kilka pytań początkującego 2
Moderatorzy: Shino, Lidder, kudłaty, Furion
Re: kilka pytań początkującego 2
witam, pytanie początkującego:
czy jak mam hordę łuczników, czyli więcej niż dwa szeregi to oni mogą strzelać z 3. szeregu?
dziękuje
czy jak mam hordę łuczników, czyli więcej niż dwa szeregi to oni mogą strzelać z 3. szeregu?
dziękuje
nie.
z 3 strzela tylko polawa dzieki volleyowi.
supporting ataki sa wykonywane w CC a nie podczas strzelania. a horda daje suporting atak z 3 szeregu.
z 3 strzela tylko polawa dzieki volleyowi.
supporting ataki sa wykonywane w CC a nie podczas strzelania. a horda daje suporting atak z 3 szeregu.
DragoMir pisze:Jaka kurna nekromancja? Krasie nie używają magii ogarze! To nie Dragon age!Vallarr pisze:Dopiero zobaczylem date pierwszego posta. Nekromancja krasi to zboczenie
Dzień dobry.
Czy Krasnoludy w swojej fazie magii rzucają na Winds of Magic i w konsekwencji mogą korzystać z wygenerowanych w ten sposób kostek np do zdispellowania czarów RiP?
Czy Krasnoludy w swojej fazie magii rzucają na Winds of Magic i w konsekwencji mogą korzystać z wygenerowanych w ten sposób kostek np do zdispellowania czarów RiP?
Zniosę wszystko pod warunkiem, że to komplement.
Dziękuję. Co prawda nie widziałem nigdzie zasady, która by tego zabraniała, ale wolałem się upewnić.Waldi pisze:Owszem, rzucają i mogą.Danrakh pisze:Czy Krasnoludy w swojej fazie magii rzucają na Winds of Magic i w konsekwencji mogą korzystać z wygenerowanych w ten sposób kostek np do zdispellowania czarów RiP?
Zniosę wszystko pod warunkiem, że to komplement.
Witam.Dopiero co zaczynam przygodę z WFB i po przeczytaniu RB mam pewne pytanie odnośnie budowania armi.
Według podręcznika na jednostki core muszę wydać od 25% punktów ,a na lords/heroes/special/rare do 25%.
Czyli jak mam armie na 1000 punktów ,to jak mniemam przynajmniej 250p idzie na core ,250 na special i tak dalej...
I teraz,czy te 25% czyli 250p na special to ja mam na jedną jednostkę specialną czy każda taka jednostka w armii może być za 250p?
Przykład:
Armia X 1000p
1xcore 250p
1xspecial A 250p
1xspecial B 250p
1xhero 125p
1xrare 125p
Bo jak nie wsadzę rare to zaburzają mi się procenty ;p
Według podręcznika na jednostki core muszę wydać od 25% punktów ,a na lords/heroes/special/rare do 25%.
Czyli jak mam armie na 1000 punktów ,to jak mniemam przynajmniej 250p idzie na core ,250 na special i tak dalej...
I teraz,czy te 25% czyli 250p na special to ja mam na jedną jednostkę specialną czy każda taka jednostka w armii może być za 250p?
Przykład:
Armia X 1000p
1xcore 250p
1xspecial A 250p
1xspecial B 250p
1xhero 125p
1xrare 125p
Bo jak nie wsadzę rare to zaburzają mi się procenty ;p
i. To czy weźmiesz 16% czy 25% na rare to twoja decyzja. Nie możesz tylko przekroczyć limitu na rare-25%, na special masz maksymalnie 50% lord -25% a herosi 25% Czyli możesz mieć nawet 12 odziałów specialnych o ile punktowo się zmieścisz. Pamiętaj też że możesz mieć maksymalnie 3 takie same speciale na armie i 2 rary takie same na armię. Jedyne co musisz wystawić to jednostki core w ilość 25% pkt. armi oraz armia musi mieć generała.
minimum 25% core, równie dobrze może ich być 80% w rozpisce.Morti pisze: Jedyne co musisz wystawić to jednostki core w ilość 25% pkt. armi oraz armia musi mieć generała.
I s tego co widzę łączysz punktu w slotach lord i heroes. Możesz mieć lorda/ów do 25% i herosa/ów do 25%, czyli postacie mogą Ci zajmować nawet 50% punktów przeznaczonych na rozpiskę.
Kalesoner pisze:Orki i gobliny są częścią tej siły, która wiecznie zła pragnąc, wiecznie czyni dobro.
Co by się nie działo, to drugi i kolejne szeregi zawsze biją jednym atakiem.
www.marnadrukarnia.com - druki 3D i turnieje.
Zastanawiam się nad zrobieniem trebuszowi rozbudowanej podstawki jak tu:
http://www.coolminiornot.com/phpThumb.p ... ab2d98063e
Jak się to ma do mierzenia dystansu do szarży itp?
http://www.coolminiornot.com/phpThumb.p ... ab2d98063e
Jak się to ma do mierzenia dystansu do szarży itp?
Galeria rysunków: kliknij, na pewno Ci się spodoba! NSFW
http://jandraws.tumblr.com/
http://jandraws.tumblr.com/
Co to jest i jak wygląda test na siłę/inicjatywę etc.? rzuca się k10 ?
Czy mag może czarować jeśli jest w walce wręcz?
Czy jeden mag może rzucić 4 czary w jednej turze? (4 różne czary i znając je wszystkie np. 4 lvl mag)
Czy jeden mag może rzucić 4 czary w jednej turze? (4 różne czary i znając je wszystkie np. 4 lvl mag)
Szukam: zamienników do Silver Helmsów
Kontakt PM
Kontakt PM
1. D6. Test jest zdany jeśli rzucisz wartość =< testowanemu parametrowi (S, I) na 6tce zawsze oblewasz.diuk pisze:Co to jest i jak wygląda test na siłę/inicjatywę etc.? rzuca się k10 ?
2. Może, ale nie wszystkie czary na to pozwalają. Np. nie może rzucać czarów typu Direct Damage i Magic missile.
3. Tak