Pytania krótkobrodego - zasady
Moderatorzy: Arbiter Elegancji, Rakso_The_Slayer
- papa-smerf
- "Nie jestem powergamerem"
Re: Pytania krótkobrodego - zasady
- Pewnie gdzieś to było ale muszę zapytać jeszcze raz, czy podstawki pod maszyny są wymagane jeśli tak to jaki bo np działo z BoSK mieści się nawet na 25x25 ?
- Grałem z breta jakiś czas temu i wtedy nie wpadło mi to do głowy no więc teraz zapytam, kolo powiedział ze tam ma jakiegoś zasranego warda i jak kula z działa przelatuje przez trzech to jak zda pierwszego warda nie lecie dalej w następnych 2 ... ale to chyba wał bo jakoś nie przypominam sobie żeby tak było wcześniej mam racje czy nie ? Wiem że tak jest z bolcem ale z armatą ?
- Grałem z breta jakiś czas temu i wtedy nie wpadło mi to do głowy no więc teraz zapytam, kolo powiedział ze tam ma jakiegoś zasranego warda i jak kula z działa przelatuje przez trzech to jak zda pierwszego warda nie lecie dalej w następnych 2 ... ale to chyba wał bo jakoś nie przypominam sobie żeby tak było wcześniej mam racje czy nie ? Wiem że tak jest z bolcem ale z armatą ?
Ad 1. Oficjalnie nie ma podstawek pod maszynami, rozpatrujesz je tak jak wyglądają. Można się umówić z gracze, że w celu ułatwienia gry ustawiasz maszynę na podstawce. Zwyczajowo było to minimum 40x40papa-smerf pisze:- Pewnie gdzieś to było ale muszę zapytać jeszcze raz, czy podstawki pod maszyny są wymagane jeśli tak to jaki bo np działo z BoSK mieści się nawet na 25x25 ?
Ad 2. Niedoczytanie zasad, albo próba wałowania. Kula przelatuje przez piechotę i kawalerie niezależnie czy model ginie, czy nie. Nawet jeżeli jest to model wielo wondowy (hero). To o czym była mowa dotyczy bolca, ale to są osobne zasady.
Ja tu tylko sprzątam.
jakie miało by to odniesienie do realnego świata ? co ten pierwszy złapał kulę? przyjął na klatę ?
"Not that I have anything against senseless violence, manling, but why exactly are you strangling that old man?"
+++ Gotrek Gurnisson, Trollslayer +++
facebook.com/HammerhoodGames <--- takie tam o grach
Stare Dwarfy oraz O&G KUPIĘ
- gerald_tarrant
- Masakrator
kula jest tak ogromna, że przebija się przez wszystko 

prawdopodobnie blad gracza.
w RB jest napisane, ze kula nie przelatuje przez monstrualna piechote/kawalerie/beasty.
oczywiscie w kazdym tym przypadku chodzi o monstrualna piechote, monstrualna kawe i monstrualne beasty. jednak poniewaz wszystko jest oddzialone slashem to kolega mogl sie pomylic i stwierdzic, ze chodzi o normalna kawalerie.
w RB jest napisane, ze kula nie przelatuje przez monstrualna piechote/kawalerie/beasty.
oczywiscie w kazdym tym przypadku chodzi o monstrualna piechote, monstrualna kawe i monstrualne beasty. jednak poniewaz wszystko jest oddzialone slashem to kolega mogl sie pomylic i stwierdzic, ze chodzi o normalna kawalerie.
DragoMir pisze:Jaka kurna nekromancja? Krasie nie używają magii ogarze! To nie Dragon age!Vallarr pisze:Dopiero zobaczylem date pierwszego posta. Nekromancja krasi to zboczenie
A czy tu nie chodziło o to, że kulę wziął "na klatę" wielowoundowy heros, który z ward save'a wybronił zranienie?
Koleś musiał chyba pomylić zasady dla działa z zasadami dla bolca
Koleś musiał chyba pomylić zasady dla działa z zasadami dla bolca
Nic tak nie przekona w dyspucie, jak dwie stopy krasnoludzkiej stali między łopatkami. Trudno zignorować tak celny argument.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Mam w sobie taki potencjał, że gdybym tylko chciał, rzuciłbym do swych stóp cały świat. Na szczęście dla świata jestem na to zbyt leniwy...
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Mam w sobie taki potencjał, że gdybym tylko chciał, rzuciłbym do swych stóp cały świat. Na szczęście dla świata jestem na to zbyt leniwy...
to temat o zasadach ale co tam.. narazimy się Rakso
(może jakiś temat o modelowaniu taki ściślejszy na wypadek takich pytań?)
Przede wszystkim usuń nadlewki przyszliwfuj i wyprostuj (moje balisty były jakieś dziwnie pogięte o.O ) następnie sugeruje złożyć ją bez użycia kleju i zobaczyć co jak i gdzie ma pasować. osobiście spodkładowałbym ją w stanie rozłożonym na części, żeby wszystko zostało pokryte. kolejne kroki malowania zależą od Ciebie sam musisz założyć czy będziesz miał komfortowy dostęp do danej części czy nie.

Przede wszystkim usuń nadlewki przyszliwfuj i wyprostuj (moje balisty były jakieś dziwnie pogięte o.O ) następnie sugeruje złożyć ją bez użycia kleju i zobaczyć co jak i gdzie ma pasować. osobiście spodkładowałbym ją w stanie rozłożonym na części, żeby wszystko zostało pokryte. kolejne kroki malowania zależą od Ciebie sam musisz założyć czy będziesz miał komfortowy dostęp do danej części czy nie.
"Not that I have anything against senseless violence, manling, but why exactly are you strangling that old man?"
czekaj czekaj o którym modelu katapulty Ty mówisz o najnowszej wersji ?
Najnowsza katapulta (splunął) jest już wytworem debilnego komputerowego wytwarzania krasnoludów -.- (śmierć temu kto to wymyślił) ramie może się poruszać pewnie dlatego, żebyś mógł sobie ustawić tak jak Ci się podoba (w różnej fazie strzelania)
No jeśli to jest komputerowo wytwarzane to chyba na sferycznym monitorze
Bleh.. paskudztwo. Kolejny debilizm. miejsca, w które wsuwa się koło zamachowe - czemu wsuwa się je od dołu a nie od góry? Dzięki temu piękne dziury widać ładnie patrząc na katapkę od góry, a mogłyby być na dole.

Mam pytanie jako ze jeszcze nie grałem na 8 edycje a dopiero zaczynam, jak to jest z kostkami rozproszenia czy dalej kowal i mistrz run dają swoje kostki czy zastąpione jest to tym rzutem na skupianie?? wiem ze zamiast 4 armijnych kości mamy +2 do rozproszenia .
Pamiętaj o możliwości zadawania magicznych ataków (względem banshee i duchów), bo zwykłą bronią będzie ciężko. Wampiry to armia mocna od strony magii i walki wręcz, w zamian za to nie ma jednostek strzelajacych (poza Banshee? Dobrze mówię?
)
Kowal Run dodaje jedną kostkę
Lord Run dodaje dwie kostki
Kowadło dodaje jedną kostkę

Kowal Run dodaje jedną kostkę
Lord Run dodaje dwie kostki
Kowadło dodaje jedną kostkę
Ostatnio zmieniony 15 mar 2011, o 19:04 przez Kraggo, łącznie zmieniany 1 raz.
Banshee i inne eteralne śmieci rozwalasz z artylerii obłożonej runami, bo to magiczna broń
I wal wszystkim, czym się da (szczególnie klopa i działo) po wampirze lub nekromancie - jak padnie, cała reszta armii zacznie się sypać.

I wal wszystkim, czym się da (szczególnie klopa i działo) po wampirze lub nekromancie - jak padnie, cała reszta armii zacznie się sypać.
Nic tak nie przekona w dyspucie, jak dwie stopy krasnoludzkiej stali między łopatkami. Trudno zignorować tak celny argument.