IF + Miscast.Warkille pisze:W 7 ed były dwie jedynki teraz są dwie szóstki jako miscast... Więc ponawiam pytanie, co się stanie jak wyrzuce dwie 6 i dwie 4?
Jak zostać Generałem - czyli początkującego pytań kilka
Moderatorzy: Albo_Albo, Asassello
Re: Jak zostać Generałem - czyli początkującego pytań kilka
mam jeszcze takie pytanie, czy armia helfow, zlozona tylko na samej piechocie, bez dragonow, herosi na piechote, ewentualnie bolce, ma sens bycia? zauwazylem ze kloce piechoty dostaly w nowej ed straszny bonus i chcialbym go w pelni wykorzystac, dlatego tez pytam, czy kawaleria jest grywalna tak jak kiedys? i czy sama piechotna armia da sobie rade? co o tym sadzicie?
pozdrawiam
pozdrawiam
na luzie, zobacz jak wyglądają rozpiski, w niejednej nie znajdziesz kawalerii. Także sama piechota, do tego orzełki i jedziesz. Bolec to o tyle słaba opcja że już w pierwszej turze może Ci zejść od lekkiego strzelania, jako że teraz wszystko rani na 6stkach. A 100pkt to prawie 10 łuczników.HighElf pisze:mam jeszcze takie pytanie, czy armia helfow, zlozona tylko na samej piechocie, bez dragonow, herosi na piechote, ewentualnie bolce, ma sens bycia? zauwazylem ze kloce piechoty dostaly w nowej ed straszny bonus i chcialbym go w pelni wykorzystac, dlatego tez pytam, czy kawaleria jest grywalna tak jak kiedys? i czy sama piechotna armia da sobie rade? co o tym sadzicie?
pozdrawiam
Ludvik pisze:Wystawianie np. Black Knightów jako Blood Knightów uważam za osobistą obrazę
wszyscy Ci którzy mają imiona, z pamięci z obecnego booka są to Teclis, Tyrion, Korhil, Caradryan, Alith Anar i Eltharion.Warkille pisze:A ja mam takie pytanie, którzy heroes i lords to bohaterzy specjalni?
Ludvik pisze:Wystawianie np. Black Knightów jako Blood Knightów uważam za osobistą obrazę
woolfik pisze:Z ilu szeregów atakują włócznicy? z 3?
to zależy ilu ich jest.woolfik pisze:Z ilu szeregów atakują włócznicy? z 3?
pierwszy szereg walczy bo walczy
drugi szereg walczy bo ma włócznie
trzeci szereg walczy bo ma supporty
czwarty przez zasadę specjalną HE
i ewentualnie piąty jeśli masz ich w formacji hordy
(jeśli hordę można nazwać "formacją"...)
bija z 5-ciu szeregow? o.O
jak widze to chyba oplaca sie robic takie wielkie kloce piechoty wlocznikow, czy sie myle?
czyli, ciesze sie ,ze moge wystawic grywalna armie HE na samej piechocie
edit: a i jaka to specjalna zasada pozwalajaca bic czwartego szeregu jak powyzej wspomniales, pierwsze slysze
jak widze to chyba oplaca sie robic takie wielkie kloce piechoty wlocznikow, czy sie myle?
edit: a i jaka to specjalna zasada pozwalajaca bic czwartego szeregu jak powyzej wspomniales, pierwsze slysze
Ostatnio zmieniony 7 mar 2011, o 13:28 przez HighElf, łącznie zmieniany 1 raz.
- Młody Pajak
- Kradziej
HighElf pisze:edit: a i jaka to specjalna zasada pozwalajaca bic czwartego szeregu jak powyzej wspomniales, pierwsze slysze
Zajrzyj do book'a. Tam wszystko jest.
@Warkille Jeśli chodzi Tobie o look out sir to nie, nie ma się od tego.
naprawdę stary, zainwestuj w książkęHighElf pisze:bija z 5-ciu szeregow? o.O
1. Normalnie nie, ale chyba na zasadach euro tak.Warkille pisze:1. A od Słońca Xerusa jest "Uwaga, Panie!"?
2. O co chodzi z siłą jednostki?
2. Siła jednostki to termin używany jeszcze za siódmej edycji, liczyło się jaka jest siła jednostki na potrzeby niektórych zasad i sytuacji. W tej edycji siła jednostki nie obowiązuje.
jak nie jak tak, toz to normalna templata.
Gniewko pisze:
Zarost zarostem, ale kolory inne - u mnie kudły jednolicie czarne, u Jagala ciemny łeb, a zarost (tu cytując Kubę) "z jakimiś idiotycznymi rudawymi akcentami", co w połączeniu z niebieskimi oczami jest bzdurne i podniecające zarazem.
- Młody Pajak
- Kradziej
Jaka templata? Ja jakoś nigdy na to nie rzucałem look outów, ani mój przeciwnik nie rzucał. Od 6ed to opis czaru się nie zmienił. ;]
Dokładnie, książka jest zajebista, żwłaszcza jak gra się na hordzie spearmanówHavelock pisze:naprawdę stary, zainwestuj w książkęHighElf pisze:bija z 5-ciu szeregow? o.O
Lidder pisze:- Co się dzieje, gdy kawaleria normalnym ruchem, nie marszem, przechodzi przez murek?
- To samo co wtedy, gdy idziesz na imprezę poderwać jakąś dziewczynę.
mam ksiazke i juz wiem co trzeba, niedlugo wrzuce pierwsza rozpiske, mysle wlasnie o 2 wieeeelkich klocach spearmenow, jakis klocek spec, 2x10 moze 3x10 luki, 2 orly ,moze bolce,arcy mag i bsb. O tych klockach wlocznikow to myslalem zeby bylo ich 60-70 w regimencie, 6-7 szeregow po 10 w formacji hordy, koszt czegos takiego to 565-655 z full command. Czy ktos gral juz na czyms takim? na 2,5k pkt moze uda mi sie wcisnac do tych 2 hordowych klockow, 2 kloce specjali(lioni, SM)