Bo wystawiają oceny...

Dyskusje na dowolne tematy, niekoniecznie związane z tematyką forum. To tutaj można poćwiczyć prawy shiftowy.

Moderatorzy: Heretic, Grolshek, Albo_Albo

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Mastema
Mudżahedin
Kontakt:

Bo wystawiają oceny...

Post autor: Mastema »

Ok, sprawa wygląda następująco. Każdy chodził do szkoły i wie że sa przedmioty z któych łatwiej o dobrą ocenę :wink: jdnym z nich jst WOK, czyli 'wiedza o kulturze'.
I teraz ... na 6 z tegoż WOKu mam przygotować referat na temat jakiejkolwiek dziedziny związanej ze sztuką. To wpadłem na pomysł zrobienia pracy o roboczym tytule "Malarstwo i rzeźba a gry bitewne".
Moja proźba polega na pomocy w odnalezieniu i prac i autorów bardzo ciekawych modeli czy nawet zdobywców GD i także naszych rodzimych autorów. Gdybyście mieli wyjątkowo udane modele, to poprostu możecie podać jakieś zdjęcie ,nick, czy imie i nazwisko(jeśli chceice oczywiście) lub link do pracy jeżeli jest zamieszczona na forum :) oczywiście sam tez bede szukał, jednak musze ta pracę zrobić w ciągu dwóch dni, więc jutro skończyc :? , a trochę do roboty w tym tygodniu mam...
dlatego jeżeli ktoś miałby chęć czas i ochote aby sie lub kogoś innego zareklamować, to bardzo bym o to prosił :wink:

z góry dziękuje
pozdrawiam :)
Każdy kto to czyta ma odpuszczone uczynki dobre, za darmo, amen.
Idźcie w Chaosie .

Awatar użytkownika
TomCio
Masakrator

Post autor: TomCio »

I teraz ... na 6 z tegoż WOKu
Farciarz!
Ja mam WOK z moją wychowawczynia, nienawidzi mnie i kilku kolesi od początku roku i mam 2 na konieć :roll: . A rozbierzność ocen to u niej wyglądała tak - robię prezentacje z 3 kolegami, ja odwalam praktycznie całą robotę. Na następną lekcję jeden koleś w ogóle nie przychodzi, ja dostaje 2, jeden z kolegów też 2, a 3 który stał, trzymał plakat i nic nie robił dostał 5... :?

Co do tematu. Wejdź na CMoNa i daj żeby Ci posortowało wg ocen, tam są całkiem fajne prace :) .
Obrazek
http://www.pajacyk.pl <klikać w pajaca, bo wp***dol! Obrazek
a goryl we mnie mówi mi..

Awatar użytkownika
Mastema
Mudżahedin
Kontakt:

dzięki Tomcio i współczuję zarazem (mieć przesrane z WOKiem to lipa straszna) :wink: skorzystam z rady, jednak temat dalej aktualny dla innych :D to naprawde musi być referat na 6 więc im więcej - tym lepiej
Idźcie w Chaosie .

Awatar użytkownika
Roman Lord of the Druchii
Chuck Norris
Lokalizacja: Z miasta, w którym ludzie wolą grać Dark Elfami i Mortalami Chaosu niż Bretką

Post autor: Roman Lord of the Druchii »

joł
ja mam podobny dział zaliczany do WOS-u z dyrektorką (mamy wyjątkowo dziwną) i pocisnąłem na 6 :P
mozesz wykorzystać moje prace z galerii w podpisie. jest an nich logo studia, więc mozesz też poopowiadac jak to Polacy cisną z malowaniem za granicę :P

Awatar użytkownika
Stachu
Kradziej

Post autor: Stachu »

hmmmmm. ja bym olał ten temat, bo jeśli masz taką nauczycielkę jak ja miałem to prędzej cie wyśmieje i powie, że na 6 to jej chodziło o "kulturę wyższą".
Jeśli uważasz, że temat "malarstwo i rzeźba, a gry bitewne" przejdzie w jej opinii, to z kolei masz problem zw. z dziełami sztuki etc. Bo ja np. jakoś nie kojarzę konkretnych dzieł, a maturę z h.s zdawałem.
Jeśli już musisz robić ten temat, to zmień nazwę na: "malarstwo historyczne i rzeźba antyczna jako inspiracja dla gier bitewnych" to już jest zupełnie inny temat. Możesz wrzucać niemal wszystko co wiąże się z herosami (rzeźba antyczna) i bitwami (malarstwo historyczne)
Moim zdaniem utrudniasz sobie robotę......

Awatar użytkownika
Roman Lord of the Druchii
Chuck Norris
Lokalizacja: Z miasta, w którym ludzie wolą grać Dark Elfami i Mortalami Chaosu niż Bretką

Post autor: Roman Lord of the Druchii »

ja wiele razy miałem robic jakies prezentacje i zgadzam sie ze Stachem, że WFB jednak niejest najlepsze na poważne rzeczy takie jak szkoła jak by prezentacja nie była zrobiona

Awatar użytkownika
Mastema
Mudżahedin
Kontakt:

spokojnie, jeżeli chodzi o temat to wszytko jest omówione :D
moja nauczycielka od WOKu to kobieta która dała mi 5+ za prezentacje w której prawie nic nie pisałem (bo mi sie nei chciało), wkleiłem same zdjęcia a podkładem był dzwonek na komórkę :wink: otrzymałem komentarz "oszczędność formy, dużo treści przekazanych niekoniecznie słowami, gdyby nie późny termin byłby 6" :wink: tak ze spokojnie, nie prosiłbym o pomoc w czymś czego wykonania nie jetem pewien 8)
Idźcie w Chaosie .

Rapta
Kretozord

Post autor: Rapta »

a mnie wosu uczyla 60letnia, nie kryjaca swych przkonan, komunistka :twisted:

Absolutnie zgadzam sie z opinia Staska. Zastanow sie czy twoj temat jest odpowiedni do przedstawiania w szkole.

Rapta
Kretozord

Post autor: Rapta »

Dobra to z malarzy zagranicznych proponuje: Jakob Nielsen, Cyril Abati, Thomas David (malarz i rzeżbiarz), Jennifer Haley - porownasz sobie 3 zupelnie odmienne style. Z rzeźbiarzy proponuje sprawdzic prace Freemana (niestety nie wiem jak sie gosc nazywa), Felixa Paniagu'y i polakow: Jerzego Montwilla (tak wiem strasznie polskie nazwisko :wink: ) i od biedy mozesz zastanowic sie nad nowszymi ludkami Ścibora (nie odciskami, ale pelnymi rzezbami). Z polskich malarzy wez powiedzmy Anie, Matta Cexwisha i Demon Colora - tez fajnie widac roznice w stylach.

Jest jeszcze przynajmniej setka malarzy i rzezbiarzy o ktorych warto wspomniec, ale po co skoro to tylko praca do szkoly, a nauczycielka nie ma o srodowisku pojecia :P

Ps: i nie wspominaj nic o zadnym Romanie, bo dostaniesz lache :twisted:

Awatar użytkownika
Kris
Oszukista

Post autor: Kris »

Przyszedł mi na myśl artykuł który czytałem kiedyś na Cytadeli o Aleksandrze Witkowskim - laureacie srebrnej statuetki Golden Daemon Prosze:
Dreadnought Nurgle'a - czyli jak malują mistrzowie...

Mam nadzieję, że ci sie przyda
Pozdrowienia

PS: Artykuł jest... "dojrzały" :wink: (2004 r)
Jeny przeraża mnie co ja mam w tej mózgownicy! :P
Chieftain (Skaven Hero - 45pkt.) Toughness: 4
Goblin Big Boss (Goblin Hero - 35pkt.) Toughness: 4
Elf Prince (High Elf Lord - 150pkt.) Toughness: 3
I gdzie tu sprawiedliwość na świecie :?:

Awatar użytkownika
Siasek
Falubaz

Post autor: Siasek »

ja proponuje Kerima. ;]

Awatar użytkownika
Izo
Falubaz

Post autor: Izo »

Raptaparat pisze:a mnie wosu uczyla 60letnia, nie kryjaca swych przkonan, komunistka :twisted:

Absolutnie zgadzam sie z opinia Staska. Zastanow sie czy twoj temat jest odpowiedni do przedstawiania w szkole.
Moja miała jeszcze włosy na nogach, chodziła w mini i używała różu na policzki, ale powiedzmy że znam ten typ :D Co nie zmienia faktu, że w podstawówce każdy się jej bał :D

Awatar użytkownika
Mastema
Mudżahedin
Kontakt:

doobra :D z prezentacji dostałem 6,a le z woku już nie... Ale nieważne, chłopaki i dziewczęta (jak są jakieś) DZIĘKUJĘ :) szczególnie Krisowi za podesłany artukół :wink: ale ogłnie wszytkim któzy jakoś pomogli i zjechali mój temat też , serdeczne dzięki :wink: można zamknąć :D
Idźcie w Chaosie .

Awatar użytkownika
wrogu
Falubaz

Post autor: wrogu »

Malowanie figsow a sztuka.. hmm bardziej rzemioslo, ale to tylko moja opinia.

Wybierz sobie jakos konkretny temat, najlepiej pojdz do bibliotek, znajdz 2 ksiazki o podobnej tematyce (tzn okres itd.) znajdujesz 2 teksty o tym samym dziele/problemie i robisz opracowanie, dorzucasz rzeczy z wikipedii i innych stornek. Praktycznie zerowa robota, tylko przeredagowac pare gotowych tekstow....

Awatar użytkownika
Kris
Oszukista

Post autor: Kris »

Nie ma sprawy - zawsze do usług :D
Chieftain (Skaven Hero - 45pkt.) Toughness: 4
Goblin Big Boss (Goblin Hero - 35pkt.) Toughness: 4
Elf Prince (High Elf Lord - 150pkt.) Toughness: 3
I gdzie tu sprawiedliwość na świecie :?:

ODPOWIEDZ