Jak zostać Generałem - czyli początkującego pytań kilka
Moderatorzy: Albo_Albo, Asassello
Re: Jak zostać Generałem - czyli początkującego pytań kilka
czyli zasrany szczur mnie osukiwal... warpowe strzelanie, to magiczne strzelanie...
na bank tylko o magiie chodzi?
na bank tylko o magiie chodzi?
aha. Wkrecal ciebie az milo =) Ale nie takie walki juz sie przepychalo.
Gniewko pisze:
Zarost zarostem, ale kolory inne - u mnie kudły jednolicie czarne, u Jagala ciemny łeb, a zarost (tu cytując Kubę) "z jakimiś idiotycznymi rudawymi akcentami", co w połączeniu z niebieskimi oczami jest bzdurne i podniecające zarazem.
Kwestia lion peltów zawsze była zagmatwana. W 7 tylko nieliczni wiedzieli, że np lion pelt daje As od flamerów. Wynikało to z niejasnego zapisu w eracie.
Lidder pisze:- Co się dzieje, gdy kawaleria normalnym ruchem, nie marszem, przechodzi przez murek?
- To samo co wtedy, gdy idziesz na imprezę poderwać jakąś dziewczynę.
masz IF normalnie, dwie 6stki nie anulują IFki i miscastów z innych dubletówWarkille pisze:W 7 ed były dwie jedynki teraz są dwie szóstki jako miscast... Więc ponawiam pytanie, co się stanie jak wyrzuce dwie 6 i dwie 4?
nie mam przy sobie książki ale chyba jak masz osiągniętą casting value to dwie jedynki tego nie psują (zakładając oczywiście że rzuciłeś przynajmniej 4 na wszystkich kościach)HighElf pisze:Masz ifke na dublecie czegokolwiek oprocz jedynek
Ludvik pisze:Wystawianie np. Black Knightów jako Blood Knightów uważam za osobistą obrazę
to 2 6-stki to miscast? a 2 jedynki to nic?
mam jeszcze takie pytanie, czy armia helfow, zlozona tylko na samej piechocie, bez dragonow, herosi na piechote, bez orlow, ewentualnie bolce, ma sens bycia? zauwazylem ze kloce piechoty dostaly w nowej ed straszny bonus i chcialbym go w pekni wykorzystac, dlatego tez pytam, czy kawaleria jest grywalna tak jak kiedys? i czy sama piechotna armia da sobie rade?
mam jeszcze takie pytanie, czy armia helfow, zlozona tylko na samej piechocie, bez dragonow, herosi na piechote, bez orlow, ewentualnie bolce, ma sens bycia? zauwazylem ze kloce piechoty dostaly w nowej ed straszny bonus i chcialbym go w pekni wykorzystac, dlatego tez pytam, czy kawaleria jest grywalna tak jak kiedys? i czy sama piechotna armia da sobie rade?