BITWA O BIAŁYSTOK 2011, WYNIKI NA STR. 41

Regulaminy, relacje, scenariusze, kampanie, pokazy etc.

Moderatorzy: Laik, Dymitr

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Jankiel
Sol Invictus

Re: BITWA O BIAŁYSTOK 2011, 2-3.04.2011, 2400 ETC, Białystok

Post autor: Jankiel »

Marcin jest bardzo light-owy regulamin malowania pomysły Św.Barbary przegłosowany na LL jako wzór do stosowania. Moim zdaniem light-owy ale z głową ułozony bo zawiera wszystkie elementy składowe i jego powinno się stosować.
Zastosowaliśmy go na silesianie, mimo, że były większe punkty i mało kto miał już armię pod 8 edycję. I jakoś się udało zmobilizować ludzi do malowania.
Warhammer Pro-Tip #2: If Purple Sun isn't winning the game for you, consider using it more.

Awatar użytkownika
swieta_barbara
habydysz

Post autor: swieta_barbara »

Pomysl byl blessa, ja go tylko przepchnalem na ligowce. Ciesze sie, ze sie do niego przekonujesz, Darek.

Dla mnie ocena malowania jest okej, lubie sie z ladnymi pamperkami klepac.

Awatar użytkownika
Karlito
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Karlito »

Kurcze przecież każdy, kto się decyduje na granie w WFB zdaje sobie sprawę że nie jest to tania impreza, a turnieje Masterowe powinny być na najwyższym poziomie i jak ktoś nie ma odpowiednich figsów to po prostu nie wystawia danego oddziału i już. Trudno nie udało mi się uzbierać kasy na dany oddział to muszę z niego zrezygnować, wystawię na kolejnym turnieju jak już uzbieram kasę i zakupię figsy. Master to powinien być MASTER, turniej promujący hobby i dla mnie usprawiedliwianie się... "bo ja nie umiem malować" jest kompletną bzdurą bo każdego stać na pomalowanie modelu przynajmniej w podstawowych barwach, kwestja zaanagażowania.
Welcome to the Tower of Rising Sun.
Moja galeria: http://forum.wfb-pol.org/viewtopic.php?f=10&t=28122
Kupię RÓŻNE RÓŻNOŚCI: http://forum.wfb-pol.org/viewtopic.php?f=55&t=42454

Awatar użytkownika
Ziemko
Lex Luthor

Post autor: Ziemko »

swieta_barbara pisze:Pomysl byl blessa, ja go tylko przepchnalem na ligowce. Ciesze sie, ze sie do niego przekonujesz, Darek.

Dla mnie ocena malowania jest okej, lubie sie z ladnymi pamperkami klepac.

Achhh Kacper normalnie Twoim fanem zostane, Ty przepychasz na ligowce, Ty wybierasz sklad na Euro - ja nie wiedzialem, ze Ty taka szara eminencja jestes ;)

Zliwkidujesz mi ograniczenie na euro salek 0-1? Przepchniesz to?
Prosze ;)

Co do oceny malowania to uwazam, ze powinna byc - mi sie to w Wejherowie zawsze nie podobalo.

Awatar użytkownika
Akadera
Falubaz

Post autor: Akadera »

karlito1980 pisze:jak ktoś nie ma odpowiednich figsów to po prostu nie wystawia danego oddziału i już. Trudno nie udało mi się uzbierać kasy na dany oddział to muszę z niego zrezygnować, wystawię na kolejnym turnieju jak już uzbieram kasę i zakupię figsy. Master to powinien być MASTER, turniej promujący hobby i dla mnie usprawiedliwianie się... "bo ja nie umiem malować" jest kompletną bzdurą bo każdego stać na pomalowanie modelu przynajmniej w podstawowych barwach, kwestja zaanagażowania.
Pod pierwszym fragmentem moge sie spokojnie podpisac. I bylo to przynajmniej dla mnie oczywiste ze kazdy normalnie myslacy czlowiek nie bedzie probowal wystawiac np maruderow jako warriorow i tyle.
Co do malowania to moim prywatnym zdaniem maluje armie dla siebie nie dla jakiejs subiektywnej oceny malowania. I dla mnie chocby nie byly pomalowane na najwyzszym poziomie sa najfajniejsze bo wlozylem w to swoja prace i czas. Moze sie nie znam ale tez nie dokonca rozumiem obawy przed wysypem smietnikow. Czolowka i tak ma dobrze pomalowane figsy, a sredni i slabsi gracze roznie ale nie sadze zeby ktos nagle przyjechal z na wypasie pomalowana armia a nie ze slabo bo dzieki pkt z hobbystyki bedzie 59 a nie 61.
kudłaty pisze:Wiadomo alkohol jest dla ludzi, ale śliwowica jest dla frontu wschodniego

Robson
Niszczyciel Światów

Post autor: Robson »

Kacper nie przepchnął sobie ograniczenia heleny do 0-2 :) więc jak widać nawet jego tyczą się niektóre ludzkie ograniczenia :mrgreen:
RIP
Ziemko pisze:Ja Robert Mrozek kajam się przed Wami wszystkimi, zrobiłem błąd, chcemy bardzo wygrać, ale nie zrobiliśmy tego umyślnie, padamy na kolana - WYBACZCIE

Awatar użytkownika
swieta_barbara
habydysz

Najlepsze lata manipulacyjne mam juz za soba niestety.

Robson
Niszczyciel Światów

Post autor: Robson »

Nie tylko ty :lol2:
RIP
Ziemko pisze:Ja Robert Mrozek kajam się przed Wami wszystkimi, zrobiłem błąd, chcemy bardzo wygrać, ale nie zrobiliśmy tego umyślnie, padamy na kolana - WYBACZCIE

Awatar użytkownika
#helion#
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: #helion# »

najlepsze lata przed Tobą Kardynale Richelieu :mrgreen:
"(...)Imperium raz zaatakowane, zawsze kontratakuje(...)"
Kajus C+, Misja Kleopatra
Obrazek
GALERIA

Awatar użytkownika
Barbarossa
Mniejsze zło

Post autor: Barbarossa »

lohost pisze: ale dlaczego premiowac graczy ktorzy do swojego malowania nie przylozyli reki tylko wydali kase lub skorzystali z umiejetnosci brata lub siostry?
Dlatego, że miło się gra z ładnie pomalowaną armią i warto, żeby takowych było jak najwięcej. Czy za kasę, czy nie, to naprawdę mnie nie interesuje. Dla kupionych armii nie powinno być tylko nagród za hobby, ale punkty - jak najbardziej.

Awatar użytkownika
Przemcio
Postownik Niepospolity

Post autor: Przemcio »

super ale wydaje mi się, że to turniej gry figurkowej a nie turniej malarski...
We Bust in, Fight Through the Carnage, let the BOOMSTIK do the Talking...

Awatar użytkownika
swieta_barbara
habydysz

#lohost: TLDR

Robcie jak chcecie chlopaki, te marudy i tak przyjada. Nie dajcie sie zmanipulowac zbiorowym whinem.

Awatar użytkownika
Grolshek
Administrator

Post autor: Grolshek »

Przemcio251 pisze:super ale wydaje mi się, że to turniej gry figurkowej a nie turniej malarski...
I chcesz na masterze z tego powodu zobaczyć to co na Narbutta ? #-o

Awatar użytkownika
Arbiter Elegancji
Niszczyciel Światów

Post autor: Arbiter Elegancji »

Przemcio251 pisze:super ale wydaje mi się, że to turniej gry figurkowej a nie turniej malarski...
To nie znaczy że malowanie musi być pomijane. Poza tym punkty z oceny hobbystycznej na masterach stanowią tylko niewielki procent z całej puli.
Barbarossa pisze:Piszesz o pozytywnych wypowiedziach ludzi z Heelenhammera, którzy "zjedli zęby na WFB" - sorry, ale zęby na WFB to zjadłem ja, a to są angielscy gracze, których wiele razy bez problemów rozjeżdżaliśmy bo nigdy nie ogarniali na takim poziomie, jak top w Polsce. Ci ludzie nie są dla mnie ekspertami, to leszcze z podcastem..

Awatar użytkownika
Lazur
Niszczyciel Światów

Post autor: Lazur »

Ocena malowania - jak najbardziej niech będzie. Czy należy ją wliczać do ogólnego wyniku? Moim zdaniem nie lub jeśli już to tylko częściowo a nie, że armia pomalowana super ma do przodu tyle jakby jedną bitwę więcej rozegrała.
Test wiedzy - jak najbardziej ale nie wliczany do generalnej
Obrazek

Awatar użytkownika
Morrok
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Morrok »

swieta_barbara pisze:#lohost: TLDR

Robcie jak chcecie chlopaki, te marudy i tak przyjada. Nie dajcie sie zmanipulowac zbiorowym whinem.
+1

Awatar użytkownika
Asassello
Pan Spamu
Kontakt:

Post autor: Asassello »

Lazur pisze:Ocena malowania - jak najbardziej niech będzie. Czy należy ją wliczać do ogólnego wyniku? Moim zdaniem nie lub jeśli już to tylko częściowo a nie, że armia pomalowana super ma do przodu tyle jakby jedną bitwę więcej rozegrała.
Test wiedzy - jak najbardziej ale nie wliczany do generalnej
to jest turniej, cokolwiek co nie wlicza się do generalnej jest z góry olewane przez połowę graczy, a z drugiej połowy i tak większość rozwiązuje testy bo nie doczytała że nie są obowiązkowe.
Tak samo z malowaniem, jeśli się nie będzie liczyć do generalnej (i nie będzie przesadzać o tym ze ktoś jest wyżej w klasyfikacji końcowej) to większość to oleje i zrobi na minimum (lub pożyczy jakiegoś potworka od kogoś za piwo)
Obrazek

Awatar użytkownika
Asassello
Pan Spamu
Kontakt:

Post autor: Asassello »

lohost pisze:swoja droga moze juz zakonczymy temat, przypadkiem sobie przypomnialem ze jestem modem na tym forum i strasznie duzo czyszczenia mnie czeka jak to dluzej potrwa, chlopaki zrobili zajebisty turniej poprzednio, wobec czego chyba troche im sie zaufania nalezy...zrobia co uwazaja za sluszne i chwala im za to.

bardzo prosze, nie zartuje!
sorry, ale to zabrzmiało jak nadużywanie władzy w dyskusji.
Komentować to co komu się nie podoba w regulaminie każdy ma prawo.
Jakoś w temacie bazyliszka, gdy ktoś krytykował bazyle żaden mod nie wpadł na pomysł "czyszczenia", bo "chlopaki zrobili zajebisty turniej poprzednio, wobec czego chyba troche im sie zaufania nalezy".

pozdrawiam
A.
Obrazek

Awatar użytkownika
Barbarossa
Mniejsze zło

Post autor: Barbarossa »

Czytając argumenty takie jak lohosta jasne staje się, że nie chodzi o żadne ułatwienia, tylko o to, żeby ta znienawidzona osoba, która ślęczała nad armią dwa lata, broń boże nie miała żadnej przewagi ani dodatkowych punktów nade mną, który krzywo skleiłem, posprejowałem i jestem WIELKI PAN i HOBBYSTA.

BA! Sama OBECNOŚĆ moja i moich poobłupywanych czarno-srebrnych odpadów jest wartością samą w sobie dla środowiska i turnieju!

Idąc tym tokiem myślenia - kartoniki to jest to. W końcu na kartoniku można jasno opisać, jaki ma ekwipunek - full WYSIWYG!

Dość premiowania ludzi, którzy mają kasę i kupili figsy (argument socjalistyczny)!
Dość premiowania ludzi, którzy mają jakikolwiek talent malarski (argument egalitarystyczny)!
Uchowaj Panie, żeby ktoś, kto włożył w swoją armię 1000 godzin wysiłku miał jakikolwiek bonus - drukarka, nożyczki i dwa kwadranse wystarczą!
Warhammer dla brudnych niepiśmiennych mas - niech będzie to naszym hasłem!

Relosu
Kretozord

Post autor: Relosu »

zawsze lubilem socjaistyczne poglady i hasla ;P
Gniewko pisze:
Zarost zarostem, ale kolory inne - u mnie kudły jednolicie czarne, u Jagala ciemny łeb, a zarost (tu cytując Kubę) "z jakimiś idiotycznymi rudawymi akcentami", co w połączeniu z niebieskimi oczami jest bzdurne i podniecające zarazem.

ODPOWIEDZ