Fakt, że QC robi Empire tak, że aż chce się nim zagrać (i dopiero potem widać, jakie te imperialne modele miewają pokraczne gęby i inne wady

Moderatorzy: Ziemko, wind_sower
Taki ze mnie fotografSkavenblight pisze:Chętnie bym zobaczyła na żywo, bo bez kitu, nie wierzę, że robisz wszystkim takie różowe stroje, faceci jednak wolą czerwieńJakiś feler w tych zdjęciach tkwi.
W Warheim, chyba udało mi się to zmienićSkavenblight pisze:Fajna banda się zapowiada, mimo iż Reikland w Mordheim uchodził za jedną z mniej ambitnych warband.
No jest to nieco nużące, ale za każdym razem inaczej maluję skórę, niebieski itd, więc chcąc mieć jednolitą bandę, muszę malować na raz całośćSkavenblight pisze:Podziwiam zdolność malowania kilku-nastu modeli naraz. Mi powyżej 4 naraz robi się niedobrze![]()
W sumie to nie wiem, czy zysk na czasie jest jakiś duży.Skavenblight pisze:A, więc to dlategoMyślałam, że raczej na czasie chcesz zyskać.
TakSkavenblight pisze:Naprawdę zamierzasz zrobić sobie wszystkie bandy do Warheima?![]()
Zdecydowałem, że szlachta w kompanii Żołnierzy z Reiklandu będzie odziana w zielone płaszcze:Wszyscy dworzanie muszą nosić w obecności Imperatora zielone, jedwabne płaszcze.
Taka jest stara tradycja, której nikt nie śmie podważać.
- baron Jack von Yeovil
Balans bieli ustawiam do światła żarowego i lampy - odpowiednio do tego jak robię zdjęcie.Cormagh pisze:A ja widzę, że używałeś światła punktowego i do tego halogena lub innego żółtego, więc proponowałbym po pierwsze przesłonić lampkę kartką papieru (dla rozproszenia światła) i przestawić w aparacie balans bieli na światło domowe (symbol żaróweczki). Może to wystarczy, a w każdym razie poprawi efekt.
Pierwsze bez, drugie z lampą.Skavenblight pisze:A ja tu mało co widzę, na obu wersjach (z lampą i bez) jakoś się światło odbija od tych płaszczy... zrób jeszcze jutro przy normalnie padającym świetle jakieś nowe fotki, proszę
Na bazę z Battledress Green (P3) nałożyłem Dark Angels Green, na to znów Battledress Green (P3) zmieszany mniej więcej 50:50 z Dark Angels Green, na to Snot Green, Camo Green i Goblin Green. Kolory mieszałem ze sobą, tak że ciężko mi napisać które i w jakich proporcjach. Finalne rozjaśnienia to Rotting Flesh zmieszany z Camo Green. Cienie to Scorched Brown + Regal Blue. Wash Devlan Mud i rozwodniony Asurmen Blue.Skavenblight pisze:No i teraz o wiele lepiej, widać wreszcie tę zieleńMi się podoba, taka zgaszona, pasuje do reszty. Jakimi kolorami robiłeś?
Zielone płaszcze są fluffowo uzasadnione i co najważniejsze - mi się podobakubon pisze:Fajne, fajne. Ale nie sądzisz ze te zielone płaszczyki troche gryzą sie z czerwonym i niebieskim ?