Szał pał i orzeszki, czyli moje kolejne próby (dwarfs + wip)

Każdy może się pochwalić swoim dziełem i wystawić na pochwały lub krytykę. Oceniają zdobywcy Golden Daemona - przeszli, przyszli i niedoszli.

Moderatorzy: Ziemko, wind_sower

Awatar użytkownika
kubon
Falubaz

Szał pał i orzeszki, czyli moje kolejne próby (dwarfs + wip)

Post autor: kubon »

Witam ponownie :D
Już wcześniej wstawiałem tu moje prace ale nie ma co ich przypominać. Dzisiaj chce pokazać zalążek mojej nowej armii ;)

Najpierw Krasnoludzki BSB
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

Organki nr.1
Obrazek
Obrazek

Obsługa nr.1
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

Organki nr.2
Obrazek
Obrazek

Obsługa nr.2
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

Cannon
Obrazek
Obrazek

Obsługa
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

Edit:

Wip Treekina

Obrazek
Obrazek

Oczywiście nogi jeszcze będą miały nałozoną warstwę kory :D
Ostatnio zmieniony 5 mar 2011, o 17:34 przez kubon, łącznie zmieniany 2 razy.
‎... And then God said 'Let metal bands have the most insanely awesome, twisted, kickass music videos known to man'.

And Satan said 'That's what I was thinking'.

Awatar użytkownika
Klafuti
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Klafuti »

Zdjęcia są niedoświetlone [-X ale myślę, że są pomalowane poprawnie.
Obrazek
"Głos opinii publicznej nie jest substytutem myślenia."
~Warren E. Buffett

Awatar użytkownika
Rasti
Wielki Nieczysty Spamer

Post autor: Rasti »

Widać, że brakuje światła. Jakąś lampkę weź zza placów zamontuj, albo rób to w słoneczniejszy dzień :P

Awatar użytkownika
kubon
Falubaz

Wszystkie lampki jak na złość sie zjebały :mrgreen:
Ale wychodzi słonko to moze co sptrykne :D
‎... And then God said 'Let metal bands have the most insanely awesome, twisted, kickass music videos known to man'.

Awatar użytkownika
Cormagh
Dr. House

Post autor: Cormagh »

Faktycznie oświetlenie fatalne, a jakby było mało (sądząc po kącie padania światła naturalnego), to ustawiłeś figurki w cieniu :wink:
Z tego, co da się zobaczyć, malowanie wydaje się być w porządku, figurki na pewno zyskają po odpowiednim doświetleniu...
Widzę, że GameZone jest grane 8)
Nic tak nie przekona w dyspucie, jak dwie stopy krasnoludzkiej stali między łopatkami. Trudno zignorować tak celny argument.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Mam w sobie taki potencjał, że gdybym tylko chciał, rzuciłbym do swych stóp cały świat. Na szczęście dla świata jestem na to zbyt leniwy...

Awatar użytkownika
Rasti
Wielki Nieczysty Spamer

No my we Włoszczowie lubimy Gamezone 8)

Awatar użytkownika
kubon
Falubaz

hey hey hey :D
Wstawiłem nowe focie + niespodziewanka :mrgreen:

Doman-
Wodzirej

Post autor: Doman- »

z treekina na tym etapie wyjdzie klusek albo coś normalnego, ciekawe jaką głowę zrobisz :wink:
dłonie wypadałoby lekko zmodyfikować tez

Awatar użytkownika
kubon
Falubaz

Dłonie. W sensie ze te pieści? No tak tak. To jeszcze podlepie, tak samo jak brzuszek, i głowe
zastanawiam sie jaką ją ulepić :-k

Awatar użytkownika
Booxi
Falubaz

Post autor: Booxi »

Treekin wygląda jak goryl :D to może być ciekawe jak mu fajne jakieś gałązki dojdą czy cuś :D Krasnoludy baardzo fajne zazdroszczę modeli

Awatar użytkownika
Smh
Masakrator

Post autor: Smh »

ładne malowanie, podoba mi się... byłoby rewelacyjne gdyby nie te nadlewki - tak, wiem, jestem zboczony... ale ta linia przechodząca przez lufę pistoletu niszczy całego figsa jak dla mnie...

przyznam, że chciałbym by malowanie mi tak wychodziło ;]
Moje morskie krasie z Barak Varr teraz także na blogu www.BarakVarr.pl

- Wiosłujesz [...] jakbyś w życiu nic innego nie robił. Myślałem, że krasnoludy nie umieją ani żeglować, ani pływać...
- Ulegasz stereotypom.

Awatar użytkownika
kubon
Falubaz

Smh pisze:ładne malowanie, podoba mi się... byłoby rewelacyjne gdyby nie te nadlewki - tak, wiem, jestem zboczony... ale ta linia przechodząca przez lufę pistoletu niszczy całego figsa jak dla mnie...
Kurde, faktycznie :? W sumie w takim miejscu idzie to spiłować i zamalować jeszcze raz :D Dzieki ;)
Booxi pisze:Treekin wygląda jak goryl :D to może być ciekawe jak mu fajne jakieś gałązki dojdą czy cuś :D
Co do Tree goryla. Właśnie sam sie zastanawiam gdzie mu wpakować gałązki itp. :mrgreen: No i nie mam pomysłu w jaki sposób zrobic mu stopy. Byłbym wdzięczny za propozycje ;)
Booxi pisze:Krasnoludy baardzo fajne zazdroszczę modeli
No mam zamiar kierować sie pod stare edycje krasi ;) Jestem na etapie zbierania 4ed. wojków. Choc mam jeszcze katapkę starą króta jak tylko trafi do rozpuszczalnika, będzie pomalowana :D

P.S Treekin, nie jest w rzeczywistości taki spasiony. Zdjecia go pogrubiają

Awatar użytkownika
Booxi
Falubaz

Post autor: Booxi »

to powiem Ci, że czeka Cię duużo pracy i mega wiele wydanej gotówki -.- około 600 zł na 30 osobowy regiment to minimum ja za slayerów zapłaciłem około 600 a i tak bardzo dobrze udało mi się kupić ponad 10 modeli normalnie zapłaciłbym za nie 3-4 razy tyle bo tak się kończymy i zabijały mnie aukcje na allegro. ale śmiało i do przodu!!

Awatar użytkownika
kubon
Falubaz

Tzn, chodzi mi o plastikowe klony ;). Ale hamki będę miał na przykład z tej edycji. Ale za cholere nie wiem skad ja wytrzasne strzelców

Awatar użytkownika
Smh
Masakrator

Post autor: Smh »

kubon pisze:Tzn, chodzi mi o plastikowe klony ;). Ale hamki będę miał na przykład z tej edycji. Ale za cholere nie wiem skad ja wytrzasne strzelców
np, tutaj ogłoszenie w ostatnim poście ;)

http://forum.wfb-pol.org/viewtopic.php? ... 00#p708500

zaglądaj na forum krasi
Moje morskie krasie z Barak Varr teraz także na blogu www.BarakVarr.pl

- Wiosłujesz [...] jakbyś w życiu nic innego nie robił. Myślałem, że krasnoludy nie umieją ani żeglować, ani pływać...
- Ulegasz stereotypom.

Awatar użytkownika
Havelock
Kradziej

Post autor: Havelock »

pomysł na treemana jest świetny, ale trochę przymały on wyjdzie. Za to oddział takich treekinów to by było coś!
Ludvik pisze:Wystawianie np. Black Knightów jako Blood Knightów uważam za osobistą obrazę

Awatar użytkownika
smiejagreg
Ciśnieniowiec

Post autor: smiejagreg »

Malowanie bardzo specyficzne, charakterystyczne, jakby na całych figsach był devlan mud...
Nie martw się, skompletujesz, tylko trochę Ci kieszeń lżejszą będzie :D

Awatar użytkownika
kubon
Falubaz

Havelock pisze:pomysł na treemana jest świetny, ale trochę przymały on wyjdzie. Za to oddział takich treekinów to by było coś!
Ale to właśnie będą Treekiny :mrgreen:
Tak czy siak, dzieki ;)
Smh pisze:
kubon pisze:Tzn, chodzi mi o plastikowe klony ;). Ale hamki będę miał na przykład z tej edycji. Ale za cholere nie wiem skad ja wytrzasne strzelców
np, tutaj ogłoszenie w ostatnim poście ;)

http://forum.wfb-pol.org/viewtopic.php? ... 00#p708500

zaglądaj na forum krasi
Widziałem, właśnie zbieram kase. Chodziło mi konkretnie o kuszników ;)
Bo thundzi wiszą wszędzie :D

Awatar użytkownika
Rasti
Wielki Nieczysty Spamer

Havelock pisze:pomysł na treemana jest świetny, ale trochę przymały on wyjdzie. Za to oddział takich treekinów to by było coś!
Przecież to treekin :P

Awatar użytkownika
Fireant
"Nie jestem powergamerem"

Post autor: Fireant »

Krasnoludy są w porządku. Z kolan nie ścinają, ale wszyscy pomalowani na równy, zgrabny poziom, że się tak wyrażę.
Na polu bitwy będą się prezentować całkiem porządnie ;)

Za to Treekin już mi się podoba, oryginalna forma, fajny pomysł.
Mam też radę - weź kawałek kory (prawdziwej, o tak), umyj, wysusz, i używaj do robienia delikatnych odcisków
w green stuffie - naturalniejszego efektu faktury drewna nie uzyskasz bardziej, niż w tej sposób x)

Czekam na dalsze postępy :wink:
Fireant - Kolejny nudny blog o grach bitewnych...
Wrota - Polska sieć blogów bitewnych!

ODPOWIEDZ