Szybkie pytania

Jak "to" się robi? Tutaj uzyskasz odpowiedź.

Moderatorzy: Ziemko, Arbiter Elegancji

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Rasti
Wielki Nieczysty Spamer

Re: Szybkie pytania

Post autor: Rasti »

ja bym powoli wychodził paroma warstwami. To już zależy od poziomu malarza i jego stylu. Popróbuj :)

Awatar użytkownika
smiejagreg
Ciśnieniowiec

Post autor: smiejagreg »

Nie wiem, czy nie byłaby dobra kombinacja washów: baal red + leviathan purple... Na pomalowany nos...

Awatar użytkownika
Arbiter Elegancji
Niszczyciel Światów

Post autor: Arbiter Elegancji »

Najpierw pomaluj nos normalnie tak jak całą resztę twarzy a później glazami z Scab reda lub red gore'a rób zaczerwienienia. Washowanie baal redem też będzie ok jeśli chcesz by zaczerwienienie było łagodniejsze, do mocno zaczerwienionego nosa baal red jest IMO za bardzo różowy.

To taka moja ogólna rada, trochę też zależy w jaki sposób malujesz skórę, w jak zaawansowanym malarzem jesteś i ile czasy chcesz poświęcić na to. (proste że jak masz 100 kraśków do pomalowania to nie będziesz się cackał z kilkunastoma warstwami glazów dla każdego)
Barbarossa pisze:Piszesz o pozytywnych wypowiedziach ludzi z Heelenhammera, którzy "zjedli zęby na WFB" - sorry, ale zęby na WFB to zjadłem ja, a to są angielscy gracze, których wiele razy bez problemów rozjeżdżaliśmy bo nigdy nie ogarniali na takim poziomie, jak top w Polsce. Ci ludzie nie są dla mnie ekspertami, to leszcze z podcastem..

Awatar użytkownika
wedge
"Nie jestem powergamerem"

Post autor: wedge »

A ja mam pytanie czy ktoś się orientuje jak jakiego schematu kolorów użyć żeby uzyskać ten jasny kolor szmaty zaprezentowany na stronie 472 podręcznika głównego? (Chodzi oczywiście o Chaos Warriorów) Niestety nie mam jak zapodać zdjęciem tudzież skanem:/

Awatar użytkownika
Motorek
Mudżahedin

Post autor: Motorek »

Jakiego papieru ściernego używać do wygładzania figurek. Po remoncie została mi papier o ziarnistości bodajże 800. Starczy? Czy coś drobniejszego? I czy ma znaczenie czy szlifuje plastikowe figurki czy metalowe (bo chyba powinno)?
Bene mori praestat, quam trpiter vvere

Awatar użytkownika
Klafuti
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Klafuti »

wedge pisze:A ja mam pytanie czy ktoś się orientuje jak jakiego schematu kolorów użyć żeby uzyskać ten jasny kolor szmaty zaprezentowany na stronie 472 podręcznika głównego? (Chodzi oczywiście o Chaos Warriorów) Niestety nie mam jak zapodać zdjęciem tudzież skanem:/
O tych chodzi?
Obrazek

Mnie to wygląda na codex grey rozjaśniony fortress grey z codex grey, sam fortress grey , potem fortress z bleached bone i na koniec sam biały.
Obrazek
"Głos opinii publicznej nie jest substytutem myślenia."
~Warren E. Buffett

Awatar użytkownika
wedge

Post autor: wedge »

Klafuti pisze:
wedge pisze:A ja mam pytanie czy ktoś się orientuje jak jakiego schematu kolorów użyć żeby uzyskać ten jasny kolor szmaty zaprezentowany na stronie 472 podręcznika głównego? (Chodzi oczywiście o Chaos Warriorów) Niestety nie mam jak zapodać zdjęciem tudzież skanem:/
O tych chodzi?
Obrazek

Mnie to wygląda na codex grey rozjaśniony fortress grey z codex grey, sam fortress grey , potem fortress z bleached bone i na koniec sam biały.
No niestety nie. Tamten baner jest tak "szmaciano żółty"> Postaram się o jakiś skan czy cuś to wkleję

Awatar użytkownika
Aron_Banalny
Masakrator

Post autor: Aron_Banalny »

malowanie czarnych koni

HELP!

Awatar użytkownika
Arbiter Elegancji
Niszczyciel Światów

Post autor: Arbiter Elegancji »

Barbarossa pisze:Piszesz o pozytywnych wypowiedziach ludzi z Heelenhammera, którzy "zjedli zęby na WFB" - sorry, ale zęby na WFB to zjadłem ja, a to są angielscy gracze, których wiele razy bez problemów rozjeżdżaliśmy bo nigdy nie ogarniali na takim poziomie, jak top w Polsce. Ci ludzie nie są dla mnie ekspertami, to leszcze z podcastem..

mifa40

Post autor: mifa40 »

otóż mam model HE na orle z IOB i chce mu namalować na płaszczu płomienie tylko nie wiem jak doradzicie?

Awatar użytkownika
Kefas
Masakrator

Post autor: Kefas »

szukam jakiegoś tutka o malowaniu pazurów/rogów na gwałt

Awatar użytkownika
JarekK
Bothunter

Post autor: JarekK »

szukam jakiegoś wzoru do konwersjii gravce guardów za zdjęcie stawiam piwo
Stone pisze: 16 gru 2019, o 13:36Żeby dobrze rosły, o warzywa trzeba dbać.

Awatar użytkownika
Rasti
Wielki Nieczysty Spamer

Ale chcesz sobie zrobić GG z czegoś, czy z GG coś?

Awatar użytkownika
JarekK
Bothunter

gg z czegoś

Awatar użytkownika
Rasti
Wielki Nieczysty Spamer

Widziałem konwersje Wru z DE warriorów. To jego patent, więc musisz się go pytać :) Korpus i nogi od warriorów a rączki itp od szkieletów.

Awatar użytkownika
JarekK
Bothunter

mozesz wrzucić fotki?

Awatar użytkownika
Asassello
Pan Spamu
Kontakt:

Post autor: Asassello »

Motorek pisze:Jakiego papieru ściernego używać do wygładzania figurek. Po remoncie została mi papier o ziarnistości bodajże 800. Starczy? Czy coś drobniejszego? I czy ma znaczenie czy szlifuje plastikowe figurki czy metalowe (bo chyba powinno)?
800 starczy, a nawet pewnie za drobny jest - na większych krzywościach figurki będzie się łatwo niszczył.
Pamiętaj, że kładąc potem podkład i ze 3-4 warstwy farby pokryjesz wszelkie niedoskonałości powierzchni pozostałe po papierze ściernym.
Obrazek

Awatar użytkownika
Klafuti
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Klafuti »

Kefas pisze:szukam jakiegoś tutka o malowaniu pazurów/rogów na gwałt
Chcesz gwałcić pazurami i rogami :shock: :D ?
Spróbuj tego:http://www.games-workshop.com/gws/conte ... eMode=true
Obrazek
"Głos opinii publicznej nie jest substytutem myślenia."
~Warren E. Buffett

Awatar użytkownika
Motorek
Mudżahedin

Post autor: Motorek »

Papier ostatecznie okazał si 400, a nie 800, ale dał radę.
Bene mori praestat, quam trpiter vvere

Awatar użytkownika
smiejagreg
Ciśnieniowiec

Post autor: smiejagreg »

Czy ktoś zamiast DOT-em czyścił figsy specyfikiem o nazwie WAMOD - rozpuszczalnik do farb akrylowych? Jakie skutki? Proszę o szybką odpowiedź [-o< .

ODPOWIEDZ