Galeria Krasnoludów
Moderatorzy: Arbiter Elegancji, Rakso_The_Slayer
Re: Galeria Krasnoludów
bardzo lubie drybrush ale uwzglednie twoje sugestie
"Poproście ich,żeby się nieco uciszyli.Snorri ma małego kaca,-powiedział Snorri.
W:29\D:4\L16
Tomb Kings
W:1\D:0\L:0
galeria moich Krasi: http://forum.wfb-pol.org/viewtopic.php?f=10&t=33906
DwarfsArtur pisze:Człowieku to jest temat, o nowym info o krasiach - czy wszyscy musimy wiedzieć z jakich modeli zrobisz bombera ... jak dal mnie możesz nawet w kupę wsadzić parasolkę do drinków
W:29\D:4\L16
Tomb Kings
W:1\D:0\L:0
galeria moich Krasi: http://forum.wfb-pol.org/viewtopic.php?f=10&t=33906
Drybrush dodaje fajnego klimatu i uroku figurkom który mi osobiscie sie podoba
Masz ogólnie bardzo dobra rękę do malowania
Masz ogólnie bardzo dobra rękę do malowania
Ostatnio zmieniony 11 mar 2011, o 16:51 przez kubon, łącznie zmieniany 1 raz.
... And then God said 'Let metal bands have the most insanely awesome, twisted, kickass music videos known to man'.
And Satan said 'That's what I was thinking'.
And Satan said 'That's what I was thinking'.
- smiejagreg
- Ciśnieniowiec
Bardzo fajnie pomalowany figs - metaliki też... Gdzieniegdzie drybrush spełnia swoją rolę, ale mam wrażenie podobne jak Arbiter - rośnie wtedy skill a i figsy coraz lepsze...
Całkiem porządnie, metaliki nieźle wyglądają, ale już na ubraniu można było inną metodę zastosować
I jeszcze jedno, Panowie: figurkom, nie figurką
I jeszcze jedno, Panowie: figurkom, nie figurką
Mój blog: http://arsbelli.blogspot.com/
"Kiedy atakujecie- wyjcie jak furie!"- Thomas "Stonewall" Jackson
- Arbiter Elegancji
- Niszczyciel Światów
Sorki za to "ą".
Spoko. Tak jak pisałem, ta figsa wygląda ładnie. Ale pytanie czy chcesz się rozwijać w malowaniu i osiągać coraz wyższy poziom? Jak nie kręci cię malowanie, masz na to mało czasu i chcesz mieć figurki pomalowane tylko "na stół" to możesz zostać przy drybrushu i mieć całkiem nieźle pomalowaną armię do gry. Natomiast jeśli chcesz malować coraz lepiej to musisz zostawić drybrush i zacząć używać bardziej zaawansowanych technik, a suchy pędzel zachować do piasku na podstawce i kolczugi . Niestety ale ta technika mimo że szybka i łatwa w opanowaniu, niewiele uczy i nie daje możliwości rozwoju.puma1944 pisze:bardzo lubie drybrush
Barbarossa pisze:Piszesz o pozytywnych wypowiedziach ludzi z Heelenhammera, którzy "zjedli zęby na WFB" - sorry, ale zęby na WFB to zjadłem ja, a to są angielscy gracze, których wiele razy bez problemów rozjeżdżaliśmy bo nigdy nie ogarniali na takim poziomie, jak top w Polsce. Ci ludzie nie są dla mnie ekspertami, to leszcze z podcastem..
Malowanie ładniusie model sam w sobie jest też zacny. Co do drybrushu niestety trzeba się zgodzić z Arbitrem. Sam kiedyś tylko drybrushowałem brody i się cieszyłem, że jest spoko ale teraz się przemogłem i całkowicie zaprzestałem tego. Lepiej jest przeciągnąć farbką kilka cienkich kresek później coś zwashować i osiągnąć naprawde fajny efekt..
"Not that I have anything against senseless violence, manling, but why exactly are you strangling that old man?"
+++ Gotrek Gurnisson, Trollslayer +++
facebook.com/HammerhoodGames <--- takie tam o grach
Stare Dwarfy oraz O&G KUPIĘ
- smiejagreg
- Ciśnieniowiec
Może jest tak jak mówisz , Grabz, ale IMHO washe są bardzo pomocne, dla mnie wręcz nieocenione. Przede wszystkim przyspieszają malowanie, co przy wielu figsach jest baaardzo istotne, po drugie - malowanie samymi tylko farbami stanowi następny krok w skillu, a nie każdy jest tak zaawansowany technicznie, coby wszystkie techniki stosował perfekcyjnie. Zatem popieram Booxiego - poza tym każdy orze jak może...
w kwestii uściślenia, jeszcze nigdy mi się nie zdarzyło, żebym prace nad jakimś elementem zakończył zaraz po zwashowaniu. zawsze trzeba jeszcze dopieścić figurkę pędzlem nakładając jeszcze troche farby
"Not that I have anything against senseless violence, manling, but why exactly are you strangling that old man?"
- smiejagreg
- Ciśnieniowiec
A Ty Booxi nie pitol tylko zapodawaj fotki w galerii, bo coś się ociągasz .Booxi pisze:w kwestii uściślenia, jeszcze nigdy mi się nie zdarzyło, żebym prace nad jakimś elementem zakończył zaraz po zwashowaniu. zawsze trzeba jeszcze dopieścić figurkę pędzlem nakładając jeszcze troche farby
Ze mną jest podobnie, chociaż ostatnio używam washy do piór slayerów .kisio pisze:Muszę przyznać, że malując kolejne modele coraz rzadziej używam washy i drybrusha. Teraz washuje tylko skórę i metaliki. Wolę jak figurka jest schludnie pomalowana a nie maczana w bejcy
nic nie wrzuce, bo nic nie maluję, uczę się do ostatniego egzaminu -.- ale jak już pomaluje to się schowasz skończę 30 slayerów później zabiorę się za hammerersów, liczę że doprowadzę unit do 30 niedługo, wcześniej jednak w kolejce będą żyros i tuning kowadła. A kończąc offtop. To każdy powinien malować tak jak lubi nie liczy się jak pomalował ale jaki osiągnął efekt. Jeżeli komuś uda się osiągnąć poziom figurek z konfrontacji Ignis za pomocą drybrusha to chwała mu za to. Ale mimo to nadal trzeba przyznać, że żeby się rozwijać i malować coraz lepiej nie można się bać pobrudzić i figurki i palety. Figurkę można zmyć a paletę wymienić więc nie ma co się stresować tylko malować malować czytać poradniki testować i malować jeszcze dalej.
- smiejagreg
- Ciśnieniowiec
+1 .
żyrokopter firmy harlequin bardzo przyjemny model swoją drogą
Dla tych, co do galerii ogólnej nie zaglądają :
Ostatnie moje prace: Uther, 2 starych Bugman Rangersów i równie stary plastikowy warrior. Z brody i wąsów uthera nie jestem zbytnio zadowolony- wyglądają na drybrush, chociaż tej techniki na niczym tu nie stosowałem Pozostali... cóż... ujdą, moim zdaniem, w tłumie. Niebawem dojdzie mi jeszcze 12 Rangerów, więc mam nadzieję, że oddział będzie się prezentował porządnie. Jak zwykle- komentarze mile widziane, a więcej zdjęć- na blogu
Ostatnie moje prace: Uther, 2 starych Bugman Rangersów i równie stary plastikowy warrior. Z brody i wąsów uthera nie jestem zbytnio zadowolony- wyglądają na drybrush, chociaż tej techniki na niczym tu nie stosowałem Pozostali... cóż... ujdą, moim zdaniem, w tłumie. Niebawem dojdzie mi jeszcze 12 Rangerów, więc mam nadzieję, że oddział będzie się prezentował porządnie. Jak zwykle- komentarze mile widziane, a więcej zdjęć- na blogu
Mój blog: http://arsbelli.blogspot.com/
mi się podoba, nawet ta siwa broda ma jakiś urok. Czy masz jakiegoś metalowego clansmana żeby mu zrobić fotke koło tego plasticzanego? jak się razem prezentują mam na myśli
- Arbiter Elegancji
- Niszczyciel Światów
Malowanie figurek bardzo fajne. Odstają tylko te wstęgi na podstawkach, spokojnie mógłbyś je troszkę dopracować, bo jak na razie to ja tam widzę tylko dwie warstwy farby (brązowa i beżowa).
P.S.: Uther z tą czerwoną zbroją wygląda jakby miała wkrótce zamiar przejść na "ciemną stronę mocy"
P.S.: Uther z tą czerwoną zbroją wygląda jakby miała wkrótce zamiar przejść na "ciemną stronę mocy"
Barbarossa pisze:Piszesz o pozytywnych wypowiedziach ludzi z Heelenhammera, którzy "zjedli zęby na WFB" - sorry, ale zęby na WFB to zjadłem ja, a to są angielscy gracze, których wiele razy bez problemów rozjeżdżaliśmy bo nigdy nie ogarniali na takim poziomie, jak top w Polsce. Ci ludzie nie są dla mnie ekspertami, to leszcze z podcastem..