Warhammer w podręczniku do angielskiego
Moderatorzy: Heretic, Grolshek, Albo_Albo
Warhammer w podręczniku do angielskiego
ku memu niesamowitemu zdziwieniu natknąłem się dziś na coś takiego:
skany pochodzą z podręcznika do nauki języka angielskiego dla szkoły podstawowej New English Zone 3
skany pochodzą z podręcznika do nauki języka angielskiego dla szkoły podstawowej New English Zone 3
- Arbiter Elegancji
- Niszczyciel Światów
Ale brzydko pomalowane te figsy
Do podręcznika powinni jakieś fajnie odpicowane obfotografować
Do podręcznika powinni jakieś fajnie odpicowane obfotografować
Barbarossa pisze:Piszesz o pozytywnych wypowiedziach ludzi z Heelenhammera, którzy "zjedli zęby na WFB" - sorry, ale zęby na WFB to zjadłem ja, a to są angielscy gracze, których wiele razy bez problemów rozjeżdżaliśmy bo nigdy nie ogarniali na takim poziomie, jak top w Polsce. Ci ludzie nie są dla mnie ekspertami, to leszcze z podcastem..
Hehehe widac że chcą trafić do młodziezy.
Albo inaczej:
Teorie spiskowe jakich się ostatnio naczytałem na tym i innych forach można zacząć twierdzić że GW pragnie opanowac cały świat i nie tylko...
Z każdej strony bombardują nas reklamami, ukrytymi reklamami, wiadomościami podprogowymi itd...
Ok a tak poważnie to ja w 7 klasie szkoły podstawowej na angielskim też jakieś wzmianki o GW miałem (własnie dzięki temu się zainteresowałem grami rpg i bitewnymi).
Jak odkopię podręczniki to może coś się znajdzie.
Albo inaczej:
Teorie spiskowe jakich się ostatnio naczytałem na tym i innych forach można zacząć twierdzić że GW pragnie opanowac cały świat i nie tylko...
Z każdej strony bombardują nas reklamami, ukrytymi reklamami, wiadomościami podprogowymi itd...
Ok a tak poważnie to ja w 7 klasie szkoły podstawowej na angielskim też jakieś wzmianki o GW miałem (własnie dzięki temu się zainteresowałem grami rpg i bitewnymi).
Jak odkopię podręczniki to może coś się znajdzie.
Gra w warzywniaku uświadomiła mi że zawsze chciałem zostać ogrodnikiem. Taki spokój, można się wyciszyć i bez napinki poturlać kostkami.
KFC-Karl Franz Chicken
KFC-Karl Franz Chicken
- krystian1wielki
- Niszczyciel Światów
Warhammer się rozprzestrzenia nawet na lekcjach
GW wszędzie wlezie
GW wszędzie wlezie
czarno-biały skan zrobiłem z książki dla nauczyciela.
jest tam ciekawy opis gry dla nauczycieli, którzy nie bardzo wiedzą o co chodzi.
wspomniane są komiksy i gry karciane. ksiązka jest dosyć stara.
'inwazji' na pewno wtedy jeszcze nie było.
ps. pierwsza kropka w exercise 4 jest ewidentnie sponsorowana przez GW
(brakuje jedynie adresu najbliższego sklepu albo odpowiedniego linka)
jest tam ciekawy opis gry dla nauczycieli, którzy nie bardzo wiedzą o co chodzi.
wspomniane są komiksy i gry karciane. ksiązka jest dosyć stara.
'inwazji' na pewno wtedy jeszcze nie było.
ps. pierwsza kropka w exercise 4 jest ewidentnie sponsorowana przez GW
(brakuje jedynie adresu najbliższego sklepu albo odpowiedniego linka)
Figurki na wyspach są bardzo popularnym hobby, nie rozumiem zaskoczenia.
Admin-cieć: póki forum działa, jestem niewidoczny
A tak serio: rzadko bywam na forum, rzadko sprawdzam PMki. W sprawach ogólnoforumowych lepiej kontaktować się z innymi administratorami. Najlepszy kontakt ze mną to mail: tomekrs@o2.pl
A tak serio: rzadko bywam na forum, rzadko sprawdzam PMki. W sprawach ogólnoforumowych lepiej kontaktować się z innymi administratorami. Najlepszy kontakt ze mną to mail: tomekrs@o2.pl
- Silverbolt
- Chuck Norris
A myślałem że dziś już nic mnie nie zaskoczy
- Grand Admiral Thrawn
- Falubaz
Szkoda, że New English Zone jest wydawany przez Oxford/Polanglo. Fatalnie się z nich naucza a ceny należą do najwyższych.
Remember, having fun and keeping to the spirit of the game is more important than winning at any cost.
- gerald_tarrant
- Masakrator
zarażanie ludzi Warhammerem od jajka w Anglii jest praktykowane :p
Może nie do końca związane z tematem, ale wyłapałem ostatnio na kretynie:
<robak> co ty tak ostatnio nad tą matmą siedzisz?
<zuzia> to jest mega. a ty to non stop w tego Warhammer'a napier*dalasz. mówisz że to takie kształcące i niby wyobraźnie rozwija. to ku*rwa spójrz na te wszystkie równania, wzory i Pitagorasy! to to ma dopiero fabułę! a nie ta gra. weź pomyśl jaki mózg musiał mieć ten kto matmę wymyślił!! a ty się Warhammer'em zachwycasz ;/
<robak> co ty tak ostatnio nad tą matmą siedzisz?
<zuzia> to jest mega. a ty to non stop w tego Warhammer'a napier*dalasz. mówisz że to takie kształcące i niby wyobraźnie rozwija. to ku*rwa spójrz na te wszystkie równania, wzory i Pitagorasy! to to ma dopiero fabułę! a nie ta gra. weź pomyśl jaki mózg musiał mieć ten kto matmę wymyślił!! a ty się Warhammer'em zachwycasz ;/
- Bestialski_Brokuł
- Oszukista
Proponuję zacząć od słownika. I to nie do angielskiego...
Pawqa pisze:Figsy sąochydnie pomalowane. Ale ja też chce taki podręcznik do angola!
Ta żebyś płacił za reklamę ich figurek zamiast wartościowy podręcznik.
Panowie poza tym to podręcznik do podstawówki i to chyba bardzo początkowe nauczanie czyli jednym słowem propaganda GW rzucona na podatny grunt . a tak na marginesie teraz pewnie pokazali by coś z fincastu.
-Qc- pisze:Sie naucz - to jest TROLL. Ja jestem ARTYSTĄ (artystOM dla groszka - ogladasz fulham w niedzielę nie?)