Sklepy stacjonarne

Wszystko to, co nie pasuje nigdzie indziej.

Moderatorzy: Fluffy, JarekK

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
WitchHunter
"Nie jestem powergamerem"

Sklepy stacjonarne

Post autor: WitchHunter »

Czy sklepy stacjonarne mają jeszcze racje bytu?
W dobie internetowych, które prześcigają się w cenach o złotówkę
większość ludzi kupuje na necie... bo taniej
Sklepy stacjonarne podupadają, albo powstają jakieś w centrach handlowych
które nie mają nic wspólnego z hobbycentrami.

Awatar użytkownika
Matis
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Matis »

Według mnie powinny być zrobione trochę na wzór kafejek internetowych. Tylko, że zamiast kompów dać stoły do Batla. Oczywiście powinny dalej sprzedawać figsy.

Pozdrawiam.
M&M Factory - Up. 14.01.2017 Ostatnia trójka pegazów

Wieszkto
Chuck Norris

Post autor: Wieszkto »

Nie no stary zazwyczaj każdy sklep stacjonarny ma swój sklep internetowy tylko pod inną nazwą .
Nie martw się sklepy stacjonarne nie znikną.
-Qc- pisze:Sie naucz - to jest TROLL. Ja jestem ARTYSTĄ (artystOM dla groszka - ogladasz fulham w niedzielę nie?)

Awatar użytkownika
Klafuti
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Klafuti »

Mnie się zdarzyło tylko raz robić zakupy przez te całe wasze internety. Ale i tak nie dla siebie. Wolę pofatygować się do sklepu osobiście, mam wtedy pewność, że mnie nikt nie robi w konia.
Obrazek
"Głos opinii publicznej nie jest substytutem myślenia."
~Warren E. Buffett

Awatar użytkownika
kubon
Falubaz

Post autor: kubon »

I zapłacić 20 zł drożej :lol2:
‎... And then God said 'Let metal bands have the most insanely awesome, twisted, kickass music videos known to man'.

And Satan said 'That's what I was thinking'.

CAR2N
Chuck Norris

Post autor: CAR2N »

Ja tam wole kupic w sklepie netowym , taniej wyjdzie z przesylka niz jazda autem ,szukanie miejsca do parkowania = marnowanie czasu ;)
WFB playing since 1994

Awatar użytkownika
The WariaX
Falubaz

Post autor: The WariaX »

taniej wyjdzie z przesylka

Ja to wolę zawsze przyoszczędzić i zrobić jedno większe zamówienie :wink: dzięki czemu nawet za przesyłki nie płacę.
Zwykle nawet paczkę mam już na drugi dzień :)

Awatar użytkownika
Rilam
Kradziej

Post autor: Rilam »

Gdybym w mieście miał stacjonarny to bym kupował w stacjonarnym. Niestety takiej możliwości nie mam i z pomocą przychodzi internet ;).

CAR2N
Chuck Norris

Post autor: CAR2N »

W Krakowie jest pare ,ale np z barda wole zamowic (maja znizke pomiedzy netem a stacjonarnie) , nigdy z nimi nie bylo problemu a przesylka elegancko dostarczona ;) A jak weznie sie pare rzeczy to juz tak jak the wariax zauwazyl robi sie oplacalne.
PS: mimo ,ze mieszkam w krk to do barda na batorego samochodem mam 20-25km tam i nazad = ~10zl na paliwo + podejscie bo to w strefie platnego parkowania (gdybym wjechal to by poszlo ~3zl za godzine) a przesylka ups = 13zl , i nie musze kombinowac :twisted:
PS2: ab-ki typu o&g sa chyba tylko w advance order czy jak to sie zwie , wiec nie wiem kiedy by to moglobyc w sklepiku na miejscu (o tym ,ze trzebaby sie pewnie bic z reszta chetnych nie wspominam)
WFB playing since 1994

Awatar użytkownika
Loizok
Falubaz

Post autor: Loizok »

Ja też jestem z Krakowa, przez neta zamawiam tylko Warmachine. Nie kupuję już w Bardzie, bo mimo sympatii do niego, ceny tam są naprawdę wysokie. W Krakowie jest też mało znany sklep w którym jest bardzo dużo figurek GW, farbek Vallejo itp. po internetowych cenach- więc normalne, że wolę kupić pieski chaosu za 51zł w tym sklepie niż w Bardzie za 78zł.
(Miejsca sklepu nie podaję, bo nie wiem czy wolno na forum ;) )

Awatar użytkownika
Tiger Brown
Kradziej

Post autor: Tiger Brown »

Loizok pisze:więc normalne, że wolę kupić pieski chaosu za 51zł w tym sklepie niż w Bardzie za 78zł.
(Miejsca sklepu nie podaję, bo nie wiem czy wolno na forum ;) )
Tak, tak, nie podawaj - Bard Cię dopadnie we śnie, a Szaman rzuci urok na właściciela. :D
"Pomaluję wasze figsy" - w przypadku niektórych to brzmiałoby jak groźba.

Awatar użytkownika
General Baga
Kradziej

Post autor: General Baga »

pewnie chodzi o bitewne.eu :P
I nigdzie w życiu nie wyjadę
Mnie u siebie horoszo
Na inne kraje lachę kładę
Tam w kieliszkach wyższe dno
Tu chcę umrzeć w kraju cnót

Awatar użytkownika
Loizok
Falubaz

Post autor: Loizok »

Tiaak dokładnie o ten sklep ;)

Targowo.Istore
Wałkarz

Post autor: Targowo.Istore »

Moim zdaniem sklepy stacjonarne mają rację bytu,o ile prowadzą również handel internetowy,który jest bardzo opłacalny. Sam przekonałem się do zakupów w internecie i wiem że jest to spora oszczędnosć oraz wygoda.

Awatar użytkownika
General Baga
Kradziej

znasz sklep stacjonarny który nie ma swojej www i nie prowadzi sprzedaży internetowej? Raczej z samej sprzedaży "lokalnej" sie nie utrzymasz
Mnie u siebie horoszo

Awatar użytkownika
Arbiter Elegancji
Niszczyciel Światów

Post autor: Arbiter Elegancji »

MagisterMilitum pisze:znasz sklep stacjonarny który nie ma swojej www i nie prowadzi sprzedaży internetowej?
Sieć sklepów Graal, ma swoją stronę ale nie prowadzi sprzedaży internetowej a mimo to działa i rozwija się na polskim rynku już od paru lat.
Barbarossa pisze:Piszesz o pozytywnych wypowiedziach ludzi z Heelenhammera, którzy "zjedli zęby na WFB" - sorry, ale zęby na WFB to zjadłem ja, a to są angielscy gracze, których wiele razy bez problemów rozjeżdżaliśmy bo nigdy nie ogarniali na takim poziomie, jak top w Polsce. Ci ludzie nie są dla mnie ekspertami, to leszcze z podcastem..

Awatar użytkownika
LoudLord
Oszukista

Post autor: LoudLord »

Chyba niedawno kolejny sklep otworzyli, z kawiarnią ponoć :lol2: Muszę się zorientować, czy w ofercie jest winiaczek klubowy lub choćby jakiś krupnik do kawy i chyba się wybiorę...
"Musimy podjąć męską decyzję- albo jesteśmy zadowoleni, albo nie."
- M.Malicki

Doman-
Wodzirej

Post autor: Doman- »

Targowo.Istore pisze:Moim zdaniem sklepy stacjonarne mają rację bytu,o ile prowadzą również handel internetowy,który jest bardzo opłacalny. Sam przekonałem się do zakupów w internecie i wiem że jest to spora oszczędnosć oraz wygoda.
i walka z konkurencją na poziomie =\- 1 złoty?

Awatar użytkownika
General Baga
Kradziej

Arbiter Elegancji pisze: Sieć sklepów Graal, ma swoją stronę ale nie prowadzi sprzedaży internetowej a mimo to działa i rozwija się na polskim rynku już od paru lat.
Takie to plotki dotarły do krk ze wlasnie w wawie jest taki sklep (siec sklepów) którzy maja ceny produktów GW ponoc dosc wysokie a pomimo tego dalej sa na rynku.
Na czym polega ich sukces panowie? (pytam ludzi z wawy)
Ostatnio zmieniony 25 lut 2011, o 09:33 przez General Baga, łącznie zmieniany 1 raz.
Mnie u siebie horoszo

Awatar użytkownika
Grolshek
Administrator

Post autor: Grolshek »

Którzy.

ODPOWIEDZ