Szybkie pytania
Moderatorzy: Ziemko, Arbiter Elegancji
Re: Szybkie pytania
ja bym powoli wychodził paroma warstwami. To już zależy od poziomu malarza i jego stylu. Popróbuj
- smiejagreg
- Ciśnieniowiec
Nie wiem, czy nie byłaby dobra kombinacja washów: baal red + leviathan purple... Na pomalowany nos...
- Arbiter Elegancji
- Niszczyciel Światów
Najpierw pomaluj nos normalnie tak jak całą resztę twarzy a później glazami z Scab reda lub red gore'a rób zaczerwienienia. Washowanie baal redem też będzie ok jeśli chcesz by zaczerwienienie było łagodniejsze, do mocno zaczerwienionego nosa baal red jest IMO za bardzo różowy.
To taka moja ogólna rada, trochę też zależy w jaki sposób malujesz skórę, w jak zaawansowanym malarzem jesteś i ile czasy chcesz poświęcić na to. (proste że jak masz 100 kraśków do pomalowania to nie będziesz się cackał z kilkunastoma warstwami glazów dla każdego)
To taka moja ogólna rada, trochę też zależy w jaki sposób malujesz skórę, w jak zaawansowanym malarzem jesteś i ile czasy chcesz poświęcić na to. (proste że jak masz 100 kraśków do pomalowania to nie będziesz się cackał z kilkunastoma warstwami glazów dla każdego)
Barbarossa pisze:Piszesz o pozytywnych wypowiedziach ludzi z Heelenhammera, którzy "zjedli zęby na WFB" - sorry, ale zęby na WFB to zjadłem ja, a to są angielscy gracze, których wiele razy bez problemów rozjeżdżaliśmy bo nigdy nie ogarniali na takim poziomie, jak top w Polsce. Ci ludzie nie są dla mnie ekspertami, to leszcze z podcastem..
A ja mam pytanie czy ktoś się orientuje jak jakiego schematu kolorów użyć żeby uzyskać ten jasny kolor szmaty zaprezentowany na stronie 472 podręcznika głównego? (Chodzi oczywiście o Chaos Warriorów) Niestety nie mam jak zapodać zdjęciem tudzież skanem:/
Jakiego papieru ściernego używać do wygładzania figurek. Po remoncie została mi papier o ziarnistości bodajże 800. Starczy? Czy coś drobniejszego? I czy ma znaczenie czy szlifuje plastikowe figurki czy metalowe (bo chyba powinno)?
Bene mori praestat, quam trpiter vvere
O tych chodzi?wedge pisze:A ja mam pytanie czy ktoś się orientuje jak jakiego schematu kolorów użyć żeby uzyskać ten jasny kolor szmaty zaprezentowany na stronie 472 podręcznika głównego? (Chodzi oczywiście o Chaos Warriorów) Niestety nie mam jak zapodać zdjęciem tudzież skanem:/
Mnie to wygląda na codex grey rozjaśniony fortress grey z codex grey, sam fortress grey , potem fortress z bleached bone i na koniec sam biały.
No niestety nie. Tamten baner jest tak "szmaciano żółty"> Postaram się o jakiś skan czy cuś to wklejęKlafuti pisze:O tych chodzi?wedge pisze:A ja mam pytanie czy ktoś się orientuje jak jakiego schematu kolorów użyć żeby uzyskać ten jasny kolor szmaty zaprezentowany na stronie 472 podręcznika głównego? (Chodzi oczywiście o Chaos Warriorów) Niestety nie mam jak zapodać zdjęciem tudzież skanem:/
Mnie to wygląda na codex grey rozjaśniony fortress grey z codex grey, sam fortress grey , potem fortress z bleached bone i na koniec sam biały.
- Aron_Banalny
- Masakrator
malowanie czarnych koni
HELP!
HELP!
- Arbiter Elegancji
- Niszczyciel Światów
Barbarossa pisze:Piszesz o pozytywnych wypowiedziach ludzi z Heelenhammera, którzy "zjedli zęby na WFB" - sorry, ale zęby na WFB to zjadłem ja, a to są angielscy gracze, których wiele razy bez problemów rozjeżdżaliśmy bo nigdy nie ogarniali na takim poziomie, jak top w Polsce. Ci ludzie nie są dla mnie ekspertami, to leszcze z podcastem..
800 starczy, a nawet pewnie za drobny jest - na większych krzywościach figurki będzie się łatwo niszczył.Motorek pisze:Jakiego papieru ściernego używać do wygładzania figurek. Po remoncie została mi papier o ziarnistości bodajże 800. Starczy? Czy coś drobniejszego? I czy ma znaczenie czy szlifuje plastikowe figurki czy metalowe (bo chyba powinno)?
Pamiętaj, że kładąc potem podkład i ze 3-4 warstwy farby pokryjesz wszelkie niedoskonałości powierzchni pozostałe po papierze ściernym.
Chcesz gwałcić pazurami i rogami ?Kefas pisze:szukam jakiegoś tutka o malowaniu pazurów/rogów na gwałt
Spróbuj tego:http://www.games-workshop.com/gws/conte ... eMode=true
- smiejagreg
- Ciśnieniowiec
Czy ktoś zamiast DOT-em czyścił figsy specyfikiem o nazwie WAMOD - rozpuszczalnik do farb akrylowych? Jakie skutki? Proszę o szybką odpowiedź .