ARENA 2011 - Master w Krakowie, , WYNIKI NA STR. 39

Regulaminy, relacje, scenariusze, kampanie, pokazy etc.

Moderatorzy: Laik, Dymitr

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Dibo
Masakrator

Re: ARENA 2011 - Master w Krakowie.

Post autor: Dibo »

Z tego co ustaliliśmy u Butana w środe, % podczas turnieju nie będzie ... co innego wieczorem :wink:
Czcij Koze !!

Twoja Stara gra w Age of Sigmar !

Awatar użytkownika
Khuman
Ciśnieniowiec
Lokalizacja: Wrocławskie pastwiska / The Gamblers ()====[]>>>>>>>>>>>>

Post autor: Khuman »

w końcu przeczytałem scenariusze :P

są dość.. hm... przeje...bane :twisted:

mocno a nawet bardzo mocno wpływają na rozgrywkę... co daje możliwość wygrania turnieju dodatkowymi pkt. za scenariusz... ciekawy jest to z areną 8)

mam pytanie jak ktoś wygrał 20 / 0 i zdobył +2 za scenariusz to ma się 22? przynajmniej tak to rozumiem :roll:

Awatar użytkownika
ksch
Masakrator
Kontakt:

Post autor: ksch »

Jankielu, chciałbym bardzo, żeby kega była, ale umówmy się szkół, w których wolno pić, w Polsce nie ma zbyt dużo. A dyrektor jest płci kobiecej, więc tym bardziej nie liczyłbym na wyrozumiałość dla browarków :mrgreen:

Miszon - 7 rund? Oki, jeśli zagramy 2 bitwy w sobotę i jedną w niedzielę to czemu nie. Naprawdę wolę więcej czasu i brak karniaków i spin, niż śrubować ambitny program, żeby potem komuś było niezbyt miło.

Lidder - chyba nie do końca rozumiem - co to znaczy "gracz, który jest na przegranej pozycji"?

Khumanor - niech Darek wyjaśni, ale na 95% jest tak jak mówisz - 19+2=21, a 20+2=22. Ale mogę się mylić, nie moja broszka. Natomiast na pewno nie będzie punktów ujemnych :mrgreen:
--
Krzysztof "ksch" Schechtel
ksch@gazeta.pl
gg 7052764
http://www.veto2ed.pl

Awatar użytkownika
Lidder
Niszczyciel Światów
Kontakt:

Post autor: Lidder »

ksch pisze:Lidder - chyba nie do końca rozumiem - co to znaczy "gracz, który jest na przegranej pozycji"?
Niektóre armie dostają po dupie w tym scenariuszu, zgodzisz się? wystawienie herosa do przegranej walki w obecnej sytuacji jest totalnie nieopłacalne. Chyba nie chcecie, żeby ludzie w ogóle nie uwzględniali tego scenariusza? Oczywiście to boostuje takie armie jak skaveny czy orki w tym przypadku, ale też pomaga takim armiom jak doch, woch, imp itd, które zastanowią się dwa razy czy poświęcić małego ziomala, żeby przeciwnik nie dostał boosta. (lepiej im trzymać tego herosa, bo może nadrobić ten 1DP)

Poza tym co to za chwała dla gladiatora, który nie walczył? :wink:

Awatar użytkownika
bigpasiak
Ciśnieniowiec

Post autor: bigpasiak »

Chwała jest, bo ktoś scykorzył przed walką z nim :mrgreen:

Wiesz Lidder... To jednak jest część tworzenia rozpiski. Niektórzy się do tego przygotują inni nie, jak ktoś to uwzględni na etapie rozpy to dlaczego ktoś kto to oleje nie ma ponosić konsekwencji...? To tak jak w b&g, albo o tym pomyślisz albo masz w pupę ;]
The wood hold peace for thos who desire it, but those who seek battle will find me...
The forest has as many eyes as leaves...

Far over, the misty mountain Cold, to dungeons deep and caverns old.
The pines were roaring, oooooon the hight...
Abandoned

Awatar użytkownika
Karli
Postownik Niepospolity

Post autor: Karli »

Zwykle jest ktoś na straconej pozycji. Ktoś grający bretką trafi na stół usłany lasami przeciwko wood elfom i też jest na straconej pozycji. Jeśli nie uwzględnisz tego przy robieniu rozpy to na blood and glory też będziesz na straconej pozycji, i do przeciw każdemu ;p Po prostu trzeba wziąć to pod uwagę i zastanowić się na etapie tworzenia rozpy, czy bierzesz mega klepacza z KB i niewiadomo czym jeszcze, czy darujesz sobie i dasz flee z challangu :p
Byłoby afrontem nie napić się z Frontem!

Awatar użytkownika
ksch
Masakrator
Kontakt:

Jest dokładnie tak, jak pisze Karli oraz Pasiak. Myślę, że większość armii będzie w stanie coś pokombinować w tym scenariuszu.
--
ksch@gazeta.pl
gg 7052764

Awatar użytkownika
Lidder
Niszczyciel Światów
Kontakt:

bigpasiak pisze:Chwała jest, bo ktoś scykorzył przed walką z nim :mrgreen:

Wiesz Lidder... To jednak jest część tworzenia rozpiski. Niektórzy się do tego przygotują inni nie, jak ktoś to uwzględni na etapie rozpy to dlaczego ktoś kto to oleje nie ma ponosić konsekwencji...? To tak jak w b&g, albo o tym pomyślisz albo masz w pupę ;]
Tylko ta różnica, że jedyna opcja przygotowana się na ten scenariusz to wystawienie uber herosa. Nie ma opcji rzucenia jakiegoś mięsa armatniego bo po prostu się nie opłaca.

Awatar użytkownika
Smiechu
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Smiechu »

Ale jaki masz problem - skoro ktoś wystawi klepacza do do Areny to ty nie wystawiasz nikogo i moze masz 2 DP w plecy, ale przeciwnik jest bez ogiera na polu bitwy i dzieki temu masz szanse nadrobic te 2DP.

Ten scenariusz jest jak poker: albo ktos wejdze z Toba do gry, albo nie

Awatar użytkownika
Lidder
Niszczyciel Światów
Kontakt:

Smiechu pisze:Ale jaki masz problem - skoro ktoś wystawi klepacza do do Areny to ty nie wystawiasz nikogo i moze masz 2 DP w plecy, ale przeciwnik jest bez ogiera na polu bitwy i dzieki temu masz szanse nadrobic te 2DP.

Ten scenariusz jest jak poker: albo ktos wejdze z Toba do gry, albo nie
Hmm policzmy. Przeciwnik ma już 500pkt i jeszcze jakieś 200 na arenie. Ok, mogę to jakoś nadrobić. But wait... jego armia ma bonus na starcie :D

Awatar użytkownika
ksch
Masakrator
Kontakt:

Upraszczasz. Owszem, ma bonus, ale są bohaterowie, których nieobecność na stole jest sporym ułatwieniem, dzięki któremu możesz wyrwać znacznie więcej niż 2pkt.
--
ksch@gazeta.pl
gg 7052764

Awatar użytkownika
Lidder
Niszczyciel Światów
Kontakt:

Ok, upraszczam. To tylko pytanie techniczne. Jaka jest różnica między +2DP dla przeciwnika a +1DP dla przeciwnika i -1DP dla mnie?

Awatar użytkownika
Undead
Falubaz

Post autor: Undead »

Ano taka że przy np. remisie w opcji nr 1 wynik to 12 - 10 a w opcji 2 wynik to 11 - 9 :mrgreen: :mrgreen:
Takie trudne??? :wink:

Awatar użytkownika
Lidder
Niszczyciel Światów
Kontakt:

Undead84 pisze:Ano taka że przy np. remisie w opcji nr 1 wynik to 12 - 10 a w opcji 2 wynik to 11 - 9 :mrgreen: :mrgreen:
Takie trudne??? :wink:
Nie sądziłem, że chcecie wprowadzić taki system. Ciekawe :)

Awatar użytkownika
Danrakh
Falubaz

Post autor: Danrakh »

Raz jeszcze spytam co z kowadłem/casketem w scenariuszu z areną (pełne pytanie tutaj)? Rzecz jest o tyle interesująca (dla mnie przynajmniej), że skoro Power Scroll/BoH nie są zbanowane, to przeniesienie kowadła ładnie zabezpiecza je przed pitkami i wszelkiego rodzaju shitstormem, który na IFkach będzie latał po stole.

Kolejna rzecz (nie mniej interesująca ;) ) to szczegóły dotyczące zapisów/przedpłat. Od kiedy można wpłacać, kiedy mija termin, nr rachunku, ilość miejsc itp.
Zniosę wszystko pod warunkiem, że to komplement.

Awatar użytkownika
Dibo
Masakrator

Post autor: Dibo »

regulamin pisze:Dobry duch, organizacja ostatniego stołu - Bartek Drajewicz.
"dobry duch" jak słodko :lol2: No tak ... mam sie zająć tym żeby na ostatnim stole było miło, jakieś domki z klocków, obelisk z gumowej kaczuszki, a jak sie uda to może nawet jakaś ciuchcia będzie jeździła na środku stołu, kto wie zobaczymy :wink:

A tak w ogóle to zapraszamy graczy Chaos Dłorfów, tak - podręcznik Indy GT jest dopuszczony na Arenie.
Czcij Koze !!

Twoja Stara gra w Age of Sigmar !

Awatar użytkownika
Jankiel
Sol Invictus

Post autor: Jankiel »

to przeniesienie kowadła ładnie zabezpiecza je przed pitkami i wszelkiego rodzaju shitstormem, który na IFkach będzie latał po stole.
Jeśli dobrze pamiętam, to kowadło w hth nie może korzystać z run. Czyli całkiem dobry deal.
Z tego co ustaliliśmy u Butana w środe, % podczas turnieju nie będzie
No to pojechaliście bo bandzie, gdybym wiedział, to byn na Was nie głosował [-X

K..., zniszczyliście moje marzenia. Od miesiąca już wizualizowałem sobie, że wysiadam z auta o 9.00 ide po browar, potem standardowa krakowska obsuwa, kolejny browar, problemy techniczne, kolejny browar i o 13, po pięciu browarkach zaczynam grać na lajcie pierwszą bitwę.
Warhammer Pro-Tip #2: If Purple Sun isn't winning the game for you, consider using it more.

Awatar użytkownika
Skaven
Masakrator
Kontakt:

Post autor: Skaven »

Łącze się z Tobą w bólu Jankiel :D :wink:

Awatar użytkownika
Lidder
Niszczyciel Światów
Kontakt:

Jankiel pisze:K..., zniszczyliście moje marzenia. Od miesiąca już wizualizowałem sobie, że wysiadam z auta o 9.00 ide po browar, potem standardowa krakowska obsuwa, kolejny browar, problemy techniczne, kolejny browar i o 13, po pięciu browarkach zaczynam grać na lajcie pierwszą bitwę.
Tak było w siódmej :mrgreen:

Awatar użytkownika
ksch
Masakrator
Kontakt:

Nie chcieliśmy Was rozczarować, ale niestety w Legionie nastąpiła zmiana warty - starzy zajęli miejsce młodych, a Ci nie chcą rozpierduchy (jak u Mrożka, tylko Sławomira, nie Roberta :wink: ) :mrgreen:

Danrakh - wszelkie szczegóły w następnym upie, limit miejsc szacuję tak: w sali zmieści się ze 150 osób, natomiast nocleg wspólny pomieści, tak na moje oko do 100, więc zapewne limit wyniesie 100 uczestników, ale to dane robocze. Przedpłaty ruszą od połowy marca, a zajmie się nimi nasz niezawodny Undead.
--
ksch@gazeta.pl
gg 7052764

ODPOWIEDZ