ChD 2400

Poczytaj jak słaby i dziurawy jest dany pomysł na armię, zanim nie przyniesie on wygranej na następnym masterze.

Moderatorzy: Yudokuno, PAWLAK

ODPOWIEDZ
Pedros
Oszukista

Re: ChD 2400

Post autor: Pedros »

Dmtrij pisze:ignorowanie pierwszego miscasta w turze to mało??
Ignorujesz pierwszy Miscast, a nie pierwszy w danej turze. Za 200 punktów?
Dmtrij pisze:masz wtedy 3 inicjatywy to lepiej niż 1 prawda?
Nieprawda, gdyż wg nowych uściśleń Testuje każdy na własnej charakterystyce.

Nowa rozpiska:

High Priest of Hashut, IV lvl, Shadow Lore
- Daemon Bane (BS z Banishmentem)
- Helm of Azgorh (+1 DD)
- Scale Mail of Gazrakh (1+ sv)

Chaos Dwarf Slavemaster BSB
- Hailfire Gun (24", 3 strzały S5 magiczne flaming na 3+)
- Dragonhelm

Core:

15 ChD Annihilators, Shield, Chaos Armour Muzyk, Champ
15 ChD Annihilators, Shield, Muzyk, Champ
15 ChD Annihilators, Shield, Muzyk, Champ

2*30 Rabble , Bowy

Special:

28 Obsidian Guard, FCG, Banner of Daemonic Tides (BS popychaczka 2d6"), Hexacon of Hashut (6D6 dispel zamist scrolla)
2*Death Rocket,
14 Sneaky Gits, (Scout, Poison Ataki, +1 atak od boku, +2 od tyłu, 2 bronie)

Rare:
2*EarthShaker
Hellcannon

Problem punktowy:

2*rabble, 14 sneaky gitsów, lekka zmiana corów vs 4 Inferno Golems (3A S5 5T 3+sv magiczne flaming + S4 breath)

No bo ani corów, ani herosów i klocka obsidianów oraz maszyn nie chcę tracić.

Awatar użytkownika
Asassello
Pan Spamu
Kontakt:

Post autor: Asassello »

wystaw 6 Golemów, grałem przeciw temu i na prawdę fajnie działali :)
Obrazek

Awatar użytkownika
Dymitr
Ace of Spades

Post autor: Dymitr »

nie no podstawą jest Chaos armor na blunderbusach. i 15 to za mało!
Lohost pisze: Nie myslalem ze to kiedys powiem, ale za Dymitra byl ordnung i az mi tego brakuje.

Pedros
Oszukista

Dmtrij pisze:nie no podstawą jest Chaos armor na blunderbusach. i 15 to za mało!
20?

Chaos Armory drogo wychodzą. Jak bym miał 3*20tki, to to jest 120 punktów. Za to mam kolejną 10tkę bez armorów lub 60 rabbli.

Co skasować by zwiększyć Annihilatorsów do 20tek? wywalić rabbli?

Awatar użytkownika
Nijlor
Wielki Nieczysty Spamer

Post autor: Nijlor »

Powiedz szczerze, czy Ci się kiedykolwiek sprawdzili annihilatorzy :) Mi w 7 ed na indy niemal wcale....... na 8 ed. nie grałem na nich z uprzedzenia....
Obrazek

Chłopska Bretka ;) : W/R/P: 4/2/4

Pedros
Oszukista

Nijlor pisze:Powiedz szczerze, czy Ci się kiedykolwiek sprawdzili annihilatorzy :) Mi w 7 ed na indy niemal wcale....... na 8 ed. nie grałem na nich z uprzedzenia....
Nie sprawdzili bo nie grałem jeszcze ChD, ale w teorii wyglądają dobrze. Mają 15" efektywnego zasięgu w każdą stronę, a dzięki magii i maszynom to przeciwnik idzie do nas, więc czemu mieliby się nie sprawdzać?

Awatar użytkownika
gerald_tarrant
Masakrator

Post autor: gerald_tarrant »

anihilatory się sprawdzają jak najbardziej, ale imo wystawianie samych anihilusów bez porządnego kloca warriorów, który rozbije to co pozostanie po strzelaniu, to nnie najlepsza opcja

Pedros
Oszukista

gerald_tarrant pisze:anihilatory się sprawdzają jak najbardziej, ale imo wystawianie samych anihilusów bez porządnego kloca warriorów, który rozbije to co pozostanie po strzelaniu, to nnie najlepsza opcja
Dlatego mam Obsidianów ;) Są troszkę lepsi od Warriorsów.

Na Obsidianach polecacie tarcze czy dwuraki? Bo na warkach sprawa jasna -> dwuraki, by coś zabić z siłą 5. Ale na obsidianach 3+ save i parry z siłą 4 i KB może być jednak lepsze od siły 6 i bicia jako ostatni.

Awatar użytkownika
Grolshek
Administrator

Post autor: Grolshek »

Pedros pisze:
gerald_tarrant pisze:anihilatory się sprawdzają jak najbardziej, ale imo wystawianie samych anihilusów bez porządnego kloca warriorów, który rozbije to co pozostanie po strzelaniu, to nnie najlepsza opcja
Dlatego mam Obsidianów ;) Są troszkę lepsi od Warriorsów.

Na Obsidianach polecacie tarcze czy dwuraki? Bo na warkach sprawa jasna -> dwuraki, by coś zabić z siłą 5. Ale na obsidianach 3+ save i parry z siłą 4 i KB może być jednak lepsze od siły 6 i bicia jako ostatni.
Ja teraz stawiam na parry. W połączeniu z KB może być ok. Kurczę. Odkuję się finansowo to zafunduje sobie manticowe krasie, zbejcuję i kolejna armia chaosu będzie śmigać.

Awatar użytkownika
Nijlor
Wielki Nieczysty Spamer

Post autor: Nijlor »

=D> Dawaj, im nas więcej tym weselej. Po kolejnym turnieju DoCh-em muszę odkurzyć Chadecję.
Obrazek

Chłopska Bretka ;) : W/R/P: 4/2/4

ODPOWIEDZ