Eloł.
Kupiłem dziś (wczoraj - patrz data postu) i od razu skleiłem piątkę carrionów, które już jutro (dziś - j.w.) zamierzam przetestować za pomocą tej mocno niekonwencjonalnej rozpiski. Punktem wyjścia była moja rozpa z BaltiConu, ale to tutaj tylko trochę ją przypomina
Ciekawe, czy carriony rzeczywiście są takie fajne jak o nich ostatnio czytam...
Wszelkie komentarze mile widziane, wieczorkiem napiszę jak poszło w bitwie z WE Brata Tomasza.
-----------
Tomash 2000 Pts - Tomb Kings Army
1 Liche Priest @ 155 Pts
Casting Order (x4); Hierophant
Collar of Shapesh [25]
Vambraces of the Sun [15]
1 Liche Priest @ 165 Pts
Casting Order (x3)
Dispel Scroll [25]
Dispel Scroll [25]
1 * Tomb King @ 279 Pts
Casting Order (x2); General; Great Weapon; Shield
Golden Ankrha [45]
Cloak of the Dunes [20]
Armour of the Ages [35]
3 Skeleton Chariots @ 120 Pts
3 Skeleton Chariots @ 120 Pts
2 Tomb Swarm @ 90 Pts
20 Skeleton Warriors @ 205 Pts
Shield; Light Armour; FCG
16 Skeleton Warriors @ 153 Pts
Bow; FCG
1 Tomb Scorpion @ 85 Pts
3 Ushabti @ 195 Pts
5 Carrion @ 120 Pts
1 Bone Giant @ 220 Pts
1 Screaming Skull Catapult @ 90 Pts
Casting Pool: 2
Dispel Pool: 4
Models in Army: 61
Total Army Cost: 1997
TK na 2000, eksperymentalna
TK na 2000, eksperymentalna
Admin-cieć: póki forum działa, jestem niewidoczny
A tak serio: rzadko bywam na forum, rzadko sprawdzam PMki. W sprawach ogólnoforumowych lepiej kontaktować się z innymi administratorami. Najlepszy kontakt ze mną to mail: tomekrs@o2.pl
A tak serio: rzadko bywam na forum, rzadko sprawdzam PMki. W sprawach ogólnoforumowych lepiej kontaktować się z innymi administratorami. Najlepszy kontakt ze mną to mail: tomekrs@o2.pl
Ten jeden skorp to mało.Tak samo brakuje 4 herosa
W TK jednak trzeba wykorzystywac wszystkie dostepne sloty herosów i specjali. Nie da sie tego korzystnie obejśc.
W TK jednak trzeba wykorzystywac wszystkie dostepne sloty herosów i specjali. Nie da sie tego korzystnie obejśc.
zgadza sie co do herosa... slotow speciali moze byc 3 jak ktos sie uprze tak samo moze byc jeden rare ale herosow musi ale to zawsze byc full
osobiscie zmienilbym uszatki na 2 scorpy 16 szkieletow zmniejszyl do 15 z samym championem (ew. 16 z championem) wlozyl kawalerie (choc akurat to ci zmienia koncepcje armii...)
tak z ciekawosci.. gdzie gracie?
osobiscie zmienilbym uszatki na 2 scorpy 16 szkieletow zmniejszyl do 15 z samym championem (ew. 16 z championem) wlozyl kawalerie (choc akurat to ci zmienia koncepcje armii...)
tak z ciekawosci.. gdzie gracie?
4 herosow to absolutny MUS no i ten jeden skorp
Aż się zdziwiłem jak zobaczyłem tylko 1 scorpa .
Jeden skorp i para swarmów w większości zaspokajają moje potrzeby
Czwartego herosa wywaliłem, żeby móc dopakować "mięsne" oddziały.
Zrobiłem dziś tą rozpiską 20:0 z WE kierowanymi przez Brata Tomasza, ale po pierwsze imć zaczyna dopiero battlowanie, a po drugie rzuty miał chwilami takie (np. 4lvl magini generał: w drugiej czy trzeciej turze zachciało się popychaczki na pięciu kościach, miscast i 2 na tabelce), że daleki jestem od zachwalania swoich umiejętności taktycznych. Ta bitwa to dłuższa historia
Aha, zapamiętać - 5 carrionów szarżujących na 5 wildów może co najwyżej przetrzymać chłopaków jedną turę, tj. dwie fazy combatu ;]
Czwartego herosa wywaliłem, żeby móc dopakować "mięsne" oddziały.
Zrobiłem dziś tą rozpiską 20:0 z WE kierowanymi przez Brata Tomasza, ale po pierwsze imć zaczyna dopiero battlowanie, a po drugie rzuty miał chwilami takie (np. 4lvl magini generał: w drugiej czy trzeciej turze zachciało się popychaczki na pięciu kościach, miscast i 2 na tabelce), że daleki jestem od zachwalania swoich umiejętności taktycznych. Ta bitwa to dłuższa historia
Aha, zapamiętać - 5 carrionów szarżujących na 5 wildów może co najwyżej przetrzymać chłopaków jedną turę, tj. dwie fazy combatu ;]
A na co ty liczyłeś :]??Tomash pisze: Aha, zapamiętać - 5 carrionów szarżujących na 5 wildów może co najwyżej przetrzymać chłopaków jedną turę, tj. dwie fazy combatu ;]
Sam już nie wiem, mam czasem takie fazy
Ale to przytrzymanie w późniejszych turach życie mi uratowało.
Ale to przytrzymanie w późniejszych turach życie mi uratowało.