Podstawki pod figurki "konkursowe", dioramki, etc.

Jak "to" się robi? Tutaj uzyskasz odpowiedź.

Moderatorzy: Ziemko, Arbiter Elegancji

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Jasif
Masakrator

Podstawki pod figurki "konkursowe", dioramki, etc.

Post autor: Jasif »

Witam.
Mam cichą nadzieję, że takiego tematu jeszcze nie było ( bo jestem zbyt leniwy, żeby szukać w wyszukiwarce :wink: ).
Otóż moje pytanie wygląda następująco : popełniam figurkę dla ukochanej i chcę zrobić ją na małej dioramce, tak, żeby ładnie zbierała kurz na półce. Chciałbym, żeby to wyglądało jakoś w miarę ładnie, przyzwoicie. Chciałbym, żeby ta dioramka była na jakiejś takiej "oficjalnej" podstawce, jak figurki "konkursowe" jak to można zobaczyć na forum czy na CMON.
Pytanie : skąd wziąć taką podstawkę? Widziałem w internecie gotowe, ale odpada, chciałbym, żeby było po studencku : tanio :wink: Myślałem nad zamówieniem w sklepie z trofeami sportowymi "marmurka" z tabliczką i po prostu zrobienia dioramki na tym, ale nie wiem, jakby to wyszło. Jak Wy to robicie? Jakiś kawałek drewna i oszlifować na gładko papierem ściernym, czy może macie jakieś doświadczenia w tym temacie?
Będę wdzięczny za każdą pomoc!
Pozdrawiam,
Jasif
paulinka17 pisze:Mówiłem, jabaniutki nawet oczka zmrużył z rozkoszy.
Dziedzic pisze:JH i UD razem, piekło zamarzło i serce Szaitisa pękło.

Awatar użytkownika
Rasti
Wielki Nieczysty Spamer

Post autor: Rasti »

Jeśli ma być tanio to moim zdaniem kawałek grubszej listwy:)

Awatar użytkownika
wedge
"Nie jestem powergamerem"

Post autor: wedge »

A ja się podepnę pod pytaniem tyle że mnie interesowałyby właśnie te "droższe" gotowe wersje. Możecie polecić jakiś sklep z takimi podstawkami?

Awatar użytkownika
General Baga
Kradziej

Post autor: General Baga »

Jasif pisze:Witam.
Chciałbym, żeby ta dioramka była na jakiejś takiej "oficjalnej" podstawce, jak figurki "konkursowe" jak to można zobaczyć na forum czy na CMON.
Pytanie : skąd wziąć taką podstawkę? Widziałem w internecie gotowe, ale odpada, chciałbym, żeby było po studencku : tanio :wink:
Jasif
:roll: :roll: taaa a jak jej proponujesz wino to tez takie studenckie, tanie...np komandosa??
człowieku jesli ma byc łądnie wydaj te 30zł kup pro podstawke w sklepie do tego grawer i masz cos naprawd ładnego..ale rób jak uważasz...
I nigdzie w życiu nie wyjadę
Mnie u siebie horoszo
Na inne kraje lachę kładę
Tam w kieliszkach wyższe dno
Tu chcę umrzeć w kraju cnót

Awatar użytkownika
Skavenblight
Naczelna Prowokatorka
Kontakt:

Post autor: Skavenblight »

MagisterMilitum pisze:
Jasif pisze:Witam.
Chciałbym, żeby ta dioramka była na jakiejś takiej "oficjalnej" podstawce, jak figurki "konkursowe" jak to można zobaczyć na forum czy na CMON.
Pytanie : skąd wziąć taką podstawkę? Widziałem w internecie gotowe, ale odpada, chciałbym, żeby było po studencku : tanio :wink:
Jasif
:roll: :roll: taaa a jak jej proponujesz wino to tez takie studenckie, tanie...np komandosa??
Kurde... normalnie zaraz idę rzucić męża! Pierwsze wina jakie razem piliśmy (w liceum) to były właśnie komandosy, właśnie mi uświadomiłeś skandaliczność tego faktu :P

A tak w temacie:
Proponuję kupić ramkę na zdjęcie w interesującym Cię kształcie i na tym zrobić dioramkę. Nie wiem, czy to będzie po studencku, ale taniej niż "marmurek" pewnie.
Pytanie też, jaka to figurka, bo ja kiedyś dla kumpla malowałam figurkę wędrownego czarodzieja (coś a la Gandalf) i fajnie pasował na odciętym "plastrze" drewna z choinki :) ale to może pasować do WE i tego typu figurek, nie do wszystkiego.

Awatar użytkownika
Jasif
Masakrator

Ooo, kogoś takimi pomysłami mi było trzeba. Hmm ramka brzmi ciekawie, obadam jutro co oferują lokalne sklepy. Figurka to będzie Spellsingerka WE, więc klimaty drzewne jak najbardziej, mogłabyś wrzucić zdjęcie, albo opisać, jak to wyglądało?
Z góry dziękuję,
Jasif

Awatar użytkownika
Skavenblight
Naczelna Prowokatorka
Kontakt:

Post autor: Skavenblight »

No, to do WE może i drzewko pasować... tylko okres choinkowy już się skończył :?

Tak to wyglądało na drzewku
A tak na ramce :)

Awatar użytkownika
Dr. Lobo
Mudżahedin

Post autor: Dr. Lobo »

Pogoda sprzyja więc wyjdź chłopie do lasu i uważnie patrz pod nogi. Pod Spellsingierkę spokojnie znajdziesz coś w „terenie”. Proponuję poszukanie połamanych konarów od których można by uciąć odpowiedni kawałek drewna, duży kawałek kory bądź jakiegoś próchna. Do takich poszukiwań weź ze sobą jakąś piłkę do drewna w plecak i już. Taniej nic nie znajdziesz. Dla sceptyków pomysłu podaję zdjęcie tego co sam znalazłem.

http://img848.imageshack.us/i/pieniek.jpg/
Łajdaki nie usłyszą kiedy przyjdę. Nie kiedy powyrywam im uszy!

Awatar użytkownika
Klafuti
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Klafuti »

Można jeszcze wziąć taki plaster z uciętej gałęzi, byleby był pokryty korą. Pełno takich rzeczy wala się tam, gdzie przeszli drwale.
Obrazek
"Głos opinii publicznej nie jest substytutem myślenia."
~Warren E. Buffett

Awatar użytkownika
Jasif
Masakrator

Dzięki Skavenblight, opcja z ramką jest tak banalna, a jednocześnie efektowna, że warto spróbować. Byłem dzisiaj w sklepie na rogu, gdzie można "wszystko" dostać, ale nie mieli ładnych ramek w odpowiednim rozmiarze. Poszukam jeszcze w centrum itd, chociaż najlepsze pewnie dostałbym w IKEA.
Co do "plastrów" z gałęzi to idea dobra, ale dla mnie za bardzo zalatuje kiczowatą twórczością pseudo-ludową rodem z Krupówek

Awatar użytkownika
General Baga
Kradziej

Post autor: General Baga »

Skavenblight pisze: Kurde... normalnie zaraz idę rzucić męża! Pierwsze wina jakie razem piliśmy (w liceum) to były właśnie komandosy, właśnie mi uświadomiłeś skandaliczność tego faktu :P
.
Pfff rok po slubie wyszło , że zona lubi "Leśny Dzban" a ja tak sie z moimi ulubionymi komandosami kryłem :P sry za oftop :)
I nigdzie w życiu nie wyjadę
Mnie u siebie horoszo
Na inne kraje lachę kładę
Tam w kieliszkach wyższe dno
Tu chcę umrzeć w kraju cnót

Awatar użytkownika
jurak
Kradziej

Post autor: jurak »

Jasif pisze:Dzięki Skavenblight, opcja z ramką jest tak banalna, a jednocześnie efektowna, że warto spróbować. Byłem dzisiaj w sklepie na rogu, gdzie można "wszystko" dostać, ale nie mieli ładnych ramek w odpowiednim rozmiarze. Poszukam jeszcze w centrum itd, chociaż najlepsze pewnie dostałbym w IKEA.
Co do "plastrów" z gałęzi to idea dobra, ale dla mnie za bardzo zalatuje kiczowatą twórczością pseudo-ludową rodem z Krupówek
idź na całość zrób na antyramie ;]

Awatar użytkownika
Jasif
Masakrator

Obrazek

ODPOWIEDZ