Pytania początkujących i niepewnych 2

Dark Elves

Moderator: Yudokuno

Zablokowany
oak
"Nie jestem powergamerem"

Re: Pytania początkujących i niepewnych 2

Post autor: oak »

a priestowi na stefanie można wymówić pojedynek?

i co do czarki w oddziale, -> w jaki sposób ją chronić, jeśli już dojdzie do cc jednostki w której siedzi.

Awatar użytkownika
Rasti
Wielki Nieczysty Spamer

Post autor: Rasti »

Dać jej warda na 4+ i nie dać nikomu dojść do CC.
Ciężka sprawa ją uratować, nasze panienki trzeba kitrać.

Awatar użytkownika
Arbiter Elegancji
Niszczyciel Światów

Post autor: Arbiter Elegancji »

oak pisze:a priestowi na stefanie można wymówić pojedynek?
można mu rzucić, on może rzucić. Nie może odmówić (chyba że w walce jest jeszcze inny oddział lizaków).
Barbarossa pisze:Piszesz o pozytywnych wypowiedziach ludzi z Heelenhammera, którzy "zjedli zęby na WFB" - sorry, ale zęby na WFB to zjadłem ja, a to są angielscy gracze, których wiele razy bez problemów rozjeżdżaliśmy bo nigdy nie ogarniali na takim poziomie, jak top w Polsce. Ci ludzie nie są dla mnie ekspertami, to leszcze z podcastem..

Homior
Pseudoklimaciarz

Post autor: Homior »

Co robi dragonhelm? Nie mam RB nad czym strasznie ubolewam, pożyczyłem kiedyś od kumpla ale nie przyjrzałem się wspólnym przedmiotom, z góry dzięki.

Awatar użytkownika
GarG
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: GarG »

+1 do armor save i warda 2+ od flamingów
kangur022 pisze: Ze niby czarodziejki są szpetne ? :)
dzikki pisze:Wypadki z kotłem się zdarzają ;] , nożem rytualnym można się skaleczyć jak się ofiara poruszy. Tudzież jakieś obmierzłe praktyki seksualne.
Kacpi 1998 pisze:te praktyki to chyba z użyciem cegły...

Homior
Pseudoklimaciarz

a ile kosztuje?

Awatar użytkownika
Arbiter Elegancji
Niszczyciel Światów

10pkt.
Barbarossa pisze:Piszesz o pozytywnych wypowiedziach ludzi z Heelenhammera, którzy "zjedli zęby na WFB" - sorry, ale zęby na WFB to zjadłem ja, a to są angielscy gracze, których wiele razy bez problemów rozjeżdżaliśmy bo nigdy nie ogarniali na takim poziomie, jak top w Polsce. Ci ludzie nie są dla mnie ekspertami, to leszcze z podcastem..

Homior
Pseudoklimaciarz

A można wziąć płaszcz z Hag Graef i do tego płaszcz z łusek morskiego smoka? I jeśli tak to ich armour save kumuluje się?

Awatar użytkownika
Rasti
Wielki Nieczysty Spamer

Jeśli w opisu płaszczu stanowi, że jest on płaszczem z łusek morskiego smoka, to już nie. Nie możesz nosić 2 płaszczy na sobie.

Homior
Pseudoklimaciarz

Dzięki.

oak
"Nie jestem powergamerem"

Post autor: oak »

czy muzyk przy oddziale z którego zostało 25% bazowej wielkości przy rally fleeing units dodaje +1?

Awatar użytkownika
Raamiel
Wodzirej

Post autor: Raamiel »

Pytanie dotyczy kociołka.
1. W FAQ do DE nie ma wzmianki dodatkowego ataku obsługi i szefowej za dodatkową broń, nie ma tych 3 dodatkowych ataków w 8 edycji ?
2. Czy w kombacie można sobie wybrać szefową i być tylko po niej ? Czy liczona jest jako obsługa i bije się po całości ?

Awatar użytkownika
Arbiter Elegancji
Niszczyciel Światów

Ad.1 Ten fragment wyjaśnia ile ataków wypłaca kocioł:
Cauldron of Blood: The Cauldron receives two attacks for each
Hag Attendant, and three attacks for the Death Hag, instead
of one attack per crew model as would normally be the case for
a war machine. Add +1 to the number of attacks received by
each crew model as long as they are Frenzied. All attacks are
Poisoned Attacks.

Ad.2 kociołek to jeden model, nie można wybrać że bije się po Hadze

Awatar użytkownika
Raamiel
Wodzirej

Post autor: Raamiel »

Ad.1 zatem zabrali nam 3 ataki z kociołka za to dali nam 4 woundy.... to dobry deal jest dla BSB :D

Awatar użytkownika
Rasti
Wielki Nieczysty Spamer

Wcześniej w sumie też mieliśmy 4 woundy na obsłudze, a do tego jeszcze były szanse, że dystansowe pójdą w kocioł i nic się nie stanie.

Awatar użytkownika
Arbiter Elegancji
Niszczyciel Światów

Rasti pisze:Wcześniej w sumie też mieliśmy 4 woundy na obsłudze, a do tego jeszcze były szanse, że dystansowe pójdą w kocioł i nic się nie stanie.
A teraz masz na zasięgowe ataki T10. Prawie na jedno wychodzi.

Awatar użytkownika
Dragan
Chuck Norris

Post autor: Dragan »

Ale 3 woundy od strzelania, tak?

Awatar użytkownika
Arbiter Elegancji
Niszczyciel Światów

4W. po 1 za każdą małą wiedźmę i 2 za Hagę.

Awatar użytkownika
Dragan
Chuck Norris

Post autor: Dragan »

1. Kocioł nie ma inicjatywy, czyli jak wejdzie pitka to schodzi automatycznie, tak?
2. Jeżeli generał jest w 12" od korsarzy, to podczas brzytwy mają oni siłe 8 czy 10 (za liderke od generała)?

Awatar użytkownika
Arbiter Elegancji
Niszczyciel Światów

Ad1. Tak
Ad2. 10

Zablokowany