brak heavy armoura by pograli.
faktycznie kilka oddziałów slayerów - małych to może być dobra idea.
Co do tarcz to w przypadku warriorów jest to niespełna 10% kosztu oddziału więc mogą sie zwrócić (zdane 4 sejwy od strzelania)
W przypadku longów to IMO mus bo ich koszt jest tak wysoki że po 2 zdanych mam zwrot - koszt do użyteczności więc wychodzi na +
Co do tarcz to w przypadku warriorów jest to niespełna 10% kosztu oddziału więc mogą sie zwrócić (zdane 4 sejwy od strzelania)
W przypadku longów to IMO mus bo ich koszt jest tak wysoki że po 2 zdanych mam zwrot - koszt do użyteczności więc wychodzi na +