ARENA 2011 - Master w Krakowie, , WYNIKI NA STR. 39

Regulaminy, relacje, scenariusze, kampanie, pokazy etc.

Moderatorzy: Laik, Dymitr

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Daw
Masakrator

Re: ARENA 2011 - Master w Krakowie.

Post autor: Daw »

Dla mnie scenariusze są w porządku. Do bitwy (i tak ciekawej rzędu 2,8k) dodają jeszcze większej ilości kolorów.
Jeszcze Polska nie zginęła / Isten, áldd meg a magyart
Obrazek
Obrazek

Awatar użytkownika
Jankiel
Sol Invictus

Post autor: Jankiel »

Ja jestem prostym chłopem i nie chce mi sie grać scenariuszy. A jeżeli już mam grać, to nawet nie zdążyłem się znudzić tymi z rulebooka.

Imo nie ma co się bawić w scenariusze, bo w większości wypadków służą temu, żeby org miał satysfakcję z tego, że coś wymyślił, a nie gracze z tego, że wreszcie jest jakieś urozmaicenie. Ten master będzie wystarczająco się różnił - raz, że są duże punkty, dwa, że nie będzie ograniczeń Euro.

BTW, czemu macie VLOS po angielsku, skoro identyczny jest w uściśleniach po polsku? I za cholerę nie rozumiem ograniczeń armijnych.
Warhammer Pro-Tip #2: If Purple Sun isn't winning the game for you, consider using it more.

Awatar użytkownika
c4h10
Masakrator

Post autor: c4h10 »

Jankiel pisze:BTW, czemu macie VLOS po angielsku, skoro identyczny jest w uściśleniach po polsku?
Bo wygodniej było skopiować sformatowane dla phpBB z PDFa.

Awatar użytkownika
Smiechu
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Smiechu »

Jezeli byście zrobili czyste scenariusze z RB to itak już jest sporo zmian w rozpiskach - to tylko 5x BL może spowodować mase rozpisek podobnych do siebie.

Ja mam fajny plan na rozpe do VC, ale tylko i wyłącznie pod warunkiem że nie bedzie obecnych scenariuszy, a bardzo chciałbym zagrać wkońcu na smoku w 8 ed.

Awatar użytkownika
Karli
Postownik Niepospolity

Post autor: Karli »

Jankiel pisze: nawet nie zdążyłem się znudzić tymi z rulebooka.

Imo nie ma co się bawić w scenariusze, bo w większości wypadków służą temu, żeby org miał satysfakcję z tego, że coś wymyślił, a nie gracze z tego, że wreszcie jest jakieś urozmaicenie. Ten master będzie wystarczająco się różnił - raz, że są duże punkty, dwa, że nie będzie ograniczeń Euro.

.
+1
Byłoby afrontem nie napić się z Frontem!

Awatar użytkownika
Dalmar
Falubaz

Post autor: Dalmar »

Skaven pisze: Ta ocena jest dobra i wystarczy w zupełności moim zdaniem, jedyne co warto przystopować to śmiecio-armie i konwulsje tupu patyk z głową szczura jako abomka. Ale mniejsza, zrobię tak żeby było dobrze.
Dobrze że się za to bierzesz bo znasz się za tym zresztą hoobystyka jest ostatnio notorycznie olewana i wykładania LL nie jest przymusem i można zawsze nieco coś zmodyfikować jesli będziesz chciał.

Awatar użytkownika
Dalmar
Falubaz

Jankiel pisze: Imo nie ma co się bawić w scenariusze, bo w większości wypadków służą temu, żeby org miał satysfakcję z tego, że coś wymyślił, a nie gracze z tego, że wreszcie jest jakieś urozmaicenie. Ten master będzie wystarczająco się różnił - raz, że są duże punkty, dwa, że nie będzie ograniczeń Euro.
Zgadzam się z Jankilem i Karlim czyli moje zdanie jeśli chodzi o scenariusze jest takie że są one niepotrzebne, bo już granie na 2800 to duży fun, ale jeśli już bardzo chcecie to niech będą tylko niech nie wpływają drastycznie na bitwe tylko niech będą dodatkowym bonusem za max. +1 DP - max +2DP.
Ostatnio zmieniony 9 mar 2011, o 23:14 przez Dalmar, łącznie zmieniany 2 razy.

Awatar użytkownika
Dalmar
Falubaz

c4h10 pisze:Będzie pięć bitew. Ostatnia będzie piczką.
Super - tak trzymać.

Awatar użytkownika
Karli
Postownik Niepospolity

Post autor: Karli »

Dokładnie. Ja tam nie mam jakoś nic mocno przeciwko TYM scenariuszom. Po prostu 2800 i bez ograniczeń ETC to już jest wystaczająca odmiana :)
Byłoby afrontem nie napić się z Frontem!

Awatar użytkownika
Skaven
Masakrator
Kontakt:

Post autor: Skaven »

@Dalmar

Ocena LL jest idealna turniejowo i imo wystarcza jak się śmiecio modeli nie dopuści. Jeżeli ma być coś więcej to tylko jako dodatkowe konkursy , bo nie każdy jest zapalonym hobbystą, niektórym zwykły TT w zupełności wystarcza. W tym tyg będziemy mieli kolejne spotkanie organizacyjne to dopnie się co i jak z konkursem malarskim, ale na 90% pewne jest że będzie on dla tych którzy sami malują figsy i do tego ze swojej armii. Taki ukłon w stronę tych którzy pracują nad tym żeby ich armia była miła dla oka.

Awatar użytkownika
ksch
Masakrator
Kontakt:

Post autor: ksch »

Na tymże spotkaniu przegadamy raz jeszcze scenariusze, ale na dziś dzień zanosi się na pozostawienie dwóch, dla bitwy 2 i 4. Byłoby to Chleba i igrzysk oraz ofc Arena. Pozostałe trzy byłyby wówczas piczkami. Mam też kontrpropozycję do scenariusza dla bohaterów, ale nie wiem czy by się Wam spodobała (na razie podoba się mnie i Skavenowi - zawsze coś :mrgreen: ). Otóż - zamiast nominować herosa ze swojej armii mamy stworzonego gladiatora (fajna opcja do konkursu malarskiego również). Na stworzenie jego statystyk mamy określona liczbę punktów.
Musimy określić jego I, liczbę ataków, T, St, W, LD oraz WS. At maks 4, T maks 5, St maks 6, W maks 4. I, WS oraz LD dowolnie aż do 10 .

Ponadto mamy mamy cztery wzory gladiatora:
Trójząb, naramiennik i sieć
Miecz, naramiennik oraz tarcza
Dwa miecze i kolczuga - klimat saracena.
Dwurak i futro - barbarzyńca.

Co daje każdy rodzaj: 1) wybierasz jeden z dwóch ataków - trójząb - atak normalny, albo sieć - rywal robi test I, albo nie atakuje w tej rundzie, przed kolejną musi go ponowić, jeśli nie zda zadajesz mu autohity - nie może oddać. W kolejnej zakładamy, że się wyplątał.
Sv 5+
2) Sv 3+
3) +1 at. Sv 5+.
4) Dwurak nie ma AS.

Sa to propozycje mocno robocze, bardziej chodzi mi o to, czy podobałby się Wam taki klimat, czy też nie. Bohaterowie sa od 1 do ostatniej rundy w zwarciu, dopóki któryś nie obessa.
--
Krzysztof "ksch" Schechtel
ksch@gazeta.pl
gg 7052764
http://www.veto2ed.pl

Awatar użytkownika
Smiechu
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Smiechu »

Ta wersja mi sie bardziej podoba - nie musze robić specjalnie rozpiski by grac Arene, a jedynie musze pomyśleć jakim Gladiatorem grać by wygrać :)

Awatar użytkownika
General Baga
Kradziej

Post autor: General Baga »

Tak, tak....Retiarius to cos dla mnie :) Jestem w 100% ZA gladiatorami i konkursem malarskim na nich!!!!
I nigdzie w życiu nie wyjadę
Mnie u siebie horoszo
Na inne kraje lachę kładę
Tam w kieliszkach wyższe dno
Tu chcę umrzeć w kraju cnót

Awatar użytkownika
Daw
Masakrator

Post autor: Daw »

MagisterMilitum pisze:Tak, tak....Retiarius to cos dla mnie :) Jestem w 100% ZA gladiatorami i konkursem malarskim na nich!!!!
+1
Jeszcze Polska nie zginęła / Isten, áldd meg a magyart
Obrazek
Obrazek

Awatar użytkownika
ksch
Masakrator
Kontakt:

MagisterMilitum pisze:Tak, tak....Retiarius to cos dla mnie :) Jestem w 100% ZA gladiatorami i konkursem malarskim na nich!!!!
Fajnie, że się Wam ten pomysł podoba :!: Jeszcze kilka takich postów i przeforsujemy gladiatorów na najbliższym spotkaniu :mrgreen:
--
ksch@gazeta.pl
gg 7052764

Awatar użytkownika
swieta_barbara
habydysz

Post autor: swieta_barbara »

Beznadziejny ten scenariusz szczerze mowiac. Juz bardziej podobala mi sie poprzednia wersja.

Awatar użytkownika
Morrok
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Morrok »

no i gites, przynajmniej można będzie jakąś inną figurke zrobić ;)

Wymyślcie tylko jakiś sensowny system przydzielania statystyk. (nie, wiem- S.P.E.C.I.A.L, albo jakiś punktowy)

Awatar użytkownika
ksch
Masakrator
Kontakt:

swieta_barbara pisze:Beznadziejny ten scenariusz szczerze mowiac. Juz bardziej podobala mi sie poprzednia wersja.
Dzięki Kacprze za merytoryczną uwagę :roll:
--
ksch@gazeta.pl
gg 7052764

Awatar użytkownika
swieta_barbara
habydysz

Post autor: swieta_barbara »

ksch pisze:
swieta_barbara pisze:Beznadziejny ten scenariusz szczerze mowiac. Juz bardziej podobala mi sie poprzednia wersja.
Dzięki Kacprze za merytoryczną uwagę :roll:
Do uslug plewko. Wolacz FTW!

Awatar użytkownika
Arbiter Elegancji
Niszczyciel Światów

Post autor: Arbiter Elegancji »

Jeśli 3 scenariuszem miałyby być dzięki temu piczkami to mnie się podoba :)
Barbarossa pisze:Piszesz o pozytywnych wypowiedziach ludzi z Heelenhammera, którzy "zjedli zęby na WFB" - sorry, ale zęby na WFB to zjadłem ja, a to są angielscy gracze, których wiele razy bez problemów rozjeżdżaliśmy bo nigdy nie ogarniali na takim poziomie, jak top w Polsce. Ci ludzie nie są dla mnie ekspertami, to leszcze z podcastem..

ODPOWIEDZ