Arena - master na największe singlowe pkt w sezonie - 2800!

Regulaminy, relacje, scenariusze, kampanie, pokazy etc.

Moderatorzy: Laik, Dymitr

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Smiechu
Szef Wszystkich Szefów

Re: Arena - master na największe singlowe pkt w sezonie - 28

Post autor: Smiechu »

=D> =D> =D> =D>

Awatar użytkownika
Dalmar
Falubaz

Post autor: Dalmar »

Wieksze progi jak Młody pisały są potrzebne, bo co 150 to mało, choć co 10% to chyba będzie z kolei za dużo - myśle że tak co 200-220 będzie ok. Ja bym scenariuszy nie robił, bo samo granie na 2800 daje dużo frajdy, a ze scenariusze dla cześci armii są dość krzywdzące i nie do końca zbalansowane, ale to moje zdanie. Jakieś ograniczenia też muszą być - nie koniecznie az tyle co na Euro generalnie magia i kilka najwięszych przegięc musi być okiełznane, bo się gra robi głupia :?

Awatar użytkownika
Ziemko
Lex Luthor

Post autor: Ziemko »

No wlasnie mi na euro tych scenariuszy brakowalo, nie mowie, najbardziej kontrowersyjnym jest B&G, wiec z niego mozna zrezygnowac, ale mimo wszystko scenariusze to jedna z rzeczy, ktora mi sie podoba w tej edycji.

Awatar użytkownika
Laik
Pan Spamu

Post autor: Laik »

imo watchtower jest bardziej kontrowersyjny

b&g można się nauczyć grać a w watchtowerze niektóre armie mają bardzo pod górkę, no i przez losowość zakończenia nie bardzo można coś planować.
swieta_barbara pisze:Jesteś maszyna debelial, bez Ciebie to hobby dawno by umarło.

Awatar użytkownika
Dibo
Masakrator

Post autor: Dibo »

Kurde nie fajnie że ci sie nie podoba watchtower bo chciałem namawiać kolegów żeby to był jeden ze scenariuszy :?
Czcij Koze !!

Twoja Stara gra w Age of Sigmar !

Awatar użytkownika
Khuman
Ciśnieniowiec
Lokalizacja: Wrocławskie pastwiska / The Gamblers ()====[]>>>>>>>>>>>>

Post autor: Khuman »

osobiście lubię wszystkie scenariusze, chociaż raz grałem na WT i jest dość ciekawy

B&G - jest fajny bo rozpiski są ciekawsze niż na inne scenariusze

WT - daje nam granie o punkt kontrolny co jest ciekawą rokminką

PB - norma przez dobre 5 lat ograne... chcę czegoś nowego choć na koniec stare dobre czasy nie są złe

generalnie wszystkie scenariusze są fajne z tego względu że nie złożysz że nie będzie ( po za bretką ) zaczynał bo masz dużo wystawień, trzeba uwzględnić nie tylko 24" po między armiami ale też 12" czy 18"

za to lubię 8ed. duże pkt. które kiedyś były to standard ( 2800+ ) a scenariusze dają nie oklepanie rozpisek

:)

Awatar użytkownika
Barbarossa
Mniejsze zło

Post autor: Barbarossa »

Khumanor pisze:B&G - jest fajny bo rozpiski są ciekawsze niż na inne scenariusze
Mnie 10tki skinków z bannerami (oczywiście w 99% przypadków bez WYSIWYG, więc bannery można sobie wyobrażać) nie ciekawią aż tak bardzo.
WT - daje nam granie o punkt kontrolny co jest ciekawą rokminką
Znów mamy inne pojęcie ciekawego. Mnie wygrywanie bitwy w drugiej turze przez wbicie do domku kloca regenerogwardii albo chosenów 3+ ward aż tak nie fascynuje.

Reszta scenariuszy z RB to głównie losowy deployment, czyli pitched battle z dodatkowym rzucaniem co się gdzie wystawia. Dla mnie te scenariusze z RB z losowym deploymentem to mało wartościowe udziwnienia. Równie dobrze można by dawać scenariusze typu "na początku bitwy każdy oddział obu armii losuje na tabelce eye of the gods". Turlanie dla gawiedzi i niewielka wartość merytoryczna.

Awatar użytkownika
Ziemko
Lex Luthor

10tki kohorty z sztandarami ssa i prawda jest taka, ze przy nowym sposobie liczenie VP w B&G (nie liczy sie kompletnie VP tylko porownuje ilosc straconych BP do zdobytych na koniec bitwy jesli sie nie zlamalo) sprawia, ze sztandary na skinkach sa slabe.

No i niewszscy nie maja sztandarow, ja zawsze bylem pedantem wysiwyga ;)

Awatar użytkownika
Barbarossa
Mniejsze zło

Napisałem przecież - 99% przypadków :D

Awatar użytkownika
Ziemko
Lex Luthor

Cholera, nie wiedzialem, ze aktywnych jezdzacych na turnieje lizakow jest az tylu, ze jestem tym 1% ;)

Awatar użytkownika
bigpasiak
Ciśnieniowiec

Post autor: bigpasiak »

oj tam oj tam ;]
The wood hold peace for thos who desire it, but those who seek battle will find me...
The forest has as many eyes as leaves...

Far over, the misty mountain Cold, to dungeons deep and caverns old.
The pines were roaring, oooooon the hight...
Abandoned

Awatar użytkownika
zembol
Oszukista

Post autor: zembol »

Ziemko pisze:Cholera, nie wiedzialem, ze aktywnych jezdzacych na turnieje lizakow jest az tylu, ze jestem tym 1% ;)
Nie, jesteś połówką 1% a ja drugą...
W B&G przecież o to właśnie chodzi, że możesz tracić punkty do woli - masz jeden cel i realizujesz go za wszelką cenę.
10tki kohorty z sztandarami ssa i prawda jest taka, ze przy nowym sposobie liczenie VP w B&G (nie liczy sie kompletnie VP tylko porownuje ilosc straconych BP do zdobytych na koniec bitwy jesli sie nie zlamalo) sprawia, ze sztandary na skinkach sa slabe.
Ale są i to już dużo ;)
Obrazek Obrazek
Nowe Lizaki: 110/30/89 | Demoniszcza: 16/0/11 | 101st Abn Div: 4/1/8

Awatar użytkownika
Barbarossa
Mniejsze zło

Tak czy siak - niezmodyfikowane scenariusze z RB uważam za badziew. Zdecydowanie bardziej wolę, jak orgowie sami coś wymyślą. Nawet jakieś święte mikołaje napierające z random move pośrodku stołu itd. brednie, przynajmniej potrafią być śmiesznawe.

Rzucanie na to, kto będzie miał bardziej zrypany deployment, jest po prostu upierdliwe i nużące.

Awatar użytkownika
Ziemko
Lex Luthor

Zembol, ale jesli nie zlamiesz i porownujesz ile przeciwnik zdobyl BP (wlasnie na kohortach), to wychodzisz na tym jak Zablocki na mydle.
Wole stabilnych 5 BP (slan+tg+saurusy) niz 7-8 z kohortami.

Awatar użytkownika
c4h10
Masakrator

Post autor: c4h10 »

Barbarossa pisze:Tak czy siak - niezmodyfikowane scenariusze z RB uważam za badziew. (...)
Rzucanie na to, kto będzie miał bardziej zrypany deployment, jest po prostu upierdliwe i nużące.
1. W scenariuszach będą różne strefy wystawienia (z wyeliminowaniem losowości) np. Meeting Engagment bez rezerw.
2. Możliwe, że pojawią się dodatkowo punktowane cele do zrealizowania przez cory/oddziały ze sztandarem (środki ćwiartek/tereny/znaczniki).

EDIT:
Oraz będzie obowiązywać Krakowska Tabela Wałów :)

Awatar użytkownika
Barbarossa
Mniejsze zło

=D> =D> =D>

Awatar użytkownika
kotson
Falubaz

Post autor: kotson »

Co to za tabela :?:
BEER FOR THE BEER GOD
CANS FOR THE CANS THRONE

Awatar użytkownika
bigpasiak
Ciśnieniowiec

=D>

Ciekawy pomysł.
The wood hold peace for thos who desire it, but those who seek battle will find me...

Abandoned

Awatar użytkownika
c4h10
Masakrator

Post autor: c4h10 »

Awatar użytkownika
bigpasiak
Ciśnieniowiec

Chyba trzeba go będzie nieco zaktualizować... 8)

Abandoned

ODPOWIEDZ