ARENA 2011 - Master w Krakowie, , WYNIKI NA STR. 39

Regulaminy, relacje, scenariusze, kampanie, pokazy etc.

Moderatorzy: Laik, Dymitr

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
ksch
Masakrator
Kontakt:

Re: ARENA 2011 - Master w Krakowie.

Post autor: ksch »

swieta_barbara pisze:Do uslug plewko. Wolacz FTW!
Chociaż fajny z Ciebie chłopak, to dziękuję - nie skorzystam.
Arbiter Elegancji pisze:Jeśli 3 scenariuszem miałyby być dzięki temu piczkami to mnie się podoba
Trzy bitwy byłyby piczkami - tak. Ale to obojętnie od wersji scenariusza Arena :mrgreen:
--
Krzysztof "ksch" Schechtel
ksch@gazeta.pl
gg 7052764
http://www.veto2ed.pl

Awatar użytkownika
General Baga
Kradziej

Post autor: General Baga »

Hmmm
Bazyliszek ma bazyliszki , so arena=gladiatorzy ;) Taka nowa tradycja mogła by sie narodzić, bazyliszki i gladiatorzy ;)
No i dodatkowo naprawdę można by zrobić końkurs na naj gladiatora.
I nigdzie w życiu nie wyjadę
Mnie u siebie horoszo
Na inne kraje lachę kładę
Tam w kieliszkach wyższe dno
Tu chcę umrzeć w kraju cnót

Awatar użytkownika
ksch
Masakrator
Kontakt:

Mnie też się to od razu nasunęło. Dobrzy hobbyści mogliby się wykazać, a przecież nie wymaga to Bóg wie jak wielkiej pracy - jeden ludzik :mrgreen:
--
ksch@gazeta.pl
gg 7052764

Awatar użytkownika
bigpasiak
Ciśnieniowiec

Post autor: bigpasiak »

Pomyślcie nad tymi gladiatorami [ sposób ich tworzenia i zasady specjalne ]
Może też udało by się aby ich rola nie sprowadziła się tylko do jednego scenariusza... :-k
The wood hold peace for thos who desire it, but those who seek battle will find me...
The forest has as many eyes as leaves...

Far over, the misty mountain Cold, to dungeons deep and caverns old.
The pines were roaring, oooooon the hight...
Abandoned

Awatar użytkownika
Skaven
Masakrator
Kontakt:

Post autor: Skaven »

Scenariusz + konkurs malarski :)

Wiadomo że to jeden ludzik którego trzeba zrobić specjalnie , ale potem mamy unikatowy model który i tak co roku na Arenie będziemy używać :)

Co do samego konkursu malarskiego to jestem już pewny tej wersji że będzie on tylko obejmował modele z armii którą gramy i tylko te które samemu zrobiliśmy ( no bo głupio by było gdybym musiał wybierać pomiędzy modelami które sam dla kogoś malowałem :mrgreen: :wink: ) . Co do kształtu tego jeszcze na spotkaniu to przedyskutujemy ale pewnie będzie coś w stylu armia, oddział, duży model, pojedynczy, gladiator. Bardzo mi się podobała podobna formuła w Wejherowie i motywowało to do upiększania swojej armii. Niestety w ostatnich latach tego już nie było, więc warto by coś takiego reaktywować myślę.

Awatar użytkownika
Asassello
Pan Spamu
Kontakt:

Post autor: Asassello »

Ale wy chcecie komplikować ludziom życie.

Zróbcie 2800 5x BattelLine.

Może mało finezyjne, ale za to bardzo skuteczne.
Obrazek

Awatar użytkownika
Undead
Falubaz

Post autor: Undead »

Może w ogóle 2400 euro bo po co kombinować rozpiskę na inny format jak nam się nie chce.
Ustalone jest już że robimy 2 x scenariusz i 3 x piczka.Więc skończmy już dyskusje na temat ilości piczek i ilości scenariuszy bo robi się to męczące.

mlepkows
Wodzirej

Post autor: mlepkows »

Temat tego, jakie konkretnie scenariusze będą na Arenie nie podnosi mi ciśnienia, ale wołanie o 5 piczek to już przesada. Zdążyłem już tymi piczkami się wyrzygać od 6 edycji (a tak w zasadzie to od 4). 8ed proponuje nam granie ze scenariuszami (mniejsza z tym, czy te rulbukowe są idealne) więc grajmy ze scenariuszami. Battleline naprawdę nie jest najciekawszym z nich, ani nawet najbardziej wyważonym. Nie ma co podchodzić do niego jak do relikwii.

Maciek

Awatar użytkownika
ksch
Masakrator
Kontakt:

mlepkows pisze:Temat tego, jakie konkretnie scenariusze będą na Arenie nie podnosi mi ciśnienia, ale wołanie o 5 piczek to już przesada. Zdążyłem już tymi piczkami się wyrzygać od 6 edycji (a tak w zasadzie to od 4). 8ed proponuje nam granie ze scenariuszami (mniejsza z tym, czy te rulbukowe są idealne) więc grajmy ze scenariuszami. Battleline naprawdę nie jest najciekawszym z nich, ani nawet najbardziej wyważonym. Nie ma co podchodzić do niego jak do relikwii.

Maciek
=D> =D> =D>

Tak, jak napisał Undead - 3xpiczka, 2xscenariusze. Przy czym zwróćcie uwagę, że Arena w wersji, którą przedstawiłem to piczka plus prosty challenge o 2pkt.

Pasiak - masz jakiś konkretny pomysł? Trop bardzo ciekawy w każdym razie.

Wiem, że niektórych irytuje takie konsultowanie, zmienianie itd. ale moim skromnym zdaniem jest to najlepsza droga do robienia turnieju dla graczy, a nie dla samego siebie :mrgreen:
--
ksch@gazeta.pl
gg 7052764

Awatar użytkownika
swieta_barbara
habydysz

Post autor: swieta_barbara »

Mylisz sie, to najprostsza droga do robienia turnieju dla aktywnych forumowiczow, niekoniecznie dla graczy. Zreszta mam wtedy szkole, wiec nie wiem po co tutaj pisze.

Awatar użytkownika
bless
Pan Spamu

Post autor: bless »

Krzychu, na lokalach graliscie kilka razy w B&G i w Breakthrough. Ba, widzę, ze na najblizszym loklau te scenariusze znowu maja byc grane. Moze warto wziac pod uwage wykorzystanie na masterze tego, co juz macie tak dobrze przetestowane? Po co szukac udziwnien i ryzykowac nieprzetestowane rozwiazania?
Osobiscie bardzo lubie te scenariusze i chetnie bym w nie znowu pogral (tez mi sie piczki przejadly).
Obrazek

Awatar użytkownika
JaceK
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: JaceK »

Bless, dziwkarzu.
Piczki Ci się przejadły? :mrgreen: :lol2:
Bearded Unclean 'Un pisze:Fuck, będe miał na pieńku z Drobnymi Wałeczkami :)
Obrazek

Awatar użytkownika
ksch
Masakrator
Kontakt:

Barbara pisze:Mylisz sie, to najprostsza droga do robienia turnieju dla aktywnych forumowiczow, niekoniecznie dla graczy.
Zaiste - Pasiak, Assasello i Jankiel to są stricte aktywni forumowicze :roll: Strasznie upraszczasz. Znamienne, że każdy master ogłasza swoje zasady z wyprzedzeniem, poddaje je pod dyskusję i częstokroć zmienia później zasady. Zatem w tym szaleństwie jest jednak jakaś metoda. IMHO lepsza, niż wkleić regulamin i powiedzieć: przyjeżdżajcie, albo nie i każdy komentarz traktować jak spam, bo prawdziwi gracze nie piszą na forum, tylko szlifują rozpiski w zaciszu domowych pieleszy :roll:
bless pisze:Krzychu, na lokalach graliscie kilka razy w B&G i w Breakthrough. Ba, widzę, ze na najblizszym loklau te scenariusze znowu maja byc grane. Moze warto wziac pod uwage wykorzystanie na masterze tego, co juz macie tak dobrze przetestowane? Po co szukac udziwnien i ryzykowac nieprzetestowane rozwiazania?
Osobiscie bardzo lubie te scenariusze i chetnie bym w nie znowu pogral (tez mi sie piczki przejadly).
Hm, wydaje mi się, że te dwa scenariusze, które zostawiamy, nie wprowadzają dużych udziwnień. Ale oczywiście możemy przedyskutować i te, o których piszesz. Zgadzam się z Tobą, że to co przetestowane jest bezpieczniejsze. Dlatego zanim zdecydujemy na 100% o wprowadzeniu, jak to nazwałeś, udziwnień ( :wink: ) to najpierw przetestujemy je na lokalnym podwórku.
Ja stoję na takim stanowisku, że każdy master powinien mieć w sobie coś fajnego również w zasadach i w formacie. Tak, aby nie robić copy paste tylko kombinować przy tworzeniu rozpy. Fajne smaczki też są okazją do udowodnienia swojego skilla, czyli do umiejętności ich wykorzystywania. Znalezienie punktów na oddział, który musi nieść szmatę, ponieważ może zdobyć on w dwóch scenariuszach sporo bonusów jest taką właśnie okazją.
Oczywiście zdaję sobie sprawę, że każda nowinka może budzić sprzeciw i jeśli okaże się, że te nasze nie są fajne, to na pewno nie będziemy ich forsować.
--
ksch@gazeta.pl
gg 7052764

Awatar użytkownika
Daw
Masakrator

Post autor: Daw »

Szkoda tylko, że scenariusz Waszego autorstwa będzie w niedzielę rano kiedy to nie wszyscy będą w stanie się skupić nad kwestiami samego scenariusza... wtedy powinna być właśnie piczka...

Będąc w weekend 07.05 w Kraku urwę się z trzeciej bitwy żeby zdążyć na inna bitewkę - na Józefa Kałuży.
Jeszcze Polska nie zginęła / Isten, áldd meg a magyart
Obrazek
Obrazek

Awatar użytkownika
c4h10
Masakrator

Post autor: c4h10 »

Daw pisze: Będąc w weekend 07.05 w Kraku urwę się z trzeciej bitwy żeby zdążyć na inna bitewkę - na Józefa Kałuży.
100 metrów :)

Awatar użytkownika
Smiechu
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Smiechu »

Zawsze można zacząć od Piczki pozniej 2x scenariusz i w niedziele od rana 2x piczka (Jacek zboczeńcu już sobie nie zaczynaj wyobrażać)

Awatar użytkownika
JaceK
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: JaceK »

Smiechu pisze:Zawsze można zacząć od Piczki pozniej 2x scenariusz i w niedziele od rana 2x piczka (Jacek zboczeńcu już sobie nie zaczynaj wyobrażać)
No co...I'm a healthy man with healthy desires

jak śpiewał Frank Black z The Pixies
Bearded Unclean 'Un pisze:Fuck, będe miał na pieńku z Drobnymi Wałeczkami :)
Obrazek

Awatar użytkownika
Undead
Falubaz

Post autor: Undead »

Daw pisze:Szkoda tylko, że scenariusz Waszego autorstwa będzie w niedzielę rano kiedy to nie wszyscy będą w stanie się skupić nad kwestiami samego scenariusza... wtedy powinna być właśnie piczka...

Będąc w weekend 07.05 w Kraku urwę się z trzeciej bitwy żeby zdążyć na inna bitewkę - na Józefa Kałuży.
Ale to nie jest pewne że tak będzie to ustawione. Będziemy mieć na uwadze twoją sugestię :D

Awatar użytkownika
ksch
Masakrator
Kontakt:

Daw pisze:Szkoda tylko, że scenariusz Waszego autorstwa będzie w niedzielę rano kiedy to nie wszyscy będą w stanie się skupić nad kwestiami samego scenariusza... wtedy powinna być właśnie piczka...

Nie sprawdzałem terminarza na maj, jeśli jest wtedy mecz to nie będziesz w swej decyzji osamotniony :wink:
--
ksch@gazeta.pl
gg 7052764

Awatar użytkownika
kotson
Falubaz

Post autor: kotson »

Byłoby fajnie jakbyście wrzucili jakieś info nt dojazdu autobusem- mnie interesuje zwłaszcza przystanek na którym trzeba wysiąść.
BEER FOR THE BEER GOD
CANS FOR THE CANS THRONE

ODPOWIEDZ