Armie Karlita

Każdy może się pochwalić swoim dziełem i wystawić na pochwały lub krytykę. Oceniają zdobywcy Golden Daemona - przeszli, przyszli i niedoszli.

Moderatorzy: Ziemko, wind_sower

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Karlito
Szef Wszystkich Szefów

Re: Warriors of Chaos Galeria up Dyskowiec i Lord 21.02.11.

Post autor: Karlito »

Nasza współpraca trwa już od paru miesięcy i te figurki miały być pomalowane na takim samym poziomie jak Daemon Prince z mojej galerii.
Welcome to the Tower of Rising Sun.
Moja galeria: http://forum.wfb-pol.org/viewtopic.php?f=10&t=28122
Kupię RÓŻNE RÓŻNOŚCI: http://forum.wfb-pol.org/viewtopic.php?f=55&t=42454

Awatar użytkownika
Rakso_The_Slayer
Postownik Niepospolity
Kontakt:

Post autor: Rakso_The_Slayer »

Phoenix pisze:Dla każdego Masterclass, Eavy Metal, Expert i TT może być zupełnie różny. Zależy czym się wzorujesz i jakimi określeniami operuje malarz.
No akurat poziom 'eavy metal nie jest dla każdego różny bo bardzo łatwo go określić, jest to chyba najbardziej stały wyznacznik jaki można znaleźć. A bohater z AoW aż taki straszny do malowania nie jest.
Obrazek

Awatar użytkownika
Skavenblight
Naczelna Prowokatorka
Kontakt:

Post autor: Skavenblight »

Pomijając już całą tę dyskusję o poziomach i ich nazwach, to chyba w każdym wypadku najważniejsze jest zadowolenie klienta - jak klient jest niezadowolony, to tak czy siak malarz poniósł porażkę.

Awatar użytkownika
Phoenix
"Nie jestem powergamerem"
Kontakt:

Post autor: Phoenix »

No to jeśli to Eavy Metal to Deamon Prince jeszcze odstaje, bo ten GW jest technicznie lepiej zrobiony. Mimo to prezentuje sie rewelacyjnie.

Awatar użytkownika
The WariaX
Falubaz

Post autor: The WariaX »

jak klient jest niezadowolony, to tak czy siak malarz poniósł porażkę.
Gorzej jak niezadowolenie klienta wynikło z faktu, że inni malarze powiedzieli, że jest be :wink:

Awatar użytkownika
Karlito
Szef Wszystkich Szefów

Niezadowlolenie klienta wyniknęło z faktu że malarz zaniżył poziom malowania na dwóch ostatnich modelach z jednoczesnym utrzymaniem takiego samego poziomu ceny.

Awatar użytkownika
smiejagreg
Ciśnieniowiec

Post autor: smiejagreg »

Myślę, że nie można porównywać bezpośrednio Dp i maga. Są to skrajnie różne modele i nie można stawiać sprawy w sposób: Ma być pomalowany jak DP! Zupełnie inaczej maluje się te figsy. Akurat malarzowi wyszło jak wyszło i - IMHO - to on powinien zdawać sobie sprawę z poziomu pomalowania figsa i ew. skorygować cenę, wszak o nią tu przecież głównie chodzi.

Awatar użytkownika
Phoenix
Kontakt:

Dokładnie tak. Jak miło że ktoś to rozumie ;)

Sam też dużo maluję i ciężko jest czasem na róznych figurkach pokazać ten sam poziom - figurki po prostu czasem nie dają takich możliwości.

Z mojej strony dodam, że nie ma sie co czepiać Maga na dysku, bo trzyma poziom. Co do Chaos lorda to może poza mieczem i tarczą nie wiem co możnaby w nim poprawić - sam model jest kiepski.

Awatar użytkownika
Ignis
Chuck Norris

Post autor: Ignis »

Phoenix pisze: Co do Chaos lorda to może poza mieczem i tarczą nie wiem co możnaby w nim poprawić - sam model jest kiepski.

:D chyba można...

Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek Obrazek Obrazek

Awatar użytkownika
Booxi
Falubaz

Post autor: Booxi »

na tej figurce za dużo słota jest poprostu dlatego tak marudzicie, na modelach które pokazała Ignis, wszystko się poprostu odcina w dobrym tonie i jest pięknie. (nie wojować z kobietami ;d )

Awatar użytkownika
Ignis
Chuck Norris

Nie no luz, ja nie twierdze że te modele są źle pomalowane, tylko twierdze że to nie jest poziom master class, tak jak miało być :wink:
Obrazek Obrazek Obrazek

Awatar użytkownika
Phoenix
Kontakt:

Wielu z nich jest konwertowanych i słusznie dużo to pomaga tej figurce - jak mówiłem tarcza i miecz do wymiany. Poza tym to jest poziom o wiele wyższy niż E.M.

PS: wersja z 2 fotki też mi sie nie podoba. Za dużo błękitu i nie wyszedł ten NMM

Awatar użytkownika
Archaon
Mudżahedin

Post autor: Archaon »

Wiele zależy od tego czy malarz miał pomysł na figurkę czy nie. Faktycznie, niekiedy często trudno jest utrzymać jeden poziom na różnych modelach.
Przyrównywanie do DP może być mylące ze względu na jakość fotek. Dp wydaje się lepiej cyknięty.
Najgorzej wypada ostatni cha ośnik. Wydaje się być jakiś taki zababrany i słabo wypada na tle chodźmy dyskowca. Jeżeli miał by określać poziom to ostatnia figurka jest na poziomie TT. Dysk jest już nieco wyżej. Nie wiem za co płacisz ale jeżeli chcesz mieś świetny TT lub nieco wyżej to ok.
Fear me mortals, for I am the Anointed...

Awatar użytkownika
Rakso_The_Slayer
Postownik Niepospolity
Kontakt:

Post autor: Rakso_The_Slayer »

Archaon pisze:Nie wiem za co płacisz ale jeżeli chcesz mieś świetny TT lub nieco wyżej to ok.
Oj, płaci znaaaaacznie więcej niż za dobry TT.
Phoenix pisze:Wielu z nich jest konwertowanych
Tylko ten na środkowej focie ma wymienioną tarczę i broń. Reszta to fabryczne modele jeśli się nie mylę.
Poza tym to jest poziom o wiele wyższy niż E.M.
No o wiele wyższym to bym go nie nazwał. Jego wyższość leży chyba wyłącznie w NMMie chociaż i do tego się chłopaki z E.M.T już skłaniają w ostatnich podręcznikach.
Obrazek

Awatar użytkownika
Karlito
Szef Wszystkich Szefów

Wrzucam lepsze foty Dyskowca i Lorda.
Obrazek
Obrazek

Awatar użytkownika
smiejagreg
Ciśnieniowiec

Mag fajny - podoba mi się. Jedyne co bym zmienił to zamiast fioletu zastosowałbym jakis odcień zgaszonej czerwieni, może stonowany pomarańczowy... Fiolet mi jakoś w tym figsie nie gra... Nie chodzi o jakość malowania tylko o kolor. I nie wiem co myśleć o białych elementach dysku.
Natomiast chaos lord zwyczajnie nie podoba mi się. Nie pasują mi rogi, tarcza i ostrze miecza - sam miecz IMHO do wymiany na coś innego - futro za jasne , zlewa się trochę z czachą na plecach, no i przede wszystkim złoty pancerz. Cały przód przez to się zlewa - nie widać ozdób, których jest dość dużo, aż się prosi o jakiś kolor na pancerzu. Co do oceny poziomu malowania niech się wypowiedzą fachowcy - ja przedstawiłem tylko moje własne odczucia ad hoc co do powyższych figsów. I mimo wszystko po porównaniu chaośnika z wcześniejszym DP cały czas nasuwa mi się myśl - czy malowała to ta sama osoba :?:
Pozdrawiam.
Ostatnio zmieniony 24 lut 2011, o 08:56 przez smiejagreg, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Skavenblight
Naczelna Prowokatorka
Kontakt:

Post autor: Skavenblight »

Dyskowiec wygląda na tych fotach znacznie lepiej i wreszcie widać księgę :) Tylko ta biel na dysku jakaś płaska.

Natomiast ten z AoW nadal kurczę jakiś taki... mi po prostu takie krechy szare/białe nie leżą.

Awatar użytkownika
Ignis
Chuck Norris

Zdjęcia dużo lepsze ale moje zdanie co do samych figsów nie uległo zmianie :wink:
Obrazek Obrazek Obrazek

Awatar użytkownika
Karlito
Szef Wszystkich Szefów

Moje też ale nie mam już siły się droczyć o całą tą sytuację :(

Awatar użytkownika
smiejagreg
Ciśnieniowiec

Poprawka - do wymiany jedynie ostrze miecza - to jest za krótkie i ma kiepski kształt i stąd jego marność. Ewentualnie generalnie zmiana broni. Ostrze można by było z GS-u :?: Kurna - jakieś komunistyczne skojarzenia :wink: . Po przedłużeniu miecz będzie smuklejszy. Warto to zrobić zwłaszcza, że miecz IMHO do przemalowania. Pomalować boltgunem , wash badab black, rozjaśnić chainmailem i mithril silverem, ew. zwashować na wybrany kolor, powyciągać i szlus...

ODPOWIEDZ