osobiście myślałem nad rozpom na - do LD:
banner -2LD + death -3LD...
dodajemy do tego lore of slaanesh i mamy 2 fajne sniperki ( death i slannesh ) + np. ASF + re-roll to hit na BL czy pocisk 5s d6 po niezdanym LD ( pn. z 6 czarem domeny slaanesha ) kolejne i kolejne i kolejne... oczywiście tu wchodzi keeper z syreną + 3lvl i zdawaniem LD by go trafiali
w demonicach nie podoba mi się to że bez brzytwy nic nie robią, ewentualnie można je poratować jako regiment do rozpędzenia z siren banner... a tak lekko lipa bo nawet z śmiećmy może ich dużo zginąć zanim się przebiją
Demony na ETC
- Cauliflower
- Ciśnieniowiec
Twoja rozpa byłaby super, gdyby mieścił się i miecz i levele na keeperze albo life i death, żeby go leczyć. Bez tego niestety keeper za szybko ginie.
Ile razy już słyszałem po jakiś strzalach w Kupę "gdyby to był inny demon to już by zginął..."
No i właśnie dlatego to nie jest inny demon
W tej edycji nie są mocne już z samej racji tych ograniczeń procentowych. Nie ma tanich lordów, a drodzy i napakowani zazwyczaj nie mieszczą się w 25%....
Do tego jeszcze euro tnie je straszliwie nie wiem w sumie dlaczego, ale to chyba jeszcze niewyleczone fobie z poprzedniej edycji.
Da się wygrywać, ale nie jest to taka przewaga jak kiedyś.
Ile razy już słyszałem po jakiś strzalach w Kupę "gdyby to był inny demon to już by zginął..."
No i właśnie dlatego to nie jest inny demon
W tej edycji nie są mocne już z samej racji tych ograniczeń procentowych. Nie ma tanich lordów, a drodzy i napakowani zazwyczaj nie mieszczą się w 25%....
Do tego jeszcze euro tnie je straszliwie nie wiem w sumie dlaczego, ale to chyba jeszcze niewyleczone fobie z poprzedniej edycji.
Da się wygrywać, ale nie jest to taka przewaga jak kiedyś.
malfoj pisze:Ty to zawsze musisz kogos upokorzyc przy stole
- Khuman
- Ciśnieniowiec
- Lokalizacja: Wrocławskie pastwiska / The Gamblers ()====[]>>>>>>>>>>>>
tak i zależy jak się gra... masz od tego syrenę by wbić się w pierwszych turach w CC.. co da mu kolejne tury przeżywalności... do końca gry najczęściejCauliflower pisze:Twoja rozpa byłaby super, gdyby mieścił się i miecz i levele na keeperze albo life i death, żeby go leczyć. Bez tego niestety keeper za szybko ginie.
tak głuno ma te 10W i gune liny są z nim w dupie ale w CC jest o stokroć gorszy od innych... co daje więcej możliwości na wbicie mu kolejnych ran... czyli w shootingu zadasz mu te 4 /5 ( bo zanim się do niego doczołga ) a w CC na WS 4 można ładnie go rozpłatać... a jak rzut na Tstompa nie pójdzie to może z CR się rozpaść
a masz tak naprawdę 2 armie czysto defowe przez to że nie ma każdy armaty, reszta to albo mix albo czysty CC
osobiście najbardziej boli przycięcie BSB, a tak można przeżyć te ograniczenia, choć dale zachodzę w głowę skąd wzięli te 28modeli? to o 59pkt. mniej niż inne armie mogą na regiment ( HE 109pkt. tak? )... daje nam tylko 4 modeli więcej nie sądzę by przez to były o coś mocniejsze demonyCauliflower pisze:Do tego jeszcze euro tnie je straszliwie nie wiem w sumie dlaczego, ale to chyba jeszcze niewyleczone fobie z poprzedniej edycji.
ps.:
jeszcze jak byś uzasadniał swoje wypowiedziJarekK pisze:no i własnie fajnie bo nie ma tego zrzędzenia ze: "o znowu demony... jakie one są przegięte"
i "kolejna przegiętość w demonach"
nie raz widziałem jak w 7ed ludzie zrzedzili na demony. jakie to są przegięte a teraz juz tak nie ma. demony nie są gamebreakerem
a przy okazji w rozpisce zmieniłem na GUO 1 przedmiot bo kolejny raz przeczytałem errate i wszło mi ze to będzie lepsze
a przy okazji w rozpisce zmieniłem na GUO 1 przedmiot bo kolejny raz przeczytałem errate i wszło mi ze to będzie lepsze
GUO 450
Balesword 75
Noxious Vapours 25
razem: 550
Herald of Khorn BSB 125
Armour of Khorn 15
Firestorm Blade 25
razem: 165
Herald of Tzeentch 115
Master of sorcery 25 (shadow)
Spell breaker 25
Herald of Slaanesh 90
Daemonic Robes 25
Siren Song 25
razem: 140
27 Bloodletters of Khorn FCG 365
Icon of endless war 25
razem: 379
10 Pink Horrors of Tzeentch, Muzyk, 126
razem: 126
26 Daemonettes of Slaanesh FCG 353
Siren standard 25
razem: 378
5 Chaos Furies 60
5 Chaos Furies 60
6 Flamer of Tzeentch 210
5 Fleshhounds of Khorn 175
mam do was jedno pytanie czy ten przedmiot na GUO działa tez na supporting ataki? czy ci z tylnych rzędów dostają ASL? bo jest napisane ze w bas contact ale się wole upewnic
Balesword 75
Noxious Vapours 25
razem: 550
Herald of Khorn BSB 125
Armour of Khorn 15
Firestorm Blade 25
Herald of Tzeentch 115
Master of sorcery 25 (shadow)
Spell breaker 25
Herald of Slaanesh 90
Daemonic Robes 25
Siren Song 25
razem: 140
27 Bloodletters of Khorn FCG 365
Icon of endless war 25
razem: 379
10 Pink Horrors of Tzeentch, Muzyk, 126
razem: 126
26 Daemonettes of Slaanesh FCG 353
Siren standard 25
razem: 378
5 Chaos Furies 60
5 Chaos Furies 60
6 Flamer of Tzeentch 210
5 Fleshhounds of Khorn 175
mam do was jedno pytanie czy ten przedmiot na GUO działa tez na supporting ataki? czy ci z tylnych rzędów dostają ASL? bo jest napisane ze w bas contact ale się wole upewnic
- Cauliflower
- Ciśnieniowiec
Nie działa.JarekK pisze: mam do was jedno pytanie czy ten przedmiot na GUO działa tez na supporting ataki? czy ci z tylnych rzędów dostają ASL? bo jest napisane ze w bas contact ale się wole upewnic
Jest to niedoprecyzowane i wiele jest takich przedmiotów base to base... no, ale w końcu to tylko supportingi, zazwyczaj tylko 1 i od boku ich nie ma.
Sekwencja
1.tylnie szeregi
2.GUO
3. pierwszy szereg
4. Thunderstomp
malfoj pisze:Ty to zawsze musisz kogos upokorzyc przy stole