demony 2400 etc
demony 2400 etc
Great Unclean One @ 550 Pts
Magic Level 1; Flail
Noxious Vapours [25]
Balesword [75]
1 Herald of Khorne bsb @ 165 Pts
Firestorm Blade [25]
Armour of Khorne [15]
1 Herald of Tzeentch @ 225 Pts
Magic Level 2
Master of Sorcery [25]
Spell Breaker [25]
1 Chariot of Tzeentch @ [0] Pts
27 Bloodletters of Khorne @ 379 Pts
Standard; Musician
Icon of Endless War [25]
1 Bloodreaper @ [12] Pts
26 Bloodletters of Khorne @ 342 Pts
Standard; Musician
1 Bloodreaper @ [12] Pts
5 Chaos Furies @ 60 Pts
5 Chaos Furies @ 60 Pts
6 Flamers of Tzeench @ 210 Pts
3 Fiends of Slaanesh @ 165 Pts
3 Nurglings @ 105 Pts
3 Nurglings 105
lor mysle ze light chyba bedzie ok
Magic Level 1; Flail
Noxious Vapours [25]
Balesword [75]
1 Herald of Khorne bsb @ 165 Pts
Firestorm Blade [25]
Armour of Khorne [15]
1 Herald of Tzeentch @ 225 Pts
Magic Level 2
Master of Sorcery [25]
Spell Breaker [25]
1 Chariot of Tzeentch @ [0] Pts
27 Bloodletters of Khorne @ 379 Pts
Standard; Musician
Icon of Endless War [25]
1 Bloodreaper @ [12] Pts
26 Bloodletters of Khorne @ 342 Pts
Standard; Musician
1 Bloodreaper @ [12] Pts
5 Chaos Furies @ 60 Pts
5 Chaos Furies @ 60 Pts
6 Flamers of Tzeench @ 210 Pts
3 Fiends of Slaanesh @ 165 Pts
3 Nurglings @ 105 Pts
3 Nurglings 105
lor mysle ze light chyba bedzie ok
Ostatnio zmieniony 1 mar 2011, o 09:57 przez Lucki Man, łącznie zmieniany 1 raz.
Przede wszystkim uważam, że sztandarowy armii w demonach jest dość ważny, więc warto gdyby jakiś był
Złomowisko: https://goo.gl/photos/xRMRQZGkEgCpcHcx5
Nie mogę, Przemek gra dermonami. Jak będziesz zdawał wardy tak jak w bretce, to będzie z Tobą problem.
Rozpa OK, choć podobna do tych co ostatnio tu widać. Tylkoo czemu bez BSB? GUO antymonsterowy, ja bym poszedł raczej w antyregimentowego (zionięcie i np. przerzut ranień w pierwszej rundzie. Z miasmą może być ciekawie). Ciekawe jak Ci się będzie sprawdzał rydwan - ja ze swojego po namyśle zrezygnowałem. A lore to odwieczny dylemat: light i boosty z niego, life i odbudowywanie regimentów czy shadow i brzytwa oraz hexy na przeciwnika. Ja na razie gram na life i jest OK.
Rozpa OK, choć podobna do tych co ostatnio tu widać. Tylkoo czemu bez BSB? GUO antymonsterowy, ja bym poszedł raczej w antyregimentowego (zionięcie i np. przerzut ranień w pierwszej rundzie. Z miasmą może być ciekawie). Ciekawe jak Ci się będzie sprawdzał rydwan - ja ze swojego po namyśle zrezygnowałem. A lore to odwieczny dylemat: light i boosty z niego, life i odbudowywanie regimentów czy shadow i brzytwa oraz hexy na przeciwnika. Ja na razie gram na life i jest OK.
no rzeczywscie zapomnialem o bsb w takim wypadku wypada ten 1 fiend i wchodzi bsb na heralda i jakies blodki do odzialow
Duzego wole chyba jednak z mieczem ze wzgledu na jakies potworki i inne nie wygodne rzeczy ten twoj tez jest ciekawy
No z lorami jest problem narazie gralem na shadow i taki sobie byl brzytwa oczywscie nie wchodzila wkluczowych momentach i byla lipa:D
Duzego wole chyba jednak z mieczem ze wzgledu na jakies potworki i inne nie wygodne rzeczy ten twoj tez jest ciekawy
No z lorami jest problem narazie gralem na shadow i taki sobie byl brzytwa oczywscie nie wchodzila wkluczowych momentach i byla lipa:D
brzytwa brzytwa ale przy całym lorze to zawsze Ci coś wejdzie a w shadow jest 5/7 dobrych czarów które moga sporo zmienić. Co do GUO - mieczyk imo bezsensu, jakie to monsterki tak Cię straszą? A klocków masa sie wala po stole. I imo - plagusy z bsb i przerzutem woundów i lightem to lepszy wybór niż letterki
Będziecie mieli 4 wolne fiendy dla mnie przy tej rozpisce?
Będziecie mieli 4 wolne fiendy dla mnie przy tej rozpisce?
- Cauliflower
- Ciśnieniowiec
Mieczyk nie jest bez sensu, jest to 1 z 2 powodów dla których gram na GUO...
Plagusy właśnie tym różnią się od demonetek, że i bez magii "coś" robią.
Jestem ciekaw jak radzą sobie bloodki bez heralda, ten brak hate chyba trochę boli, ale mogą dawać radę.
Do takiej armii brałbym life. Masz już siłę 5 i KB, starczy, boostujesz T i ewentualnie wskrzeszasz. Z ofensywnej masz dwellersów.
Tego rydwanu nie rozumiem. For fun spoko, z lepszym graczem tracisz maga bardzo szybko i w efekcie całą magię...
Plagusy właśnie tym różnią się od demonetek, że i bez magii "coś" robią.
Jestem ciekaw jak radzą sobie bloodki bez heralda, ten brak hate chyba trochę boli, ale mogą dawać radę.
Do takiej armii brałbym life. Masz już siłę 5 i KB, starczy, boostujesz T i ewentualnie wskrzeszasz. Z ofensywnej masz dwellersów.
Tego rydwanu nie rozumiem. For fun spoko, z lepszym graczem tracisz maga bardzo szybko i w efekcie całą magię...
malfoj pisze:Ty to zawsze musisz kogos upokorzyc przy stole
no rydwan jest taki sobie ale nie mam jak wcisnac horrorw:D chce przetestowac 2 bazy nurglasow jak sie nie sprawdza to wchodza horrory i jakis fiendy moze jeszcze:D z tym lifem moze masz racje chcoiaz tez zastanawiam nad palgsami czy ich nie przetestowac z banerem -2 ld tylko boje sie ze taka pitka czy sloneczko ich zniszczy raz dwa bez wsparcia magia light:D aha i pytanie jak wystawiac tych blodkow w hordzie ? czy moze po 7 w szeeregu bo juz sam nie wiem:D
słoneczka za często nie uświadczysz, pitkę wręcz przeciwnie...
co do blodków - zależy jak wygląda sytuacja na stole, choć demony raczej nie mają wielu hord które sobie mogą przeszkadzać warto więc mieć tą jedną z reguły.
co do blodków - zależy jak wygląda sytuacja na stole, choć demony raczej nie mają wielu hord które sobie mogą przeszkadzać warto więc mieć tą jedną z reguły.
swieta_barbara pisze:Jesteś maszyna debelial, bez Ciebie to hobby dawno by umarło.
- Cauliflower
- Ciśnieniowiec
Blodki obowiązkowo w hordzie, dopiero po 1 turze walki gdy stracisz kilku reformujesz i dodajesz szeregi.
Jak masz na stole GUO to pitka nie będzie szła w plagusów, więc nie ma się co o to martwić.
Szansa 1/3 zabicia GUO jest bardziej kusząca niż 10 rank & file models.
Jak masz na stole GUO to pitka nie będzie szła w plagusów, więc nie ma się co o to martwić.
Szansa 1/3 zabicia GUO jest bardziej kusząca niż 10 rank & file models.
malfoj pisze:Ty to zawsze musisz kogos upokorzyc przy stole