Darki 1800

Poczytaj jak słaby i dziurawy jest dany pomysł na armię, zanim nie przyniesie on wygranej na następnym masterze.

Moderatorzy: Yudokuno, PAWLAK

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Dragan
Chuck Norris

Darki 1800

Post autor: Dragan »

Czarka lord
4lv, lore of shadow
sztylecik, seal of ghrond

Master BSB
dark pegasus
heavy armor, sea dragon cloack, shield
pedant of khaeleth
soulrender

Kocioł

25x warriors
FCG, tarcze, banner of eternal flame

30x corsairs
FCG, Sea Serpent Standard (frenzy)

20x black guard
FCG, BAnner of Murder (AP)
Master z crimson death

Hydra

1800/1800

Awatar użytkownika
Raamiel
Wodzirej

Post autor: Raamiel »

Zamiast sztylecika pomyśl o tomie furiona...i zastanow sie czy nielepiej miec bsb na kociolku (w decydujących momentach bitwy nie masz bsb w zasiegu gdyz pegazista lata po całym polu bitwy).
Mocna strona DE sa kusze a tutaj u Ciebie nie ma żadnej sztuki ... ?

QQrydza
Prawie jak Ziemko

Post autor: QQrydza »

Na bSB dałbym zamiast soulrendera dragonhelm i dwuraka, tak na metaliczne przypadki

Awatar użytkownika
Dragan
Chuck Norris

Raamiel pisze:Zamiast sztylecika pomyśl o tomie furiona...i zastanow sie czy nielepiej miec bsb na kociolku (w decydujących momentach bitwy nie masz bsb w zasiegu gdyz pegazista lata po całym polu bitwy).
Mocna strona DE sa kusze a tutaj u Ciebie nie ma żadnej sztuki ... ?
Kusze - no more. Trafianie na 5/6 i ranienie na 5 mnie nie fascynuje.
Sztylecik piękna sprawa a tom wydaje mi sie niepotrzebny.
Mam problem z tym bsb, faktycznie kocioł ogarnia wszystko wokół a pegazista niekoniecznie, ale mimo to ma zawsze te +1 do CR'a.
Qc-Rat pisze:Na bSB dałbym zamiast soulrendera dragonhelm i dwuraka, tak na metaliczne przypadki
Też o tym myślałem, bo gine od tego metalu bardzo szybko. Aczkolwiek za wyborem soulrendera decyduje fakt iż jest on magiczną bronią (poza tą mam tylko crimson death'a na czempionie gwardii).

Grałem dzisiaj 2 bitwy przeciwko VC, dwie maski.
Rozpiska sprawdza się świetnie, ładnie wrajty ściągane od pitki a hosty 3 tury klepane przez bsb.
Shadow bez wątpienia wymiata, widok 51 ataków korsarzy z brzytwą w klocek ghuli w hordzie - bezcenny.

Awatar użytkownika
hypnotic
Kretozord

Post autor: hypnotic »

Dziwne podejście jak na gracza DE, te kusze to sól tej armi, samo ich ograniczenie na euro powinno ci dać do myślenia...

Awatar użytkownika
Dragan
Chuck Norris

hypnotic pisze:
Dziwne podejście jak na gracza DE, te kusze to sól tej armi, samo ich ograniczenie na euro powinno ci dać do myślenia...
Ja myśle, że do myślenia powinny Ci dać wyniki poszczególnych rozpisek a nie w ciemno bazowanie na tym co bylo zawsze. Bazyl - 1 i 4 miejsce nie miało kusz w swojej rozpisce poza shadami, z innymi miejscami to nie wiem.
Bez kusz gra mi sie lepiej i magia efektywniejsza.

Awatar użytkownika
hypnotic
Kretozord

Post autor: hypnotic »

15 shadów i 5 Dr to tak jakby już 20 kusz czyli ciut więcej niż u ciebie. Graj jak chcesz, do niczego cię nikt nie zmusza, tylko po co tu wrzucasz rozpiskę jak nie chcesz słuchać opini innych. Nie rozumiem też jak ci się brak kusz na lepszą magię przekłada, bo jeśli chodzi o zaoszczędzone punkty to na innych rzeczach możesz to samo zrobić.

Awatar użytkownika
Dragan
Chuck Norris

hypnotic pisze:15 shadów i 5 Dr to tak jakby już 20 kusz czyli ciut więcej niż u ciebie. Graj jak chcesz, do niczego cię nikt nie zmusza, tylko po co tu wrzucasz rozpiskę jak nie chcesz słuchać opini innych. Nie rozumiem też jak ci się brak kusz na lepszą magię przekłada, bo jeśli chodzi o zaoszczędzone punkty to na innych rzeczach możesz to samo zrobić.
Wrzucam tu rozpiskę po to by samego siebie również przekonać o słusznym wyborze.
Wiekszosc mówi "bierz kusze", ale po co? Tyle już bitew na nich rozegrałem i stwierdzam, że zabijanie 1 chaośnickiego warriora czy 2 ghule na ture nie jest satysfakcjonujące. Chce też zwalczyć to, że kusze to podstawa tej armii ;)
Brak kusz przeklada mi sie na lepsza magie w postaci warriorów do wyżynania sztyletem.
Na taki format niestety ani shadów ani dark riderów nie zmieszczę.

ODPOWIEDZ